Helg!

Har just varit ut och sprungit-promenerat :) Gick ut alltför tidigt efter maten så jag började må dåligt när jag sprang så jag gick en bit också. Men nog blev jag svettig för det :) Huvudsaken är det! Det är så fint väder här idag också! Inte för kallt och sen så är det soligt :) Skönt skönt!

Hade en bloggfri dag igår. Hade egentligen inte tid att sätta mig ner och skriva något. Hade hela tiden någonting på gång. Städade hela lägenheten. Dammsugade, torkade golvet, bytte sängkläder, städade kylskåpet och alltmöjligt. Idag har jag tvättat flera lass med kläder. Igår när jag hade städat (med D som lite hjälp) så var det så skönt att lägga sig ner i en ren säng och lägga på DH med en massa frukter att äta :) Myyysit!

Igår fick jag leka nurse hela dagen :) Var ganska skoj nog med bara praktiska övningar en gång. På förmiddagen borstade vi tänderna på varandra. Det var ganska svårt faktiskt! Mycket lättare på sig själv.. Sen så kittlade det när någon annan borstade åt en :P Själv när man borstar har man ju heller inget problem med att få rum med borsten i munnen men när man borstade en annan var det som att man inte fick rum med borsten i munnen :D Borstningen gick så snabbt så vi fick öva på de saker vi redan gjort, t.ex. bädda sängen, mäta blodtryck och sen så fick vi "leka" med sängarna och se var man får upp/ner allt och hit och dit :P

På eftermiddagen hade vi lyftning. Först hade vi bara att vi lyfte patienten högre upp i sängen men och utan hjälpmedel. Sen förflyttade vi patienten från säng till rullstol. Det var ganska svårt! Det var så mycket olika konster och tekniker man skulle tänka på. Till sist fick vi bara en demonstration om hur man lyfter en patient som fallit på golvet.

Vi har varit och köpt 4 Ac/Dc biljetter till :) Igår och i förrgår.
I förrgår var vi till helvetet :P Det var i Sjundeå och den där gubben bodde nog bakom takana! Sa nog åt D att den här vill nog ha oss så långt bort som möjligt så att han får mörda oss där och ingen vet var :D Men gubben var nog helt shysst och småbarnsfar så han mördade inte oss. D sa att han har kört på alla möjliga ställen med GPS:en och haft signal. Den där var första stället han varit på utan signal.. haha! Vi hann också fastna två gånger men som tur har man en stark kar så jag fick sätta mig vid ratten och D lyfter ;D
Igår var vi och hämtade biljetter till Vanda. Det gick utan något problem.
Har alltså köpt in 10 biljetter. 8 är sålda. Folk vill ha mer, men priserna stiger som smör.

Har gjort en "Event" på facebook så att alla Närpesbor får anmäla sig där om de vill ta en gemensam buss ner till Helsingfors i sommar :) Gå med där om du är Närpesbo och ska på Ac/Dc i sommar! :D

Ikväll får vi se vad vi ska hitta på. De har något jubileum på Finnkino så de har bio för 1-5€ så eventuellt blir det något sådant :)
Iallafall önskade D att vi skulle göra plättar :) Igen :D Men de är så goda..

Det ligger en film där på golvet och tittar på mig och ropar att den vill bli sedd. Eventuellt ser vi den ikväll. Bara D vill se en romantisk drama.

Nu ska jag gå i dushen. Ha d!
2009-02-28 @ 15:01:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


26 februari 2009

Hejsan! Ni har en sömnig Ama här nu just.. Och sen så får jag i närverna när inte internet funkar som det ska. Idag är det inte datorns fel, idag är det internet :/
Idag har jag börjat dagen med en föreläsningen om den dementa människan. Det var en kort och kompakt föreläsning och nog lärde man sig säkert något nytt. Efter detta skulle vi gå och äta men matkön var evigheters lång så vi orkade inte köa. Skulle ha haft 5 minuters matpaus isåfall om vi skulle ha köat. Istället gick vi till Supermarket och köpte smörgås och morötter :) Det var min lunch idag.
Efter lunchen hade vi inremedicin. En riktigt kort föreläsning som följdes åt av frågor som vi fick svara på för oss själva så man fick se hur mycket man kunde och sedan ska ha ge feedback på det på tisdag. Man behövde inte lämna in pappret men jag gjorde det för jag ville få lite feedback på det. Det är väl inte så farligt om man har några fel för man får ändå inga poäng för det.
Märkte att det jag kunde bäst så har jag läst i boken. Surprise :P Så jag ska bara fortsätta att läsa på det nu hela tiden.
Idag börjar jag med kapitlet om Hypertoni.

Efter skolan idag for vi in till stan. Vi skulle köpa ett födelsedagskort åt en 4åring. Jag skulle ännu ha velat gå till GT ett varv :P Men vi hann inte. Vi va och åt kinamat och sen for vi hem. D hade bråttom till gymmet så därför.

Imorgon har jag bara praktiska övningar i skolan hela dagen. Får leka nurse hela dagen :) Får ha på mig mina fina vita kläder. På förmiddagen ska vi borsta tänderna på varandra och eftermiddagen blir det förflyttning av patient.
Och det är fredag imorgon! Jeeeeij! Va skööönt. Och jag är ledig på måndag så då får jag också sova!

Föresten så kommer jag hem först torsdag nästa vecka. Den här MrD har skolkat så mycket så han får inte vara borta mera från en kurs som han har på torsdag. Blä. Nåjaa..

Men nu ska jag läsa igen :)
2009-02-26 @ 17:45:28 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Onsdag

Goddag!
Fick sova lite längre i morse och det var så skööönt. Tänk att 2 h extra kan göra så mycket. Trodde nästan att jag försovt mig i morse då jag var så pigg och jag vaknade före väckaren. Men så var det inte :)
Började 10.15 med läkemedelslära som inte var så jättekul. Läraren är så uttryckslös. Fastän hon drar ett litet skämt så ler hon inte ens. Bara jag som stör mig på sånt? :P Och sen så håller hon oss så himla länge! Ingen paus har vi heller..
Hade 45 minuter matpaus varav 30 minuter köade vi.. Ville ha en broilernudelsallad men då skulle jag ha varit tvungen att vänta i 10 minuter vilket betyder att jag skulle ha haft 5 minuter på mig att äta så det blev broccoli&champinjon-pasta. Helt gott men lite för mycket salt. Har inte ätit något förutom ett äppel och en smörgås efter det. Ska nog börja fixa mat snart.

D skulle egentligen ha varit i skolan till 19.00 idag men han skippade det så nu ligger han och snarkar där i sängen istället. Jag undrar ifall vi bär på någon förkylning eller något för vi är så trötta varje dag. Hoppas det går om snart för det är jobbigt att vara trött. Speciellt när man ska försöka vara flitig och läsa lite på skola.

När jag för en stund sen började läsa på kapitlet om Stroke så kom jag på att jag saknar en riktig skön och mysig soffa. Vill kunna ligga eller sitta där invirad i en filt och läsa på skola medan man har på TV:n. Ja, ja läser bäst om jag har ljud kring mig. Läste på studenten i vardagsrummet med TV:n på hela tiden :) Och jag är godkänd ;D Hahaha.. Nä för om jag stänger in mig någonstans där det är helt tyst så hör jag bara mina tankar så vill åka någon annansans. Bättre att ha ljud kring sig då istället. Dock är snarkning inget ljud jag föredrar när jag läser! Det jag ville komma fram till var nu det att jag skulle vilja ha ett vardagsrum med en soffa där jag kan sitta för kvällarna och läsa på skoljobb istället för att sitta/halvligga i sängen hela tiden. Man somnar så lätt där också.
Måste fortsätta läsa snart.. Först bloggning.

Idag är det en vecka kvar tills jag kommer hem till Närpes :) Jag räknar ner dagarna..
Har en del ärenden att göra när jag far upp till Österbotten. Jag ska blandannat se vad det är för fel på min kamera och sen så ska jag antasta Ann på frisörsalongen :D

D lovade att vi ska ut och springa idag också :) Kul! Blir ju lite kortare pass när han är med men vad gör det. Vi rör helst på oss och det är roligare när man är 2 :) Bara han vaknar någongång vill säga...

JA, föresten! Projektet jag nämnde där i mitt inlägg en gång är fullbordat ;)
Och det är att D och jag har Ac/Dc-biljetter till 17 juni! :) Kulkul!

Nu ska jag läsa en stund och sen ska jag börja tillreda lite mat.
Ha det bra!

2009-02-25 @ 17:05:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bulla och joggning

Vilken bloggtönt jag är idag :P

När jag äntligen fick D väckt efter ett avsnitt av Salkkarit och halva Vänner så frågade jag om vi ska gå ut och springa något eller inte. Svaret blev ja, men bullen först :D Så då gjorde vi så.. Jag brukar nu oftast om jag har något gott sporta först och sen äta något gott utan dåligt samvete. Dock ska man ju inte göra så varje gång, annars har ju inte sportandet någon effekt. Minns när syster hade en grupp så hade nästan ingen av dem gått ner i vikt p.g.a. detta "nu får jag ta en chokladbit då jag ändå har varit ute och gått idag" och så vidare.
Nåja, anyway jag satte på kaffet och blandade saft åt mieg. Dukade bordet och la fram våra bullor. Jag var en aaaaning skeptisk mot Hesa-bullorna men de var jättegoda! Bättre än Närpes Bröd eller hemmagjorda!

Efter bullorna for vi ut och sprang. Märktes på mig att jag sprungit förut :) Tack och lov!
Tog en liten kortare runda denna gång då D var med och det var hans första gång. Men imorgon blir det mera springning för mig! Skönt är det efteråt.

Nu ska jag gå vidare..
Gonatt med er
2009-02-24 @ 20:34:58 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Update

Nu sitter jag här igen.. Har fått mat i mig och sovit har jag gjort. Dessutom har jag läst ett kapitel i inremedicin (Y) Bra Ama!
Nu är det D som sover istället. Han lovade mig att vi ska fara ut tillsammans och springa ikväll! Jeij :) Det är roligare när man är två än att bara springa med sin mp3-spelare som spelar samma musik varje gång man är och springer..
Fast det är tyngre när man är två också för då pratar man och det är lite längdskillnad på mig och D så när han har tagit ett steg så måste jag ta fem :D hahha.. Så det blir alltså tyngre för lilla jag :)

Klockan är snart 7 och Salkkarit börjar halv8 så ännu kan jag inte fara ut och springa^^ Efter det kanske, fastän då kommer det Vänner. Äh vi får si. Ut ska jag nu.
Jag vet inte alls hur länge jag har sovit idag men D's telefon ringde när jag sov och då trodde jag att det var morgon :D Trodde det var hans väckare och jag tänkte att snart måste jag stiga upp också.. De som vill veta så stiger alltid D upp före mig och börjar fixa sig medan jag ligger och drar mig i en kvart eller något dylikt.
Janå yrvaken var jag iallafall :D

Vi blev bjudna på bröllop till i sommar :) Kuul! Jag började genast drömma om vad jag skall ha för klänning :P

Jaja, inte har jag så mycket att tillägga :P
Byebye
2009-02-24 @ 18:10:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fastlagstisdag

Har nyss varit och handlat lite mat och i korgen la jag också ner två stycken fastlagsbullar! Mmm.. Hoppas bara di e goda då :) De hade på affären att man fick köpa bullarna och fylla dem själv eller så fick man köpa färdigt fyllda. Jag tog färdigt fyllda för annars skulle D och jag sitta med varsin fastlagsbulle med 1 dl grädde i :P Eller 1 dl flytande grädde som vispas så då blir det ju ännu större mängd :D Så jag tror jag var smart och köpte färdigt fyllda ;)

Jag skulle bara vilja gå och sova nu men jag ska laga lite mat tills D kommer hem. Det är även skönare att sova efter maten så jag sparar mig :) Själv slutade jag 14.00 idag. Har haft inremedicin från morgonen och på eftermiddan hade jag klinisk vårldära med föreläsning om förflyttning av patient. Det var en fysioterapeut som föreläste. Han kunde nog sin sak men jag var tvungen att fråga Susann om han har tittat på "publiken" en enda gång på hela föreläsninge. För jag hade inte sett att han skulle ha tittat på oss. Inte ens där i slutet då han frågade om vi har några frågor tittade han på oss. Skärmen verkade mycket intressantare. Ingen bra förebild det där!

I morse jycklade D och jag lite när vi skulle fara till skolan :P När vi satte oss på 42an så var det trafikstockning vilket ledde till att vi missade 52an och skulle vara tvungen att vänta på den i 20 minuter. Istället satte vi oss på 550 och körde så långt vi kunde :D Gick i ca 15 minuter tills 52an hunnit ikapp oss och sen satte vi oss på den och for till skolan. Haha.. Men varför stå och frysa i 20 minuter istället för att promenixa och så och hålla upp värmen.. Tycker nu vi :)
D tyckte jag skulle ta samma radiramsa hem, men jag tackade nej åt det :P

Idag tänker jag nu först laga mat. Sen sova. Sen skulle jag borda gå ut och springa och läsa på inremedicin. De där två sista är mest motbjudande nu just. Skulle jag springa skulle jag vara piggare, läser jag känner jag mig duktigare och har inte så stor press på mig senare :P Vi får väl se vad det blir till.

Imorgon börjar jag 10.15. Jeeeeij, sovmorgon! Va skööööönt. Om jag minns rätt har jag läkemedelslära och inremedicin.
By the way så kommer jag hem troligen redan onsdagkväll nästa vecka! :) Alltså imorgon är det en vecka kvar! Jeeij!

Och en sak till. Jag skulle vilja fara på Pampas Nationaldag 27.3 (biljetterna släpps 9.3) men finns det någon som skulle vilja fara på det också? Alla mina närmaste vänner går i gymnasiet, är Abi eller studerar inte :/ I värsta fall måste jag vänta tills nästa år när många av mina vänner studerar också :)

Nu skall jag laga maaat! Det blir ugnstektkorv och potatismos :) Naminami!
Bye
2009-02-24 @ 15:07:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Halvsömnig

Är sådär halvsömnig nu. För trött för att läsa men för pigg för att sova, speciellt då man bara hör D's snarkade också. Suck.
Jag borde fara ut och springa för att få lite frisk luft och för att få utlopp på lite energi men jag väntar på ett samtal och då är det bara att vända kosan mot stan genast så jag kan inte fara ut och springa då.
Är föresten lite hungrig också känner jag men kylskåpet vill inte ge någon mat idag.
När jag kom hem åt jag en purjolökssoppa som jag frusit ner en gång men det var jag inte länge mätt på så då blev det att äta gårdagens risotto. Jag lyckades att spräcka en tallrik i microugnen också. Lyckat! Tur att vi bara har våra ikea studietidstallrikar :)

Me like Britney Spears - If you seek Amy
"...love me hate me! Can't you see what I see..."

Har försökt läsa på inremedicin nu också. Har varit ganska (med stort G) duktig. Nu är jag på sidan 70 snart. Har 3 sidor kvar i detta kapitel. Jag tänkte att jag skulle läsa ut det men mina ögon blev så torra och trötta så jag orkade inte. Försökte nappa en stund men det gick inte.

Tog just upp min kalender och nu blev jag liiiiite piggare! :P Det är ju "fätatisda" imorgon! Har ju försökt vara så hälsosam som möjligt nu sedan vi kom hit till Helsingfors efter jul och jag sa åt D att 24 februari så då får vi synda med en riktig fastlagsbulle :) Mmmm.. Va gott! Vi tar det på samma gång som vi fyller på kylskåpet.

Imorgon börjar jag också 8.30 med inremedicin och efter det har jag klinisk vårdlära med teori om förflyttning av patient. Så den dagen slutar 14.00. Kan ni tänka er att den här veckan är det JAG som får har det lite lättare och börja senare eller/och sluta tidigare? :) Nu är det D som får stå ut me tidiga morgnar och sena dagar! Finally.

Nu just är jag så avis på Virta som får vara och skida slalom! Jag åxå vill! Den enda skidningen jag kommer att se denna vinter är Parra. Jeeeij! Eller på åkern i Närpes med vanliga skidor. Eh, nä det låter inte så lockande.
Det är säkert många andra som är och skidar den här veckan nu också. Avis!

Från ett till ett annat. Från vinter till sommar så nu just håller jag och letar efter ett bikini. Tycker att jag inte hittar något fint alls. Eller 2 stycken har jag tittat lite på men färgerna är inte riktigt mina favoriter. Jag skulle vilja ha ett vitt ett men nu verkar det som att det skall vara färgglada färger. I och för sig är det bara februari ännu så jag behöver ju egentligen inte ha så bråttomt. Men till exempel här i Helsingfors så simmar jag i bikini och den överdelen jag har nu så har blivit riktigt slapprigt när tygets "gummiband" blivit lösa. Av kloret antar jag. Ni vet när simdräkten börjar se genomskinlig ut? På det sättet fast på bikinin är det ju flera lager så det ser bara slapprigt ut det yttersta.
Jag måste väl nog bara vänta eller så måste jag beställa en av de där färgerna. Turkos eller svart gäller det nu just.

Nä, nu ska nog jag se ifall jag hittar på något att koka ihop.
Hej med er!

2009-02-23 @ 17:02:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Måndag igen

Så var det måndag igen och nu har jag en 15 minuters paus från inremedicin. Kämpade faktiskt upp mig från sängen i morse och for till skolan. Märker att det är fler än jag som har tänkt stanna hemma och lyssna via nätet för vi är ganska lite folk på föreläsningen idag. Men som tur är jag här för det är intressantare live och sen så slutade micken fungera så de där hemma hörde inte det där sista :P Skadeglädje xD

Jag slutar 11.45 idag och då ska jag se om D ska komma hem eller inte. Han lider av en kotlåsning i ryggen så han tänkte att han inte orkar sitta hela dagen och lyssan när det gör så ont. Så då kanske vi far hem tillsammans och då ska vi se om vi får hämta de där "sakerna" idag :)

Mmmm... Igårkväll lagade vi plättar :) Det var så gott! Jag älskar plättar med hemlagad äppelmos! Jag gjorde bara en sats så det blev 7 plättar. Riktigt passligt, annars skulle vi nog ha ätit ihjäl oss. Det var så gott!

Men nu måste jag gå på föreläsningen igen. Skriver mer sen ikväll antar ja :)

Ha d!
2009-02-23 @ 08:50:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Söndaschill

Är ensam hemma nu en stund för D for till gymmet nyss. Vi ska båda fara ut och springa senare ikväll :) Det ska bli skoj och se om jag har bättre kondis än honom då jag har varit oftare och sprungit än honom :P Om nu han orkar fara och springa efter han har tränat. Vi får väl se.

Idag har det inte hänt så mycket. Vi vaknade ungefär 10.00 så låg vi bara och va och njöt av att det var söndag och det inte är bråttom någonstans :) Steg upp och fixade frukost. Jag har läst lite på inremedicin, men det är ett ganska svårt språk och alla konstiga latinska ord som man inte ännu har hunnit lära sig vad de betyder. Det kommer väl med tiden :) Tror jag ännu ska sätta mig ner en stund och läsa lite. Är bara på sidan 50 och vi har väl gått igenom till över sidan 200 så jag släpar lite efter. Vad kan man göra när boken kommer en vecka för sent.

I fredas blev det nog inget bio. Var alltför trött för att fara sådär sent på bio. Vi lagade tacos och tortillas istället och hade en lugn och mysig fredagkväll. Vi satte på filmen American Gigolo och vi orkade bara se ungefär en halvtimme för den var total värdelös! Satte i DH istället ;P DH sviker aldrig!
Jag somnade nu där riktigt i slutet. Var så trött så efter ett DH-avsnitt sov vi.

Lördagmorgon låg vi ti ungefär halv11 och njöt återigen av att inte ha någon tidspress någonstans. Dagen var ganska tråkig tyckte jag. Jag var ganska rastlös men det gick om sedan. Vi for in till stan och for på bio på Friday the 13th och den var bra! Jag satt och höll i D nästan hela filmen :D Den var inte jätteskrämmande men den hade så snabba svängar och sånt så man "spraka till" riktigt grymt :P Fick väl nog några hjärtrytmrubbningar under den filmen.. haha :D
Jag blir nog mer rädd om det är psykiska skräckisar. Innan filmen började hade de i reklam en kommande film The Unborn och DET är en psykskräckis! För jag tror inte att det skulle gå någon mördare runt på någon urgammal campingplats och mörda alla ungdomar där för att hans mamma som blivit mördad har sagt det och blabla. Men andar och sådant kan alltid finnas. Huj. Men jag tyckte det var kul att för omväxlingsvis fara på en skräckis och få dra upp lite adrenalin :P En annan film jag skulle vilja fara på är The Curious Case of Benjamin Button men den var nästan 3 timmar lång och en viss herreman tror jag inte klarar av 3 timmar romantisk drama :D Måste fara med någon i Närpes när den kommer dit eller så måste jag vänta tills den kommer på dvd.

Imorgon har jag endast inremedicin 8.30-11.45 och jag tänkte att jag skulle se på det här hemma. Men jag ser att D också börjar den tiden så kanske jag far till skolan då. Roligare att fara tillsammans till skolan och inte lika jobbigt att stiga upp så tidigt då. Sen så koncentrerar man sig bättre när man sitter i skolan. När man satt här märkte man ju att man satt och gjorde något helt annat. Jag måste fundera vad jag gör :)

I Närpes har de föresten sportlov nu! Fräckt! Jag också vill ha lite längre ledigt. Men som Kimso sa "Vänj dig nu för i arbetslivet får du nog aldrig något sådant..". Sant sant.

Väntar tills jag får fara hem till Närpes! Mindre än två veckor nu :)
Har också ett projekt på G här nu.. Säger inte något ännu förrän det är klart och säkert :D

Nu ska jag surfa lite innan jag lägger mig i sängen och läser lite. Eventuellt tar en liten nap ;)
2009-02-22 @ 13:48:02 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Helg!

Det här har jag egentligen skrivit för 3 timmar sedan men internet krånglade då så jag fick inte det publicerat.


Åh vad skönt det känns nu att bara sitta och inte göra någonting alls. D ligger och sover nu just och jag sitter här. Tänkte nog somna jag också men jag "orkar" inte sova. Fast vi har ju faktiskt funderat på att fara på bio kl.23.15 ikväll om vi orkar så då skulle det ju vara smart att sova en liten stund. Men man känner sig så degig efteråt och jag är inte så trött så att jag skulle måste sova.

Har nyss varit ute och sprungit också :) Fast det blev samma melodi som igår och jag var tvungen att gå lite också för den kalla luften tar verkligen på mina lungor. Känner av det ännu fastän jag suttit inne i ca 1 h nu. Men det var också skönt att springa och nu efteråt känner jag mig så duktig och fräsh! Sitter här nydushad med min turkosa somriga tunika och har det härligt :) Ska så småningom gå och handla lite mat. Det blir tacos ikväll :) Nami! Bara D vaknar någongång så ska vi gå och handla och sen ska vi njuta av fredagkvällen!

Läkemedelsräkningen idag var inte så givande. Läraren är knasig och förklarar så på ett svårt sätt! Vill man ha hjälp med något så hinner man själv luska ut vad som är fel innan hon hunnit ge råd. Och vem egentligen kör med uteslutningsmetoden och sånt skit när det handlar om mediciner? Inte jag! Räknar nog ut det från början och kanske då efter kollar det med uteslutningsmetoden. Den som har hittat på att man inte ska få använda miniräknare vid läkemedelsläraräkningen skulle man ju också vilja fråga en par frågor.

Det går feber och sådant tråkigt stuff här nere i söder nu. Eller det är väl lite överallt. Men Susann har varit sjuk och hon var heller inte så frisk idag i skolan och Katarina ligger med körtelfeber. Jag vill inte ha! Måste bara vara flitig med att tvätta händerna och försöka att inte ha händerna så grymt i ansiktet. Mamma sa :P De där kollektivtrafikbussarna är ju i sig själva bacillbomber så efter att man kört med dem ska man nog desinficera sig. Huj.

Min kära syster Rosanna har födelsedag efter några veckor så jag funderar för fullt vad jag skulle kunna ge åt henne. En sak har jag på klart men jag vill ha något mera :)
Dboy fyller också i mars så då måste jag hitta på något åt honom också! Det är så svårt åt pojkar! Vad ska man ge!?
Nå, jag har några veckor ännu att fundera på det.

Nu ska jag försöka väcka denna snarkis :)
Ha en bra fredagkväll!
2009-02-20 @ 19:22:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Helgen närmar sig

Härligt härligt att det snart är helg och nu får jag sova sååå länge jag bara vill i två morgnar! Skönt skönt.

I morse har vi mätt blodtryck, puls och andning. Gick helt bra nog tyckte jag :) Har ju aldrig förr mätt blodtrycket med en manuell apparat. Har bara använt elektronisk. Men inte var det så svårt inte! Först tänkte att jag aldrig hittar pulsen med stetoskopet i armvecket men sedan när jag pumpade upp det så hörde jag nog :)

Vi slutade ganska tidigt från övningen så nu har jag en ganska så lång paus på över en timme till. Ska räkna kl.12.30 och som tur slutar vi kl.15 idag! Bara jag kommer hem sen idag så ska jag ut och springa genast.

Väntar bara tills dagen är slut.

2009-02-20 @ 10:49:11 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Soppa

Har ätit soppa för andra gången idag :) Före på dagen blev det laxsoppa som jag gjort själv och nyss blev det tomatsoppa som jag värmde upp. Det är tomatsoppa på påse och jag tycker den är så god! Och enkel att tillreda ;)

Det har annars varit en väldigt lugn dag idag. Tycker att jag inte har gjort någonting fastän jag nog gjort en del. Fast mera skulle jag ha kunnat göra. I morse var jag ju ut på en liten länk, efter det började jag laga lite mat och städade i skåpen lite. Jag hittade en silverfisk i skåpen här om dagen så jag tänkte att jag måste ta en rensning! Usch. Har bara kylskåpet kvar nu och sen så borde resten av lägenheten också städas. Men orka! Efter att jag städat och ätit så satte jag på "det virtuella auditoriet" och lyssnade på föreläsning. Värst bara då man satt på facebook där i slutet och inte har lyssnat på föreläsningen så mycket! Haha.. Nå jag tycker nog att jag lyssnade för det mesta förutom där i slutet.

Det är föresten inte bara jag som kan ta fel buss :P D hade tagit buss 47 idag istället för 42 och farit till Vanda! Hahahahahah.. Jag fick nog mig ett gott skratt :D:D När jag tog fel buss så for jag helst bara in till stan, men han for till Vanda! :D Okej, vi skulle glömma det där sa vi. *fniss*

Jag tänkte ju nog att jag skulle fara till gymmet eller simma idag om D skulle fara men jag orkade inte. Jag somnade för ett tag sedan när jag försökte läsa lite på inremedicin och sen så behöver jag ju faktiskt inte ha dåligt samvete för jag var ju ute och sprang idag :) Imorgon ska jag också springa före jag slappnar av för helg :)

I helgen blir det nog inte något speciellt. Kanske någon film :) Det finns ju inte något annat att göra än att supa om man vill det ska hända något här och det orkar man ju inte. Måste se ifall det kommer någon bra film på bio nu :)

Imorgon börjar jag klockan 9.00 och då har jag praktisk övning i blodtrycksmätning, puls och andning. Efter det har jag workshop i läkemedelsräkning och sen heeeem! På måndan tar jag troligen ledigt igen. Har bara inremedicin då från morgon så jag tror jag satsar på antingen morgonföreläsning på datorn eller så sover jag tills jag vaknar och tittar den sen. Det är måndagens problem. Beror på hur trött jag är.

Nu ska jag ringa mamma och efter det blir det Salkkarit, Vänner och Simpsons ;)
Hejdåå
2009-02-19 @ 18:05:12 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kall luft i lungorna

Har varit ut och sprungit (och gått) i ungefär en halvtimme nu. Klarade inte av att springa hela vägen för det är nog lite för kallt ännu. Började nästan må dåligt när jag andades in så mycket kall luft. Hoppas D vill fara å gymma eller simma idag så då ska jag följa med :)

Jeeeij, nu föll Sydin ner genom postluckan!

Börjar bli hungrig nu. Tror jag ska börja laga lite mat för sen blir det att sitta fastklistrad vid datorn och titta på föreläsningen.

Har inte så mycket mer att säga nu just! :) Hej med er
2009-02-19 @ 10:03:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Föreläsning över nätet

Har just suttit och tittat färdigt på inremedicin-föreläsningen från måndan. Den är väl ca 2½ h lång men det tog lite längre nu :P Satte på den genast jag kom hem men det blev ju lite matlagning, tvättning och annat där emellan :) Så det tog väl nästan 4 timmar för mig att titta genom den :D
Imorgon har jag bara inremedicin 12.30 på dagen så jag skippar att fara till skolan och tittar på föreläsningen live här på datorn istället :) Får kanske mycket gjort då också istället för att slösa tid med att köra buss dit och från skolan.

Jag har heller inte orkat vara aktiv idag. Inte bra Ama! Smsade D idag om vi kunde boxas efter att han kom från skolan men det har nu inte blivit av heller. När han kom hem då klockan nästan va 20.00 hade jag mat färdigt och då åt vi kyckling och ris. Efter det fiskade jag upp D's rakapparat ur wc-stolen. Jag har haft min hand i toaletten! USCH! Vet heller inte hur den lyckats hoppa dit. Har haft ganska mycket saker på tvättmaskinen medan jag tvättade och där i slute så skakar den ganska mycket och rakappareten tyckte det skulle vara roligt med en simtur. Den funkar iallafall :) Har fönat den jättelänge så att den ska torka snabbare. Janå efter den inscidenten tittade jag klart föreläsningen och D ligger nu i sängen och läser på någon text inför skolan imorgon. Sååå, jag har varit lat idag också. Jag skulle absolut ha varit ute och sprungit ikväll om det varit varmare men det är faktiskt så kallt nu :/

Igår fick jag vänta ganska länge på bussen så när jag kom hem och tänkte sova en lite stund och kröp ihop bredvid D så ropar han till av att jag är kall som en frysbox! Fick gå i dushen och värma mig. Efter det fick jag krypa ner igen. En aning varmare :) Idag var jag smartare och tog på mig yllesockor och mössan! Nu skulle jag vilja ha mina lurviga vinterskor! <3 Men de är i Närpes, sad sad.

Imorgon när jag är "ledig" så då ska jag städa lite också. Ser ut som ett bombnedslag igen. Och imorgon SKA jag sporta med något. Simma, springa, gymma, boxas, ja vadsomhelst!

Ska väl avrunda här för ikväll :) Hejdå

2009-02-18 @ 20:06:57 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Paus

Har paus från inremedicin nu i ca 15 minuter så jag passar på att slösa tiden här en stund. Slutar klockan 16.00 idag men jag hoppas att vi slutar lite tidigare så att jag får fara hem någon gång och då tänkte jag att jag skulle gå ut och springa ett varv. Det börjar vara ett tag sedan nu. Det är ännu kallt ute men jag orkar inte sitta inne och titta ut och jag orkar heller inte fara ensam till gymmet. D måste vara i skolan till kl.19 idag så jag är ensam ett tag.
Det blir åtminstone 30 minuter spring och efter det ska jag titta på inremedicin föreläsningen från måndan. Måste passa på medan D är borta annars vill ju han bara sitta vid datorn när jag måste sitta där.

Har haft läkemedelslära idag på morgonen och det gick helt bra. Fick läsa av etiketter på medicinburkar idag så det var lite roligare :) Inte bara sitta och lyssna utan fick göra något själv också. Hoppas bara jag kan det till provet då ;)

Sitter och funderar på mitt goda äpple och min mandarin som finns i väskan nu. Mmm :D Haha..

Jaja..Men nu måste jag ge mig av igen :) Hejdåå
2009-02-18 @ 12:35:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sömnig skoldag

Sitter i skolan nu och njuter av värmen i den varma datasalen. Det är så kallt i alla andra delar i skolan och därute är det inte så mysigt varmt heller. Det är mysigt om man själv inte behöver stå därute och frysa :)

Har varit jättetrött idag på inremedicinen. Kämpade med att hålla upp mina ögon men jag märkte nog att mina tankar var på fel ställen ibland. Hoppas bara att jag blivit lite piggare och fått lite mera värme i mig nu efter maten. Fick någon Goa-mat idag. Helt gott. Kryddigt.

Slutar 16.00 idag och när jag kommer hem så är det nog sängen som gäller. Jag vet inte om jag går ut och springer idag. Det är -12 därute och mina lungor tycker inte om den kölden antar jag om jag börjar springa. Det skulle vara skönt att simma men jag tror D har farit till gymmet nu redan så jag orkar och vill inte fara ensam. Det får bli en lat dag idag! :)
Imorgon måste jag skärpa mig. I promise. Har ju blivit alltför mycket gott i helgen.
Borde också plugga på inremedicin så att jag inte har så mycket sen att läsa till tenten. Men orkar ja? Nää.

Kom till Helsingfors igår ca 21.30 och då gjorde vi inte så mycket annat än gick och sova. Iallafall jag somnade snabbt.

Nu ska jag avrunda här och snoka runt lite :)
2009-02-17 @ 11:03:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mot Helsingfors

Det här kändest som en väldigt kort visit i Närpes. Den har gått jättesnabbt.

Idag vaknade jag ungefär halv 10 och sen packade jag mina saker och efter det for jag efter bilen till mamma. For till Kaskö till Jennifer och skvallrade där ganska så länge :) Klockan hann bli halv 2(?) så jag for till Rosanna och Alvin då en stund. Fick äta köttbullar och kladdkaka där :) Nami!

Nu har jag packat ihop mina sista saker och riktigt snart bär det av igen. Har ingen lust att fara ner dit nu känner jag :/
Det är nu jättefint väder nu så det blir lite lättare att köra ner :) Dock är det väldigt halt. Men det är inte så himla mörkt.

Kommer till Närpes igen om mindre än 3 veckor om jag minns rätt :)

Ha det bra! Byebye
2009-02-16 @ 14:42:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Slarv

Har inte alls varit flitig och skrivit nu på länge!
Höll på att skriva ett inlägg i torsdas men då fick jag panik när jag såg att jag höll på att försena mig från skolan så det var bara att klicka ner rutan och fara iväg.

Torsdag
Då var det Penkkis och jag fick riktigt ångest över att det var redan 1 år sedan min klass hade Penkkis. Det var så kul och kryssningen va kul! Det var kul att veta att man inte hade någon skola kvar och studentskrivningarna var det enda man hade framför sig, dock var det inte så kul att läsa på det men..
Jag skulle börja skolan 11.45 med tutorsamtal. Hade väckaren ställt på 10.40(!) men jag trodde jag hade ställt den på 9.40 och när jag vaknade helt av mig själv kl.10 så trodde min hjärna att den var 9.00 och jag tänkte att det är härligt att jag har all världens tid på mig nudå att bara snåssa på hemma. När jag hade ätit frukost och satte mig vid datorn för att skriva i bloggen lite så ser jag att klockan är 11.20 och då kommer jag på att jag ska ju vara i skolan 11.45! Då blev det bråttomt! Skickade åt min lärare att jag kommer att komma en aning för sent. Kom som tur bara 15 minuter för sent så det var inte så farligt.
Efter att jag slutade skolan 15.00 for D och jag in till stan för att handla lite träningsstuff och sen for vi hem. Vi va ti gymmet ett varv och jag körde ett Alpine Pass på springbandet. Det var kul!
Efter träningen packade jag sakerna inför hemresan till Närpes.

Fredag

Började skoldagen med att skolan hade brandövning så vi var tvungna att stå därute i ungefär 15 minuter. Jag visste inte vad som hade hänt när alla stod ute på backen så jag frågade någon och en sa att det brinner och den andra sa att det är övning. Efter det hade jag workshop i läkemedelsräkning och sen avslutade vi dagen med praktiska övningar. Vi bäddade sängar och så tvättade vi varandra.
Vi slutade ungefär kl.15.15 och då tog D och jag bilen och började fara mot Närpes! Men först stannade vi på McDonalds och åt lite :) Det tog ungefär 30 minuter att köra ut ur Helsingfors. Suck.
När vi kom hem till Närpes runt 21.30 så for vi på besök till Joanna&Kimso. Åt lite chokladmousse och smakade på egyptiskt te. Smakade lite mysko det där teet men.

Lördag

Vaknade upp i Kalax efter en tröttsam gårdag.
D och jag for hem till mig i Finby och så åt vi middag med familjen :) Efteråt lekte jag lite med Alvin. Efter det for jag, Alvin och Rosanna till mormor. Var där ganska länge.
På kvällen var D, L &F på revy. Den var helt bra!
Efter revyn for D och jag och åt lite vändagsmiddag på J&P :) Gottgott.
Sen tittade vi lite film och sova!

Söndag

Nu ska jag fara och äta pizza med mormor!
Efter det blir det kalas.
Alvin har feber så måste se om jag ids fara dit och störa honom. Får se.

Nuuu måste jag fara! Hejdåå
2009-02-15 @ 11:12:30 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Onsdag

Sitter i skolan nu och har slutat för dagen. Har inte ätit något ännu idag så jag ska snart gå och äta lite. D har en föreläsning till idag så jag väntar på honom här i skolan. Har inget annat att göra heller så jag tycker jag kan vara här lika bra :) Har inga skolarbeten som ska göras och hemma finns det inte så mycket att göra ensam. Vi ska fara in till stan efter att han slutar och titta runt lite. D ska ha något kosttillskott. Här på Arabia kostade något skit 79.90€ så vi far in till stan checkar istället.

Imorse när väckaren ringde kl.6.35 så var jag så kaputt och trött så jag tänkte att nej jag orkar inte fara till skolan ännu att jag måste få sova lite till. Om jag skulle ha farit sådär tidigt skulle jag ändå bara ha suttit och stirrat ända ut av att jag har varit trött. Vaknade kl.10 istället och då var jag relativt pigg. Kände mig ganska pigg i skolan också så det var bra jag fick sova ut :) Alltså jag har bara varit på inremedicin idag. Handlade om endokrina things idag. Ganska tråkigt ändå. Missade kliniska vårdläran men jag fick skriva av anteckningarna av Susann så det var bra.
Imorgon har jag lite senare dag. Först kl.11.45 ska jag på tutorsamtal och prata lite om studiegången och annat. Efter det har jag inremedicin. Skönt att få sova ännu en morgon lite längre :)

Igår när D kom hem så blev nog jag så glad :) Jag hade lagat mat tills han kom hem, köpt lite rosor och tänt ljus så det var riktigt mysigt! Tror han uppskattade hemkomsten också :)

Väntar annars på att mina böcker ska börja komma. Boken till inremedicin och klinisk vårdlära alltså. Skulle vilja börja ha dem nu så att jag skulle få läsa lite i taget. Speciellt i inremedicin där det är så mycket nytt och konstiga ord. Bara att efter att böckerna kommer så är jag 120€ fattigare :/ Det är ju förstås inte så kul.

Väntar också på att jag ska få fara hem till Närpes! På fredag far vi och vi planerade att vi tar bil till skolan och packar dagen före så vi får fara direkt från skolan så det inte blir så sent. Det tar som en stund att först far hem med bussen och sen börja packa så lika bra att göra så istället. På måndaskvällen far vi antagligen till Helsingfors tillbaka då. På måndag ska jag väl träffa Virta för jag tror hon sa hon va ledig ;)

Men nu ska jag gå och äta! :) byebye
2009-02-11 @ 15:26:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Sängen

Sku nog vara skön nu just! Är så trött så trött. Problemet är väl att jag lägger mig så sent för att stiga upp tidigt. Men kvällarna räcker inte till! En morgon till skall jag orka vakna tidigt.

Idag som vanligt väntar jag på nästa föreläsning. Idag har jag klinisk vårdlära på eftermiddan till klockan 16.00 och jag hoppas innerligt att vi inte slutar först 16.00 för då somnar nog jag. Sen så kommer D hem idag så ja vill va hemma när han kommer! Hoppas bara han slipper att fara genast han har besiktat bilen.

De har någon rekryteringsmässa i skolan idag så jag har varit och tagit några pennor :P Ska nog ta några till bara jag hinner :D Pennor behöver man ;)

Nej nu är jag för trött för att skriva mera.. Byebye
2009-02-10 @ 10:35:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En lugn stund

Nu först kan jag sätta mig ner och ta det lungt :)
Har varit i farten hela kvällen tycker jag..

Matteprovet idag tyckte jag gick helt bra nog. Den här gången borde jag nog klara det. Det var ungefär samma prov som sist och nu kunde jag trappan^^ Haha!
Satt och skrev provet till ungefär klockan 4 och efter det for jag in till stan. Köpte ansiktskrämer och stuff för 200€ nästan. Tack och lov inte åt mig själv och heller inte mina pengar!

Efter shoppandet for jag hem och då satt jag faktiskt här en liten stund före jag började städa klart och pysslade med lite annat. Gick till affären och handlade lite innan min darling skulle vara i TV :) Satt på TV:n och kollade men tyvärr var det ett oerhört kort reportage om det :/ Men han va fin att se på iallafall :)

Nu ska jag bara packa ihop mina skolgrejjor och lägga in papper i pärmen och sen blir det så småningom att gå och sova :) Jag och före det måste jag vika in lite torr tvätt i skåpet.

Samma tidiga morgon imorgon. 8.30 och slutar 16.00.
Min buss har bytt tider och det tycker jag inte alls om. Förr när jag har börjat 8.30 så har jag farit med första bussen 7.40 och nästa for 7.50. Nu har min första buss bytt tider så att nu måste jag åka 7.33 (nästa far 7.43 så då kommer jag försent till den ja ska byta till). Måste bara stiga upp tidigare då. Eller så får jag komma lite försent varje morgon.
Usch vilket i-landsproblem.

Nu ska jag titta runt här på nätet en stund.
Gonatt
2009-02-09 @ 20:38:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ännu en måndag

Sitter i skolan och väntar på nästa föreläsning. Eller egentligen väntar jag inte för jag skulle vilja fara hem och sova. När väckaren ringde 6.40 i morse var jag så trött så trött och när jag snoozade 10 minuter så gick det på 1 sekund.

Inremedicinen idag var ganska tung i och med att jag var så trött. Men helt okej nog :)
Läkemedelslära kl.12.30 och 15.00 matteprov. Efter provet ska jag fara in till stan och handla lite. D kommer inte hem förrän imorgon :/ Så jag måste slösa min tid på något vis.
Håller ju också på att städa lägenheten så det ska jag göra klart idag.

Har också en film kvar. Igår tittade jag på Flicka med pärlörhänge. Helt okej film men den var ganska tyst. De sa inte så mycket. Men nog gick den att se.

D är i tv 19.30 idag på yle :) Vilken kanal vet jag inte ännu men det ska jag se på!


Bloggar mer senare ikväll :)
2009-02-09 @ 11:05:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Slö söndag

Har nog inte haft en sån här slö söndag på länge. Jag har bara suttit här för mig själv och inte gjort egentligen något vettigt alls. Fick på mig mina vanliga kläder först fö en timme sedan. Tänkte gå ut en stund på en promenad eller något men när jag kom ut så regnade det :/ Så jag gick bara med soporna och gick till posten med post som kommit fel.
Man brukar ju säga att det inte finns något dåligt väder bara dåliga kläder. Och ja det är sant och jag skulle ha en hel regndräkt men jag orkar inte gå ut nåmer. Det är heller inte roligt att gå i regn trots att man har regnkläder på sig.
Så idag får det vara en latdag för mig :)

Tur att det finns telefoner annars skulle jag nog inte ha sagt ett ord idag. Men har pratat med både Dennis och Joanna i telefon så det är bra :) Behöver inte känna mig så ensam då ;P
Hoppas bara D får en besiktningstid imorgon så att han kommer hem imorgon! Annars kommer han hem först på tisdag :/
Håller på och tvättar sängkläder nu så att D (förhoppningsvis imorgon) får komma hem till en ren lägenhet :) Måste bara städa undan tidningar, kläder och sådant jag bara slängt runt mig så efter det är det purrfekt!

Imorgon har jag lång dag. Börjar 8.30 med inremedicin, efter det har jag läkemedelslära och till slut har jag det där älskade matteprovet. Ja sku måst si över några uppgifter ännu men nu just orkar jag inte.
Efter skolan ska jag fara in till stan och shoppa lite åt mina systrar.

Det ska bli skönt att fara hem till Närpes i helgen. På söndag blir det revy och det ser jag fram emot :) Fast Joanna sa vi va dumma som ha valt söndan. Men ääh, ja får bara skratta högre då så folket kommer med ;P

Har föresten fått den där armade essän skriven också. Tyckte den blev ganska så skit men det bryr inte jag mig i. Vi får ändå inget betyg för det. Jag har nu helst varit närvarande.

Nu ska jag se om jag hittar något gott att laga av i kylskåpet :) så ska jag sätta mig ner och titta en film. Jag har två kvar vilka är Flicka med pärlörhänge och Dagboken. Båda verkar bra. Den ena är drama och den andra romantisk drama. Jag måste fundera vilken jag tar :)

Ha en trevlig kväll!
2009-02-08 @ 18:13:27 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Söndaspyssel

Sitter i pyjamas jag ännu :D Eller det är t-skjorta och mysbyxor men. Måste väl nog göra något åt mig själv snart. Ja ska bara..

Håller på och skriven en essä från studiebesöket nu. Vet som inte riktigt hur jag ska formulera det. Men skit the same.

Har också ritat en tavla idag :) Jag sku måst rita en av mig själv också för mamma vill ha en. Men jag vet som inte vad jag ska ta för bild.Lagat lite risotto idag. Åt bara några morötter igår för jag hade ingen matlust så det var väl dags med lite mat :)

Här ska ni få några bilder från fredan:

Jag och min vackra halare. Måste skaffa bälte till nästa gång för jag gick bara och "låntade" dem :P


Katarina och Jens hos Kata


Susann och Katarina


Jonna


Jonna spelar rappakalja


Susann och Kata spelar också rappakalja


Jättegott rosévin!


Såhär såg det ut när vi gick till Cor-huset.

That's it.
Nu ska jag dusha tror jag :) byebye
2009-02-08 @ 14:57:58 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Filmer

Nu är jag på tredje filmen. Satt just på A walk to remember och kom på att jag har sett den redan :P Samma som med Pikku Naisia så den orkade jag inte ens titta till slut.
Men A walk to remember är ändå bra så jag kan nog titta den en gång till.

Var ute på en timmes promenad här just. Det var skönt kan jag säga er!

Nu ska jag stoppa i mig nå mat och sen fortsätta med filmen.
2009-02-07 @ 20:07:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Chill

Sitter och tar det lungt här i lägenheten nu just. Ensamt och tråkigt men jag orkar ändå inte göra något annat. Har tittat på Linas Kvällsbok just och den tyckte nu jag var lite tråkig och för mycket teini för mig.
Har i nästa film nu Pikku Naisia men jag tyckte att jag måste sätta mig ner här en stund. Tänkte också om jag ska gå ut och gå en stund och få lite frisk luft och få mina tankar rensade. Ja, det tror jag faktiskt att jag gör.

Gårdagen vill jag inte ens nämna. Way too much booze. Slutade med att jag tappade bort min kompis och jag tog taxi hem för att säkert slippa hem. Idag är jag faktiskt bara trött. Inget annat.

Jag hoppas D kommer hem på måndag. Vill inte vara ensam något längre än så.
Ikväll blir det bara filmmaraton. Imorgon ska essän skrivas och så måste jag läsa på matte lite.

Nu ska jag klä på mig och gå ut och gå.
Bye
2009-02-07 @ 17:34:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Studiebesök

Har ganska nyss kommit hem från stan nu.
Fick lite bråttom i morse. Jag tänkte att jag skulle vara effektiv och ta lite nyttomotion på samma gång så jag gick till tåget som ligger ungefär 1 km härifrån. Och tåget går snabbare än bussen in till stan.
Satte mig på tåget och det skulle fara 12.00 men då sa de i högtalarna att det har hänt något i tåget före och poliserna är där nu så vi måste vänta en stund. Så börja de andra i tåget prata om något knivdåd och sådant. Usch. Och framför mig satte sig ett abstinenssyndrom. Han bara skakade, luktade sprit, hade ett sår i pannan och såg inte så allmänt fräsh ut. Sedan ringde han någon och frågade något om "fyrkkaa ja viinaa ja röökii". Så det tyckte jag var lite äckligt och otäckt.

Tåget for väl iväg runt 12.25 så nog hann jag riktigt precis till sjukhuset. Jonna stod och väntade på mig vid spårvagnen. For dit och gick för fullt så att vi ska hinna och det gjorde vi. Hade en kort föreläsning och sedan delade vi upp oss i grupper och gick till olika avdelningar. Jag hamnade till en demensavdelning. Den avdelningen var inte alls som något sjukhus utan de hade det riktigt hemtrevligt. Men det där området är nog ingenting för mig. Det kan jag säga lungt. Jag vet inte om jag hamnar på en demensavdelning eller vart jag hamnar. Men det kommer att bli långa 4 veckor det.
Okej, man måste prova på allt men jag vet att det där vill jag inte syssla med. Tycker det är skrämmande att se hur människor förändras så p.g.a. en sjukdom. En tant gick bara runt som ett ljus, en tant satt och hamrade med något, en gubbe for runt med sin rullstol överallt o.s.v. Alltså jag tycker som det är skrämmande p.g.a. att de själva inte kanske inser att de är så som de är. En tant kom och smajla åt mej och pajade mej för att jag påminde om hennes dotter.

Efter besöket där for vi in till stan och till Alko. Jag och Jonna handlade tillsammans rosévin och Asti Tosti. Rekommenderat av Jonna så jag litar på henne :D Får se vad det blir ikväll. Funderade ett tag ifall det blir stan istället. Då är det lättare för mig och Jonna att komma hem också. Måste ladda lite pengar på mitt busskort bara ifall det blir nattbussen.

Usch, vad pengar går. Betalade just en elräkning på 56€. Hela studiestödet har ju nästan gått genast och det har gått 2 dagar sedan jag fick det. Snart väntar en räkning på 120€ när böckerna kommer. Suck.

Kokar purjolökssoppa nu just :) måste kolla till den nu.
Hejdååå. Ha en trevlig helg!
2009-02-06 @ 15:28:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fredag

Härligt med fredag :) Jag får sova hur länge jag vill i två morgnar nu.. Sköönt.
Fast imorgon kommer det knappast att va så kul att stiga upp.

Ska snart fara in till stan och möta Jonna före vi far till Stengårds sjukhus på studiebesök. Måste vara allärt då så jag får svar på alla frågor så att jag får min essä skriven. Vet ju förstås inte vad som händer om man inte får med alla frågor eller om man har skrivit en skit essä. Det får vi se sen då.

När studiebesöket börjar ta slut så ska ja ringa Katarina och vi ska fara till Alko och handla lite dricka^^
Jag kan inte vara ute nå längre än till ungefär 1 på natten. Far jag senare än 1 så måste jag GÅ in till stan och det är nästan 5 km att gå in till stan så nej tack. Skulle det vara sommar skulle jag kanske göra det men inte nu i vinter och det är ganska så kallt här nu just också. Eller så skulle jag måsta ta en buss som tar 1 h och 20 minuter att fara med + att jag måste ändå gå de där jäkla 5 kilometrarna.
Så jag far hem klockan 1. Knappast gör det något. Om vi far på efterfesten till klockan 10 så hinner ja ändå vara där ca3 timmar. Jag får inte ta så mycket då heller då jag ska fara hem ensam på natten så att jag nu slipper hem :P

Tittade en film igår före jag gick och sova. Tittade på Tyttö tuollainen - Jersey Girl och jag tyckte den var helt bra. Det stod komedi på den men jag tyckte den var ganska sorlig också.
Imorgon när man ligger och är slö så kanske det blir filmmaraton :) Har 5 filmer till.

Jag tycker jag har tröttnat på all musik jag har i mp3-spelaren och vill ha ny musik. Något bra? Någon?
Har på NRJ-webbradio nu för att snappa upp några låtar.

Jaja, men nu ska jag göra annat :)
Ha d!
2009-02-06 @ 10:27:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Lugn kväll

Sitter och tittar på Simpson med ett öga nu just.. Går det också.
Har kommit hem ganska sent idag. Slutade skolan redan 15.00 och då for jag och Katarina till Malm till hennes snart föredetta lägenhet. Hon packade sina grejer som hon skulle ha med till Vallgård. Blev några väskor :P Så jag var med som bärhjälp åt henne. For till Vallgård och tittade på hennes lilla 17 kvm:s lägenhet. Men jag tyckte den var riktigt mysig nog :) Bara hon får in alla möbler och sånt så blir det nog riktigt bra! Skulle jag vara ensam så skulle jag nog kunna tänka mig att bo där. Som studiebostad då alltså.

Efter att jag varit hos Katarina for jag till stan ett varv. Jag tänkte att jag skulle köpa det där åt Joanna men jag var så hungrig och trött så jag orkade inte. Far in på lördag istället. Har inte fått tag på Rosanna ännu heller.

Det har inte blivit att springa idag. Kom hem först klockan 7 ikväll och sen så är jag ganska allmänt trött. Har ätit så dåligt idag. Men jag har nyss kokat tomatsoppa och lagat kycklingsallad :) Vem vet om jag ännu får för mig att gå ut och springa ;)

Imorgon ska jag på studiebesök kl.13.00. Efter det ska jag träffa Katarina så ska vi till Alko och handla något att dricka till kvällen. Efteråt bär det av hem och ska fixa mig färdigt och far till Katarina.
Jag måste föresten kolla upp så jag slipper hem imorgon natt.

Måste föresten berätta lite om gårdagen för jag fick tydligen inte med allt :P
Efter att D for så började jag städa hela lägenheten. Har det rent och fint nu :) Måste säkert städa igen på måndan före D kommer hem så han får komma hem till ett rent hem..
Efter att jag städat for jag ut och springa. Sprang ca 4km :) Stolt över mig själv! Måste bara orka ta ut mig mera.

Lånade massor med filmer av Katarina idag. Lånade flera romantiska filmer nu medan mannen i huset är borta :P
De här lånade jag:
Linas kvällsbok
Dagboken
(rekommenderad av K)
Tyttö tuollainen
Flicka med pärlörhänge
A walk to remember
(rekommenderad av K)
Pikku Naisia

Så dessa filmer ska jag se över helgen :) Eller inte alla. Kanske.
Har ju nog annat att göra egentligen. Essä ska inlämnas på måndan och sen så har jag matteprov på måndan.

Jaja. Nu ska jag göra annat :) Hej med er

2009-02-05 @ 20:00:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sovmorgon

Oj vad det var skönt att få sova lite längre nu :) Eller egentligen är inte de tidiga morgnarna något problem men det är de långa tunga och krävande dagarna. Man ska ta in så mycket och orka lyssna på tunga ämnen.
Idag har jag som sagt endast inremedicin. Den börjar klockan 12.30 men jag skall fara redan nu kl.11 så att jag får äta i skolan. Det är mannagrynsgröt och jordgubbskräm så inte orkar ja nu börja koka något här hemma då inte^^

Jag måste se över mitt inlägg igår vad jag egentligen skrev :P Satt med den i flera timmar öppen men jag vet inte heller riktigt vad jag fick nedskrivet. Hah! Eventuellt måste jag tillägga något ännu idag :)

Nu ska jag packa ihop mina saker så ska jag fara :)
Byebye
2009-02-05 @ 09:49:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ensam

Uff, känner mig så ensam och övergiven. Nå nej kanske nu inte riktigt så grymt :D Men det känns tomt. Har ju haft honom här med mig i 24,5 kvm. Ibland kan man ju bli lite irriterad när man själv ligger i sängen och tittar på tv och vill ha sällskap medan han sitter vid datorn hela tiden. Men det är mysigt det också på sitt sätt :)
Man inser verkligen hur viktig han är för mig nu när han är borta.

Men jag ska tänka på det positiva och njuta av mig själv bara!
Tar dagarna som de kommer. Imorgon och fredag har ja plans. Lördag tänkte jag fara in till stan och shoppa lite åt Joanna. Måste ringa Rosanna imorgon och se om hon vill ha något. Värst bara då det börjar klia i mina fringrar att köpa något då också. MEN JAG FÅR ABSOLUT INTE! Jag skulle vilja ha denimtajts från GT. Men jag måste nog spara mig.

Har sålt en blus åt Ann idag^^ Hon har väl haft den sedan sommaren tror jag så jag har nu inte saknat den så mycket. Har bara använt den på tomatkarnevalen.

Jag tror jag har haft upp den här bloggrutan i flera timmar och inte fått något nerskrivet. Har pratat i telefon, ätit, chattat med Ann och alltmöjligt :)

Imorgon börjar jag 12.30 och har inremedicin. Oj attan, nu kom jag på vad jag också skulle göra! Jag måste printa ut handouts till inremedicinen. Suck.
Det ska annars bli sååå skönt att få sova ut. Synd bara att man sover ensam.

Nu har jag inget mera att säga. För det tar ändå så länge för mig att skriva detta inlägg ikväll :D

Gonatt

2009-02-04 @ 21:24:46 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Frukost

Sitter här med mina fitnessflingor och grönt te nu just och ska blogga lite :)
Är annars jättetrött idag och inser att jag kommer att somna när jag kommer hem idag. Inatt har jag dock sovd en hel natt utan att alls ha vaknat något och det är ovanligt! Men skönt va det.

Idag har jag också förberett mig för den kalla skolan så nu är stickatröjan på! :D

Ikväll far D till Närpes :( Han har juridik till 19.00 idag så han kommer att fara ganska så sent och tidigt imorgon ska han vara i jobb. Men han får heller inte skippa juridiken för de har det så få gånger så man får inte vara borta från dem.
Jag kommer att känna mig så ensam här i lägenheten när han far. Men jag ska ta vara på det sköna att bara få vara själv också :)

Imorgon ska jag vara med Katarina. Får se vad vi hittar på :)
På fredagen ska vi ha inflyttningsfest för Katarina fastän hon inte fått in sina möbler inflyttade men :P Sen får vi se om vi far på halarefterfesten eller om vi tycker att vi har det mysigare hos K. Det får vi se då.

Nu ska jag avrunda här och börja packa ihop mina grejer.
På läseordningen idag står det:
8.30-11.45 Klinisk vårdlära
12.30-16.00 Inremedicin

Byebye
2009-02-04 @ 06:29:48 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Trött

Ja, jag är verkligen trött men klockan är så mycket redan så jag sku inte få gå och sova för då orkar jag inte göra något annat idag heller.
Har just printat ut några handouts från blackboard. Äntligen funkar det här hemma när jag laddade ner Adobe Reader så nu behöver jag inte printa ut dem i skolan.

Bloggade lite efter inremedicin och efter det hade jag klinisk vårdlära. Hade bara allmänt om det idag och gjorde en massa annat också. Det är förhöret var nu inte alls något allvarligt :P Jag hade ju bara bläddrat genom boken lite och tänkt att det inte kan vara så viktigt. När vi kommer in i klassen så säger läraren att vi ska ha det här förhöret nu och det är endast för vår egen skull så vi ska se hur mycket vi kan och hur mycket vi inte kan ifall vi måste läsa på lite till, eftersom anatomin är så viktig och kliniska vårdläran förutsätter att man klarat anatomin. Läraren sa också att vi inte behöver skriva namnet på förhöret om vi inte vill. Så så viktigt var det :) Så ibland är det bra man är lite lat och inte lägger så mycket tid på sånt ;D

Beställde annars två böcker idag. Det blev 117€ sammanlagt :( Bläää. Nästan hela studiestödet som kommer imrn går ju till böckerna. Jag köpte Invärtesmedicin och Hoida ja kirjaa. Det är ju nog viktiga böcker men varför ska de vara så dyra?? Om någon ändå skulle kunna skänka lite money åt mig.

I den kliniska vårdläran så kommer vi att ha olika praktiska övningar som bäddning av säng, sticka nålar i varandra, tvättning av patient o.s.v. Sen ska vi öva på VARANDRA att lägga ner en näsmag-sond. Oj urk! Jag kommer att spy. Jag är även nervös för det där stickandet. Att sticka själv tror jag inte är så jättefarlig för det gör ju inte ont i mig :P Men att bli stucken av någon som inte har stuckit förr!! Det kommer att bli en pina.

Imorgon ännu är det en lång dag. Sen på torsdag får jag sova! Har bara lektioner på eftermiddagen då :)

Måste bara berätta om dagens teknik. Våra föreläsningar i Inremedicin så bandas varje gång så om man är borta någon lektion så får man sitta och titta på föreläsningen på nätet :) Det tycker jag är jättebra! Så nu har jag börjat fundera att jag komma hem till Närpes någon dag extra och sen titta på nätet det jag missat :) I like it! Finns nog något bra med tekniken i dagens värld också..
Bara de skulle utveckla det så långt nu så att de flesta föreläsningar skulle kunna bandas och sättas in på nätet. En nackdel är ju förstås att många kanske väljer att stanna hemma istället för att fara till skolan då och det är ju synd om föreläsaren då som måste stå och prata till en tom sal.

Nu ska jag lägga mig ner och läsa Sydin och efter det ska jag ut och springa :)

Have a nice day!
2009-02-03 @ 16:53:03 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kallt

Tror jag går i världens kallaste skola och inte lär jag mig att ta på mig mera kläder. Borde ha på mig stickatröja varje dag. Fast nu sitter ja itt ett ganska varmt klassrum. Skönt.

Har haft inremedicin idag igen och det var helt intressant nog. Nu efteråt har jag klinisk vårdlära och börjar med anatomitenten jag inte orkat satsa på. Får se hur det går :)
Annars så var jag jättetrött i morse. Det första jag sa är att jag måste en morgon till stiga upp lika tidigt! Och sluta lika sent.

Idag efter skolan blir det länk och inte så mycket annat :P Jag borde köpa en bok till inremedicin men jag skulle nu inte vilja öda pengar på sådant. Den kostar ca 50€ och jag tycker jag har viktigare saker att lägga dem på. Men jag måste väl.

Jag har faktiskt inte så mycket att säga idag.
Byebye
2009-02-03 @ 11:00:25 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kväll

Nu börjar det vara dags för att krypa till kojs igen och titta en på DH-avsnitt före jag börjar sova :)
Har tidig väckning imorgon igen och på onsdag.
Har ju bytt period nu så jag har 3 nya ämnen. Två av dem har jag haft idag; läkemedelslära och inremedicin.
I inremedicin har vi en blivande läkare som föreläsare så han är ganska ung. Tycker nog han verkar helt bra men det är alltid den där första lektionen där man skall gå igenom allt allmänt som allt verkar lite yrigt och tråkigt.
Läkemedelsläran var nog helt intressant också. Kommer säkert att bli svårare med tiden och tråkigare.

Imorgon har jag inremedicin och klinisk vårdlära. I kliniska vårdläran ska vi ha ett anatomiförhör och jag har inte orkat fokusera så mycket på det ikväll. Jag bläddrade snabbt genom sidorna och tänkte att det kan ju inte vara så dödsviktigt det där förhöret. Och jag tror nog att jag kan det mesta om matsmältningen, andningen och hjärtat.

Jag har heller inte motionerat idag. Har börjat få ont i mitt knä igen. Det känns som att det skall vara en nerv i kläm i röven som sedan strålar ner i knät. Det gör ont när jag går i trappor men annars kan jag nog leva med det. Imorgon blir det motion iallafall! Har inte fått tillräckligt med frisk luft idag och så vill jag röra på mig. Dock var D och jag till Prisma gåendes så lite har jag rört på mig i friska luften. Eventuellt har jag gått ca 1 km :) Bättre än ingenting.

Två nätter kvar med D nu och sen far han upp till Närpes och ska jobba :/ Sad. Blir ensamt här i lilla lägenheten. Är ensam till måndan då. Men jag ska väl nog hitta på en massa kul iallafall :) En essä måste jag skriva över helgen. Ska på studiebesök på fredag till Stengårds sjukhus och efter det ska en essä skrivas och den skall vara in på måndan därpå. Alltså jag har 3 dar på mig att skriva den. Fredag blir det halarsitz med flickorna åtminstone :) Katarina ska få ha lite "inflyttningsparty" nu när hon har flyttat till sitt 17 kvm :P Det blir skoj!

Men nu ska jag hoppa ner i sängen min :)
Gonatt med er
2009-02-02 @ 20:36:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jag...

...tänkte vara duktig och kom till skolan lite tidigare för att printa ut några handouts men då fanns det inget bläck i skrivaren och den andra salen var stängd så det sket sig :/
Måste bara vara flitig på föreläsningen nudå och hänga med och skriva på bara.. Printar ut de där senare då och hoppas de har fått printern i skick.

Men nu måste jag gå på föreläsning. Bye
2009-02-02 @ 07:22:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bored

Nu är jag verkligen uttråkad. Har börjat att läsa på läkemedelslära men det är nu inte så jätte intressant.
Har just ätiti också och min andra halva ligger och snarkar nu. Har man inte tro ont i näsan eller halsen när man snarkar sådär? :D hahahah..

Har nu pratat med Virta i telefon idag :) Det var nu roligare än att bara vara.

Jag minns inte om jag har skrivit det redan men jag har inget sportlov :/ Jag skickade och frågade hur det ligger till egentligen. Vi har nog bara vanliga föreläsningar. Men jag kommer hem trots allt 13 januari, en fredag och sen far jag på måndaskvällen. Vi ska på revy på söndag så jag hinner inte med något tåg då och jag tänker inte köra buss halva natten. Och jag har ändå bara ett ämne på måndan så jag slutar 11.45 så det skippar jag.
På fredan hoppas jag att jag hinner fara på Vanha :) Det skulle vara en rolig välkommenhemfest :D Hehe.. Tittade att jag slutar först 16.00 men jag ska nog försöka fara tidigare så jag skulle hinna på festen. Det är en praktisk övning just då så jag måste vara på den lektionen, men hela måste jag inte ;P Nå vi får se det då.

Åh, va jag är sugen på kladdkaka!
Nej, nu är det dags för att gå ut och springa :D
2009-02-01 @ 16:15:47 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


1 februari 2009

Tänk att det är februari redan! Tiden går så fort, alltför fort..

Imorgon börjar en ny period i skolan och det är den sista före praktiken :O De nya ämnena jag har är läkemedelslära och läkemedelsräkning, inremedicin och klinisk vårdlära. I den kliniska vårdläran måste vi ha på oss våra sjukskötardräkter och sen så håller vi till i simuleringsklassrum :) Det kommer att bli roligt och spännande. Roligt med lite praktiska övningar bland allt läsande.

Den nya perioden kommer annars att bli ganska tung. Varje vecka månda-onsdag börjag vi 8.30 och slutar 16.00. Inte skoj. Sen så är det ganska tunga och krävande ämnen. I läkemedelsräkningen så i tenten måste vi har 100% rätt! Och jag vet inte av ett matteprov där jag INTE haft något slarvfel. Klart man fattar att man inte kan ge fel dos med mediciner åt folk men iallafall. Kommer att vara tvungen att sitta me de där matteproven i evigheter så att man är säker på att man har allt rätt. Inremedicin lär inte vara så lätt kurs heller. Mycket kompakt material. Usch.

Det är bara fyra månader kvar i den här skolan :) Och 4 veckor så är jag på ett sjukhus så man kan säga jag har bara 3 månader kvar med föreläsningar av 1:a året! Det har gått snabbt. Hoppas bara de resterande 3 åren går lika snabbt bara.

Idag är det söndag så det betyder att jag skall läsa på läkemedelslära inför morgondagen och sen ska jag ut och springa lite. Var inte ut och sprang igår. Vi gick så mycket på mässan och därute var det så kallt så jag skulle ändå inte ha velat springa i den där kylan.

Efter mässan igår for vi in till stan och åt pizza på Pizza Hut. God pizza! Så for vi hem efter att ha väntat på bussen i 5 minuter och halvt frusit ihjäl! Jag kröp ner i sängen med en tekopp och tittade på ett DH-avsnitt. Fortsatte med mera DH efter det. Jag bara väntar på att DH nr5 skall komma ut! Jag vill se mera!
Och sen skulle jag vilja ha någon mera bra serie! Men vilken? Nu just har jag nu heller inte råd att börja köpa en massa dvd-boxar. Jag måste fundera :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa på läkemedelslära!
Ha d!
2009-02-01 @ 11:40:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }