Som jag skrev igår så lärde mormor oss att göra klimpmjölk igår. Jag hade aldrig ätit det förut men jag har hört talas om det flera gånger att mormor brukade göra det ofta förut. Mamma och Rosanna gillade det starkt :P Jag var lite skeptisk men..
Det här är alltså en gammaldags välling :)
Detta behöver ni:
- 1 liter mjölk (eventuellt lite till)
- mjöl
- socker
- salt
Häll lite mera än 8 dl i en kastrull och ca 2 dl i en skål.
Värm mjölken i kastrullen. Blanda i 2 tsk socker i skålen och i kastrullen.
Blanda i ca 3 dl mjöl i skålen med mjölk så att det blir lite lösare än en bulladeg.
Värm en vanlig matsked i mjölken och ta små klimpar av degen och lägg i den kokande mjölken. Rör om hela tiden i mjölkkastrullen så att det inte bränner vid!
Lämna kvar lite av degen, men inte alls mycket. Blanda i lite mjölk och "rengör" skålen. Häll denna blandning i kastrullen. Nu är vällingen färdig!
SMAKLIG MÅLTID!