En lyckad midsommar!

Hejsan! :)

Ligger i sängen i Kalax för tillfället och väntar på att D ska bli klar med morgonbestyren. Sen ska vi äta lite frukost och därefter ska vi se ifall det blir lite strand :) Härligt väder är det!

Angående midsommaren kan jag bara säga att den har varit riktigt lyckad! Jag är sååå nöjd! :)
Fredagen blev det att vara på en villa i Tjärlax och där blev det grillning, badtunna, bra sällskap och lite havsbad dessutom. Tiden gick så snabbt!

På lördagen hade vi som jag sagt tidigare trerättersmiddag och femkamp. Det var jättekul! Vi hade inte kunnat få det bättre den kvällen! Vi var så bra gäng på 17 personer på plats. Det här kommer att bli tradition!

Vi har by the way bokat en stuga på Kalajoki över en helg efter två veckor. Det är jag, D, L&F som ska åka dit! Vi ska njuta av beachen, förhoppningsvis solen, god mat och sen ska vi ha kul tillsammans! Kul att ha något att se fram emot! Jag hoppas bara att jag får den ena arbetstiden flyttad så är allt ok.

Men nu ska jag packa min strandväska! :)

2010-06-29 @ 08:47:04 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Midsommardagen

Hej på er alla! :)

Hoppas ni hade en bra kväll igår. Jag hade det iallafall!
Jag for med syster J och hennes sambo K till en villa i Tjärlax. Där blev det mat för flera och härligt underbart väder var det! Vi satt ute i solen hela kvällen utan att behöva frysa desto mera! Underbart, var ordet.

På senan kom D dit också efter jobbet. Då blev det mat för honom och där vid midnatt hoppade vi i badtunnan. Det var riktigt varmt och skönt. Jag tog även ett dopp i havet och det var skitkallt efter att ha varit i 38 gradigt vatten!

Snart åker jag iväg till mamma och pappa. Där ska jag börja dekorera och sådant. Fundera lite över var vi ska ha borden sist och slutligen. Det är ju hur mulet som helst nu, men enligt väderleksrapporterna ska det spricka upp senare. Och det hoppas jag på så att vi kan vara ute!

Nu ska jag ut och klippa lite blommor åt mig..

Ha en riktigt bra dag!
2010-06-26 @ 11:53:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Midsommarafton

Ha en riktigt bra midsommar allihopa!

Jag har nyss marinerat 3 kg kött tills imorgon :) Och nu ska jag fixa lite iskaffe för sen bär det av till en villa med min syster! Badtunna och god mat blir det! På senan kommer även min sambo dit!

Vi har möblerat ute på gården idag så att vi alla 16 ska rymmas imorgon! Vad kul det kommer att bli! Vi måste bara hoppas att vädret är på vår sida. Annars blir det partaj i garaget :P

Ha de bäst!
2010-06-25 @ 14:36:03 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tupplur i solen

La mig ner i solstolen för ett tag sedan och somnade en stund. Så skönt! Det var skönt att både få sova och att få vara i solen :) Jag hoppas bara vi har såhär fint väder på lördag! Skulle vara bra om vi kunde vara ute i solen! Eller helst att det inte regnar..

Idag har jag ju som sagt jobbat från 9-16.30. Har gått ganska snabbt, men där på slutet väntade jag nog att klockan skulle slå halv någongång! Och det var kul att gå hem då det var dags..

Snart åker jag tillbaka till jobbet och ska möta upp Jenni där. Vi ska handla all mat till lördagen! Jeij! Vi kommer att vara ca 15 personer här och det kommer att bli så kul! Vi hoppas bara att vädergudarna är på vår sida.

Babaaj
2010-06-23 @ 17:11:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jobbaa

Vet inte när jag sist har varit vaken så här tidigt för att åka i jobb. Det är nog ett tag sedan! Så nu känner jag mig riktigt trött :P Men jag får ju åka hem någongång idag istället och hinna sola en stund.. Lovely.

Oj, klockan är mera än vad jag tror. Måste åka iväg nu! Baaj
2010-06-23 @ 07:42:53 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Härlig dag

Hej på er!

Idag har jag haft en underbar dag :) Har varit på stranden med min Ann och stekt oss och ätit oss feta! Nami! Jag tog med D's och min minigrill som jag kör runt med i bakluckan i bilen. Heheh! Vi grillade korv och åt potatissallad till. Vi åt jordgubbar, chips och grillade mashmallows. GOTT! You know, we love food! Mat är livet! Varför sätta tiden på att räkna kalorier? :D Heheheh..


Jordgubbar och grillade mashmallows.

Tyvärr blev det att åka från stranden tidigare än jag ville, eftersom en liten kille var i behov av barnvakt. Så honom har jag varit med resten av kvällen. Vi har gjort egna hamburgare också :)

Imorgon är det arbetsdag från klockan 9 och jag får sluta 16.30. Så jag hinner se dagen lite imorgon också. J och jag ska handla maten inför midsommar imorgonkväll, men nu just ser det ut som att det bara blir vi två :D Ingen som vill vara med?
Vi ska handla maten imorgon i och med att på fredag är det dagen före midsommardagen och då är vi båda i jobbet till klockan då affären stänger. Och på torsdag handlar ju alla andra sig sjuka.

Nu ska jag kolla fotbolls-VM!

2010-06-22 @ 21:36:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Årets längsta dag

Idag är det är dagen som längst, står det i tidningen.
Det ser ut att vara sol och jag ska ut och sola en stund innan jag åker iväg i jobbet.

De har ju lovat bättre väder nu framöver :) Fina tider! Imorgon är jag ledig så då får det vara sol!

Nu ska jag gå. Hej hej!
2010-06-21 @ 08:32:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Åker snart i jobb

Sitter hos Alvin nu och ska riktigt snart dar iväg till jobbet! Ser faktiskt framemot kvällens arbetsdag i och med att det är fredag och de flesta brukar vara så på bra humör! Plus att alla köper lite extra gott och sådant kul :)

Jag var ju och lunchade med min vän J och mamma råkade komma ganska samma tid så hon satt med oss en stund då. J och jag åt räksallad och den var god och mättande! Fast jag har hunnit äta makaronilåda ett till varv här också. Hahah! Det är gott med mat.

Nej, nu måste jag börja åka. Hej med er!
2010-06-18 @ 12:11:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fredag

Vad skönt med fredag idag! Jag är också ledig imorgon så jag får ha den lilla fredagskänslan ;) Fast det blir inte så mycket fredagsmys för mig i och med att jag jobbar ända till 21.00 ikväll. Sen är D på jobb över natten så vi får se vad det blir att hitta på.

Jag ska iallafall efter ca 1 h och äta lunch med Jenni :) Det blir nästan frukost för mig. Men det gör ingenting! Mat som mat..!

Nu ska jag börja fixa till mig. Bajbaaj
2010-06-18 @ 08:51:27 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart kallar jobbet

Sitter hos Alvin nu och har lekt med honom en stund. Men nu är han ute och sover :)
Vi har lekt här tillsammans och sen har hans mor fixat ihop lite mat åt oss. Gott var det! Jag har även fått äta årets första rabarberkräm! Så gott! Har packat med mat till ikväll också så jag har något gott att äta på jobbet.

Börjar jobbet 13.30 idag och har till kl.21. Har samma tur imorgon. Det ska nog gå bra. För jag har J med mig i flera timmar också så det är kul!

Idag äntligen börjar D på sitt sommarjobb så jag äntligen får veta när han jobbar. Vill veta så att man kan planera lite :) D kallar mig för bokföraren. Haha!

Nu ska jag gå vidare... Bajbaj
2010-06-17 @ 11:42:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Byaligamatch

Hej på er!

Ursäkta för mina dåliga uppdateringar, men jag har faktiskt annat att göra än att sitta och blogga dagarna i ända. Jag jobbar ju på dagarna och där har jag inte tillgång till någon dator, tyvärr. Så det är lite bloggtorka har vid sommartider.

Jag har jobbat idag ända till kl.18 och då kände jag mig så trött och ville bara hem! For hem till mamma och pappa där lilla korven Alvin var :) Lekte med honom en stund och åt mammas plättar. Sen kom Jenni och hämtade mig och vi for på byaligamatch. Alltså fotboll, om ni undrar. Men vi kollade inte på matchen, utan vi tjejer satt och diskuterade dittan och dattan men filtarna runt oss. Mys!

Efter matchen blev det TB och pomfritt för mig och J. Gott! Jag var så hungrig och McMark hade svikit mig och hade stängt! Attan! Men TB gjorde mig nöjd också.

Nu ligger jag i Kalax och ska snart stänga mina blåa. Tänkte att jag kanske ska gå och lägga mig normal tid idag och inte vara så trött imorgon. Jag börjar iallafall först 13.30 imorgon så det är lungt :) Två arbetsdagar till och sen en ledig dag!

Godnatt folket!
2010-06-16 @ 22:03:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En blomma i Afrikas öken

Det här är en bok jag nyss läst.

 

Waris Dirie är idag en världsberömd fotomodell. Vad många inte vet är att hon könsstympades som barn. Waris kom till London som 14-åring och bodde dessförinnan i Somalia. Hennes bok är en berättelse om hennes liv, men också ett dokument om kvinnlig könsstympning och ett medel i kampen. Waris arbetar idag också som FN-ambassadör mot könsstympning i världen.

 

Den här boken tyckte jag var riktigt bra! Faktiskt läsvärd! Man fastnar verkligen och vill läsa mera och mera.
Angående könsstympningen av kvinnor så tyckte jag att det var extra hemskt eftersom jag vårdat en kvinna som varit könsstympad och sett hur hemskt det ser ut! Det är oförståeligt att man får göra så! Usch usch.

Har börjat med hennes andra bok nu som heter Ökenblommar återvänder. Får se om den är lika bra :)
2010-06-15 @ 12:10:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hela dagen framför mig

Vad härligt att få sluta jobbet så här tidigt :) Jag har slutat jobbet för en timme sedan och jag har redan hunnit ta en tupplur. Håller på och kokar nypotatis åt oss nu och väntar på att D ska komma hem med något gott till det. Är så hungrig! Tänk att jag har HELA dagen framför mig ännu! Andra har kanske vaknat nyss :P Nåja, det är ju förstås inte kul att vakna 5 på morgonen heller..

Har fått arbetstiderna för tomatkarnevalsveckan nu.. Jag får se hela tomatkarnevalen på fredagen och lite på lördag. Slutar 14.30 på lördagen. Bättre än ingenting alls! Första året jag jobbade på K-hallen såg jag INGENTING av karnevalen. Såg bara en massa glada människor som fick uppleva det speciella med Tomatkarnevalen. Ifjol fick jag vara ledig hela, tror jag att jag minns.

Ja, vad ska jag göra idag då? Äta jordubbar bland annat! Läsa bok kanske :)

Nu kom jag på en sak. Ska göra en liten bokrecension!
2010-06-15 @ 12:01:33 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kort arbetsdag

Godmorgon! Här är det tidig väckning! Börjar redan 6.00 idag och slutar 12. Jag ska även vara på brödsidan idag så jag kommer verkligen att ha fullt upp. Det är ju ett år sedan sist och JAG ska ha ansvar för allt idag och beställa bröd o.s.v. Så finns det inget bröd imorgon i hyllorna, är det mitt fel. Hahah! :D

Nej, nu måste jag åka iväg och hoppas någon släpper in mig i affären..

Sov gott ännu en stund!
2010-06-15 @ 04:40:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Frukooost

Nu är det frukosdags för oss :) Vi är båda lediga så det är så skönt att bara ta det lilla lugna! Ingen stress någonstans... Fast efter frukosten blir det några ärenden att uträtta!

Idag har jag bestämt mig för att köpa hem lite nypotatis och äta det idag! Guuud hur gott det kommer att bli!

Jag även så glad nu då jag äntligen fått det här Spotify till datorn! Det tog länge, men nu! Nu är det bara problemet vad man ska ta ner för musik..  :P

Har ni några tips?
2010-06-14 @ 10:03:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hjärtat är hemma igen

Hejsan!

Nu har jag D hemma igen :) Han kom igår på dagen så vi fick umgås hela kvällen lång igår efter att jag slutade jobba. Vi for hem till mamma och pappa där lilla A var också. Vi åt lite grillat och sen blev det bus. Lite senare for vi till Kalax och jag kollade på fotbolls VM medan D laddade upp bilder på datorn. Sen blev det bastubad och vi bara njöt av ledigheten.

Vi har sovit länge nu på morgonen! Det blev till halv 12 och jag har inte sovit så länge på mycket lång tid. Men det var skönt iallafall :) Tack och lov har jag en dag ledig till imorgon. Sen har jag 4 arbetsdagar i streck att se framemot.

Håller även på att planera in en resa åt oss tills i juli någongång. Måste ju få leva lite livet också och inte bara jobba! Så nu ska jag se ifall det finns något passande.

Ha de bra!
2010-06-13 @ 12:47:09 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hjärtat är hemma igen

Hejsan!

Nu har jag D hemma igen :) Han kom igår på dagen så vi fick umgås hela kvällen lång igår efter att jag slutade jobba. Vi for hem till mamma och pappa där lilla A var också. Vi åt lite grillat och sen blev det bus. Lite senare for vi till Kalax och jag kollade på fotbolls VM medan D laddade upp bilder på datorn. Sen blev det bastubad och vi bara njöt av ledigheten.

Vi har sovit länge nu på morgonen! Det blev till halv 12 och jag har inte sovit så länge på mycket lång tid. Men det var skönt iallafall :) Tack och lov har jag en dag ledig till imorgon. Sen har jag 4 arbetsdagar i streck att se framemot.

Håller även på att planera in en resa åt oss tills i juli någongång. Måste ju få leva lite livet också och inte bara jobba! Så nu ska jag se ifall det finns något passande.

Ha de bra!
2010-06-13 @ 12:47:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jobb, jobb, jobb

Ska just precis iväg till jobbet! Kl18 slutar jag idag och sen gäller det hemlagad pizza åt familjen :)

Igår by the way fick jag arbetstiden flyttad till kl.13.30 så jag hann sola igår också! Naajs! Det tackade jag inte nej till.. Heheh :)

Nu sminka mig och sen packa och åka.
2010-06-11 @ 09:11:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fotbollsmatch

Det blev ju riktigt fint väder idag på eftermiddagen! :) Har har legat och sovit i solstolen och sen har jag läst en bra bok. Boken heter "En blomma i Afrikas öken" och den verkar riktigt bra! Har läst ca 80 sidor idag i ett streck. Jag skulle ha kunnat läsa ännu mera bara inte jag haft annat att göra.

Jag har varit på fotbollsmatch med G. Det blev vinst med 4-1! Efter första halvlek kom J&M också och kollade en stund :) Värst bara då det blev så kallt där på slutet. Men jag hade min filt jag kurade in mig i.

Imorgon är det slut på ledigheten. Har haft 2 dagar ledigt nu och nu framöver gäller 3 arbetsdagar :) Har riktiga skittider om jag får vara ärlig. 10.30 till 18! Jag hinner inte göra något före och då jag kommer hem har hela dagen gått. Och imorgon har de lovat fint väder dessutom!

Fast nästan lika bra att jag inte kan vara i solen imorgon. Har varit så mycket idag så jag är lite kräfta på kroppen. Första gången jag inte använde solkräm idag och det ser man ju vad det blev till. Ajaj.

Goodnight everyalla!
2010-06-09 @ 21:39:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Leeeedig

Sä skönt att vara ledig nu :) Men jag har den där känslan att jag inte vet vad jag ska göra idag! Ama lär dig att bara vara! Men jag tror ändå att jag ska dra på mig mina joggingskor och jogga iväg till affären och handla hem mat. Det finns ju ingen mat här!

Måste även formulera ihop en uppsägningsblankett. Det måste vara riktigt formellt så att allt blir rätt med mina money o.s.v.

Ser ut som att solen kuckar fram lite nu.. Gött!
2010-06-09 @ 09:50:33 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En semesterdag imorgon

Tjenis!

Är åter hemma hos mamma och pappa nu. Ska just precis gå och sussa. Har ledigt imorgon men jag vill ändå stiga upp någongång. IFALL väderleksrapporten haft fel om vädret och det blir värsta sommarväder ute! Det får jag ju inte missa isåfall! Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra imorgon. Jag måste verkligen lära mig att ta det lungt här hemma och inte göra någonting alls...

Ja, idag hann jag vara på kaffe med Marianne :) Hon bjöd mig på födelsedagsbulle och kaffe! Så snällt av henne! Sen gick vi runt på stan en stund och snålade på kläder. Efter det for jag hem till Närpes igen.

Då jag kom hem satt jag med mamma och pappa en stund. Efter det beslöt jag att jag skulle ta och prova mina nya joggingskor. Sprang en 5 kilometersrunda och in via Alvin där jag lämnade en bra stund. Lekte med honom och åt lite paj och sprang hem tillbaka :) Mina skor är pöörfekt!


Skorna av märket Asics

Snygga och sköna skor! Gick finemang att springa i dem! Inga mera sjuka knän!

Goodnight lovers!
2010-06-08 @ 21:56:03 Permalink Shopping Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Så var det över

Så var det där inträdesprovet över! Gick både bättre och sämre :P

Först var det ett psykologiskt test som bestod av IQ, logik, matte och personlighet. Sen var det en intervju och till sist en gruppdiskussion. Sämst gick IQ! För vi hade 7 minuter på oss att göra flera uppgifter som krävde mycket tankeverksamhet. Då läraren sa att det var 2 minuter kvar fick jag panik. Kändes som det bara gått några sekunder!

Logikuppgiften gick nu som den gick också. Svårt att säga vad som egentligen är rätt. Hah! Matte var lätt och i personlighetstestet finns det ju inget rätt och fel.

Intervjun gick förhoppningsvis helt bra. Fick svar på frågorna iallafall :P I gruppdiskussionen var jag duktig och pratade mycket. Heheheh! Sen är det alltid kul att höra på de andra då man ska presentera sig och säga varför man sökt till hälsovård. "För att jag tycker det är roligt", "För att det verkar vara bra".

Nu ska jag diska bort disken och packa ihop mina saker. Efter det väntar jag på att Marianne ska bli klar för en kaffe! :)

Sen åker jag till Närpes igen!
2010-06-08 @ 13:51:27 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Åker snart...

Åker snart iväg till skolan på inträdesprov. Jag är faktiskt lite nervös! :) Men man brukar ju säga att det är bara bra att vara lite nervös...

Det är riktigt tråkigt väder ute idag! Och jag som inte tog med så mycket kläder.. Dock har jag ju ett halvtomt skåp här att vraka och välja i, men där vill jag inte ha något. Haha! Jag får skylla mig själv då om jag fryser.

Nu ska jag packa min väska och dra till skolan.. Provet börjar 8.00 men jag ska åka lite tidigare så att jag vet vart jag ska gå. Babaaaj!
2010-06-08 @ 06:26:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Inträdesprov imorgon

Är i Vasa nu och ska snart gå och lägga mig. Det är tidig morgon som gäller imorgon och jag måste vara på allerten! Inträdesprovet börjar redan 8.00 imorgon. Hohho! Tack och lov är man bekant med huset så det behöver man inte vara nervös över. Det är endast vart man ska ta sig då istället..Det lär jag väl se.

Idag har det varit ganska tråkigt i jobbet. Jag har varit lite trött och slö. Jag har ju inte berättat att D for ju ut och fraktade inatt kl.5 och innan han for sjöng han "ja må du leva" åt mig där halv 5 inatt. Hehe! Det var riktigt gullit :) Men nu måste jag vara utan mitt hjärta i en hel vecka! Jag hejtar fraktarlivet.

Nej nu måste jag verkligen hoppa i säng. Jag har ju tänkt läsa ut en bok jag håller på med ännu ikväll! 10 sidor kvar ;)
2010-06-07 @ 21:57:47 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Grattis åt mig själv!


Grattis på födelsedagen Jag! 21 hela år!



Idag börjar även jobbet officiellt. Min semester är slut! Jag börjar jobba 13.30 idag så jag hinner göra en par saker till idag. Betalade nyss några räkningar och hyran, men jag hade inte tillräckligt med pengar till hyran! Imorgon kommer troligen lönen in så det ordnar sig.. Hoppas jag.

Ikväll efter jobbet åker jag till Vasa. Imorgon är det urvalsprov redan kl.8 på morgonen så jag tycker det är skönare att få sova en timme extra än att vara tvungen att vakna jätte tidigt och köra då man är riktigt trött.

Jag tänkte igår att jag skulle gå ut och prova mina nya joggingskor idag, men jag vet inte om jag orkar stressa mig ut. Får se. Jag måste packa väskan klart tills ikväll och sen måste jag koka lite mat att äta nu före jobbet och att ta med till jobbet.

Ha en bra dag allihopa!
2010-06-07 @ 09:21:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kalas

Hej! Jag har tydligen varit lite inaktiv på den här fronten över helgen.. Haft så mycket annat att göra!

Igår var det ju studentdimissionen och D och jag var till 2 studenter! De vi besökte var Jenni och kusin Ida. Har fått äta gott igår nudå :) Och idag igen blir det gott! Vi ska nämligen ha kalas idag åt mig. Jag fyller ju 21 år imorgon men jag jobbar kväll då så det blir kalas idag istället. Mamma och jag har gjort en smörgåstårta och sen har vi provat på nya slags cupcakes. Får se om de är goda! De ser iallafall goda ut!

Tillbaka till gårdagen. Det var en riktigt bra kväll igår! Tack och lov att jag inte for till Fagerö!
Jag, D, Ann och Toffe hade grillkväll på Vargberget. Vi satt där flera timmar och hade det riktigt mysigt. Me like! Sen då vi började frysa riktigt mycket for vi ut och körde lite och sen in på J&P på en kaffe, kakao och vatten ;) Det var en riktigt härlig kväll kan jag säga!

Nu ska jag gå ut och se om det är varmt i solen..
2010-06-06 @ 13:02:10 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ska ut och jogga en sväng

Nu ska jag bara borsta tänderna och dra på mig träningskläder och gå ut och jogga en sväng :) Ser ut att blåsa lite så hoppas den inte är så kallt. Fast bättre att det blåser lite än att det gassar helt då man ska ut och jogga så att man inte får värmeslag.

Jag har fått ett nytt uppdrag idag tills augusti! ;) Ni får höra om det mera sen... Ville bara frestas lite! Hahah!

2010-06-04 @ 09:57:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Summer

Sitter hemma hos mamma och pappa nu och ska riktigt snart gå och sova. Vill ju vakna någongång imorgon :) Hoppas det är bra väder imorgon också! Vill sola! Har även tänkt om jag ska orka ta en springtur på förmiddagen medan jag inte har något annat att göra. Vi får se!  Jag kan ju inte helt tappa min kondis över sommaren, så något måste jag göra.

Gött det ser ut att bli bra väder tills helgen!

Annars idag så har jag varit och fixat lite på jobbet med arbetstider och så. Sa till att jag måste vara ledig på tisdag då jag har inträdesprov och sen att jag inte jobbar i augusti. Jag har fixat studentrosor så det har jag klart :) Efter det for jag till mormor en stund och umgicks med henne och efter det for jag till Alvin och har lekt med honom nästan hela kvällen!

Imorgon har jag inga planer. Förutom träning, solning och ivrig väntan på att D kommer hem från jobbet :)

Goooodnatt!
2010-06-03 @ 22:07:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu är det sommar

För nu är jag hemma i Närpes och ska vara här i två månader! Väntar på att jobbet ska börja på allvar på måndag!

So long!
2010-06-03 @ 15:08:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Underbar dag

Oj, ser att jag inte har bloggat alls idag.. Uppsi.

Nåja, nu är jag här iallafall!

Det har varit en UNDERBAR dag idag. Har älskat livet idag! Genast då D och jag vaknade i morse så började vi packa ihop sakerna och var redo att åka iväg till stranden. Det har varit så otroligt fint väder ute. Varmt och härligt.

Innan vi kom oss iväg var vi på jakt efter en engångsgrill så att vi skulle få ha picknick. Jag marinerade kycklingbröst och tog med franska potatis och annat smått och gott. Så cruisade vi iväg till stranden på våra cyklar! Och på stranden var det lovely lovely väder! Låg där flera timmar! Vi fick även sällskap av Conny en stund..




Glömde tallrikar så det blev plastpåse :)

Sen då vi for hem så har jag packat ihop halva min garderob i väskor. Så nu är jag ganska redo att åka till Närpes för två månader! Känns lite bittersweet att lämna vårt hem. Trivs så bra här och nu över sommaren känns det som att jag lever i en resväska bara. Bra att jag får komma hit i augusti och jobba :)

Och vet ni vad!? Jag fick kallelsen till urvalsprovet för hälsovård idag :) Äntligen! Så på tisdag ska jag åka och skriva provet. Så imorgon måste jag åka till jobbet och byta arbetstid tills tisdag.

Imorgon är det introduktionsdag nr2 som gäller igen. Har dock inte bestämt mig om jag orkar vara hela. Det är ju en allmän intro imorgon på eftermiddagen så det känns lite tråkigt. Men vi får se.

Gooodnight!
2010-06-02 @ 21:52:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Ledig imorgon igen

Härligt att vara ledig imorgon igen :) Njuter fullt ut nu då jag vet att jag bara är ledig veckan till slut. Sedan är det jobb som gäller ända till sista augusti! Håhå.

De har dessutom lovat bra väder tills imorgon! Soligt och varmt! Då ska D och jag minsann åka till stranden och steka. Det är bäst då jag har en andra halva som gillar att steka i solen också! Härligt.

Imorgon står det också städning på schemat. Både D och jag åker från lägenheten på torsdag så det ska vara rent och fint. Jag måste även packa med typ hela klädgarderoben jag vill ha med hem. Jobbigt värre. Tack och lov så är det inte så långt till Vasa :)

Jag tror det börjar bli dags för att gå och sova nu. Nattinatt!
2010-06-01 @ 22:23:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En hel hög med information

Oj hohho vad mycket information vi har fått idag. Från 9-15 har vi fått sitta och lyssna om en hel massa som berör avdelningen där jag ska sommarjobba. Vi har fått höra allt från att vara arbetstagare, om själva vården, själva avdelningen och mycket annat. Vi har även fått göra lite fysiskt, och det har varit att vi fått spruta med brandslangen över taket :D Heheh! Det var kul!

På torsdag är det fortsättning på det hela. Då ska vi på förmiddag få en massa info av avdelningen och på eftermiddagen har själva sjukhuset introduktion åt oss. Eftermiddagen såg ut att vara ganska tråkig, men det är bäst att åka så att man inte missar något viktigt.

Det är ju nog ett stort steg att gå från studerande till att vara arbetstagare och ha ansvar på riktigt! Tack och lov får vi ändå ha våra handledare så vi har någon att luta oss mot. Förstås får man ju fråga alla, men det känns som ett bra stöd att ändå ha handledare.

Idag efter sjukhuset for jag till gymmet och lämnade in mitt gymkort. Det är paus med Wasamove i 2 månader! Måste bli flitig och gå ut och gå då istället då jag är i Närpes :) Tänkte även att jag skulle orka gå ut och gå idag också.

Nu tror jag att jag ska ta en kort nap.

2010-06-01 @ 15:58:57 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Första introduktionsdagen

Godmorgon! Snart ska jag iväg till sjukhuset på första introduktionsdagen. Det ska ta hela dagen så jag undrar vad vi egentligen ska göra idag. Jag vet heller inte om vi ska vara ombytta eller inte. Jag byter inte om genast iallafall för jag har ju inget skåp och inga nycklar. De måste ju säga till då jag kommer till avdelningen då om jag ska byta om. Den här introduktionen ska ju ta två dagar, idag och på torsdag så jag undrar verkligen vad vi ska göra. Lära oss att stämpla in och ut? :P

Nåväl, vi lär väl få veta.

Nu ska jag packa ihop mina saker och börja åka iväg..

Ha en bra dag!
2010-06-01 @ 07:37:38 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }