Kvällsmys

Jag har bastat ikväll med Alvin :) Han gillar att basta den där killen! Vi har även grillat korv så vi har varit äkta finnar ikväll. Hehe!

Jag höll inte det där med att koppla bort skolan en stund. Printade ut några saker från Moodle så att jag har läst lite på fysiologi :P Hahah.. Bra jag.

Nu ska jag gå och kolla på TV med mamma och pappa en stund innan det är läggdags.
2010-02-28 @ 20:03:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma hos mamma och pappa

Hej på er! :)
Nu kan jag skriva ett lite längre inlägg åt er.. Har varit lite dåligt med det nu p.g.a dålig mottagning.

Jag är hemma hos mamma och pappa nu och lilla A och syster R är här också. Vi ska väl grilla lite och gå i bastun och sådant ikväll.

Ska väl berätta lite om helgen.

På fredag då vi kom så for jag till syster R en stund och lekte med Alvin och nattade honom. Efter en stund där for jag till Kalax och D kom dit efter en kort stund också. Sen var det hockey som gällde! Finland-USA matchen, som var ett fiasko! Jag orkade inte kolla hela, utan jag somnade i sista perioden.

På lördag var det jobbet som gällde ända till klockan 16. Arbetsdagen gick bra men jag kände mig lite trött så det var skönt då arbetsdagen var förbi. Då jag jobbat klart for jag hem till mamma och pappa där hela gänget var. Mamma hade bakat bullar. Mums! Sen då det började bli kväll for jag till Kalax igen och där var D, L&F. Vi grillade biffar och åt potatissallad :) Det var riktigt sommarkänsla i vinterkylan. Sen blev det Melodifestival och chips och dipp! Har hittat en "ny" sort jag gillar nu för tillfället. Nämligen chilitacoschips med salsa och vitlöksdipp. Mums!
Melodifestivalen tyckte jag var ganska dålig igår. Endast en var bra och hon gick direkt till final. Nämligen Anna Bergendahl. Hon har så härlig originell röst.

 

Nu just springer Alvin och kukkar på vad jag gör :P Lillbusen där!

Vet ni, det ska bli så skönt att vara här i Närpes en stund så att jag får koppla bort skolan för en liten stund. Jag har en massa skola att göra där i Vasa och här har jag ingenting. Jag har haft så mycket nu sedan julen så det ska vara så skönt.

Ha de gött! :)
2010-02-28 @ 17:06:58 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I Närpes

Jag vågar inte skriva något långt inlägg nu. Skrev nyss ett långt inlägg och allt försvann då internet krånglar här. Skriver mer sen!
2010-02-28 @ 11:27:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Äntligen helg

Oj vad härligt det är med helg nu! Får slappna av i flera dagar.. Förutom imorgon då jag ska till jobbet en sväng och jobba några timmar. Men det är inte så tungt ;) Praktikdagen har gått bra. Mycket att göra och sen hade vi träff med lärarhandledaren. Hon var nöjd med oss ;) Hon tycker att vår grupp är så positivt och har rätt attityd. Men nu ska jag lägga skolan lite mig och inte tänka på det. Nu kom D så nu ska vi äta!
2010-02-26 @ 15:36:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Morgontur

Nu åker jag iväg på morgontur! Första morgonturen på den här praktiken och det ska säkert gå bra. Dock känns det som att jag nyss kom hem och ska åter iväg. Fast det tog nog en stund för mig att somna igår och varva ner. Maten är fixad så allt är under kontroll, än så länge ;) Bye
2010-02-26 @ 05:31:30 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kvällsturen

Hemma från kvällsturen och jag har ätit makaroner :) Börjar verkligen känna mig frisk nu då jag är hungrig och maten går ner! I love fooood! Hahah..

Jag måste gå och sova nu så att jag orkar med morgontur imorgon. Morgontur börjar 7.00 så det blir inte riktigt en full natt. Inte så många timmar som jag behöver! Men det ska väl gå för sig, för då är jag ledig i 3 dagar i rad! Wohoo!

Mot kvällen åker jag och D till Närpes igen. Jag ska jobba på lördag. Kommer att vara i Närpes ända till tisdag morgon tror jag. D åker i jobb måndag till tisdag så jag vill inte sova ensam. Lika bra att vara i Närpes då och inte ha någon stress.

Jeah. Nu natten. Godnatt!
2010-02-25 @ 21:27:01 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart börjar kvällsturen

Nu har jag fått i mig en liten portion pyttipanna. Otroligt vad lite man får i sig nu. Det är ju hemskt! Det är inte det att jag skulle må illa utan min magsäck har säkert dragit ihop sig riktigt så det ryms inte mycket i den... Huj!

Jag har även hunnit vara och handla lite mat att ta med till sjukhuset. Har köpt blåbärssoppa och blåbärsjoghurt :P Det ska jag leva på idag! Fast jag tar nog med smörgås ifall det vill gå ner också. Glömde att handla jaffa så det ska jag springa in efter till Siwa innan jag åker. Måste även komma ihåg mina Balancid!

Jag åker snart iväg. Kvällsskiftet börjar 13.00 men jag ska och hälsa på en anhörig till EP före.

Det blev inget gjort åt målsättningen. Men jag tar med papperna till sjukhuset så kanske jag hinner skriva lite där om det är något lugnare och jag inte har något annat att göra.

Ha en bra dag och kväll allihopa!
2010-02-25 @ 10:53:43 Permalink Studier Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Känner mig som en människa

Godmorgon allihopa! :)

Jag känner mig frisk nu! Härligt!
Jag hade även väckaren på 10.00 men vaknade en timme tidigare. Nice! Så nu hinner jag göra en massa innan kvällsskiftet börjar. Fast jag ska väl inte stressa ut mig genast. Tänkte bara skriva klart mina inlärningsmål så att jag har det färdigt tills vår handledare kommer imorgon och hälsar på oss.

Tror även att jag vill hinna städa badrummet. Alla baciluskor ska bort! Tror jag tar och tvättar med klorin så att det decinfierar ordentligt. Heheh!

Såg att Finland har vunnit hockeymatchen inatt :) Bra där!
2010-02-25 @ 08:16:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Crocodile dundee

Kollar lite på Crocodile Dundee på tv nu. Eller bara med ett halft öga och jag tror också att jag snart ska gå och lägga mig. Är trött. Det tar på att ha ont i magen. Men bättre är det! Jag fick till och med i mig nudlar ikväll.

Tur att jag börjar praktik först 13.00 imorgon så att jag får sova länge och hinner känna efter om jag klarar av kvällen. Min matsäck blir nog Balancid imorgon :P



Här ska ni få se en rolig bild :) Stackars den som äger den bilen! Har stått sådär hela vintern nu.

2010-02-24 @ 20:15:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Balancid

Hej på er. Jag är hemma och tar det bara lungt här hemma ensam. D kommer hem efter en timme ungefär. Själv mår jag lite bättre. Har varit till apoteket efter Balancid. Det är tuggtabletter mot sur mage. Jag antar att det enda som finns i min mage nu just är magsyra :/ Jag har iallafall druckit mycket vatten och tuggat en par Balancid så det känns lite bättre i magen. Men inte bra ändå. Tror jag ska försöka koka lite nudlar och se om det går ner. Det här med kräksjuka är ju värsta bantningskuren! Jag har gått ner flera kilon. Men det är inget jag rekommenderar dock. Inte alls kul. Jag har även orkat slita bort sängkläderna ur sängen och satt dem i tvättmaskin. Inga mera spybakterier! Uj. Nu ska jag prova koka lite mat.
2010-02-24 @ 17:57:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Mår bättre

Hej på er!

Jag har ganska nyligen kommit hem från tenten. Den gick helt bra tycker jag :) Bara jag inte har svamlat en massa. Det viktigaste är att jag är godkänd. Det är det jag strävar efter. Bara att börja läsa på fysiologi nudå. Det är lite mera att läsa i det..

Jag mår annars bättre idag. Har ätit blåbärssoppa, fil med russin och en morot. D satte just på potatis att koka så att jag får göra mos och äta det :) Jag har inget illamående längre. Var inte uppe en enda gång inatt så jag har fått sova hela natten. Enda felet är att jag har så ont i magen! Vet ni känslan då man varit hungrig alltför länge så att det till slut går över till magsmärtor och fastän du äter en massa nu så är det som för sent att det inte hjälper längre. Så känns det för mig. Jag hoppas att det går över. Jag har inte ont om jag sitter eller går som en 90-årig tant :P

Ska kolla in mina potäter nu.
2010-02-24 @ 10:19:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Blåbärssoppa

Nu har jag mumsat i mig blåbärssoppa.. Hoppas det gör susen för magen. Febern är borta och det bubblar inte i magen längre. Men lite illamående har jag nog ännu. Jag vill bara det ska gå om! Tycker inte om att må dåligt...

Jag ska läsa på mina anteckningar för immunologi nu och sen ska jag hoppa i säng och sova. Förhoppningsvis får jag sova hela natten inatt. Ska ju skriva tent imorgon också så då måste jag orka!

Godnatt
2010-02-23 @ 20:38:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mår skit

Har 38 graders feber och mår skit. Har nyss duschat så nu känner jag mig iallafall lite fräschare! Tänkt vad mycket en dusch kan göra. Ni vill knappast veta några detaljer men jag spyr inte lika mycket längre. Bara någon enstaka gång, vilket jag är glad över. Nu måste jag orka läsa lite på immunologi och patologi!
2010-02-23 @ 17:31:10 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Spysjuka

Jag har drabbats av spysjuka :( D också men han har inte lika grymt... Ändå! Det är så otroligt jobbigt och äckligt. Jag har varit tvungen att springa till toaletten med en timmes mellanrum inatt så det har inte blivit så mycket sömn inatt.

Jag kände redan igår på praktiken på kvällen att jag mår lite skit och sen ska jag inte ta några detaljer :P

Så nu är jag hemma i åtminstone två dagar för patienterna på min avdelning är oerhört infektionskänsliga så jag får absolut inte dra dit något. Det kan betyda döden för dem.

Annar så tycker jag det är en helt bra avdelning! Har till och med två handledare nu så det är bara att välja hur mina arbetstider ska se ut. Nästan. Har bara sett den ena och hon är riktigt shysst! Kanske jag har tur med handledare någongång också.. Fast jag verkar ju inte ha helt tur i och med att jag bara hann vara en dag och sen sjuk :(

Ska ta det lungt idag och läsa på tent. Bara jag orkar...
2010-02-23 @ 08:36:47 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Åker på första praktikdagen

Börjar känna mig nervös nu!
Har just fixat en smörgås och packat med mat så nu är jag redo att åka iväg.

Som tur behöver jag inte gå ensam dit :)

Får se hur lång tur jag har ikväll! Och det kommer att bli kul, förhoppningsvis!

Ha en bra dag och kväll!
2010-02-22 @ 11:04:50 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ishockey

Godmorgon! :)

D och jag har kollat på ishockey Finland-Sverige nu på morgonen. Matchen började 7.00 finsk tid, men jag steg upp till andra perioden först. Så intresserad är jag inte att se, men intressantaste matchen är ju nog Finland mot Sverige. För man vill ju inte att Sverige ska vinna och sen är det så kul att lyssna på svenskarna. Ibland funderar jag att hör de vad de själv säger egentligen? Hahah!

Nå idag gick det ju inte så bra. Förlust med 3-0. Nya tag bara!

Jag ska läsa på tent nu och jag har dragit mig ur gymmandet idag. Det kommer att bli för stressigt. Däremot har jag tänkt att jag ska gå på en promenad ner till Posten och posta mina praktikpapper. Det blir en passlig promenix :) Passar även bra med lite frisk luft!

Haaa de!
2010-02-22 @ 08:36:53 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Huvudvärk

Uff, jag har huvudvärk. Och psyket mitt säger att jag kommer att få spysjukan, men jag själv säger stopp. Håller på och pimplar bubbelvatten för fullt och hoppas att det ska hjälpa :)

Har läst lite på patologi, men p.g.a. min huvudvärk orkar jag inte mera. Jag skulle kunna gå och sova nu redan, men jag ska nog tvinga mig att vara vaken helst till 21.00. Hah!

Min praktikdag börjar först 13.00 imorgon. Jag tänkte att jag skulle stiga upp någongång imorgon och läsa på tent en stund. Efter det ska jag åka till gymmet till typ 10.30 eller 11.00 eller något liknande. Där ska jag träna en timme ungefär och efter det åker jag till sjukhuset till kl.12.30. Där ska jag möta Johanna och Conny :) Conny ska vara på samma avdelning som mig och Johanna är ju i samma del så vi ska åka dit tillsammans och lika nervösa.

Imorgon kommer jag hoppeligen att få veta hur mina veckor ser ut! Hoppas på få nätter och få helger. Men det får jag väl nog glömma. Oj suck, jag måste väl packa väskan också. Eller äh, jag gör det imorgon.

Ska kolla tv nu! :)
Natinatt
2010-02-21 @ 18:58:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I'm back

Hej på er! :)

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden! Har inte haft tid att sitta och blogga och det har varit så slö uppkoppling i Kalax så jag har inte orkat brottas med det.

Är i Vasa nu igen efter en helg i Närpes. Igår var jag i jobbet, vilket var kul :) Nästa lördag då igen. Blir mycket Närpes nu under en tid.

De har spysjukan i Närpes nu och jag bara hoppas att jag inte får den. Men bara att man tänker på det och att man varit ganska nära den så börjar man må illa. Borde inte tänka på det. Inte så kul att få det då jag ska börja på min nya praktik imorgon! Vi får väl se...

D håller på och fixar burgare nu. Mums! Jag är riktigt hungrig! Jag ska snart börja att läsa på patologi. Har ju den tenten på onsdag så jag måste orka läsa flitigt :)

Nu läsa!





2010-02-21 @ 17:22:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Natidags

Allt har gått riktigt bra ikväll. Har busat med Alvin och nu sover han så gott. Jag ska också gå och lägga mig nu så att jag orkar jobba imorgon. Jobbar 9.15 imorgon så det är inte så farligt länge :) Det ska gå finfint!

Godnatt nu allihopa!
2010-02-19 @ 21:26:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lite tur har jag också

Jag har vunnit ett veckokort till Sports Gym! :) Jeeij!
2010-02-19 @ 16:14:22 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


ÄNTLIGEN

ÄNTLIGEN är min praktik slut! Jeij!
Det var tillika lite bittersweet. En moffa kramade om mig då han inte kommer att se mig mera. De andra vårdarna också. Har nog varit kul där på praktiken, men jag är nog glad att jag får gå vidare till nästa nu på måndag.
Måste bara skicka in alla papper nudå så att jag får mina poäng. Det gör jag nästa vecka.

Nu ska jag åka och handla lite mat tills ikväll. Jag ska vara barnvakt åt Alvin och syster J och K kommer över och håller oss sällskap. Det blir väl let's dance ikväll :)

Gynekologi gick helt bra tror jag!

Byyye
2010-02-19 @ 16:13:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Färdigläst

Nu har jag läst klart på gynekologi. Egentligen har jag inte läst så mycket men jag orkar inte mera!

Tror det även blir dags att gå och lägga sig så att jag orkar skriva tenten och orkar med praktiken. Nu kommer jag på att jag borde ju packa klart! Tror jag åker direkt till Närpes från praktiken :)

Jag ska vara barnvakt imorgonkväll och på lördag åker jag i jobb! Kommer att sova hos syster R så att jag får åka direkt därifrån i jobbet då och så att jag får gå och lägga mig när jag vill och inte vänta på att de kommer hem.

Nu ska jag packa!

Godnatt
2010-02-18 @ 21:17:01 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kickboxning!

Hej och hallå!

Jag är påväg på kickboxning nu :) Tycker jag inte alls har hunnit träna den här veckan så det ska smaka bra med lite kickboxning ikväll. Dock har jag lite tentläsning på samvetet och jag har inte hunnit läsa något ännu idag. En par rader har jag... Har spenderat min tid till städning, matlagning och sovning.

Känns också oerhört skönt att jag bara har en enda dag kvar på praktiken. Ja, jag tjatar om det men jag kan inget annat ;) Niina, den andra praktikanten, och jag har köpt en dajmkaka tillsammans och vi ska bjuda på den imorgon i och med att båda slutar imorgon. Båda tycker det ska bli skönt! Hon sätter sig vid skolbänken på måndag och jag åker på min nästa praktik.

Bara jag får spendera lite energi och få energi på träningen nu så ska jag väl orka läsa på tent :)

Hejdåå!
2010-02-18 @ 16:36:01 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Penkkisdagen

Godmorgon! Idag är det Penkkis för våra abiturienter där ute i Finland. Det är redan 2 år sedan det var jag som stod där. Och förmodligen var jag redan i skolan det här klockslaget. Ojoj, det var nog en rolig dag!

Ni som inte vet vad Penkkis är så är det den såkallade "bänksuddardagen". Tredje årets studerande i gymnasiet lämnar skolan med dunder och brak. Man plågar de yngre studeranden med diverse olika bus. Nuförtiden får man dock inte göra så mycket skit. Vår klass gick väl lite över gränserna så lärarna var inte så glada då det luktade gödsel i hela skolan. Hahah :D

Kryssningen var också riktigt kul! Minnesvärd resa verkligen.

Nu ska jag sluta vara sentimental. Heheh..
Idag är det då min nästsista dag på praktiken, vilket jag nu har sagt några gånger men det är bara så kul att det äntligen ska vara över! Så att jag får börja på nästa praktik på måndag ;)

Jag är hungrig. Gröten nu!
2010-02-18 @ 05:53:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Efterlyst

Kollar på Efterlyst nu!

Jag tycker att jag varit så duktig idag då jag har skrivit praktikrapporten och inlärningsdagboken klart idag :) Nu ska jag bara posta in skiten så jag får mina poäng!

Kom på idag att jag borde ju köpa en klocka! Jag äger ingen och jag behöver en för att kunna räkna puls. Tror jag får åka in till stan en stund efter praktiken och se ifall det finns någon billig, bra och snygg klocka.

Börjar känna mig trött nu också så det är nog dags att krypa till kojs snart. Så att man orkar med NÄSTSISTA praktikdagen :) Och även så att jag orkar läsa på tent imorgon. Imorgon är det även kickboxning! Jeij! Jag har tränat så lite den här veckan så det behövs. Har dock boxast här hemma med D så lite träning har jag fått. Jag har inte hunnit alls på någon zumba den här veckan! Ojoj...

Ska kolla lite till på tv. Godnatt! :)

2010-02-17 @ 21:16:40 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Matlagning

Hej hopp!

Håller på och fixar mat nu tills D kommer hem :) Det blir yttrefilé och potatisklyftor. Mums! Jag är riktigt hungrig och jag antar att D är det också då han kommer. Han borde vara hemma närsomhelst.

Jag har även hunnit läsa ganska bra på gynekologi. Har lite till men om jag inte orkar mer ikväll så tar jag det imorgon. Det är ganska mycket begrepp i det här kapitlet så man måste försöka hålla skillnad på alla sjukdomar.

Nästsista praktikdagen imorgon. Oj, hjälp vad skönt. BARA TVÅ DAGAR KVAR! Har ju varit där nu sedan före julen så det börjar nog räcka nu. Ser fram emot att börja på sjukhuspraktiken. Det är ett stort steg från den här men det är bara kul och spännande.

Eventuellt hörs vi lite senare :)
2010-02-17 @ 19:04:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


2 dagar kvar

Hej på er!

Jag har inte alls hunnit vara vid någon dator idag före nu :)

Är hemma nu efter praktiken och satte på lite vatten att koka så jag får fixa till lite mat innan det är dags att börja läsa på tent igen. Fick även veta idag att jag är godkänd i infektionssjukdomar! Yes! Jag var allvarligt orolig att det gick åt pipan i och med att jag hade så mycket fel då vi diskuterade med vissa i klassen om vad de svarat. Nu är det bara ett prov kvar så har jag den här kursen undan! Fast jag måste ju klara sista tenten också ;) Därför måste jag börja läsa snart...

Jag har varit och tagit ut Slöjd-Detaljerpaketet idag. Det kom några oväntade överraskningar där. Var en del saker jag inte väntat mig att de ska se ut som de gör men okej. Nog ska jag väl överleva. Dock har jag ingen tid alls åt pyssel nu för tillfället så mina saker får sättas undan i skåpet änn så länge. Har ju två julklappar här ännu! Skulle byta bandet i det i och med att tråden var för skör i dem, men det finns ingen tid! Så mycket skola nu.

Annars så var jag och Johanna till VCS idag och kollade. Har skaffat oss ett skåp och nycklar. Besökte avdelningarna vi ska vara på. Min avdelning verkar helt bra tycker jag. Som första intryck verkade det ganska mysigt, men får se då verkligheten kommer. På måndag börjar det då. Har kvällsskifte första dagen. Börjar först 13.00 och slutar antagligen 21.00 då. Jipii för att få sova men inte så kul att sluta så sent :P

Nu ska jag fixa maten!

2 dagar kvar på praktiken nu!
2010-02-17 @ 14:45:19 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Gynekologi

Har läst lite på gynekologi nu. Det är en massa könssjukdomar som ska tryckas in i min lilla hjärna! Min hjärna börjar bli trött på all fakta. Men hjärnan måste ändå lite till...

Jag börjar även  bli sova-trött så det är nog snart dags att gå och lägga sig. Praktik imorgon igen! Och Johanna och jag ska åka till VCS och kolla lite var vi ska vara :) Hoppas vi hittar!

Jag glömde att berätta där tidigare att jag fick ju ta blodprov idag ;) Kul! Och jag lyckades! På andra försöket dock. Det där utrymmet där vi var så var inte så bra för alla saker var så långt borta. För då jag hade i nålen så skulle jag sträcka min vänstra arm över den högra för att hämta röret, och då rörde sig nålen i ven :/ Men andra försöket gick då jag hade röret närmare mig. Det är ju sådant man lär sig med tiden! Hoppas bara det kommer fler patienter med bra vener så att jag får ta blodprov. Vill ju öva!

Nu har jag inget mer att säga ikväll så ni ska få en massa vinterbilder! :) Godnatt!

 

 

 

 

 

 

2010-02-16 @ 21:10:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu funkar det!

Hej på er!

Blogg.se har inte fungerat för mig på läääänge nu tycker jag. Nu först fungerar det igen.. Därför har jag inte skrivit på länge.

Jag har för en stund sedan kommit hem från Fastlaskiainen och Våffelkalas med klassen :) Genast jag kom hem från skolan kokade jag varm choklad och gjorde smörgåsar. Ack, så gott det var efter att man stått i det kalla härliga vädret! Efter att ha kollat på pulktävlingen for vi till Sandras och fixade våfflor. Gotigott!

Men sen bar det av hemåt för mig igen. Jag är både trött och att jag vet att jag måste läsa på tent! Samvetet skriker att jag borde läsa i och med att jag inte läste igår då syster J var här! Ja, jag ska börjar bara jag skrivit detta inlägg.

Praktiken idag annars har gått finemang. Hade ju utvärdering idag och det gick finfint ;) Är nog godkänd! Bara 3 dagar kvar nudå av praktiken. Fast jag hinner ju inte pusta ut innan det är dags för nästa på måndag. Johanna och jag ska åka till sjukhuset imorgon och se lite var vi ska vara och även besöka våra avdelningar så vi får veta när vi ska komma på måndag.

Jepp, jepp. Nu i läsartagen! :)
2010-02-16 @ 17:34:46 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


I skolan

Sitter i skolan nu och har två timmar ledigt innan nästa föreläsning börjar.

Förmiddagens föreläsning handlade om geriatrik och alla möjliga utvecklingar och sådant. Inte världens intressantaste men säkert fanns det någont nytta med det också :P Jag började iallafall läsa lite på gynekologi just då.

Efter den föreläsningen var det mat och strax efter det hade vi praktikinfo. Kan ni tänka er att det är ju nästa vecka jag börjar på sjukhuspraktik! Hjälp! Kommer nog att bli nervöst, men även intressant :) Fick höra goda nyheter om handledarna på inremedicin-avdelningen. Kanske jag också har tur med handledarna någongång? Har ju inte haft någon riktig handledare ännu. Alla har varit sjuka. Kanske nu! :D Förhoppningsvis skulle de vilja ha en dit och jobba lite också.

Nu väntar jag på att Johanna och Katrin ska bli klara så vi hinner åka på en Arnolds före nästa föreläsning ;)

Hoppas även att kvällens föreläsning är intressant. Och då jag kommer hem hoppas jag att syster J har fixat mat åt mig tills jag kommer hem. Heheh.. Dream on, får jag väl nog säga. Hahah. Hon ska annars sova över hos oss inatt.

Have a nice day!
2010-02-15 @ 13:24:40 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Långa skoldagen

Godmorgon allihopa! :)

Håller på och dricker mitt te nu och ska riktigt snart börja bege mig till skolan. Men det lockar tyvärr inget alls nu i och med att jag ska vara där till 19.00 ikväll! Vi har två expertföreläsningar och praktikinfo idag. Jag vet inte ens i vilket ämne vi har föreläsningar. Geriatrik? Kanske? Det lär väl visa sig..

Jag ska packa ihop all mat jag ska ha med nu! :D Måste ju klara dagen.. heheh..

Vi hörs då jag hinner se någon dator ;)
2010-02-15 @ 07:32:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hjärtedagen

Hej hej!

Är i Vasa nu igen och D och jag håller på att spela Wii och Guitar Hero. Kul! Fast snart är det nog läggdags. Jag har en lång skoldag imorgon så jag måste orka hållas vaken. Börjar skolan kl.9 och slutar 19.00!! Jag har fixat ihop en skinksallad, som jag även ätit av nu efter gymmet.

Ja, det var ju öppet hus på gymmet ikväll och jag tänkte åka på BodyCombat men då jag kom dit var det fullt! Och de andra kurserna var stretching och pilates så jag tränade bara i gymmet då. Tycker det är så konstiga vikter där. Tydligen orkar jag lyfta 90 kg :P Hahah!

Annars idag har vi varit med presenten åt Frida :) Det kom ett riktigt hjärtligt tjut ur henne. Det är inte ofta det kommer ur barn i dagens värld så det värmde hjärtat. Hon fick alltså en snowboard av oss! Begagnad men helt bra i skick ändå. Kommer säkert att prova den någongång om vi åker ut tillsammans något ;)

Efter att vi varit med presenten for jag till syster R och hämtade lilla Alvin och gick till mormor. Där var vi ganska länge och A bara sussade i vagnen, men till slut vaknade han! Så då lekte vi en liten stund där. Men då började klockan bli så mycket att vi traskade iväg hemåt. Där kom farsan ut och lekte med oss en liten stund. A körde lite sparkare. Han satt både på och körde själv. Han skjutsade till och med en kisse ett varv :D Har nog bilder men jag får inte in den på den här datorn nu.. Ni får se sen.

Nej, nu nattidags.

GODNATT!
2010-02-14 @ 21:45:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vändagen

Ha en bra vändag allihopa! :)

Jag och D ligger i sängen ännu och ska väl nog snart gå ner och äta lite frukost. Sedan består dagen av diverse besök :) Först ska vi väl äta lunch här. Efter det ska vi åka till Frida och ge henne födelsedagspresenten, för hon fyller på tisdag och vi kommer inte hem då. Vi kommer först nästa helg då igen och ska fira henne :)

Efter att vi varit hos F ska väl jag traska iväg till mormor och umgås med henne en stund. Har inte sett henne på länge! Jag hann inte sist jag var hem så nu måste jag.. Vet att hon väntar också.

Då börjar väl klockan vara så mycket att det är dags att åka till Vasa igen! Jag vill ju hinna på GRATIS BodyCombat ikväll så :)

Oj tusan, nu kom jag på att jag har ju enormt lång skoldag imorgon. 9-19.00! Vi måste ju och handla mat så att jag får ta med något imorgon. Cafeterian stänger redan 14.30 och jag kommer nog att bli hungrig om jag inte har med egen mat. Tur att jag kom på det.

Men ha en bra dag allihopa! Var snälla mot era vänner! :)
2010-02-14 @ 09:10:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lördagkväll

Nu är jag i Kalax och tar det lungt resten av kvällen.. Vi ska bara vara hemma och kolla på Melodifestivalen.

Arbetsdagen har varit kul och tröttsam. Har varit ganska mycket folk så man har fått vara på allerten hela tiden. Kul att få jobba nu som då! Nästa gång på lördag igen. Det är även bra att det kommer in lite cash.

Imorgon ska vi sova så länge vi bara orkar. Sen ska jag åka till mormor. Inga andra direkt planer har jag. Vi ska iallafall åka till Vasa någongång så att vi hinner åka på öppet hus till Sports Gym! :)

Ha en bra kväll!
2010-02-13 @ 19:09:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sovdags

Kvällen har spenderats med D, mamma och lilla Alvin :) Vi har ätit tacos och kollat lite på Let's Dance!
Alvin var så glad att få se mig och D. Har busat för fullt ikväll. Och killen bara växer..

Men nu är det dags för mig att sova. Det är arbetsdag som gäller imorgon! 11-18.00.

Godnaaatt!
2010-02-12 @ 22:11:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


HELG!

Åh, gud vad skönt det är att det är helg! :)
Jag har duschat och packat. Ska bara äta nu och vänta på att D ska komma och hoppas på att vi snart ska börja åka mot Närpes. Vi har tänkt vi ska spendera kvällen hos mamma och Alvin. Pappa är påväg till Oslo med farbror och ska åka till kusin med ett flyttlass. Mamma är även barnvakt ikväll så vi ska göra henne och Alvin sällskap då.

Syster R kommer att komma hit över natten så vi måste träffa henne någonstans och ge henne nyckeln. Får se var :)

Dagens praktikdag har gått snabbt! Dock har det varit ganska tungt psykiskt. Det är en patient som vet att hjärnan inte hänger med riktigt. Och då patienten ska göra en rörelse och hjärnan inte vill hänga med riktigt så att t.ex. armen far riktigt åt fel håll så börjar patienten gråta. Jag tycker det är så hjärtskärande! Vid gymnastiken satt jag hela tiden bredvid patienten så att jag fick stöda och hjälpa denne. Det är nästan bättre att man är helt omedveten om sin sjukdom. Huj!

Jag ska även säga en annan sak: KVINNOMISSHANDEL. Fy fan.

Nu har jag alltså bara 4 dagar kvar av praktiken och de dagarna har jag nästa vecka! Härligt!

Vi hörs senare ikväll! :)




Jag är annars med i en tävling om att vinna boken "14 år till salu" på bloggen http://iamcarro.blogg.se
Ni kan ju själv också gå in och tävla också. Reglerna finns på hennes blogg, men jag kan berätta kort att man antingen ska skriva ett inlägg åt henne att man vill vara med eller så länkar man henne, vilket ökar chanserna att vinna :)

2010-02-12 @ 15:03:37 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


5 dagar kvar

Godmorgon!

Idag var det en lite mindre rolig morgon att stiga upp. Jag gick på toaletten "mitt i natten" trodde jag men icke! Väckaren ringde nästan genast. Hann väl ligga några minuter, kändes det som. Och då var jag trött! Sängen var så otroligt skönt just den tidpunkten.

Ja, snart är det dags för praktik igen. Endast 5 dagar kvar! Det bara minskar :)

Men nu måste jag äta frukost!

Ha det bra!
2010-02-12 @ 05:45:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Soffan

Softar i soffan nu och kollar på Du är vad du äter. Varje gång man kollar på det programmet så tycker man att man äter så otroligt hälsosamt. Fattar inte att folk kan proppa i sig sådär mycket skit på en vecka. Faktiskt.

Kickboxningen var bra idag! Var par med en kvinna idag så jag fick slå lite hårdare och hon fick slå också hårdare. Tidigare har jag varit mot unga flickor och en kille, och de har varit utan handskar så man har inte kunnat slå. Roligast är det ju att boxas mot D då jag får ta i allt vad jag bara kan :) Heheh..

Jag har hunnit läsa lite på immunologi ikväll också. Har kommit genom immunologin helt och det är patologi som nästa. Men det tar jag inte nu. Sen :) Tycker jag ändå varit duktig som hunnit med det och jag fattar det till och med ganska långt! Måste nog repetera ännu..

Snart är det sovdags! Praktik imorgon!
Jag åker även hem till Närpes imorgon :)

Najtinajti!
2010-02-11 @ 20:37:09 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Knasig tent och storstädning

Haloj!

Nu blev jag riktigt trött då jag satte mig ner och lugnade ner mig. Jag har städat sedan jag kom hem från skolan. Skrubbade golvet i badrummet riktigt ordentligt! Tyckte att fogarna började se lite äckliga ut och på samma gång fick jag bort en peruk med hår. Så det var nog kanske på tiden att få det där golvet tvättat ordentligt. Fast jag har sådan skräck för vått hår som ligger på golvet, fastän det är mitt eget. Jag tycker det är så äckligt så äckligt. Jag hade gummihandskar på mig, men först tog jag som ett papper och tog upp det där håret. Hahah! Men jag sa då åt mig själv att "varför tar jag med papper då jag har handskar på händerna?". Rent blev det iallafall!

Ja, den där tenten. Jag vet inte vad jag ska säga. Den var så konstig. Hon hade som sagt före "inga detaljfrågor" men den där tenten var nog allt annat än "inte detaljfrågor". Herregud! Det var ju hemskt. Så jag vet faktiskt inte vad det där blev till. Och dessutom så hade vi ju som om huvudgrupperna hepatit och salmonella. Men det kom nästan bara om hepatit! 1 fråga var hon tvungen att ta bort också i och med att det inte står något om det i våra anteckningar. Bara jag är godkänd!

Nu tror jag att jag ska ta en nap på spikmattan.
2010-02-11 @ 13:19:28 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart gäller det

Godmorgon!

Snart är det dags för tent 5 av 6! Hjälp! Kollade just snabbt igenom mina anteckningar och hoppas att det kommer att gå bra. Det är väl bara en halv studiepoäng för det här, så det är inte mycket. Känner mig faktiskt liiite nervös, och det är väl bara bra att vara det? :)

Efter tenten idag har vi gynekologi i ca 2 timmar. Lite intressantare saker det iallafall. Det blir om gynekologiska tumörer idag. Värst med gynekologi, eller alla sjukdomsföreläsningar överlag, är att man börjar tro att man har en massa fel och försöker leta fel på en själv. Hahah! :D Nej fy.

Jag kan inte fatta att det är torsdag redan..?
Imorgon åker D och jag till Närpes, och jag jobbar på lördag. De här dagarna rusar faktiskt bara iväg.. Snart är det ju sommarlov ;D På det här skolåret har jag, förutom den här tenterna nu, bara en praktik och två kurser till. Sen är mitt andra år på sjukis slut! Håhhå!

Jag tror jag ska börja packa ihop och åka iväg till skolan nu. Hejdoåå!

2010-02-11 @ 07:32:16 Permalink Studier Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Är less på att läsa

Hjälp, vad jag har läst lite på den här tenten nu. Men jag är så otroligt less på att läsa! Fyyy! Det är så tråkigt och man vill bara att alla tenter ska vara förbi! Vill att morgondagen ska vara förbi så att jag får slappna av en liten stund helst.. Fast det får jag inte, för då måste jag nog satsa på immunologin.

Jag känner att immunologi och patologi kommer jag att klara, för det är så bekant sedan tidigare. Fast man ska ju aldrig vara säker. Fysiologi känns ganska svårt så får se hur det blir med det. Tur som det är så är ju mycket av det bekant sedan tidigare också så bara jag får det repeterat och den nya informationen in i hjärnan så kommer det förhoppningsvis att gå bra.

Men först ska jag ta de här två medicintenterna!

Mina kommande tenter:
[ ] 11.2 Infektionssjukdomar
[ ] 19.2 Gynekologi
[ ] 24.2 Immunologi och patologi
[ ] 19.3 Fysiologi

Usch, nu blev jag trött då jag såg det där schemat :P

Nu ska jag kolla på Efterlyst. Sen sooova! GONATT!
2010-02-10 @ 21:00:32 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tentläsningsdags

Hej och hå. Nu borde jag sitta och läsa på tent.. Och jag skaaaa snaart! Måste ju bara få snoka runt lite på fejjan först ;)

Jag är även hungrig så jag borde fixa lite mat åt mig. Tråkigt att fixa mat åt mig själv då D är borta. Tror det blir varma mackisar. Det är gott, enkelt och snabbt!

Dagen på praktiken har gått riktigt bra! Vi har gymnastiserat, ätit mat, lackat naglar, rullat papiljotter och pysslat. Idag har jag även fått åka på ett hembesök och vara med och göra ett MMSE-test (minimental test). Vi gjorde det åt en patient som har blivit ryggmärgspunkterad och skulle kolla hur hjärnan reagerade på detta, om det ledde till det bättre eller sämre. Jag tyckte det var riktigt intressant! Patienten hade blivit mycket bättre från första gången de gjorde MMSE-testet åt patienten. Tydligare tal, bättre rörelseförmåga o.s.v. Vår kropp är nog lite konstig :)

Annars sa denna sjukskötare att jag ska få ta blodprov av någon nu innan jag slutar. Gud vad kul! :) Jag sa att jag gärna övar! Det är ju med övning man lär sig.

Nu har jag bara 5 dagar kvar ;) Nice, nice!

Såg att jag äntligen fått in mina studiepoäng jag tjatat om så att få in. Nu ÄNTLIGEN! Nu är allt under kontroll. Jag har bara att klara immunologi och fysiologi och få 5 poäng, och sen då jag är klar med den här praktiken får jag 15 poäng. Jag ligger på 78 poäng nu! 12 poäng från att få jobba som närvårdare och det har jag nästa vecka ;)

Fooodtime!
2010-02-10 @ 15:37:12 Permalink Studier Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


6 dagar kvar!

Godmorgon :)

Jag ska snart åka på praktik nu igen. 6 dagar kvar!
2 dagar den här veckan och 4 nästa vecka. Usch vad skönt det ska bli då det är över. Fast då börjar jag ju på nästa genast efter den här. Men jag har ändå inte skola på samma gång gå. Bortsett från den där ena kursen jag ska tentera.

Vet ni vad jag är mest nervös för?
Jo, NÄTTERNA! Hur ska lilla jag hållas vaken?! Jag är ju mer en morgonmänniska, har jag kommit fram till under de senaste åren.. Jag är skittrött redan vid 1.00 på natten. Fast efter en par timmar så svänger det ju så man bli pigg istället. Det är de där "kritiska timmarna" jag måste komma över :P

Vet ni också vad?
Alla klagar på nya facebook, men jag gillar den! Faktiskt. Jag tycker iallafall att det är mera enkelt och mera logiskt över det hela. Heh :)

Idag då jag kommer hem är det nog bara tentläsning som gäller! Och idag får jag bara läsa på infektionssjukdomar. Som vanligt känns det som att jag inte kan något alls. Fick ju inte så mycket ut av den ena föreläsningen så det är som att plugga på egen hand igen. Vi får se då! Tenten är imorgon!

Nej, nu ska jag börja åka iväg så småningom. Bye
2010-02-10 @ 06:08:51 Permalink Studier Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Krupit ner under filten

Nu har jag krupit ner under filten på soffan med mina infektionssjukdomspapper. Tänker läsa liiiiite till ikväll. Sen får det vara bra. Får ta resten imorgon. Jag tycker jag har varit duktig då jag hunnit med båda infektionssjukdomar och immunologi!



Kvällens kickboxningsträning var riktig bra! Svettigt värre :) Det är kul att träna med fullvuxna män med ölmagen så får man känna sig bäst. Höhöh! Synd bara då varje gång personen jag har till par är utan handskar så man inte kan slå lite hårdare.

Ska fixa lite kvällssnacks nu och sen gäller "Halv åtta hos mig" ;D
2010-02-09 @ 19:19:30 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En kvinna kan väl göra två saker samtidigt?

Håller på och läser på både immunologi och infektionssjukdomar nu. Helt på samma gång går väl inte riktigt men jag växlar mellan ämnena.

Jag vill också meddela att alla ni där ute som tänker bli sjukskötare eller något inom vården. LÄS BIOLOGI I GYMNASIET! Tycker det underlättar så mycket då jag har läst biologi i gymnasiet och skrivit det i studenten. Det är många begrepp man har färdigt i huvudet efter gymnasiet, så då är det några begrepp mindre att trycka in i huvudet.

Ojojoj.. De här studierna börjar ta emot. Är trött på att läsa nu just! Tack och lov får jag åka på kickboxning snart :) Wohoo!
2010-02-09 @ 16:07:05 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Läser på infektionssjukdomar

Håller på att läsa på infektionssjukdomar nu. Vet dock inte hur mycket som fastnar nu just, tycker jag bara ögnar genom det hela tiden utan att tänka på vad jag läser. Ska gå genom lite isoleringspraxis och MRSA ännu så får resten vara till imorgon. Vi har tent på torsdag redan.

Vi har fått in våra vitsord för inremedicinen idag :) Det gick bättre än vad jag trodde! Är riktigt nöjd!

Har just också tagit en kort tupplur på spikmattan. Har blivit frälst i den där mattan verkar det som :P Jag tycker det är så skönt! Det är även bra om man inte vill sova så jättelänge. Man vaknar automatiskt efter en tid då det börjar göra ont igen. Det fungerar ju så att i början gör det ont i några minuter innan kroppen har vant sig vid känslan, sen gör det "ont-skönt" och sen övergår det till smärta igen då man har legat för länge. Det rekommenderas iallafall att man ska ligga i minst 15 minuter på den.

Vi har ju en såndär äkta spikmatta. Inget fejkshit här inte! De sägs ju vara farliga de där med små piggar.
Vi har även en såkallad "combi-matta" så att halva av mattan är lite mjukare och halva är hårdare. Den mjukare ska man ha vid nacke och skuldra. En anledning är iallafall att den formar sig bättre då den är mjukare.


Nu ska jag fortsätta läsa en stund!
2010-02-09 @ 13:45:56 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Skoldag

Godmorgon allesammans! :)

Tisdag idag och för mig gäller gynekologiföreläsning i skolan. Jag tror det kommer att bli intressant och jag hoppas att det är en bra föreläsare!

Slutar tack och lov redan 12 idag så man får komma hem någongång och läsa på tent. Eller "får" ska man väl inte säga. MÅSTE är det närmare bestämt. Men jag kollade igår så det är inte så mycket material i den här delen mot inremedicinen så man borde ju orka genom det på ett eller annat vis.

Oj, jag måste nog packa ihop mina saker nu och åka till skolan! Bajbaj

2010-02-09 @ 07:39:09 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Zumba och nu tentläsning, eller?

Nu har jag varit på zumba! Det var riktigt skönt :) Har duschat och tagit på mig myskläder och krupit ner under filten på soffan och snart är det Salkkarit som gäller! Efter det borde jag väl börja kolla på infektionssjukdomar. Lite mindre roligt det, men ett måste.

Som tur slutar vi redan 12.00 imorgon så då hinner jag iallafall läsa många timmar på dagen. Usch, de här tenterna börjar verkligen ta emot nu. Har skrivit 4 av 6 och klarat samtliga. Bara ynka 2 till nu! Plus den där immunologin och fysiologin då. Immunologin kommer redan 24.2 medan fysiologi är först i mars. Fast det kommer väl snabbare än väntat :P Det brukar ju vara så..

De som är intresserade så har jag sett ut såhär idag:


Blus - Gina Tricot
Jeansleggings - Vero Moda
Linne - Gina Tricot

 

Och på träningen såg jag ut såhär:

Linne - H&M
Byxor - Gina Tricot

 

Jag har haft inbakade flätor idag och jag har fått så mycket beröm för dem :P Tantorna har varit i extas! Heheh..

2010-02-08 @ 18:40:12 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Så var den dagen förbi

Så var den dagen förbi och endast 6 dagar återstår!
Dagen har varit helt bra och som den andra praktikanten sa så får man känna sig som en papegoja ibland då man måste upprepa saker flera gånger efter varandra..
Vi har även varit på "Runebergskonsert" och lyssnat på en manskör. Mina ögon tänkte inte hållas öppna och jag bara gäspade hela tiden.. Tack och lov var det bara 30 minuter.

Nu ska jag ta en nap på spikmattan och sen är det gymmet som gäller efter det!

2010-02-08 @ 14:18:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Maanantai

Goodmorning!

Måndag igen och ny vecka på gång. Nästsista veckan på praktik och sista veckan med medicinföreläsningar. Så vi börjar vara i slutspurten med många saker :) Men det kommer ju nytt efter gammalt dock!

Men den nya praktiken ser jag fram emot. Kul att få prova på något helt nytt och något helt annat än åldringsvård.

Jag borde väl börja åka iväg till praktiken nu så småningom. Ska bara dricka upp mitt te och pussa D hejdå :)






7 dagar kvar av praktiken!

2010-02-08 @ 06:10:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Detta kollade vi på igår

Ska bara ge er en bild av vad vi var och kollade på igår! :)

Kampsportsuppvisning i Rewell Center!

 

Längtar tills jag får åka på kickboxningsträning på tisdag! Det är så svettigt och härligt! Tungt som tusan!

2010-02-07 @ 21:30:24 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lite krångel på blogg.se

Det här blogg.se krånglar lite nu så jag har haft lite svårt att slippa in här på sidan...

Men nu är jag här! Och jag fick nyss veta att jag är godkänd i inremedicin! Wohoo! :) Bara två tenter kvar nudå. Infektionssjukdomar och gynekologi. Det är ju även sista veckan med medicinföreläsningar nästa vecka. Hjälp vad tiden har gått snabbt!

Jag har ju också börjat läsa på immunologin, vilket jag redan sagt tror jag. Det är inte så himla mycket material i immunologin men det är mycket detaljer! En del är bekant från tidigare men det är också mycket nytt. Förhoppningsvis är jag redo att skriva tent den 24.2. Det är bara att orka vara flitig och plugga!

Kollar på Wallander nu men jag känner mig redo för sängen. Tidig morgon imorgon och det är praktik som gäller. Så det är nog dags snart att gå och sova.

Kanske jag ska berätta lite om dagen också :)
Egentligen har vi inte gjort så mycket idag! L&F var här från morgonen och några timmar på eftermiddagen. Då var det Guitar Hero som gällde och jag läste lite på immunologi.

Efter att de for städade D och torkade golvet äntligen :D Jag fixade lite mat och efter maten gick D och tog en tupplur medan jag fortsatte att plugga en stund. Sen for vi till Prisma och fyllde på kylskåpet. Köpte även en koldioxinpatron i och med att den tog slut igår! Tänk att vi använt så mycket av sodastreamen. Vi behövde verkligen en sådan verkar det som. Heheh.

Nej, nu är det nog sovdags.

GODNATT
2010-02-07 @ 21:25:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vacker väder

Godmorgon på er!

Det är riktigt vackert väder ute idag. Solen skiner! Vaknade till och med av att solen sken in i sovrummet. Det börjar gå mot vår! :)

Vad ska man hitta på idag då tro?
Nå det blir väl nog bara chill här hemma. Guitar Hero och Wii står väl högst upp på listan. Jag tänker också ägna mig åt lite studier i immunologi. Skulle också kunna skriva praktikrapporten klar så att jag har den undan också. Vi får se vad jag hinner med!

Imorgon är det praktik som gäller hela dagen. Och kan ni tänka er att jag är på nästsista veckan då! Vad skönt.

Nu har jag inget mer att säga åt er :)
Have a nice day!

2010-02-07 @ 10:30:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lördagsmys

Nu sitter vi alla fyra i soffan och kollar på Melodifestivalen. Ganska humor att man är mer intresserad av Sveriges än Finlands melodifestival :P

Idag har vi varit på stan. Vi har kollat på en kickboxningsuppvisning i Rewell Center. Sen blev det lite shopping. Jag köpte en gymtopp och ett par jeansleggings. Ajjabajja åt mig men jag kunde inte hålla mig!

Då vi kom hem tillbaka har vi spelat Wii och Guitar Hero. Ätit lite enchiladas och nu är det bara chill som gäller.

Jag har till och med gjort en skoluppgift klar. Jag gjorde den där distansuppgiften i fysiologi. Jag borde bara orka börja läsa på immunologi och patologi. Borde kanske börja läsa lite imorgon för resten av veckan är det infektionssjukdomar som gäller! Vet ni vad? Jag drömde att jag blev underkänd i inremedicinen. Usch! Får se då om min dröm går i uppfyllelse... Det får vi förhoppningsvis veta på måndag.

Håller även på att kolla upp lite smyckesprylar. F ville ha så jag tänkte vi kunde beställa tillsammans från Slöjd-Detaljer. Jag vet dock inte hur jag ska ha tid med sådant men det är bra att ha i lager för jag vet ju att jag kommer att vilja göra senare då jag har mer tid. Men nu är det skolan som går först!

Babaaaj! :)
2010-02-06 @ 21:31:02 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lördagmorgon

Godmorgon!

Lördagmorgon och eländigt väder ute! Ser ut som snöblandatregn lite.. Jag gillar inte slask!

Vi har nyss vaknat och L&F sover ännu. D har stängt in sig på toaletten och jag är sååå kissnödig! Hah :P Jag måste bara hålla mig nu.

Idag ska vi in till stan och kolla på en förevisning i Kickboxning i Rewell Center. De kommer från det gymmet där D och jag går på och visar upp. Sen ska vi väl trippa på stan en stund. Jag vet inte riktigt vad vi har för andra planer idag. Troligtvis inga stora planer alls.

Fastlagsbullarna igår var riktigt goda! Vi har lyckats ;) Leilas bullarecept! Hon har så många underbara recept i sin kokbok. Jag fick ju den till julklapp. "A piece of cake" heter den boken. Det är så många underbara bilder i den så man skulle bara vilja baka alltihopa!

Nej, nu är det dags att klä på sig.

Ha en riktigt bra dag!
2010-02-06 @ 09:23:57 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kanelbullar och fastlagsbullar

Hello!

Jag har haft så fullt upp hela dagen! Har stressat nästan hela dagen :P Nu först får jag ta det lungt... Har Frida här med mig nu. Vi har bakat kanelbullar och fastlagsbullar. Hoppas de blir goda! Vi har provsmakat på första och tyckte de var riktigt goda nog. Hoppas de andra är ännu godare då jag var och handlade pärlsocker och formor.

Nu håller F på att spela Wii för fulla muggar. Jag funderar på att hämta pizza åt oss för jag orkar inte koka ihop något åt oss ikväll.

Ja, idag har jag ju varit och skrivit tent i inremedicin. Jaa, vad ska man säga. Det var inte sååå svårt. Men jag gjorde en rejäl tabbe som jag ångrar mig för riktigt. Jag svarade tvärtom på frågan och kom på det då jag gav upp tenten. Blah! Så det harmar mig.

Efter tenten for jag till praktiken! Jag har 7 dagar kvar nu och bara två veckor kvar. Jihaa! :)

Men nu först ska jag ta helg och njuta och ta det lungt.

Hej med er!

2010-02-05 @ 18:32:09 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Punch Out!

Ikväll har D och jag köpt Wii Punch Out! Det är ett boxningsspel och det är riktigt kul! Vi har ju köpt en dosa till nu också så vi får boxas mot varandra! Det blev 1-1 och sen slutade vi så att inte någon av oss skulle bli lessen :P

Vi köpte en dosa, nunchuck och silikonöverdrag på huuto.net. Vi köpte för 44€ och om man skulle ha köpt i affären hade det kostat över 100€ hela alltihop. Det var en japan som vi köpte av. Han har tydligen tagit hem från Japan där det säkert är billigare.

Annars ikväll så har jag ägnat ytterst lite tid på tentläsning. Jag har istället börjat på distansuppgiften i fysiologi. Har gjort 4 av 8 uppgifter så jag är nöjd över mig själv! Tack och lov är många saker bekanta. Och man kan ju alla begrepp mycket bättre nu än ifjol.

Jag har också hunnit vara på Kickboxning ikväll. Det var riktigt kul ikväll! Jag köpte riktigt handskar genast jag kom dit och de sitter som en smäck! Vi fick slå mycket idag så det var kul. Jag var mot en kille ikväll, han var lite försiktig så att jag inte skulle flyga iväg in i väggen. Hahah. Det var så tung träning också! Vi gjorde situps förs 20 st, sen 30, sen 40 och till sist 50 st. Då jag var på 48 tänkte jag dööö! Jag bara, 2 till.... 1 till... Ah, 50! :D Härligt med sådana träningar. Imorgon kommer jag att ha så grym träningsvärk i armar och rygg.

Imorgon är det tent som gäller kl.9. Sen åker jag till praktiken! Efter praktiken gäller zumba kl.16. Sen ska jag åka hem och vänta på söta flickorna L&F :) De kommer hit till oss över helgen! Najs! D slutar jobbet först 21.00 s vi ska väl hitta på något skoj tillsammans här då..

Nu har jag nog skrivit ett långt inlägg. Och min telefon är för långt borta för att ni ska få några bilder nu.. Tyvärr!

Godnatt allesammans!
2010-02-04 @ 21:45:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En nap på spikmattan blir det

Hej hej!

Nu har jag varit duktig och dammsugit och tvättat badrummet. Åter en gång lämnar jag över golvtvättandet till min sambo. Får se om det blir gjort den här gången. Det var 3 veckor sedan sist :D Heheheh..

Ja, det blev lite bråttom i morse. Jag for lite tidigare till skolan och tänkte printa ut lite saker och sen hinna blogga i skolan. Men sidu nej, det var så många som var och printade på samma gång så det var lite råddigt med alla papper. Att veta vad som hör till vem. Men jag har iallafall alla papper nu förhoppningsvis! Det är ganska otroligt mycket i fysiologi. Men det fanns en massa instuderingsfrågor så det hjälper ju en del, och det fanns till och med facit till det!

Dagens föreläsning i infektionssjukdomar var intressantare idag då det var en professionell som var och föreläste. Fast jag satt nog mycket och kuckade i inremedicinpapprena. Imorgon är det ju tent och jag tycker det är så mycket jag inte kan! Iiiiik!

Nu ska jag ta en nap på spikmattan och sen ska jag läsa på tent lite. Tror inte jag orkar med så mycket idag.

Nattinatti ;)
2010-02-04 @ 13:11:34 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lektion

Blev lite bråttom nu så jag hinner inte blogga. Har printat så mycket papper :P

C ya!
2010-02-04 @ 08:05:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Super size me

Kollar på Super size me nu i tv! Har sett den två gånger tidigare men det är intressant att kolla iallafall... Jag orkar ju inte läsa mera heller..

Vet inte riktigt vart jag har kommit ikväll med läsandet. Det är så otroligt mycket och detaljerat! Det är så många begrepp som jag inte får in i min hjärna. Jag har iallafall kommit genom det hela en gång på något vis. Så imorgon är det sista chansen att läsa! Och jag slutar tidigt imorgon så då ska jag passa på att läsa...

Jag har också hunnit skriva en sida i praktikrapporten. Minst två sidor till då! Det kommer inte att bli något problem, det är bara den här tidsbristen.

Och vet ni vad?
Jag har fixat räksmörgåsar åt mig och D ikväll. Så gott så gott!

Nej, nu ska tidsbristen och jag ta oss i säng :)

Göööödnajt!
2010-02-03 @ 20:44:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Så mycket man vill göra

Det finns så mycket jag vill göra nu på samma gång men jag räcker inte till till så många saker på samma gång! :P
Det är konstigt vad man hittar på mycket saker man vill och borde göra då man ska läsa på tent. Speciellt då det är en sådan här tråkig tent. Men riktigt på sant så borde jag nog läsa på den här tenten om det ska bli till något. Det tar bara så mot!


Jag sitter och har upp ett worddokument för praktikrapporten och ett för distansuppgiften. Så flitig kan jag väl bara inte vara?

Jag har hunnit prata med syster R och mormor nu medan jag läst också :P Borde också ringa den här andra systern också och snacka lite... Sen har jag tänkt att jag borde ringa min vän Jenni också! Men allt hinner man ju inte med.... Blä.

Hoppsansa, nu ska jag åka till Posten!

2010-02-03 @ 17:11:31 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Måste läsa på tent

Jag tycker jag känner mig en aning stressad nu... Mitt eget fel att jag tagit på mig så mycket. Idag har jag varit på praktik och nu måste jag läsa på tent. Men först måste jag ta en 15 minuters powernap annars orkar jag nog inte.

Jag har ju tagit på mig kursen immunologi och patologi så att jag ska ta den på egen hand. Jag får ta båda delarna på egen hand. Så nu har jag en massa papper här bredvid mig som borde genomgås och förstås. Det är tent i det 24.2. Det är första tillfället. Först tänkte jag att nej, jag tar det på en omtentamensdag men nä jag ska nog försöka genast. Ja och i den andra delen måste jag göra en distansuppgift som det är deadline 19.2 på. Huhhu! Måste försöka ställa upp något sorts schema åt mig själv.

Det viktigaste nu just är nog att jag klarar medicinkursen! Jag har tre tenter kvar i den och de ska klaras. Så ikväll blir det bara inremedicin! Har två powerpoints jag inte gått genom ännu och då jag gått genom dem ska jag se vad jag orkar mera. Ifall jag orkar ögna genom allt en gång till. Det är ju så mycket!

Nuuuu nap och sen läsa :)

2010-02-03 @ 15:02:33 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Färdigt kalasat

Hemma efter kalas och klassfest nu!

Orkar inte skriva mer ikväll för nu ska jag gå och sova... Ni får höra mer imorgon.

Natinati
2010-02-02 @ 22:05:12 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kickboxning

Nu åker jag!

2010-02-02 @ 16:28:41 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Far snart igen

Hej på er!



Nu ska jag låta riktigt negativ. USCH VAD TRÅKIG FÖRELÄSNING IDAG! Monotont, surt, känslolöst och blaha blaha! Totally onödigt att vara där.


Okej, nu fick jag det bortrensat :P

Har läst lite på inremedicin nu. Det blir inget mera läsande ikväll för efter att jag skrivit detta ska jag packa ihop mina saker och åka på kickboxning. Genast efter kickboxning ska jag åka till Sundom på födelsedagskalas med min klass :) Gänget ska efteråt till Ollis men jag måste hem då jag har tidig praktikmorgon imorgon.

Jag har också varit duktig i skolan idag och ordnat upp lite stuff. Får se om de får något gjort av det! Jag är utan 8 poäng och de sätter aldrig in dem åt mig. Hoppas de får lite fart på nu. Sen är jag ju efter med en kurs och halva den ska jag iallafall försöka ta på egen hand. Andra halvan får jag veta så småningom vad göra. Det är två lärarer så därför är det lite krånglit och den andra är inte i skola utan hon kommer utifrån.

Nu ska jag packa mina saker. Byebye
2010-02-02 @ 16:12:36 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Skoldag

Godmoooorning!

Idag är en trötter morgon igen... Sängen var så himla skön då väckaren börja pipa. Snoozade en liten stund och sen var man tvungen att ta sig upp.

Jag tror jag är trött för att jag vet att jag kommer att vara så länge i skolan idag. Det kommer bara att virvla infektionssjukdomar i min hjärna efter den här dagen. Tittade att vi slutar först 16! Jag ska även försöka tjata på några lärarer om olika saker.. Hoppas bara jag får tag på dem under dagens lopp.

Ser iallafall fram emot kickboxning ikväll :) Jeij!

Ska facebooka lite nu och sen bär det av till skolan... 

2010-02-02 @ 07:36:10 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Har läst på tent

Nu har jag läst lite på tent. Det är så otroligt mycket så det tar mot riktigt att läsa. Usch. Som tur har jag några dagar till att läsa.

Jag har till och med hoppat över gymmet ikväll. Kände att det är bra att ta en paus och så att jag får läsa på tenten. D var så trött och slö idag också så han orkade inte åka till gymmet. Så då ingen av oss var på G så blev det inget. Blir ju kickboxning imorgon! Jag har köpt vriststöd ikväll. Riktigt bra skydd tycker jag. Får prova dem på allvar imorgon.

Kollar på Familjen Annorlunda i tv nu. Blir nog dags för sängen snart känner jag.

Jag ser inte riktigt fram emot morgondagen heller :P Har en låååååång skoldag. Hela dagen har vi om infektionssjukdomar. Jag tycker det brukar räcka med ett par timmar per dag, inte en hel dag! Nåja, det är bara att hålla ut. Hoppas också att det är något intressant att lyssna på.

Godnatt alihopa! Hörs imorgon igen!
2010-02-01 @ 20:27:02 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Praktikdagen över

Hejsan på er alla! Jag hade så himla bråttom i morse så jag hann inte blogga... Men nu!

Har för en halvtimme sedan kommit hem från praktiken och jag är lite trött nu nog. Men jag ska inte ta en tupplur om inte min andra halva tänker tupplura lite då han kommer hem :) Han tänker inte stressa till gymmet idag heller så vi hinner umgsås lite innan vi båda drar iväg till gymmet.

Tänker bara på att det är endast 9 dagar kvar av praktiken nu! Fina tider!
Idag kom en ny studerande dit också. Hon har gått på sjukskötarskola i 4 veckor och är redan ute på sin första praktik. Hon har bara tre veckors praktik så vi är lika länge på plats.

Idag borde jag orka läsa på tent och magen kurrar så jag borde orka fixa lite maaaat. Men vaaaad? Vi har ju en älgstek i kylskåpet så kanske man hittar på något intressant av det. Eventuellt.

2010-02-01 @ 14:32:12 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }