I lägenheten i Vasa

Nu sitter jag på golvet i vår nya lägenhet :)

Jag har nyss varit i duschen, så ska bara smörja in mig och sen ska jag hoppa ner i vår nybäddade säng. Härligt! Jag är så trött så det ska vara skönt att få sova och att få sova tills jag vaknar själv och inget jobb att åka till!

Vi har by the way hittat en soffa! Äntligen! Från Suomisoffa för 600€ en divansoffa! Vi fick 100€ rabatt så det tyckte jag var finemang och att vi fick det nästbästa tyget för det priset :) Soffan ser ni på bilden här nedan men vi ska ha en svart och en aning mindre än den på bilden, om inte människan på bilden är extra liten :D Nämen soffan på bilden är en jättedivan. Den var riktigt fin och skön!

Vi får soffan först vecka 36 och datumet 4 september. Har ju ingen panik så det gör inget.



Efter soffköpet som gick ovanligt snabbt, utan att fundera flera gånger och springa i flera möbelaffärer så for vi in till stan och åt lite kebab. Jag tog en kebabrulle. Makaronerna var ju godast så jag har även hem en matlåda med makaroner :D

Var ett varv till Prisma också och fyllde på kylskåpet och D blev ett skopar rikare :)

Nu ska jag krypa ner i kojs med älskling!

2009-07-31 @ 20:11:10 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


På vägen

Sitter i bilen nu påväg till Vasa. Är i Pörtom nu och det är en halvtimme kvar ungefär..

D och jag har en intressant diskussion nu om smink :P
2009-07-31 @ 15:43:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Handlat till kräftskivan

Sitter hemma nu igen och jag har nyss varit och handlat massor med mat till kräftskivan :) Det blev lite salladsverk, ingredienser till räksmörgåsar, kräftor, lite dricka tills imorgon, chips i massor. Mums! I love food! Och bra sällskap blir det också :)

Köpte även lite hushållsgrejor att ta med till lägenheten. Vi åker ju som sagt till Vasa ikväll och ska leta en soffa. Och eftersom både D och jag är lediga imorgon så ska vi sova där och njuta av livet.
Det är ju ganska oredigt i lägenheten så vi får se om vi nappar på att städa lite. Det får vi allt se :P

Måste kolla upp lite adresser till möbelaffärer i Vasa.

Vi hörs nog mera ska ni se ;)
2009-07-31 @ 14:39:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Vrålhungrig!

Sitter hos Alvin nu och Rosanna kokar mat åt oss :) Jag är så himla hungrig! På jobbet åt jag bara en gris (åter igen en sockerbulla) och god var den men den var ju inte så mättande.

Arbetsdagen idag har varit så himla stressig så jag är upp i varv ännu. Jag hade som tusen saker jag borde få gjort. T.ex. var det ju ganska mycket bröd och till på köpet kom det en STOR pall från Vaasan och chauffören sa att det har troligen hänt något fel att vi har fått för många häckar med bröd och en del av häckarna var S-markets. Janå då fick jag gå genom bröd för bröd och med fraktsedeln och kryssa av en för en. Jobbigt!

Sen skulle jag grädda mer bröd, beställa bröd tills imorgon och måndagen. Sen ser jag att all frusen batong är slut och då frågar jag "Hör det här till mitt område?" och jag det gjorde det. Sen då jag beställt det så säger en i personalen "Det där kommer automatiskt..". Jaha, men vi får lite extra då :P

Nu ska jag leka med A.
2009-07-31 @ 12:32:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Sovtime

Jösses vad tiden går fort. Ser att jag senast skrev ett inlägg för över 7 timmar sedan! Har heller inte varit så aktiv att sitta vid datorn idag och ikväll. Har haft annat för mig.

Hemma hos mamma och pappa har jag umgåtts med systrarna, kusin och systersonen :) Jag har varit riktigt rastlös idag så det är inte klokt! Så jag gick igenom mina kläder och gav en massa åt kusin. Hon har så svårt att hitta kläder då hon är lite mullig och hon får på sig mina kläder. Tyckte det var snällt av mig :)

Halv 8 ikväll samlades vi tjejer vid Tinas glass och planerade kräftskivan. Det var riktigt mysigt att sitta där och chilla :) Handelslistan är klar så jag ska handla allt imorgon!

Vi var dock lite oense om vad vi ska göra den kvällen. Vissa vill bara vara hos Sosso, vissa vill till Åminne på skumdisco och vissa vill bara ut men inte till Åminne. Jag hör till dem som inte skulle vilja till Åminne men jag sa att åker alla andra åker jag också. Men nu känns det som att jag inte ändå skulle alls vilja dit... Vad svårt det är! Jag ska ju ändå jobba på söndagen så jag vill inte vara alltför trött.. Vi får se på lördag då.

Idag har det hänt något hemligt! Ni får nog veta senare ;) Bara några vet ännu! Hahaaa..

Nu ska jag sova. Godnatt! Men jag ska begära massage av D först ;)
2009-07-30 @ 20:53:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snabbis

Har kommit hem från jobbet för ca en timme sedan nu. Väntar att jag ska få äta mat! Är hungrig! Men vi har väntat på att Joanna ska komma hem så det blir inte riktigt ännu..

Själv har jag tagit en dusch och fräschat upp mig efter en stressig arbetsdag.

Men nu ska jag sätta mig i solen!
2009-07-30 @ 13:13:12 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


En morgon till...

En morgon till måste jag vakna så här tidigt! Tröttheten börjar kännas nu.. Jag har ju heller inte varit ledig sedan förra veckans tisdag och min nästa lediga dag är på lördag så det känns också! Man behöver verkligen vila också.

Jag har märkt min trötthet nu på att jag glömmer vart jag stoppar mina saker. Till exempel igår glömde jag min mat här hemma och hade ingen aning var jag hade lagt burken och sen har jag slarvat på grytvantarna på jobbet och har ingen aning vart jag stoppat dem! Så kan det gå :P

Nu måste jag börja cykla iväg till jobbet! Vi hörs efter jobbet igen ;)
2009-07-30 @ 05:23:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Fotbollsmatchen



Hejsan hoppsan! Ikväll har vi alltså varit på fotbollsmatch Kraft mot Pori Jazz. Ställningen blev 0-0 och Kraft hade 1 man mera på plan och sen fick vi en straff men den missades så det var en liten besvikelse att vi inte vann! Men så är det..
Domaren gillade iallafall att ge gula kort ikväll :P Nästan hela bortalaget fick gult kort och ett rött.

Vi som var och kollade var Repsu, Sosso, Ida, Tiita, Beckis, Shasso och två boys. Härligt att sitta på gräsmattan i solen och kolla på match i gott sällskap :)

Nu är det sovdags för mig! Ska i jobbet till 7.00 imorgon. Natinati
2009-07-29 @ 21:14:45 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Väntar på älskling

Har just kommit hem från fotbollsmatchen nu. Har varit kul att umgås med flickorna! Men det var en riktigt rutten match!
Ni får bilder av matchen sen då jag har min egen dator, så jobbigt med den här datorn..

Vi hörs! :)
2009-07-29 @ 20:04:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fotboll

Nu ska jag åka och kolla på fotboll med Rebecca och några till säkert ;)

Haudi!
2009-07-29 @ 17:47:11 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


About yesterday

Ska berätta snabbt om gårdagen.

Då jag kom ut jobbet rusade jag snabbt till frissan som bara är några tiotals meter från jobbet. Sen bar det av hem och där var Alvin, Rosanna och Joanna. Vi åt lite mat och sen for Rosanna på ärenden, och Joanna och jag fick vara barnvakt en stund.

Alvin överraskar oss och tar leksakslådan men skjul och börjar gå med den för fullt :P



Vår moster och mormor kom över på eftermiddagen så då kokade vi kaffe och drack det och umgicks. Jag, moster och Alvin gick till Loppis ett varv och vi tänkte att Alvin skulle somna i vagnen, men icke! Han skulle se allt som pågick :) Moster skulle leta efter en cykel åt sin dotter men där fanns bara skrot så det blev inget köp.

Sen bar det av hem igen och moster och mormor for hemåt igen. Jag for även över till Kalax och där gick vi och sova ganska så snabbt.

Nu ska jag ringa åt Repsu!
2009-07-29 @ 17:44:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kvällen

Hej på er! Nu är jag hemma igen och jag har umgåtts med Jenni :) Vi har som vanligt varit och ätit och den här gången var Café J&P äntligen öppet :D Så idag blev det en mexicansk hamburgare. Gotigott!
Annars har vi bara kört runt, träffat Sofia lite och varit i Kaskö.

Här är en bild från igår då jag var till frissan, vilket jag inte berättat tidigare.  Har inte alls haft tid igår att blogga så :/ Så är det vissa dagar. Var till min alldeles egna frissa Ann :) Nu är håret fräsch igen! Borde bara investera i en jättebra olja att sätta i håret i och med att jag har så torrt hår.

Affären där jag jobbar så har nyss (i förrgår) börjat med att göra matigare batonger, så såklart skulle jag prova en sådan! Det blev en räkbatong :) Och gott var det! Jag tyckte det var en riktigt perfekt idé för det är många som skulle kunna tänka sig en sådan till en lite lättare lunch.

Jag ska gå ut och vara lite social nu :)
2009-07-29 @ 16:42:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sådär efter jobbet

Helu! Sitter hemma nu och väntar på att en bil ska komma hem hit så att jag får fara efter Jenni och åka med henne och äta mat! :D Pappa och Joanna är till hvc nu just så jag måste väl bara vänta snällt.. Men jag är hungrig!

Som tur har jag lite Novelle Citronelle att dricka ;)

Arbetsdagen idag var ganska stressig. Först skulle jag grädda all bulla och bröd, plocka bort gammalt bröd, rengöra bulladisken, plocka nytt bröd i hyllorna. Sen fick jag höra tjat hela tiden om att osten måste plockas fram men jag tyckte det nog var lite knappt om tid för det. Sen har jag beställt bröd, packat ännu mera bröd och ställt till inför imorgon! Tiden går så fort då man har mycket att göra.

Tror jag nu ska sätta mig i solen en stund då det en gång är fint väder!
2009-07-29 @ 12:26:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Babysitting

Kollar på Dr Phil nu i tv och kollar ett ganska känsligt avsnitt. Handlar om då far och dotter ska träffas och fadern har mördat mamman för 20 år sedan. Usch vad det är hemskt!

Har även Alvin här och passar honom medan Rosanna är ute på ärenden.

Ni kommer att få mera inlägg senare men nu hinner jag inte! Bilder kommer också då :)
2009-07-28 @ 14:44:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (8) Trackbacks ()


280709

Gooodmorning! :)
Tänka sig att jag inte är så trött idag :) Ännu vill säga. Men jag gick ju och la mig redan 22.00 tiden så jag har ju fått tillräckligt med sömn.

Idag kommer jag att jobba endast på brödsidan så vi får se om jag beställt för lite/mycket bröd igår nu då :P Det var ju första dagen igår jag beställde helt själv :D
Ja vi får se det senare då..

Ha en bra dag! Vi hörs igen på eftermiddagen!
2009-07-28 @ 05:34:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (6) Trackbacks ()


Ögonlocken tunga

Har varit lite dålig på att blogga ikväll men jag är så trött.

Nu är det läggdags för mig! Ska bara borsta tänderna och sen krypa ner under täcket..

Godnatt!
2009-07-27 @ 20:52:10 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (4) Trackbacks ()


Börjar vara läggdags

Hej på er igen :)
Nu har gänget åkt härifrån så det är ganska tyst nu. Har själv hunnit gå i bastun och duschat så nu känner jag mig fräsch igen.. Ska snart krypa till kojs så att jag orkar upp i morgon. Är riktigt trött faktiskt.

Dennis är i jobb på Tolvis igen så jag är hemma hos mamma och pappa nu. Gillar inte alls att sova utan honom. Man är ju så van att ha någon bredvid sig då man sover och då man vant sig är det svårt att slita sig från det!

Imorgon slutar jag 13.00 igen och då ska jag genast springa över till Saxess och klippa mig! Skönt att få fräscha upp håret lite och att jag får träffa Ann! :) Börjar vara längesedan nu igen..

Men vi hörs kanske en gång till ännu innan jag lägger mig. Annars blir det imorgon.
2009-07-27 @ 20:30:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tar det lungt hemma

ö hnj jnmjkb,lö<lo,.p< -llllllllllmnb, hälsar Alvin!

Rosanna och jag ska snart baka en kaka åt mormor, men först masserar hon Joanna lite.

Annars händer inte så mycket :) Skönt det också.
2009-07-27 @ 16:21:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (4) Trackbacks ()


Sömnig efter jobbet

Goddag! Känns så härligt nu då jag har jobbat för fullt och klockan är bara snart halv 3 på dagen! :) Nice!

Har just ätit lite spagetti och köttfärssås och till efterrätt en gris. Alltså en bulla :D Närpes Bröds grisar är så goda!

Annars idag så har jag ju varit i mjölkskåpet först och plockat. Sen har jag fått beställa bröd helt själv idag och det känns som att jag beställt alltför mycket! Vi får se imorgon då, då jag ska plocka upp varorna ;)

Men nu tänkte jag hämta en filt och somna på soffan :)

Ps. Joanna är hemma nu!
2009-07-27 @ 13:21:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Måndag och mycket tidig väckning

Godmorgon på er! Jag sitter här och äter frukost nu.. Är konstigt nog inte så himla trött nu men det kommer väl senare... Som tur slutar jag redan 13.00 så att jag hinner ta en powernap om jag vill :)

Som ni kanske märker så har jag inte bloggat igårkväll och det är på grund av att jag slutade så sent i jobbet och sen slängde jag bara i mig lite mat och gick och sova. D däremot hade min laptop i sängen en stund innan han skulle sova, och jag vet inte hur länge han har surfat för jag har inte märkt då han lagt bort datorn.

För mig blir det en dag i mjölkskåpet så långkalsongerna är redo! :D

Ha en superbra dag!
2009-07-27 @ 05:09:25 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Varför får alla andra men inte jag?

Kom att tänka på då jag tog powernapen att varje gång jag tar en nap så kommer någon och frågar "Vad är det nu?", "Är du sjuk?", "Varför sover du?" och så vidare och så vidare. Men själv sover de nog så gott de kan utan att någon frågar dem något!

Man blir ju galen.

Kanske det är en orsak till att jag är som nyvaken då någon väcker mig. Sätter mig genast upp och är som att ingenting har hänt :P
2009-07-26 @ 13:37:30 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Min nya fina dataväska


Här är min nya fina dataväska som Rosanna har sytt åt mig :) Den är som en liten handväska och mitt namn och allt på den! Nu får jag slänga bort skopåsen jag haft! :P

Visst är den fin?
2009-07-26 @ 13:20:25 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Powernap

Goddag igen :)

Jag har nyss tagit en powernap och det var så skönt! Skulle ha kunnat sova i flera timmar känns det som men det blev 25 minuter. Det blev lite för lite sömn inatt tror jag. Borde få sova lite till men jag hinner inte nu! Jobbet snart och sen ska jag upp i jobbet igen till 7.00 på morgonen så jag borde gå och lägga mig genast jag kommer ur jobbet ikväll :P Och det vet jag ju att det inte lyckas!

Vet faktiskt inte hur jag ska orka vara vaken och servicevillig i jobbet idag :P
2009-07-26 @ 13:09:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Soffan

Sitter i soffan nu och datanördar lite. Har varit ett varv till mormor med mamma och hämtat hem räkningarna och bara annars suttit och småpratat.

Rosanna håller på och syr en dataväska åt mig :) Blir riktigt snygg! Provade just väskan och den passade riktigt bra. Hon ska bara göra det sista på den ännu och sen är den klar!

Hör hur Alvin sparkar i babymonitorn nu för det bara sprakar och nu hör jag att han pratar för sig själv i vagnen :D Hahaha. Låter så sött!

Vi ska väl börja fixa lite mat åt oss nu innan jag måste till jobbet till klockan 15.05 idag. Får se vad det blir för gott ;)

Vi hörs!
2009-07-26 @ 10:21:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Blues at the beach

Jag var ju som sagt på Blues at the beach igår. Vi tänkte nästan inte alls åka dit i och med att det var så dåligt väder men sen tänkte vi om vi ändå skulle åka dit ett varv där på senan.

Vi kom väl dit lite efter 21.00 på kvällen och det var nästan inte alls något folk där då så arrangörerna och många andra tänkte att det kommer säkert att bli en flopp i år och suckade att alla tillställningar kommer nog att dö ut.


Ett bluesband många rockade till.

Men vi konstaterade att folket i Närpes åker ut bara senare och senare så där vid 23-24.00 tiden så var det plötsligt över 200 inbetalade och det kom bara mer och mer då vi for hem. Så det blev nog lyckat i år också fastän vädret inte tänkte vara det bästa. Scen hade de inomhus det här året men nog var det ganska bra ändå. Klart det är annorlundare feeling då scen är utomhus men man kan inte göra något åt vädret.


Minsta husvagnen jag sett någonsin!

Jag var nykter igår och det var kul ändå! Personen själv är ju tråkig om han anser att man inte kan ha kul utan alkohol. Jag mår iallafall bra idag och hade kul igår! :) Synd bara att det inte var så många i min ålder ute.

Vi for hem där 24.00 tiden i och med att Dennis skulle i jobb på morgonen och annars så blev ju folk så fulla och odrägliga så man orkade inte mycket längre.

2009-07-26 @ 10:10:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Söndag

Godmorgon på er :)
Jag är vaken redan fastän det är söndag. Dennis for i jobbet och jag kom hit på samma resa. Det var nog lite tungt att stiga upp först men jag vill hinna göra något innan jag börjar jobbet. Det är kanske inte så mycket vettigt jag gör men det känns bättre att jag iallafall försökt göra något ;)


Dagens outfit (tagen i en äckligt gul lampa) :

Kavaj - H&M
Topp - Gina Tricot
Shorts - H&M
Leggings - Lindex

Ska skriva ett inlägg snart om gårkvällen ;)
2009-07-26 @ 08:15:28 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hem en snabbis och sen dusch

Hej på er igen!
Nu har jag varit hemma hos mamma och pappa, och Rosanna och jag har fixat hamburgare :)

Dennis och jag ska ta en snabb dusch nu och sen bär det av till Norrnäs på Blues at the Beach!

Hinner inte skriva längre. Vi hörs!
2009-07-25 @ 19:30:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


På väg till Vasa

Hej på er! Sitter i bilen nu med Kimso påväg till Vasa.
Jag for hem genast klockan slog 13.00 och åt lite mat hemma och sen bar det iväg!

Den här arbetsdagen har gått snabbt i och med att jag varit på brödsidan och haft mycket att göra. Tycker det är skoj att vara där :)

Det kan hända att syster ska låna datorn över helgen. VI får se! Vi hörs!
2009-07-25 @ 12:56:27 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tidig väckning

Godmorgon igen! Jag tror att de flesta av er sover ännu när jag skriver detta inlägg.. Själv skulle jag ha kunnat sova nu också men jobbet kallar. Som tur slutar jag ju tidigt så det är ju bra!

Men nu måste jag gå ner och äta frukost. Ville bara kika in ;)
2009-07-25 @ 05:27:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ett sista blogginlägg för ikväll

Nu har jag just ätit stekta broilerfiléer och till det hade vi steak house fries och en mozzarellasallad och örtbatong. Gott gott! Lite sent att äta men jag var bara så hungrig (som vanligt) så jag ville ha riktig mat.

Arbetsdagen har varit ganska lång och tråkig och tydligen var jag inte enda som tyckte det. Säkert det här ruggiga vädret som gör det. Men jag kommer att sova gott i det här smattret! :)

Ny dag imorgon! Min arbetsdag börjar 7.00 så jag måste snart nog gå och lägga mig för att orka stiga upp och grädda bröd ;) Sen gäller Vasa efter klockan 13.00.

Godnatt med er alla!
2009-07-24 @ 20:37:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mat och jobb snart

Nu har vi ätit nypotatis ur eget land och varmröktlax :) Mums vad gott! Inget slår potatis ur eget land.. Och till efterrätt blev det jordgubbar och vaniljglass.

Märkte just att jag måste ju i jobbet snart! Iiiik! Dagen har gått så snabbt!

Vi hörs efter jobbet! Hinner inte skriva nu!

2009-07-24 @ 12:34:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Helg

Jag sitter här inne och kämpar på med mina ögon som är så torra. Tror det är lite allergi som spökar på :/ Jag börjar även bli lite hungrig nu så jag borde väl koka lite mat så jag får äta ordentligt innan jobbet kallar.

Idag börjar jag 14.00 och slutar 20.00 så där går min kväll åt kan man säga. För ikväll har jag inga planer. Ska väl nog bara åka hem och chilla och sen sova för jag har jobb 7.00 på lördag morgon igen. Lördagkväll är det Blues at the beach som gäller! Tänker inte ta något imorgon, utan bara chilla. Eventuellt tar jag en stänkare men inget mer.

Imorgon efter jobbet då jag slutar redan 13.00 ska jag förhoppningsvis åka till Vasa ett varv.

Vad har ni fö planer för helgen då?

Tänk nästa helg är det augusti! Hjälp vad tiden går!
2009-07-24 @ 10:33:45 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Dagens outfit



Ni ser inte hela mig nu men jag har svarta leggings till.
2009-07-24 @ 10:16:23 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vi planerar kräftskiva

Jag och mina vänner håller på att planera en kräftskiva. Men som vanligt är det ju så att inte tiderna passar för allihopa. Vi har satt ut två datum som skulle passa, för något längre fram kan vi ju inte spara det i och med att skolorna snart börjar då och vi sprider ut oss igen.


Vi tyckte det skulle vara kul med en kräftskiva med bara vi flickor för det börjar vara så länge sedan vi har gjort något bara vi flickor. En riktig girls night! Vi får se vad det blir ;)
2009-07-24 @ 09:42:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fredag

Godmorgon! Har uppdaterat lite dåligt igår.. Det var så fint väder igår och sen hade jag så mycket människor runt mig igår så jag hann bara inte och efter det var det ju att åka till jobbet.

Ska cykla hem snart och hoppas Alvin är där :) Vi hörs där igen!
2009-07-24 @ 08:10:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vad gör jag inne nu?

Den här datorn är nog en farlig apparat :P Den lurar en att sitta inne hela tiden.. Eller är det så? :D

Det är så fint väder ute nu så jag ska sätta mig med citronbubbelvatten som jag gjort med sodastream och en tidning ute på terassen en stund. Borde sätta på lite potatis att koka också om jag ska ha mat innan jobbet.

Jepp, vi hörs!
2009-07-23 @ 10:22:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


230709

Godmorgon på er alla!
Jag sitter här och äter lite frukost. Idag är det igen rostat rågbröd och ett mjölkglas. Finns inte så mycket att välja på men det duger åt mig :)

Idag är det finare väder så idag kan jag cykla iväg till centrum :) Jag ska cykla hem och där borde Rosanna och Alvin vara.

Nej, nu måste jag hoppa på cykeln så att jag kommer fram någongång innan jag ska till jobbet ;) Haudi!

2009-07-23 @ 08:52:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Läggdags efter ett lass våfflor

Godkväll på er! Jag har nyss borstat tänderna och hoppat ner i sängen så det är dags för natten snart :)

Idag i jobbet har det varit ganska så lungt. Konstigt lungt faktiskt.. Jag har fått sitta ensam i kassan stort sett hela kvällen och min arbetspartner har plockat varor hela sin arbetstur. Hon har plockat frysvaror så hon sa att hon fått ont i halsen :P

Efter jobbet var jag så himla hungrig och som tur hade de lämnat våffelsmet åt oss så vi fick grädda våfflor. Och mums vad jag åt! Har nog inte tyckt att våfflor varit så goda någonsin förr av att jag var hungrig!

Nu ska jag sova så vi hörs imorgon igen! Godnatt!
2009-07-22 @ 21:29:27 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Jobb snart

Snart måste jag ge mig av till jobbet. Har inte så grymt stor lust idag.. Gillar mycket mer att börja tidigt från morgon så att man har det från sig någongång och får åka hem. Nu har hela dagen gått ut på att man "väntat" på att åka till jobbet. Som tur är det bara sex timmar men ändå. Det är kväll.

Imorgon har jag samma tid.

Usch vad jag låter negativ nu :P

Vi hörs antagligen igen ikväll!
2009-07-22 @ 13:31:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Mumindalen

Nu har vi nyss ätit stekt potatis och korv. Inte det allra godaste men till efterrätt åt vi risgrynsgröt och saftsoppa så det gillade jag!

Roosa och jag sitter och kollar på Mumin i Mumindalen nu just :) Mumin är så bra! ;D Men det är inte samma sak då det är på svenska. RIktiga mumin pratar finska, tycker jag.

Det börjar se mulet ut här så jag hoppas att det inte börjar regna då jag ska gå till jobbet härifrån. Fast då skjutsar väl nog morbror mig in till centrum.
2009-07-22 @ 12:36:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Barns funderingar

Då jag bakade blåbärspaj med min 7 åriga kusin, Roosa, här om dagen så går Alvin till ugnen och drar i den så frågar Roosa:

Roosa - Tänk så får han upp ugnen?
Amanda - Nej, det är barnlås på det.
Roosa - Men hur vet ugnen att han är ett barn?

Hahahaha :D
2009-07-22 @ 11:29:35 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hos mormor

Hola! Sitter hos mormor nu just och Roosa och jag har spelat olika spel men nu ska vi ta paus en stund. Jag satte igång min dator och TV'n. Har på Våra bästa år :D Har inte kollat på det på jättelänge men nog verkar det som att man skulle hänga med iallafall :D hahaha..

By the way så kunde jag inte cykla upp hit i och med att det störtregnade i Kalax så Bjarne skjutsade upp mig till centrum men där hade det inte regnat något så det var lite konstigt :P Men tur för mig för jag var till FPA efter två T-blanketter och sen var jag till apoteket och efter det gick jag till mormor.

Nu har jag iallafall de där T-blanketterna men nu måste jag bara få en underskrift av min hyresvärd. Jobbigt med byråkrati.

Väntar att morbror ska börja göra lite mat nu och sen bär det av i jobbet för mig.
2009-07-22 @ 11:15:53 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lill-lördag

Godmorgon alla läsare! Idag är det lill-lördag och halva veckan har redan gått, ja för dem som har helgen ledig vill säga. Och det har inte jag! Min nästa lediga dag att se fram emot nu är nästa lördag så det är några dagar dit ännu..



Jag har nyss klätt på mig och ska bara kleta på lite mascara till. Sen ska jag ner och äta frukost och efter det ska jag sätta mig på min cykel och cykla iväg upp till centrum. Ska till FPA och apoteket. Har glömt bort det nu några dagar så nu måste jag komma ihåg det! Bara jag har de ärendena klara ska jag cykla upp till mormor en stund.

Vi höörs!
2009-07-22 @ 08:42:26 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Smutsiga och undrande blickar

Idag var jag en sväng in till affären med Alvin och handlade lite jordgubbar, citroner och lime. Satte Alvin i kärran där barnen får sitta.

Då jag kommer där så får jag en massa smutsiga, undrande, kontrollerande blickar från andra människor. Och de flesta var kvinnor som var sådana!

Jag visste ju direkt va de tänkte så jag tänkte riktigt att jag borde ha en stor skylt där det står "NEJ DET ÄR INTE MITT BARN, DET ÄR MIN SYSTERSON!". Ja, herregud vad jag tillika blev irriterad men tillika tyckte jag det var kul att människor kan vara så fåniga :P
2009-07-21 @ 16:54:03 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Nu har jag barnvaktat



Nu har jag barnvaktat klart :) Guy kom hem ganska tidigt så jag fick bara föra honom när jag ville. Vi har varit hos mormor och ätit lite jordgubbar och glass. Eller Alvin fick ju inte sådant ;) Men Alvin fick leka lite med Roosa och henne tycker han om!

Väntar att Kimso ska ringa nu så att vi får åka till Vasa och hälsa på Joanna!
2009-07-21 @ 16:23:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Barnvakt

Nu är jag barnvakt åt Alvin. Vi har just ätit lite ris men det var nog för konstigt så vi fick värma potatis :D

Ska åka ut snart till gammelmormor ;)

Vi hörs sen!
2009-07-21 @ 12:31:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lediga morgon

Godmorgon alla läsare!
Idag är jag ledig och enda lediga dagen på länge nu.. Tänkte ju att jag skulle dra en riktig sovmorgon nu men jag vaknade jättetidigt och undrade vad klockan var men jag orkade ändå inte kolla så jag somnade om igen. Till slut efter att jag vridit och vänt mig några gånger så kollade jag på klockan och den var lite över 9. Nåjaa, bra att jag orkar stiga upp tidigt så att jag har en hel dag framför mig.

Sitter i sängen nu och kollar ut över mitt rum. Ser hemskt ut och jag bävar för att göra något åt det!



Så här har mitt rum sett ut sedan jag kom hem från Helsinfors. Mina flyttpåsar med kläder och kläder som ligger lite utspridda. Har som tänkt att jag ska ta i tu med det någon regnig ledig dag, men en sådan dag har inte kommit ännu verkar det som :P Men jag måste nog snart! Om inte under arbetsveckorna så tar jag det då jag är ledig de två sista veckorna i augusti. För inte tar det ju länge att städa detta men man orkar bara inte!

Nu ska jag gå ner och ta en dusch.. Har varit svettigt inatt.
2009-07-21 @ 08:31:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ligger i sängen

Ligger i sängen i mitt eget rum nu och har upp balkongdörren för att vädra lite. Chattar lite med Dennis på facebook nu. Vi ska båda lägga oss snart men några kilometer från varandra nu. Nästa natt får jag sova med honom igen!

Han sa just att han slutar först 20.00 imorgon. Det var planerat till 15.00. Men inte gör det nu något. Har ju andra planer jag också.



Nu ska jag sova! Godnatt med er alla! Pussan
2009-07-20 @ 22:38:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Morgondagens planer

Som sagt är jag ledig imorgon från jobbet och det är enda lediga dagen den här veckan :( Har bara en dag ledig nu i flera veckor framöver. Tungt tungt! Men jag måste tänka på att den är lönen jag får nu ska jag leva på resten av skolåret. Jag ska även ha råd med en södernresa med tjejerna! Håller på och sparar som bäst till det nu...

Jag tänkte ju att jag skulle ha varit med Jenni imorgon något men jag har inte hört något av henne ännu så jag vet inte vad hon busar på med nu :P Jag ska iallafall vara barnvakt åt Alvin från halv 2 imorgon och framåt någongång. Jenni är ändå så bra med barn och hón gillar dem också så jag tänkte att det inte skulle göra något heller om Alvin busar med oss ;D Vi får nu se.

Det var mina planer!
2009-07-20 @ 20:56:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


TV tittande ikväll


Nu ska jag bara sitta och kolla på TV. Nu just kommer det Lotta på Liseberg, senare såg jag att det skulle komma en Beck-film så det ska jag kolla bara jag orkar hålla mig vaken.

Har annars varit hos mormor med nästan halva släkten ikväll. Moster med familj kom 8 tiden till mormor så det var en överraskning :)


2009-07-20 @ 20:27:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sitter hemma ännu

Jag lämnade vid datorn och har inte kommit någon vart ännu :P
Vet heller inte om jag orkar göra något alls idag.. Kusin väntar säkert hos mormor men ja, får se vad jag gör. Tycker det skulle vara skönt med en dag då man inte gör något alls.

Jag njöt nog riktigt igår då jag kom till Kalax. Huset stod tomt, jag gick i duschen i lugn och ro, satte på mig Dennis stora tröja och kröp ner under täcket med datorn i famnen och bara tog det lungt. Riktigt mysigt. Jag är en person som verkligen tycker om att vara ensam, men då ibland är jag så sällskapssjuk :)

Nu ska jag ta mig från datorn en stund. Haudi!
2009-07-20 @ 16:02:46 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Jobbardagen slut för idag

Hej och hallå! Nu har jag kommit hem från jobbet :)

I morse började jag och Sabina på samma gång så först fick Sabina stå och kolla lite på hur jag jobbade. Förklarade lite åt henne och så men jag sa att det är lättare att lära sig då man själv får göra det. Sen kom Jenny från paus så då visade hon mera åt Sabina och hon fick sitta vid kassan. Efter det fick jag stå vid Sabina och kolla in och hjälpa henne :)
Hon har varit riktigt duktig!

Har fått beställa bröd idag och idag fick jag säga nästan helt själv idag för jag kommer inte att hinna göra det någon mera dag den här veckan för imorgon är jag ledig och resten av vardagsdagarna börjar jag på eftermiddagen och brödet ska beställas före 12.30.

Nu har jag nyss ätit lite och funderar om jag ska cykla iväg till mormor. Men först ska jag bara ta det lilla lugna för mig själv..

Vi hörs snart igen ;)

2009-07-20 @ 14:51:47 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hos mormor igår

2009-07-20 @ 07:11:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Måndag igen

Godmorgon alla! Nu är det måndag igen och veckorna bara flyger iväg tycker jag..

Jag håller på och äter min frukost nu som består av rostat rågbröd och ett mjölkglas. Efter frukosten ska jag gå upp och sminka mig lite och mysa lite med snarkisen där uppe innan jag cyklar iväg till jobbet. D kommer idag igen att åka till Tolvis på jobb ända tills imorgon på eftermiddagen.

Imorgon är jag ledig och då ska jag vara med Jenni ;) Har inte pratat med henne på länge men vi bestämde så för en vecka sedan :D Så hoppas det passar för henne ännu!

Idag börjar Sabina på jobbet! :) Äntligen får hon börja jobba! Kul :)

Vi hörs igen efter 15.00 då jag slutat jobba ;)
2009-07-20 @ 07:08:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bröllop 18.7.2009



Jag, Dennis, Lina och Frida var på bröllop tillsammans igår :)
Lina och jag var nästan de enda ungdomarna på bröllopet så vi kände oss lite utanför där ett tag. Det var mest vuxna (vuxnare än mig :P) och barn där.

Min klädsel bestod av en klänning från Gina Tricot och ett svart bälte i midjan för att inte vara helt vit i och med att bruden ska vara den som är helt vit. Dock hade den här bruden mörkblå klänning.



Jag var upp och tänkte fånga brudens blombukett men den fick jag inte tag i, dock fick Dennis tag i strumpebandet så får se när det blir bröllop då ;)

Då vi kom in i salen så fick vi först en välkomstskål som bestod av cider. Då vi bänkat oss fick vi börja ta åt oss köttsoppa och till efterrätt var det rabarber-jordgubbskräm och vaniljvisp. En liten tid senare fick vi kaffe och tårta.

Till nattmat fick vi gravad lax, saltströmming, makaronisallad, potatissallad, knackkorvar och köttbullar. NAttmaten var nästan godast tyckte jag :D

De bjöd på bål, vin och öl. Jag höll mig till ölet. Bålen smakade så otroligt starkt av sprit och idag fick jag veta att det var "moscha" i det. Med andra ord hembränt :P

Det var nog ett bra bröllop i en enklare form!




2009-07-19 @ 21:18:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Så mycket annat på G idag

Hej på er! Som ni kanske har märkt så har jag inte varit så aktiv att blogga idag och det är på grund av att jag haft så mycket annat.

Då jag kom hit till Finby på förmiddagen så var Rosanna och Roosa här och målade och Alvin sov. Då tyckte Rosanna om jag och Roosa kunde gå in och baka lite i och med att det inte blev så snyggt då hon målade :P Så vi gick in och bakade två blåbärspajer. En åt mormor och en åt oss själva. Dock hade vi inga blåbär så vi fick åka iväg för att handla blåbär och lite annat smått och gott.

Efter pajbakning åt vi lite mat och paj och sen bar det iväg till mormor med andra pajen där vi än en gång åt lite paj :P

Sen har vi inte gjort så mycket annat än umgåtts med Rosanna och Alvin. Har just ätit lite nudelwok.

Ska cykla ner till Kalax nu och där blir det en dusch innan sängdags och D kommer hem.

Vi hörs snart igen ;)
2009-07-19 @ 19:42:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Godmorgon på er!

Godmorgon på er! :) Är ni alla vakna eller sover ni ännu efter gårdagens fest?
Närpes och närområdet till Närpes var fullt med program just igårkväll så jag tror alla har hittat ett ställe åt sig att vara på :P

De ställen jag kommer på nu just är:
- Åminne med Lasse Stefanz
- Kristinestad med 1G3B & Johan Becker
- 2 st bröllop
- Vasa hade Rockperry
- Åland hae Rockoff
- Kalax hade Countrykväll

Jag var ju på bröllop igår. Alltid fint med bröllop då ett par människor lovar varandra att de ska leva resten av sitt liv tillsammans.

Jag kommer att berätta mer om bröllopet senare och ge lite bilder för nu ska jag cykla iväg till Finby. Dennis har just farit till sitt tredje jobb på Tolvis :P

Hejdååå!
2009-07-19 @ 09:35:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mat innan bröllop

Nu har jag fixat ihop en köttfärssås och spagetti. Vi ska äta lite sådant innan vi åker på bröllop. Jag är inte alls fixad ännu så det blir lite bråttom för lite efter 16.00 ska vi efter Lina och Frida. Men som tur är, är jag inte långsam med att fixa mig :)

Har varit hem till mamma och pappa och hämtat min klänning så det är iallafall klart. Väntar nu bara på att Dennis har bilen tvättad så vi får äta.

Ha det bra!
2009-07-18 @ 14:09:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Lördagmorgon

Godmorgon :) Äntligen har jag fått sova ut en lördagmorgon.. Skönt har det varit! Har just klätt på mig nu och satt upp håret i en knut för jag ska spara duschandet tills senare då vi ska på bröllop.

Håller på och kokar gröt åt D nu och åt mig själv har jag plockat fram bröd och sådant ;)

Nu frukost! Vi hörs!
2009-07-18 @ 09:48:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Nu är det helg!

Har haft helg jag nu i snart 1 timme ;) Håller på och äter lite chips nu och njuter av att få feta mig lite.. Kör på less fat så samvetet är inte lika tungt :P

I jobbet har det varit mycket folk! Det har gått mycket i ruscher.. I slutet av kvällen var det ganska ovanligt lite dock.

Imorgon är det bröllop som gäller kl.17.00!

Nu ska jag upp till Dennis.


Dagens outfit:

Klänning - ONLY
Leggings - Gina Tricot
(lampan är gul)
2009-07-17 @ 20:57:17 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ska åka till jobbet

Nu har jag kommit hem och har hängt upp tvätten. Ska nu cykla iväg till Näsby och först gå in på FPA efter blanketterna, sen tänkte jag att jag skulle hinna handla ett bröllopskort tills imorgon. Wish me luck, att jag hinner. Det är så mycket folk och handlar på fredagar.

Haudi!
2009-07-17 @ 12:30:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Svettigt

Nu har jag cyklart från Kalax till Finby, ca 6-7 km(?) på ca 20 minuter :) Duktig jag är!
Men nu är jag riktigt svettig för jag hade läderjackan på mig och det är ganska så varmt ute så det blev lite hett med den på..

Har nu satt på tvättmaskinen och nu ska jag cykla vidare till mormor. Måste via hem igen innan jag åker i jobbet ifall ingen varit hemma och plockat ur tvättmaskinen. Måste även via FPA innan jobbet också och hämta blanketter för studiestödet.

Hejdååå!
2009-07-17 @ 09:20:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart är det helg

Godmorgon :) Snart är det helg! För mig är det helg efter 21.05 ikväll då jag slutar jobba. Är ju faktiskt ledig hela helgen :) Lyx!

Jag ska snart cykla iväg och åka via hem med lite smutstvätt och sen cyklar jag till mormor där morbror och kusin är också. Hinner ju före jag börjar jobba 14.05. Om ni undrar varför jag inte tvättar kläderna här är för att de har vanligt tvättmedel här och jag måste ha sensitive, annars kan jag inte leva. Så därför!

Idag satsade jag på en allergitablett innan jag åker iväg med min cykel. Det är så mycket ryps och sådant ut efter vägen och det luktar så starkt så min näsa börjar rinna. Igår tog jag ingen och det ledde till att jag fick sitta och hänga snor i kassan i några timmar innan det lugnade ner sig :P

Vi hörs säkert mera ännu! ;)
2009-07-17 @ 08:39:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu ska jag ta kväll

Nyduschad och fräsh och ligger nu i sängen med vått hår. Ska börja sova nu för jag är så trött! Som tur börjar jag först 14.05 imorgon så jag får sova lite längre om jag vill, men jag tänkte jag ska upp samma tid som Dennis och cykla upp till mormor där morbror och kusin är :)

Det dåliga med att jag börjar sent är ju att jag slutar sent då också. Är ända till 21.05 imorgon i jobb. Men sedan är jag ledig resten av helgen! Lördag blir det bröllop förstås.

Godnatt alla! Puss
2009-07-16 @ 21:00:37 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kväll

Nu har jag ätit grillade prinskorvar hemma i Finby. Dennis kom och hämtade mig så att jag inte behövde cykla tillbaka till Kalax. Är så trött i benen och i ögonen också.

Ska ta en dusch nu så jag får mitt hår tvättat för en gång skull :P
Vi hörs!
2009-07-16 @ 20:22:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ben&Jerrys

Frågade här om dagen i affären åt en i personalen som tar hand om glass om det är hon som bestämmer vilka sorter av Ben&Jerrys. Hon sa att egentligen inte för de där kommer av sig själv men jag fick ändå skriva upp på en lapp vilka sorter jag ville ha :D

Då skrev jag upp Half Baked och sen "någonting Alaska" och menade Fish Food. Igår skrev jag upp Fish Food. Men då kommer damen och säger att Half Baked och Fish Food finns inte i Finland ännu :( Såklart! Finland ska alltid vara så efter med allt.

TA HIT GLASS ÅT OSS!
2009-07-16 @ 13:51:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Lunch

Goddag! Har lunch nu :)
Idag äter jag min egengjorda risotto och det är mycket gott! Mycket bättre än något äckligt halvfabrikat..




Vill ni också kunna göra en risotto som mig? Har ska ni få receptet på den här varianten :) Man kan ju göra massor med olika varianter av risotto så.



Detta behöver ni till en RÄKRISOTTO:
  • räkor
  • ris
  • fryspåse med majs-ärter-paprika
  • peppar, salt
  • sojasås
  • fiskbuljong
Koka riset och smaksätt det med fiskbulong. Då riset är kokat så lägger ni fryspåsen och räkorna i en stekpanna och tinar dem. Man ska inte "koka" räkor för då blir de sega! Lägg i riset och smaksätt med kryddor. Färdigt!

SMAKLIG MÅLTID!


Jag cyklade ju till jobbet idag. Det kändes inte alls så långt så det gick riktigt bra fastän jag hade lite motvind. De tog lite mindre än 20 minuter :) Nöjd jag är! Det där ska jag göra om ;)

Då jag kom till jobbet fick jag genast ställa mig och beställa bröd. Idag fick jag säga lite själv vad jag tror att hur mycket som ska beställas ;) Lär nog mig!

Det är bara kassan som gäller nu resten av dagen och kvällen. Kommer att vara mycket folk då det är torsdag.
Nu ska jag äta klart och jag har en liten liten glass till efterrätt ;)

2009-07-16 @ 13:42:52 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Klimpmjölk

Som jag skrev igår så lärde mormor oss att göra klimpmjölk igår. Jag hade aldrig ätit det förut men jag har hört talas om det flera gånger att mormor brukade göra det ofta förut. Mamma och Rosanna gillade det starkt :P Jag var lite skeptisk men..
Det här är alltså en gammaldags välling :)


Detta behöver ni:
Häll lite mera än 8 dl i en kastrull och ca 2 dl i en skål.

Värm mjölken i kastrullen. Blanda i 2 tsk socker i skålen och i kastrullen.
Blanda i ca 3 dl mjöl i skålen med mjölk så att det blir lite lösare än en bulladeg.

Värm en vanlig matsked i mjölken och ta små klimpar av degen och lägg i den kokande mjölken. Rör om hela tiden i mjölkkastrullen så att det inte bränner vid!

Lämna kvar lite av degen, men inte alls mycket. Blanda i lite mjölk och "rengör" skålen. Häll denna blandning i kastrullen. Nu är vällingen färdig!



SMAKLIG MÅLTID!
2009-07-16 @ 09:28:55 Permalink Recept Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Varit ruljans i natt

Godmorgon allihopa! :)
Ja inatt har det varit ruljans! D har inte kunnat sova så han har bara sprungit runt här och yrat på. Hoppat från en sida till en annan i sängen. Han brukar alltid byta sida i sängen då han vill vända sig för han vill inte vända ryggen mot mig ;) So sweet!

Janå ni kan ju tänka er att man själv inte fick sin skönhetssömn heller inatt :P

2009-07-16 @ 09:09:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Så har den här dagen gått

Ja så har den här dagen gått. Tyckte den nyss började. Har inte alls hunnit vara på någon dator ikväll som ni kanske har märkt. Efter jobbet svepte jag ihop en risotto, som jag ska ta med till jobbet imorgon och jag åt även av den efter jobbet :) God blev den! Eventuellt så får ni ett recept på min risotto sen ;)

Efter risotton satt jag med mamma och pappa ute en stund. Sedan for mamma och jag med våra cyklar till mormor där moster, Rosanna och Alvin var. Vi skulle lära oss att koka "Klimpmjölk". Det ska ni få höra mer om imorgon.

Efter mormor hämtade Sosso mig och vi for och hämtade Bina. Men först for vi till hennes pappa fastän hon den här veckan var hos mamma. Oops :P Sosso tutade och allt utanför hennes pappas hus :D Sen bar det iväg till Yttermark där vi spelade byaligamatch. Jag var inte alls på topp idag, hade inte riktigt lust heller så det gick lite bajs.

Men nu ska jag sova. Är jättetrött! Ska cykla till jobbet imorgon från Kalax. Ca 5 km :)

Godnatt! Puss
2009-07-15 @ 22:53:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fläckborttagning

Kolla in de här snajsiga fläckarna på mina byxor! Jag fick pesto över mig igår och jag tvättade byxorna genast men fettfläckarna har lämnat kvar. Hur ska jag nu göra för att få bort dem?



NÅGRA TIPS?
2009-07-15 @ 12:51:30 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Lunchpaus

Oj vad stressig dag det är idag! Det är som att precis alla ska handla idag.. Har inte hunnit pusta ut och jag tänkte nästan inte hinna gå på mat. Men nu är jag äntligen och äter. Idag äter jag micromat, makaronilåda. Äckligt som tusan.



Jag borde lära mig att koka egen mat hemma men det är nu som att man inte ska orka och inte tänker man på det heller. Skärpning Ama!




Såhär glad är jag över min mat. Ser ju allmänt tjockis ut också då mina kära arbetskläder bultar upp sig. Nej, nu ska jag äta min fil jag köpte. Den är iallafall god.

Mindre än 3 timmar kvar i jobbet! Jihuu!
Då ska jag genast till Kalax och hämta mina fotbollskläder tills ikväll.

Vi hööööörs!
2009-07-15 @ 12:44:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vikovill

Godmorgon på er! :) Tycker jag endast hinner skriva den här morgoninläggena nuförtiden över sommaren :P Men ni får stå ut med lite sämre inlägg nu då jag inte har möjlighet att skriva riktigt.. I höst så smäller det igen!

Som det står i rubriken så är jag riktigt vikovill nu. Heter det "vikovill" på riktig svenska? Hmm.. Iallafall så betyder det att jag inte vet vad det är för dag idag! Vet inte det någon dag nu i sommar då jag kan jobba över helgen och så. Idag är det onsdag efter en lång fundering. Jag slutar jobbar 16.30 och Dennis slutar 21.00.

Efter jobbet har jag bestämt mig för att åka ut och cykla!

Men nu ska jag äta upp min frukost och gå och hoppa lite på D innan jag åker ;)
2009-07-15 @ 06:58:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


En härlig dag med en god vän

Hej på er :) Som ni ser har jag inte hunnit uppdatera så mycket idag. Ursäkta mig för detta, men jag har varit med Jennifer hela dagen och kvällen. Vi har haft det riktigt mysigt och kul :)

Först for jag till Kaskö efter Jenni och så for vi till Gästhamnen för att hälsa på Repsu som jobbar där. På samma gång träffade vi Beckis och Maria. Satt en stund och pratade och åt en glass.

Efter det for vi till Vargholmen en stund och umgicks med Dennis och Frida. Men där var vi inte länge för vi blev hungriga och for in till Närpes och delade på en kebabrulle :) Mums!

Sen körde vi bara runt i Näsby en stund och kollade runt lite. Var hem till mig ett varv och lekte med Alvin lite. For ut igen och sen ringde Rosanna och frågade om vi ville komma med på Loppis så då for vi med dit en stund. Men där fanns det mest bara skräp så inget blev köpt. Var inte ens lite intresserad av någonting. Ganska äckligt med loppis egentligen.

By the way så köpte Jenni och jag slickepinnar med såndär bruspulver. Sådana man åt när man var små :P Men besviken fick vi bli för de sprakade inte :( Skit också! Hahaha :D

Igen efter det for vi ut och köra och sen till mig igen och där åt vi plättar. Mums! Med färsk jordgubbssylt och allt.

Har varit kul att ta det lungt en hel dag med Jenni! Med henne behöver det inte vara något ståhej, man har kul ändå :)

Nu ska jag bädda sängen och gå och lägga mig.

Idag har jag ätit så mycket ohälsosamt så jag känner mig riktigt äcklig. Jag som tänkte undvika det lite. Har blivit alltför mycket på sistone.
2009-07-14 @ 20:36:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Hemma efter jobbet

Nu har jag kommit hem på min cykel i motvind. Det var tungt! Men tänk så varmt det var ute idag :) Riktigt härligt! Många trodde att inte värmen skulle komma tillbaka. Klart det inte riktigt är samma värme men det är ändå varmt!

Nu ska jag ringa till Jennifer och se vad hon vill hitta på :) Jag är iallafall hungrig så måste se om hon är det också!

C ya!
2009-07-14 @ 12:14:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Så trött

Uff vad jag är trött nu! Jag piggnar säkert i bara jag kommer i gång..
Ska snart cykla iväg till jobbet. Där kommer jag antagligen att vara på grönsaker och frukter idag också så då får jag styrketräna lite igen :P Tack och lov har jag en liten kortare dag idag.. Hoppas dagen går snabbt så jag får åka hem någongång.

Godmorgon föresten! ;)
Vi hörs
2009-07-14 @ 05:40:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ligger i sängen

Nu ligger jag i sängen hemma hos mamma och pappa. Det är så himla varmt i mitt rum så det är grymt! Har upp balkongdörren så det får luftas lite men jag vaknar väl inatt av att jag fryser som bara den.

Ni som undrar varför jag plötsligt är hemma ikväll är för att Dennis och Frida har myskväll tillsammans :) Så jag har bara njutit av egentid. Eller egentligen har jag inte hunnit det för då jag kom hem var nästan hela rasket hemma och sen så har vi ju varit till Joannas och Kimsos tomt. Ni kommer att få bilder av det senare för jag orkar inte nu.

Jobb klockan 7 imorgon!

Nu är det läggdags. Godnatt på er alla!
2009-07-13 @ 21:59:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Hemma från jobbet

Har slutat jobba för ca en timme sedan nu och jag har hunnit äta majs och pomfritt. Mums!
Nu ska jag ner till Joannas och Kimsos tomt och snoka lite. på vinden om det finns några trevliga saker :)

Vi hörs senare!
2009-07-13 @ 19:02:57 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bege mig till jobbet

Jag ska nu ge mig av till jobbet snart. Jag ska bara plocka ihop mina saker och sätta mig i solen en liiiiten stund innan jag måste cykla iväg. Har åtta timmars arbetsdag idag så jag har här nu fixat lite mat åt mig att ta med till jobbet.

Jag tar med datorn som vanligt och om jag hinner så får ni ett inlägg under arbetsdagen också ;)

Slutar först klockan 19.00 ikväll och imorgon börjar jag 7.00 på morgonen, men då slutar jag redan 13.00! Härligt!

Vi hörs och ses!
2009-07-13 @ 09:25:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (6) Trackbacks ()


Samtal mellan en tysk och mig

I affären på lördagen kom det två tyskar och skulle ha tobak me jag fattade inte att det var tyskar först. Det blev lite knepigt.

Tysk - I want five boxes of cigarettes.
Jag - Which of them?
Tysk - L&M!
Jag - What color?
Tysk - L&M!
Jag - What color?
Tysk - Blue.
Jag - Big or small?
Tysk - I can't speak english.
(Jag får ut och hämtar ett stor och ett litet paket och frågar vilket, de valde det stora och jag hämtar 5 paket)
Tysk - Noo, five boxes! (=limpor)
(Jag hämtar limpor men hittar bara fyra)
Jag - I only have four.
(Tysken tar två limpor)
Tysk - I want zwei!(=två på tyska)
(tar betalt)
Tysk - Danke schön! Tschüs!

Hahahaha! En kund som kom efteråt sa "Gud vad invecklade! Jag tyckte nog han sa five hela tiden också.."
2009-07-13 @ 08:43:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bada i jordgubbar



Igår hade vi så här mycket jordgubbar hemma! Vi hade ju förstås köpt dem för att göra jordgubbssylt. Men de var så goda så man skulle bara ha vela bada i dem! Mums! Jag åt lite jordgubbar med socker och mjölk. Det kallar jag sommar!
2009-07-13 @ 08:14:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Ut och gått


Här har jag varit ute och vandrat i morse. Så skönt! Tänkte ju ut och cykla men jag sa åt Dennis att jag hoppar av lite tidigare då han skulle skjutsa hem mig så jag fick gå ut och gå lite. Dock hade jag med mig handväskan så den var lite tung och otymplig men jag får räkna den som en vikt ;)

Riktigt skönt var det. Idag igen hade inte Närpes riktigt vaknat ännu så det var skönt att få gå för sig själv och bara lyssna på naturen. Det var bara en gång Levi Häggblom (en gammal gubbe som ser ut som ett troll och tror sig kunna prata ryska) skulle åka hemifrån och kom gasandes med sin bil. Gasandes med stort G! Jag bara hoppades att han inte ska komma åt mitt håll för då blir jag nog överkörd och som tur for han åt andra hållet.

Det tog väl en halvtimme ungefär att promenera. Så skönt så skönt.
2009-07-13 @ 07:54:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Morrn!

Godmorgon :) Jag är så duktig som stiger upp så här tidigt fastän jag börjar först senare :) Okej, det var tungt i morse men som jag sagt tidigare så vill jag hinna göra någonting före jobbet.

Bara jag kommer hem nu så ska jag ta cykeln och ta en cykeltur :)

So long! ;)
2009-07-13 @ 06:29:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Uppdatering om dagen

Håller på och kollar på filmen som bäst och den är nog helt bra men jag börjar bli så trött så jag tänkte det är bäst att jag bloggar ett sista inlägg innan jag går och lägger mig för jag börjar bli så trött igen.

Idag började jag jobba först 11.45. Innan jag for i jobbet kokade jag lite mat åt mig och sen fick jag lite bråttom. Rusade iväg i bilen och sen kommer jag på att jag inte har mina arbetskläder så då fick jag springa in efter dem Så körde jag iväg i 60-80 km/h på 40-60 väg. Men jag hade så bråttom!

Kom nog ganska bra i tid. Såg att det var massor med folk utanför affären då jag kom och då vi öppnade dörrarna forsade det in folk. Mest svenskar :P Annars har det varit ganska lungt.

Fick beröm av chefen idag :) Blir så glad varje gång man får beröm!
Han tyckte jag var snabb i kassan och gjorde så att det aldrig var kö ;) Sen så sa han att jag har varit 3 gånger på grönsaker och fruktsidan men det verkar som att jag jobbat där i 10 år för jag gör det så himla snyggt! Gissa om man blir glad för sådant!

Nu ska jag sluta skryta för den här gången :P

Då jag kom hem idag så fixade jag till tacos och tortillas. Mumsiger! Mamma hade även köpt hem 35 liter jordgubbar av vilka hon gjorde jordgubbssylt och vi åt även en del. Efter maten där for vi hit till Kalax där Ann-Britts dotter med familj var.

Men nu ska jag avrunda här efter ett långt textinlägg. Vi ses imorgon igen!
2009-07-12 @ 22:06:50 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Filmdags!

Nu ligger Dennis och jag i sängen och kollar på en film. Idag är det Swat som gäller. Det är en actionfilm.



Visst har vi det mysigt? :)



Nu ska vi kolla filmen!

2009-07-12 @ 20:33:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vi letar efter en soffa!




Dennis och jag letar efter en soffa till vår nya lägenhet. MEN, var ska man hitta en snygg och förmånlig soffa? Vi skulle vilja ha en divansoffa. Såg att de hade storrea på Suomisoffa men då är det värst då det bara är en massa bullshit där. Bra en massa lurendrejeri.

Då Suomisoffa har ut ett "specialpris" på en soffa så då man kommer dit så är det billigare priset ett papperstyg och om man ska ha ett ordentligt tyg så får man nog lägga till 200€ extra. Nice!

Masku är det enda som finns i Närpes så dit borde vi väl gå och kolla lite vad de har. Men dyrt är det och vår ekonomi är inte så bra.

Har ni några tips?


2009-07-12 @ 09:30:47 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Tar det lungt före jobbet

Sitter hemma nu med mamma och pappa. De kom hem igår efter en veckas roadtrip i Finland.

Själv var jag ut på en cykeltur innan jag kom hem och det var riktigt skönt då nästan ingen annan var vaken ännu :) Borde satsa mer på morgonmotionering för det är som skönast då, då man får vara för sig själv nästan. Sen kan man ju säga efteråt att man redan har det "överstökat" från morgonen så då behöver man inte tänka på det mera den dagen ;)

Jag ska snart ta mig en sväng i duschen. Blev lite svettig då jag cyklade så flitigt. Men jag måste chilla lite först :)
2009-07-12 @ 08:49:46 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Dålig uppdatering igår

Ursäkta mig för att jag inte uppdaterade nästan alls igår. Men jag var så trött så jag bara slöade på och gjorde inget annat.. Det var skönt :)

Rosanna, Guy, Alvin och Dennis kom senare över till Finby men vi gjorde nog ingenting. Riktigt skönt att inte göra något alls. Sommaren är ofta så att man har en massa planer och får egentligen inte lugna ner sig någongång.

Ikväll efter jobbet ska jag kanske umgås med Jenni bara det passar för henne :) Slutar jobbet 17.45 så efter det ;)

Nu ska jag äta frukost och sen ska Dennis och jag åka upp till Näsby. Jag ska ta min cykel från Rosannas gård och sen ska jag ta mig en liten cykeltur och ta mig i kragen och börja motionera lite smått nu igen! Skärpning alltså!

Hej med er! Vi hörs!
2009-07-12 @ 07:25:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött och slut

Nu har ni en verkligt trött Ama här. Har varit i jobbet i 9 timmar och kämpat på fysiskt med frukt- och grönsakslådorna så nu är jag jättetrött. Orkar inte göra något alls nu.

Tror jag tar en nap och sedan ser vi hur kvällen ser ut.
2009-07-11 @ 15:26:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Jobb på lördagmorgon

Godmorgon på er alla som får sova!
Jag är jättemegamegatrött nu. Det blev en aning sent igår då de hade gäster här och vi åt oss alltför fulla så nu är min mage riktigt svälld av all mat sådär sent. Najs!

Idag ska jag vara i jobbet i 9 hela timmar. Oj suck. Jag skall vara i mjölkkylen och på grönsakssidan idag.

Vi hörs någongång igen!
2009-07-11 @ 05:40:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sista kaffepausen

Hej på er! Sitter och har min sista kaffepaus för idag :) Jag dricker dock inget kaffe ;) Nu just är det surkaka och mjölk som gäller Gott!

Det är mycket folk idag och handlar. Jag har mest snurrat runt i posten tycker jag idag. Kul det också :) Bara att det är så mycket att tänka på i posten. Men det går! Har räknat postförskotten nu och det fattas en del pengar så jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

Skickade just åt Dennis att han måste vika in här och köpa en Onnensanat lott åt mig då han slutar :P Jag vinner inte om inte han är med och köper ;) Jag är lite skrockfull!

Usch, snart har min paus gått. Det går så fort.

Då jag kommer hem till Kalax ikväll så kommer det vara middag där. Vi kommer att få lax (igen). Gott ska det bli!

Hoppas ni haft en bra dag!
2009-07-10 @ 17:44:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Skynda mig

Har vikt ihop mina nytvättade kläder nu snabbt. Tacka gud för torktumlare! Hahaha..

Så nu måste jag ge mig av till jobbet och där är jag till klockan 21.05 ikväll. Usch vad tråkigt :( Men håll humöret uppe A! :)

Genast jag kommer dit ska jag köpa lite mineralvatten. Är så törstig.
Jag tar med min dator men det är inte alls sagt jag har tid att sitta och surfa på arbetstiden.

Hej med er!
2009-07-10 @ 12:50:30 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Min munk står och skäms på bordet

Har just ätit och jag är proppmätt. Så nu står en munk på bordet och skäms. Vem vill äta den?



Detta är en såkallad "smetamonk" på Närpesiska. Annars heter den väl Berlinermunk. Tror jag?
Tänkte ifall jag ska ta med den till jobbet. Nog för att vi får bulla i jobbet på fredagar. Hm. Jag vill inte ha den nu!
2009-07-10 @ 12:42:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lime lax

Nu äntligen ska ni receptet på Lime lax! Rosanna och jag gjorde snabbt en sådan nu. Men den här gången grillade vi inte den utan vi tillredde den i ugnen. Båda är goda men grillad lax är mer sommar ;)

Okej..

Detta behöver ni:
Jag använder mig av en lokal krydda som heter Lemondill och jag tror den inte säljs på något annat ställe än här. Men det är en blandning av många olika kryddor, varav dessa jag räknade upp!


Kryddan är iallafall från Exotic Garden i Nämpnäs.

Lägg laxen på en passlig plåt eller om ni ska grilla den så lägg den på aluminiumfolie. Krydda fisken med kryddorna. Skiva lime och rada den på fisken.

Värm ugnen till 200ºC och lägg in fisken i ungefär 20 minuter beroende på tjocklek. Men kolla på den tjockaste delen så ser ni då den är klar.
Om ni grillar den så vira in fisken i alumiumfolie och grilla. Här är det samma att grilla i ca 20 minuter beroende på tjocklek. Kolla på den tjockaste delen.


Jag hade bara 1 lime därför är det så glest.

Servera med potatis av någon sort.

SMAKLIG MÅLTID!
2009-07-10 @ 12:36:20 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hur dum kan människor vara?

Klickar in mig på Aftonbladets sida och ser en rubrik som lyder "Stämmer hotell för dotterns graviditet". Tänkte att vad det där är egentligen och i artikeln står det att mamman säger att dottern blivit gravid efter ett dopp i polen och att det funnits spermier i poolen. För hennes dotter har ju inte varit med någon man?

Herregud! Hur dum får man egentligen vara?

Tror hon som att det är fysiskt möjligt?

Ibland funderar jag nog riktigt att vad människor tänker med och varifrån de tar allt? Om detta skulle vara fysiskt möjligt så borde ju man vara rädd för att simma i alla bassänger som finns. Och hur kommer det sig att ingen annan har råkat ut för något sådant här då?



Allt kommer de på.
2009-07-10 @ 09:50:11 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (4) Trackbacks ()


Vad ska jag göra?

Håller på och tvättar lite kläder nu här hemma hos mamma och pappa. Skulle som på något vis vilja gå ut och gå eller springa men det är så äckligt väder! Det blåser kallt, regnar och är annars kallt.

Men nu kommer Alvin så nu vet jag vad jag ska göra! :D
2009-07-10 @ 09:23:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Uppe tidigt

Godmorgon :) Nu är det fredag och det betyder för många att det är helg! För mig är det inte tyvärr så den här gången. Jag ska arbeta hela helgen men inte gråter vi för det. Jag måste ju tänka att det är bättre betalt om helgerna ;)

Idag börjar jag först 14.05 och jag tänkte att jag skulle vara aktiv och gå ut och springa men det regnar(!) ju! Bajs också. Då kanske jag åker till mormor och hälsar på innan kusin och morbror åker hem till Åbo över helgen. Kanske jag får lite mat då på samma gång ;P

Vi hörs snart igen! Haudi
2009-07-10 @ 08:23:28 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu sängen

Nu fick jag upp min älskling!

Ska borsta tänderna, plocka ur linserna, ta av mig mina kläder och hoppa i säng!
Godnatt puss!
2009-07-09 @ 21:47:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (4) Trackbacks ()


Ja, jag har ett bra kärleksliv

Nu just sitter jag här uppe på vinden med min laptop och nördar mig medan Dennis sitter där nere med Ann-Britts laptop och nördar sig. Chattar lite med varandra på facebook.

Men nu svarar han inte på chatten! Attan!

Tro inte nu att vi varje da håller på så :D Det gör vi nog inte... Hahahah..

Jag älskar honom :)
2009-07-09 @ 21:44:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sleepy



Amanda börjar bli trött nu. Genast man sätter sig ner och får lugna ner sig så blir man riktigt trött. Har varit så upp i varv hela dagen. Imorgon får jag som tur sova lite längre! Jag börjar först 14.05 och Dennis börjar 10.00. Så jag skall stiga upp någongång och börja göra något före jobbet.

Dennis färgar håret sitt. Igen. Samma färg som sitt eget så jag vet inte riktigt vad det är för mening :P Men "Det vårdar ju håret!". Ja, kanske det är lika bra eller bättre snarare att köpa en hårinpackning istället? :D
2009-07-09 @ 19:48:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Makaroner och korv

Sitter och mumsar i mig makaroner och stekt korv nu :) Mums vad gott! Enkelt är så gott ibland!



Arbetsdagen har inte varit så speciellt. Nu sitter jag i Kalax och Dennis är till gymmet.

Vi hörs snart igen då jag har ätit!
2009-07-09 @ 18:45:48 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Lunchpaus

Sitter i kafferummet nu och har en liten längre matpaus. Egentligen var jag inte så hungrig nu i och med att jag hade kaffepaus för en timme sedan ungefär men jag var tvungen att gå nu i och med att folk slutar och så. Det måste passa in med tiderna ni vet.

Idag äter jag lite grillad kyckling, tomat och gurka. Helt gott nog :) Jag har ju lite jordgubbar i kylskåpet ännu att snaska på! Gott! 5 timmar kvar i jobbet nu då. Tänkte nästan säga suck och stön men jag måste hålla humöret uppe så går tiden också snabbare :)

Det regnar nu också ser jag :(

Vi hörs igen!

Ps. Jag svarar på kommentarer senare ikväll. Hinner inte nu.
2009-07-09 @ 12:58:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Hejdåå

Nu åker jag till jobbet!

Vi ses där då jag har en längre matpaus! :)
2009-07-09 @ 09:43:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (7) Trackbacks ()


Hejdåå

Nu åker jag till jobbet!

Vi ses där då jag har en längre matpaus! :)
2009-07-09 @ 09:43:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Lata sig före jobbet

Godmorgon igen på er :) Måste blogga lite nu innan jag åker till jobbet.

Har ni sovit gott? :) Jag har sovit gott! Då Dennis for i morse var jag så trött så trött och tackade för att jag fick sova en par timmar till. De har börjat blestra här så där tidigare i morse fick jag inte sova riktigt i tysthet men inte gjorde det något. Jag sov ändå så gott..

Tänkte ett tag om jag ska orka stiga upp och vara lite aktiv men nej. Jag tänkte att jag ska en gång sova ut nu då jag får. Imorgon börjar jag först 14.00 så då ska jag låtsas vara aktiv ;)



Dagens outfit i en äckligt gul lampa:

Tunika - H&M
Leggings - Gina Tricot
Kofta - Vero Moda


Nu ska jag svara på lite kommentarer ;)
2009-07-09 @ 09:29:33 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Läggdags

Lina kom hit ett varv och hälsade på oss :)
Vi har suttit och kollat ett reportage om Tomatkarnevalen nu men det är 5 minuter kvar men vi orkade inte kolla längre. De hade som filmat radiostyrda bilar i typ 5 minuter nu så vi blev trötta..

Läggdags nu! Jag börjar 11.00 imorgon och slutar 19.00. En fullt lång dag! Bloggar imorgon igen.

Godnatt med er!
2009-07-08 @ 22:32:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Lön

Jag har fått lönebrevet idag :) Jeij vad kul! Bara blä då jag fått en strömräkning genast :( Pengar kommer och går. Mest går tycker jag. Fy blä usch.

Har fått intyget från Arcada idag också att jag avbrutit mina studier.

Idag i jobbet var det kul :) Jag kommer att ha ansvar för bröd helt och hållet själv medan de andra som kan beställa bröd och ta hand om det är på semester. Catarina sa att hon tycker synd om mig då jag måste lära mig så mycket men jag tycker det är kul! Jag gillar utmaningar! Det är ganska mycket att tänka på men man lär nog sig. Catarina tyckte det är bra att jag är så positiv. Om jag får skryta lite också så sa en annan i personalen att om det är någon som ska vara på bröd så är det jag! :D Skryt skryt! Det är kul att folk litar på en och gillar en. Ska vara med C nu några dagar och lära mig beställa rätt ;)

Hola Amigos!
2009-07-08 @ 20:18:01 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Lite dagens outfit

Här ska ni få lite dagens outfit. Har inte på mej några märkvärdiga kläder. Ganska tråkiga med andra ord.. Men jobbar man och är lite barnvakt så är det sådär :P

Dagens outfit:

T-shirt - Gina Tricot
Leggingsjeans - Gina Tricot
Kofta - Vero Moda


Nu ska jag umgås med min älskling :)
2009-07-08 @ 20:10:26 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Hos mormor

Är hos mormor ännu och vi har proppat i oss våfflor. Eller jag har bara ätit 2 för jag är ingen godisgris. Men det var gott ändå :) Jag ska väl nog snart börja åka och jag ska hem till Finby ett varv och vattna lite blommor på mammas begäran. Skulle inte orka men måste ju!

Skulle ha haft byaligan ikväll men jag hinner inte åka på det och jag orkar heller inte. Och det säger mig ännumera att jag borde skärpa mig med min motionering.

Nog om det. Haudi!
2009-07-08 @ 18:07:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Barnvakt

Sitter hos mormor nu och är barnvakt åt Alvin och kusin Roosa. Fast de två underhåller varandra nu just så jag kan blogga lite :P







Jag ska väl skära upp lite vattenmelon åt barnen nu :)
Ikväll blir det våfflor med färska jordgubbar för oss Mumsfilibabba!
2009-07-08 @ 15:05:28 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Kaffepaus

Känner mig lite datanördig nu då jag sitter med datorn framme i kafferummet :P Tro inte att det kommer att bli en vana! Jag skulle bara kolla mina mejl lite.

Håller på och läser en rapport om Mystery shopping. Alltså det är en hemlig "kund" som kommer och beter sig som en vanlig kund men det är egentligen en "spion" som kollar hur bra servicen fungerar i affären. Tack och lov har jag inte råkat ut för någon sådan ännu :P

Jepp, men nu ska jag äta upp min rostade limpa och fortsätta jobba. Bye
2009-07-08 @ 09:44:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Trööööött!

Godmorgon på er! Här sitter en mycket trött Amanda. Har inte jobbat på 4 dagar nu så det känns som en evighet sedan och jag har ju fått ha sovmorgnar nu så det är lite tungt. Men imorgon börjar jag 11.00 så hallelujah för det :D

Idag slutar jag 15.00 och då ska jag åka till mormor där min kusin (Fanni) är ensam med min andra kusin (Roosa) :P Mormor skulle till hvc ett varv så Fanni ska vara barnvakt lite och på samma resa ska jag ta med Alvin och vara barnvakt åt honom så att Rosanna och Guy får måla i huset. Alvin tyckte ju att det var så kul att leka med Roosa :)

Ojoj, om jag ändå skulle få lägga mig ner och somna om.. Men icke! Nu ska jag vara aktiv :P
2009-07-08 @ 06:34:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Fresh

Nu är jag nyduschad så nu ska jag bara borsta tänderna och lägga mig ner i sängen med älsklingen och soooova :)

Jag börjar 8.05 imorgon så då är det inget jubel för sovmorgon mera :(
Minns inte hur resten av veckan ser ut men jag kommer att vara långa dagar! Usch och fy. Men jag måste tänka på att det ger pengar och jag kommer ändå att vara urfattig på hösten. Och jag har inget som heter "Pappa betalar". Nu är jag vuxen och bor för mig själv. Inte betalar ju mina föräldrars föräldrar åt mina föräldrar? Jag får hjälp om det behövs men jag vill inte ha hjälp om det verkligen inte behövs. Jag skall klara mig själv, det är mitt liv.



Sitter i Dennis stora tröja nu. Now gooood night!
Hörs imorgon igen! Puss
2009-07-07 @ 20:40:28 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Latning på G

Nu har jag ätit detta!
Grillade knackkorvar med potatissallad och grönsallad. Mums vad gott!



Till efterrätt blev det jordgubbar med glass! Ännu mera mums!



Jordgubbar är det bästa som finns! Mums! Bra att det kommit inhemska nu också som smakar något helst. Och att priset på dem har blivit lite lägre.

Nu ska jag duscha och sen kommer det ett inlägg till före natten ;)

2009-07-07 @ 20:18:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu är jag i Kalax

Nu är jag i Kalax igen. Rosanna jag och Alvin var hos mormor en bra stund :) Drack lite kaffe och sen så fick Alvin leka med Roosa, vilket han tyckte var jättekul!

Den där ungen är nog lite konstig. Genast han är hemma så är han riktigt grinig och kinkig men genast han får komma ut så är han riktigt lugn och glad :) Han vill hela tiden ha ståhejj!

Nu grillar Dennis knackkorvar. Gott med sådant :)
Har fixat till en sallad jag också och till efterrätt blir det jordgubbar med glass! Mums!
By the way så lovade ju jag receptet på limelaxen men jag hittar inte bilderna på den :( Så ni får tyvärr vänta.

Nu ska jag äta!

2009-07-07 @ 19:28:09 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Har varit till Saxess

Alvin och jag har nu varit till Saxess och hälsat på Ann en stund :) Vi tänkte att vi lika bra kan vara ur vägen då Rosanna ska städa. Han var så snäll så snäll. Han sov till och med men nu genast då vi kom hem och han såg mamma blev han kinkig. Vet inte riktigt vad han felar.

Vi ska nu vänta tills pappan kommer hem så han hinner se honom och sen ska vi åka till mormor.

Jag har tyvärr inte med min egen dator nu så ni får inga bilder. De kommer senare då :)

ha d bra!
2009-07-07 @ 14:56:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Hos Alvin och busar

Nu har Alvin och jag busat i sängen :) Han har skrattat som något annat.. Sötnosen!

Rosanna ska försöka städa nu medan jag är här och ser efter Alvin. Det är lite smutsigt här på golvet efter Tomatkarnevalen. Efter att Rosanna har städat ska vi åka till mormor där min kusin från Åbo är nu så får Alvin och Roosa leka lite med varandra, fastän det är nog lite åldersskillnad men :P

Då jag kom hit i morse så for vi och kollade på cyklar. Rosanna hade sett en cykel som kostat 139€ men då vi kommer in så står det på prislappen över 500€ men på rea så blev det 450€. Så prislappen ut mot vägen så sa det där mindre priset. Är som inte det lite lurendrejeri? Så det blev ingen cykel idag.

Alvin snurrar runt här vid benen mina nu :P
2009-07-07 @ 12:31:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Gomorrn!


Äntligen har jag fått sova lite längre :)
Bara det att D alltid vaknar av sig själv runt 5-6 på morgonen och då ska man störa mig :P Och sen blev det som jag sa att de har hamrats här men jag är ändå utvilad!

Jag ska bara springa ner för att äta lite frukost nu och sen åker jag till Rosanna och Avin. Vi skall åka och kolla på en cykel åt Rosanna och då måste ju någon hålla i Alvin. Kan väl inte ha personalen men bara gubbar att hålla i Alvin :P




















Vi hörs väl mera idag! ;)



2009-07-07 @ 09:06:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Ska snart krypa tills kojs

D och jag sitter här och nördar oss en stund nu efter den goda laxen. Tyvärr orkar jag inte mera ikväll börja skriva receptet på den så det får ni imorgon :) I promise. Om jag glömmer så kan ni ju påminna mig ;)



Den här dagen har varit riktigt skön kan jag säga. Har suttit hela dagen ungefär i soffan och surfat på datorn. Gått upp i mitt rum och legat ner i sängen och sovit lite och igen surfar lite till. Kollat film och ätit glass. Härligt med lata dagar ibland!





































Jag ser lite fittiger ut på fotot men no my darlings jag är inte arg :P Trött är jag så därför säger jag godnatt med er läsare för idag! Vi hörs imorgon igen!
2009-07-06 @ 21:28:50 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (4) Trackbacks ()


Mat på gång

Dennis är ute och grillar nu och jag kokar nypotatis och har blandat ihop gräddfilssåsen :)

Det är lite sent att äta nu men ähh, det är ändå ganska hälsosam mat! Jag minns inte nu om ni fått mitt recept på limelax? Jag måste kolla i mina recept här på bloggen och om jag inte faktiskt har gett det åt er så ska ni få det! Underbaraste laxen någonsin! Förutom rökt då förstås ;)

Smaklig måltid till mig! :D
2009-07-06 @ 19:56:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Ska snart ge mig av

Har varit till Tjärlax ett varv och kollat in Joannas och Kimsos nya tomt. De har massor att göra där och jag hoppas att jag inte behöver vara med och städa. Usch vad mycket saker och skräp det finns.

Vi var också ett varv till Rosannas och Guys blivande hus och där börjar det nog hända grejer!

Alvin håller på att få lite gröt nu men han är så kinkig nu just. Kanske mera tänder på väg?

De kommer säkert att åka snart så då ska jag åka in via affären och handla lite nypotatis och gräddfil. Vi ska grilla lax ännu ikväll :) Mums vad gott! Själv har jag ätit efterätten före :P Åt just lite glass. I love Lidl glass!

Men nu ska jag gå. Vi hörs mera ikväll!
2009-07-06 @ 18:52:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


TAKEN

"Den föredetta CIA-agenten Bryan får sig en smärre chock då han ringer sin 17-årige dotter Kim som är på semester i Paris tillsammans med väninnan Amanda. Medan far och dotter talar bryter sig plötsligt iskalla människohandlare in på hotellet och kidnappar de båda kvinnorna. De albanska gangstrarna får dock mer motstånd än vad de räknat med. Bryan är inte en man att leka med och han sätter in hela sin arsenal av effektiva och dödliga knep i kampen att fi nna Kim och Amanda och straffa deras kidnappare. Bryan har dock bara fyra dygn på sig att hitta fl ickorna innan de blir sålda till prostitution i ett främmande land och försvinner för alltid. En kapplöpning mot tiden har börjat... "



  • Action/Thriller
  • från 15 år
  • 1 h 29 minuter
Jag tycker den här filmen är värt att se för alla! Jättebra och den är verklighetsbaserad så man ska verkligen ta åt sig av den här filmen. Värst bara att efter den här filmen släpper inte edra föräldrar ut er i världen eller kanske till och med inte genom dörren :D Skämtosido, värt att se och lära!
2009-07-06 @ 15:08:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (6) Trackbacks ()


Nap

Jag somnade till slut och jag vet inte riktigt hur länge jag har sovit egentligen :P Skönt har det varit! Har blivit lite svettigt då jag sovit med jeans, strumpor, t-skjorta och långärmad och täcket på. Men det var riktigt najs!

Vad ska jag göra nudå? Fortsätta läsa bloggar? :D Ja det låter riktigt bra. Om ingen vill se på filmen Taken igen. Jaaa, jag ska ju recensera filmen!

Vänta lite.
2009-07-06 @ 14:53:48 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu är jag mätt

Nu har vi varit och ätit Thaimat till restaurang... öööh.. restaurang... *funderar*... Jag vet faktiskt inte vad restaurangen heter nuförtiden men den har nu hett Vrid-In och Stormgården och JA NU KOM JAG PÅ NAMNET! Restaurang Öjskog ;)
Maten var nog riktigt god :) Det är en speciell smak i Thaimat. Jag åt nu nästan mest melon där :D *tönt*

Ligger på soffan nu och konstaterar att mina ögonlock är så tunga. Tror nästan jag ska gå upp i min säng och ta en powernap.
2009-07-06 @ 12:50:30 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Hungrig som en varg

Mamma, pappa och jag tänkte ut och äta idag men pappa håller på och klipper gräsmattan och han blir aldrig färdig! Mamma och jag sitter inne och är vrålhungrig!

Och föresten, är det inte grymt då man måste sitta med jeans, strumpor och långärmad i juli? Vart försvann värmen?! Jag vill ju sola på stranden!

Argh!
2009-07-06 @ 11:37:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Tomatkarneval i bilder


Första karnevalsdagen.
Dennis och jag åt kebab genast vi kom in till centrum. Sen skyndade vi oss att kolla på då gymnasterna uppträdde, där Frida var med. Kolla in hennes blogg på http://princessf.blogg.se. Efter gymnasterna kollade vi på Gubbrockarna.

Vi gick runt och kollade på alla saker. Jag köpte två armband av indianerna. Jag har tyvärr inga bilder på dem nu och armbandena har jag inte med mig.

Efter klockan 10.00 på kvällen började folket plocka ihop sina saker och andra började dricka och skulle ut till tältet. Dennis och jag pratade med folk en stund innan vi for hem och sova.





På morgonen for Dennis till Alastaro på Dragracing. Jag for hem och sen for Rosanna, Alvin och jag tillsammans på karnevalen. Det var riktigt kallt den dagen! Vi gick runt och kollade. Vi åt fisksoppa med mamma och pappa. Till efterrätt åt Rosanna och jag Brysselvåfflor men de var inte så särskilt goda.

Det är Frida igen som är i den blåa sambadräkten på bilden :)

Klockan 15.00 ungefär for jag hem och tänkte åka ut med Ann.


Ann hörde aldrig av sig då hon var ute i båt med några så jag for istället till Sabina med gänget då. Kul hade vi där!
Jag brände lite popcorn då jag var och assisterade Sabina uppe på vinden lite :P Usch vad det luktade!
Där satt vi ett bra tag och umgicks. Jag var enda som skulle cykla och Simon var enda som hade bråttom in till tältet så vi cyklade iväg då.



l tältet så är det samma vakt som frågar mig IGEN om jag har ID. Jag bara "Måste jag visa igen!? Jag har ju betalat in mig..".

Jag gick först med Carro och Ida till tältet. Där shejkade vi en stund. Sedan hittade jag Beckis och sen var jag med henne nästan resten av kvällen. Såg inte något av de andra flickorna för det var så himla mycket folk!
Vi betalade in oss genast och vi åt varsin hotdog. Då vi betalade in oss så var båda tvungna att visa ID.
Sen gick vi till Parken där alla andra också var. Satt där en stund och drack då med folket. Då vi gick tillbaka ti

Och vet ni vad. Tredje gången jag gick in så var jag tvungen att visa ID igen. Och till samma vakt! Och den gången sa han att jag måste ta ut kortet och så en kände han på det så att det skulle vara äkta. Ja jösses.

Något efter 2.00 på natten skickade jag åt D att jag ska börja åka hem nu cyklandes men då sa han att han är på J&P så som tur fick jag sitta på hem med honom! Sen hem och sova :)

Jättekul har jag haft!
2009-07-06 @ 11:02:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Trött

Jöses vad jag är trött idag. "Tur" att det är lite kallar väder idag så då får jag bara sitta inomhus och inte göra något alls. Bara sitta och kolla TV eller sitta vid datorn. Härligt med sådana dagar också :)

Fast jag måste till banken idag och betala hyran. Jag har som inte tillräckligt med pengar på kontot så jag har lite kontanter också. Bara jag skulle orka cykla iväg dit.

Har ändrat lite i designen nu. Men den här gången är det länkarna som fått lite ändring.

Hungrig är jag nu så nu ska jag äta frukost en gång till! :D
2009-07-06 @ 09:51:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Fick det att fungera

Jess, jag fick det att fungera! Men vet ni vad som var felet? Jo, någon i personalen på Nelson hade satt sim-kortet fel väg i stickan så såklart att det inte hittade någon anslutning då! Samma gjorde de åt Dennis pappa också så man undrar ju vad det är för idioter so jobbar där..

För då man drar ut den där grejen där man ska stoppa in sim-kortet så står det en bild där som säger vilken väg kortet ska vara men nej det har de inte kunnat göra där. Hah!

Mamma och pappa ska åka på roadtrip imorgon i Finland så därför har de skaffat sig trådlös anslutning. Fast när har mamma och pappa varit i så stort behov av Internet? Men de sa iallafall att jag får ta den där stickan efter den här veckan! Jeij! Jag använder nu just Dennis sticka men han har ju sin dator i Vasa.
2009-07-06 @ 08:36:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Sitter hemma

Sitter hemma nu med två laptopar framför mig. Försöker installera trådlöst internet åt mamma och pappa men det vill inte fungera! Har tagit bort det nu och nu ska jag installera om det.



Det är lite datanördvarning om det ser ut såhär :P Tur som det är så händer det inte precis ofta..



Jag är ganska så trött som ni kan se på bilden. Ikväll ska jag ta med egen bil till Kalax så att jag får sova ut en morgon! Fast då börjar väl Dennis pappa att spika och hamra eller något sådant typiskt :P

Håller på och installerar om det här nu får se vad det blir till!
2009-07-06 @ 08:12:12 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Morgon

Godmorgon! Jag sitter här och är trött.. Är ledig idag men jag hade inte med något eget fordon så jag får åka hem med honom. Jag tänkte att han börjar ju först 10.00 så att jag hinner få sova bra men då kom jag på att han ska till frissan till 9.00 så då blev jag ännu tröttare...

Då jag kommer hem ska jag lägga mig en stund och senare på eftermiddagen ska jag vara med Rosanna och Alvin :)

D slutar först 20.00 ikväll.

Vi hörs snart igen!
2009-07-06 @ 07:36:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Filmkväll

Nu ska D och jag ha fimkväll :) Vi ska kolla filmen Taken!



Vi har bunkrat upp med honungs- och vattenmelon. Mums!

Ni får en recension om den sen ;)
2009-07-05 @ 20:44:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Glass

Har ätit lite glass och nu väntar jag på att D ska komma.

Här hemma har jag inte gjort så mycket annat än att ha ätit, chillat och busat med Alvin :)

Får se vad D och jag ska hitta på ikväll. Säkert bara mysa :) Kanske vi eventuellt ska hyra en film? Jag skulle även vilja
äta hamburgare! Vi får se ;)

Imorgon och tisdag är jag ledig så jag hoppas det är bra väder så jag får sola lite men knappast.

Hejdåå
2009-07-05 @ 17:36:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma hos mamma och pappa

Hejsan på er! Jag ät hos mamma och pappa nu och Rosanna, Guy och Alvin är också här.
D har farit till Vasa och hämtar glasrutor med en jobbarkompis.

Gårdagen var jättekul! Men nu orkar jag inte berätta mera om det. Får ett inlägg om hela det sen.

Jag är inte bakis idag utan jag är bara trött som vanligt. Hungrig är jag också.

Hej med er!
2009-07-05 @ 13:58:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Hemma

Sitter hemma nu och ska snart börja lägga på lite mera kläder. Det är inte alls varmt ute och det regnar lite och blåser!

Ann är ute i båt nu just så det tar säkert en stund för dem innan de kommer tillbaka till Näsby så medan ska jag åka till Bina ett varv och vänta tills Ann kommer.

Jag måste bara fundera vad allt jag ska ta med mig. Tror jag tar med mig lite utekläder också tills natten då jag ska cykla och så lägger jag dem i systers farstu för de bor i centrum. Jeij.

Men nu ska jag sminka mig! Hejdoååå
2009-07-04 @ 15:21:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mellanmålspaus

Sitter hos Rosanna och Alvin nu just och Alvin får springa av sig lite och får äta lite mellanmål. Det är inte så länge kvar av marknaden men vi ska ut ett varv ännu men sedan ska nog jag ge mig hemåt och byta om. Eller egentligen skulle jag nog vilja ha den här klänningen men jag måste kanske sätta på mig ett extra strumbyxpar under ännu :P

Fleecetröjan ska med också! Lite annat varmt måste jag även ta med då jag tänkte cykla hem i natt.. Och dricka såklart ;)

Idag har vi varit och kollat runt men inte köpt något förutom en brysselvåffla. Den var inte så särskilt speciell.

Okej.. Nu ska jag gå ut igen! Haudi
2009-07-04 @ 13:59:50 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart ska vi åka

Alla börjar vara klara nu. Vi ska bara mata Alvin och sen ska vi börja gå mot Tomatkarnevalen. Det är mulet ute och jag har klänning på mig och jag vet inte hur jag ska bärga mig. Det kommer att bli ganska kallt :/

Vi ska ut och vandra lite på karnevalen och efteråt ska jag ta kontakt med Ann så ska vi träffas någonstans och börja festa lite så småningom.

Jag ska mellan hem ännu så jag får säkert byta kläder ännu tills ikväll, kanske.

Ha en bra dag!
2009-07-04 @ 10:35:27 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Outfits på Tomatkarnevalen

Gårdagens outfit:

Klänning - ONLY
Jacka - H&M
Skor - Cip Cap

Leggings - Lindex


Dagens outfit:

Klänning - Gina Tricot
Leggings - Lindex


Skor jag ska ha till är svarta pumps med öppen tå.
2009-07-04 @ 10:30:54 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tomatkarnevalen dag 2

Godmorgon på er! :)

Jag är i Kalax nu och har nyss duschat och klätt på mig. Ska äta lite frukost och sen ska jag ta med mitt smink och lite kläder och åka hem till mamma och pappa. Alvin är antagligen där då de var barnvakt igår.

Dennis har åkt till Ylistaro och kollar på dragracing idag.

Senare ska vi säkert ut på karnevalen igen och sen ska vi antagligen traditionellt äta laxsoppa i tältet :) Nami! På kvällen blir det fest!

Jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig ikväll. Det var ju så himla kallt igår och jag som tänkte ha klänning! Sen ska jag cykla hem också inatt så.. Eventuellt får indianerna ett besök av mig idag om någon sponsrar mig ;)

Hejdååå! Vi hörs hoppas jag!
2009-07-04 @ 08:37:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma från Tomatkarnevalen

Nu är första Tomatkarnevalsdagen avklarad. Har varit kul!

Berättar mer om det se och ni får bilder av det. Mycket folk ute i lilla Närpes!

Vi hörs!
2009-07-03 @ 22:48:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tomatkarneval

Jag for inte med ändå.

Janå men Tomatkarnevalen i Närpes 3-4.7 gäller nudå!
HÄR kan ni läsa mera om Tomatkarnevalen!

Tomatkarnevalen är alltså det största som händer i Närpes. Människor i massor är ute på streeten och det finns massor med försäljningsstånd, tivoli och för ungdomarna har det förut bortsett från i år funnits Tomatrock men det fanns för lite frivilliga.

Tältet gäller båda kvällarna. Jag kommer att gå dit på lördagen för min ekonomi tillåter inget annat.

Tänkte nog igår ifall jag skulle ta lite ikväll också men det får bli en utödare. Imorgon blir det istället!

Ni ska få mycket bilder sen!
2009-07-03 @ 09:58:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Rubrik

Jag visste inte vad jag skulle skriva för rubrik :P

Har ätit frukost nu och D fick just en räkning som blivit skickad till indrivning så vi ska åka till banken nu för jag har betalat den där räkningen helt säkert. Sådant bajsbyråkrati!

Nu ska vi åka!
2009-07-03 @ 09:41:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mooorning!

Godmorgon! Nu har jag fått sova lite längre.. D for heller inte och målade något tak idag i och med att det störtregnade då vi vaknade så då sov vi lite till också. Hoppas bara att det blir fint väder senare då Tomatkarnevalen börjar! Kollade igår att de hade lovat fint väder på eftermiddagen med sol och 20 grader.

Karnevalen börjar ungefär 16.00(?) och jag slutar 18.00. Hinner nog bra gå runt en stund då.

Vi hörs säkert mera senare för nu ska jag äta frukost!

Dagens outfit

Klänning - Vero Moda

Jag ser jättekonstig ut men varsågoda :P
2009-07-03 @ 08:54:53 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött

Oj vad jag är trött nu. Trött efter jobb och efter att fått mycket sol. Solen gör en trött..

Har varit ganska mycket folk i affären idag. Klockan 21.00 då vi stänger så var det massor med kunder! Då blir man nog lite sur. Jag hade heller inte hunnit stänga posten och tagit rapporterna.

Imorgon börjar jag 12.00 och är till 18.00. Har egen bil med mig hit till Kalax nu så jag tror jag ska sova lite längre imorgon. I need it.

Godnatt på er! :) Vi hörs imorgon igen.
2009-07-02 @ 20:57:45 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma igen

Har kommit från stranden nu.
Det var jättehärligt kan jag säga er! Jag älskar strand och sol!

Nu håller jag på och kokar makaroner (igen) och hoppas att jag får äta helfärdiga makaroner idag :P

Ska även duscha av mig svett och solkräm.

Vi höööörs!

Imorgon är det Tomatkarneval :D
2009-07-02 @ 13:17:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Ska börja packa ihop

Ska börja packa ihop sakerna tills stranden nu så att jag har det klart :) Klockan 10 ska jag åka mot salongen och hämta Ann. Vi ska säkert in och handla lite mat till affären först också. I want vattenmelon!

Solen har börjat lysa nu också ser jag. Måste nog gå ut nu! :)

Vi hörs kanske lite senare igen ;)
2009-07-02 @ 08:00:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Nu är det bestämt!

Nu är det bestämt att jag ska sluta skolan i Helsingfors!
Istället kommer jag i höst att befinna mig i Vasa :) Jättekul!

Jag gillade skolan i Helsingfors mycket men jag orkar inte vara i en stad långt bort hemifrån då alla andra super 3 gånger i veckan och jag inte är en stådan festande människa. I Vasa har jag alla andra mina kompisar och då kan jag åka hem när jag vill ungefär och behöver inte sitta hemma ensam i en hel helg utan ha pratat med någon alls.

Plus att det är mycket mera ekonomiskt att vara här uppe.

Året i Hfors långt borta från allt annat var mycket bra för mig och mina nerver. Men det räcker.
2009-07-02 @ 07:45:15 Permalink Studier Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Ska bli soligt

Godmorgon på er :)
Jag är hurtig som vanligt och är uppe tidigt fastän jag skulle få sova länge! Men jag tycker det är härligt att stiga upp någongång så hinner man med något också och inte sova bort hela dagen. Speciellt då jag ska i jobbet på eftermiddagen så då är det ju inte så kul att sova bort hela dagen och sedan åka direkt till jobbet. Nej usch.

Kollar på vädret på www.iltasanomat.fi nu just. Det ser lovande ut tills idag :) Över 20 grader varmt och sol har de lovat!

Imorgon börjar ju också Tomatkarnevalen :) Men imorgon ska det vara molnigt :/ Lördagen ska det däremot vara sol då! Dock kommer det ju inte bli något Tomatrock :( De fick inte ihop tillräckligit med vakter och funktionärer. Nästa år kanske fler engagerar sig då det inte blir något Tomatrock i år.

Tycker ju synd om de alla under 18 år som hade fått sitta på Tomatrock medan alla andra har gått till tältet. Jag tycker även det är jättemysigt att sitta på Tomatrock och chilla. Men så är det då.

Vi hörs mera senare! Nu frukost :)
2009-07-02 @ 06:08:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Godnatt

Nu ska Dennis och jag sova. Jag ska krypa in i D's famn och sova gott :)
2009-07-01 @ 22:19:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Underbara timmar på stranden

Här ska ni få lite bi
Bilder av Ann's och min dag på stranden :) Härligt var det!
Kul att umgås med Ann bara på tumanhand!

Vi var ensamma på stranden bortsett från en husbil men den var en bit ifrån oss. Där på slutet kom det 3 människor till men annars var vi alone :)



Ser lite arg ut men jag kisar på grund av solen :)


Ann ihopkrupen på stranden :)


Jaaag! :)


Coca-cola ur glasflaska är det godaste som finns!


Semlor med creme bonjour med svartpeppardill-smak :) Love it!


Vattenmelon på sommaren är det bästa! Nami!

Imorgon ska Ann och jag till stranden igen och de har lovat bra väder! :) Kul!
2009-07-01 @ 22:16:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Hemma

Nu är jag hemma från jobbet. Har ätit lite "helmipuuro" alltså en gröt med potatispärlor. Inte så mättande och jag är ännu hungrig för jag har inte ätit något ordentligt idag :/

Väntar nu på att Dennis ska komma och hämta mig. Han kommer väl snart :) Nu kommer han!

Nu ska jag visa mamma kläderna jag shoppat igår :)
2009-07-01 @ 20:41:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lite stress före jobb

Har just varit i duschen och nu kokar jag makaroner. Eller jag satt på makaronerna i kallt vatten och satt på plattan så jag tänkte att de skulle få koka medan jag är i duschen men tydligen är jag så himla snabb att duscha så de är inte alls klara.

Kommer alltså få stressäta nu. Inte kul. Men jag måste få i mig lite mat. På stranden åt Ann och jag bara lite smörgås och vattenmelon. Mums! :)

Det var jättehärligt på stranden kan jag säga er! Bilder kommer senare då jag har tid.

Jag kommer även att svara på kommentarer senare då jag hinner! I promise <3
2009-07-01 @ 13:43:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Flitig för flera!

Ni sku bara veta hur flitig jag har varit idag :) Klockan 8.00 bytte jag om till shorts och linne och for ut och springa! Jag har sprungit (och gått lite också) ca 7 km. Vad jag känner mig duktig! Jag tror jag gör om det imorgon för då ska jag igen vakna 7 och komma hem och börjar först 15.05 igen.

Och by the way så vek jag in hos mormor ett varv :) Hon blev överraskad då jag kom så tidigt. Och mammas kusin kom senare dit och hon undrade vad det är frågan om då jag var så tidigt hos mormor :D Hjälpte mormor att vattna bärbuskarna lite.

Nu ska jag förbereda mig för några timmar på stranden med min käraste Ann :)
Jag borde ta med lite mat. Hmm, men vad.


Dagens outfit

Tunika - ONLY
(köpte igår!)
2009-07-01 @ 09:13:50 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Morgonpigg

Jag är vaken redan nu fastän jag börjar jobba på eftermiddagen först. Pigg kan jag inte säga att jag var i morse då jag vaknade men nu är jag pigg och det är mycket roligare att vakna tidigt så att man hinner göra någonting på dagen.

Jag har fått för mig att jag kanske ska gå ut och springa nu från morgonen bara jag kommer hem :) Men bara kanske ännu. Det skulle nog vara bra att jag kom ut och motionera lite! Har varit lite slött på den fronten ganska länge nu.

Vi hörs mera senare :) För nu ska jag äta frukost.
2009-07-01 @ 06:21:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }