Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter shoppingdagen på Ikea :) Det har varit en helt trevligt resa! Fast nu känner jag mig trött. Jag är stolt över mig själv då jag inte dragit hem något onödigt. Endast det jag hade på listan! Fast en skrivbordslampa som inte var på listan kom med i kassen, men den behövs.

Jag har mest agerat som barnvakt idag, i och med att jag inte skulle ha så mycket. Lilla A tyckte ju det var så himla kul med så mycket saker!

Då vi skulle åka hemåt så var bilen som vanligt efter en Ikearesa fullpackad :P Hem slapp vi iallafall!

Imorgon åker jag åter till Vasa. Någongång på eftermiddagen tror jag att jag åker. Har tänkt att jag skulle vilja ut på en springtur, men jag har inte bestämt mig om jag tar det här eller i Vasa. Stora problem :P

Nu ska jag gå och kolla på tv med mamma och pappa en stund. Sedan bär det av i säng för mig.

Godnatt

2010-03-31 @ 20:15:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


To Ikea!

Bye bye! Nu åker Alvin och gänget till Ikea! :)

Mamma lovade att sponsra mig lite idag. Så snällt! På ett villkor att jag inte köper hela huset. Ja, jag lovar. Höhöhöh!
2010-03-31 @ 06:51:37 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma i Närpes

Hej på er!

Nu är jag hemma hos mamma och pappa i Närpes. Jag har nyss bastat och mamma har gjort inbakade flätor åt mig. Känner mig som en liten flicka. Heheh :D

Ska snart gå och sova så att jag orkar stiga upp imorgon och åka till Ikea. Vi åker redan 8.00 på morgonen!

Idag hade jag min första "riktiga" praktikdag på praktiken. Fick göra något idag och det har varit helt kul. Det är ju lite lugnare tempo på men det är kanske mera utmanande saker man håller på med. Kan ju vara livsfarliga vissa saker. Men nu är jag ledig i två dagar :) Resten av helgen gäller jobb!

Godnatt!
2010-03-30 @ 22:32:47 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Irriterande småsaker

Hej och hå.

Är irriterad på en sak för tillfället. Det är angående en praktikgrej och med tillgodoräknande av timmar, allt det här med röda dagar :P Jag tror egentligen bara jag som har har hängt upp mig på det. Hahah.

Nåja, nog om det.
Jag sitter i soffan och kollar på Top Model 13. Med short people ;)

Har hunnit vara på Zumba ikväll! Lyfte lite vikter också, men jag känner av att jag har en liten sträckning i min högra axel :/ Måste ta det lite lungt tror jag.

Nu kolla TV!
2010-03-29 @ 20:06:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Första dagen på kirpraktiken

Hejsan!

Är hemma från första dagen på kirpraktiken nu :) Jag började ju först 10.00 idag och slutade redan 14, så det var inte många timmar. Det fanns heller inget att göra så handledaren tyckte jag fick åka hem. Min handledare jag var med idag verkar helt najs, så det är bra! Har även en till handledare så får se hur hon är :)

Imorgon har jag kvällsskift. Ville ha morgon i och med att jag åker hem till Närpes imorgon igen, men det fanns ingen jag kunde vara med på morgonen så det blev såhär då. Är ledig på onsdag och torsdag, vilket jag ville! Vi åker iväg till Ikea på onsdag! Jag har inga pengar att shoppa för men det blir en utflykt med mamma, pappa, syster R och Alvin :)

Annars så verkar det vara ganska slött där på praktiken. Det hände ju så mycket på inremedicinska så nu kändes det slött då ingen ringde på klockorna och man såg inte ens patienterna nästan :P Men det kommer nog säkert att bli intressant! Det blir ju lite hoppande för mig den här sista praktiktiden, då jag är den här veckan nu på kirpraktiken, följande två veckor är jag på OP och sedan de två sista är jag igen på kirpraktiken. Tror tiden kommer att gå så snabbt att jag inte hinner komma in i rutinerna.

Jepp, jepp. Ska chilla lite nu innan det blir någon träning ikväll ;)
2010-03-29 @ 13:45:12 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sommartider

Hejsan hoppsan på er! :)

Inatt har det blivit sommartid vilket betyder att vi går mot sommar! Härligt! Nu får all snö smälta bort och solen får bli varmare.

Ligger annars på soffan i Vasa nu och tar det lungt. D är till gymmet och har personlig träning med någon brasiliansk jujutsu-typ. Han tänkte vara borta i ca 2 timmar så jag får bara softa. Tänkte dock kasta ihop en pizza :) Måste bara veva ihop degen och sen går jag ner till Siwa och handlar det jag ska ha på pizzan.

Helgen har varit bra, tycker jag. Igår då vi kom till Närpes handlade vi ingredienser till en smörgåstårta. Sen var det nästan raka vägen till Kalax och kasta ihop smörgåstårtan. Hela tårtan blev uppäten och den var så god!  Skulle ha velat ha mera idag. Jag är även stolt över den för jag hade inget recept :) Jag får väl göra en till min egen födis sen ;)

Nu ska jag fixa degen.
2010-03-28 @ 18:28:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Off to Närpes

Hejsan hoppsan :)

Jag mår finemang idag för jag var så duktig och for hem redan 1 inatt! Då var jag färdig med festandet bland en massa folk med 3 promille. Heheh..

Jag tycker Pampas Nationaldag inte var så rolig som jag hade föreställt mig. Jag tycker själva olympiaden gick så otroligt snabbt och sen hade man en massa dötid. Dock for vi ju till McDonalds och äta lite mat och sen gick jag och Josefin till hennes. Var där till ungefär till 19 då Johanna hämtade oss och vi for till Conny en stund.

Hos Conny åt vi chips och J&A åt lite pizza och annars chillade vi bara. Jag sydde två halarmärken :) De tyckte jag var lite slow att sy. Men jag gör det noga! Får sy på Pampasmärket nu också :)

Bara D vaknar så ska vi börja åka iväg till Närpes. Vi ska ha kalas åt D och vi ska göra smörgåstårta. Mums! Jag tycker vi ska få börja åka snart.. Men han snarkar i sängen så jag ska låta honom sova en stund till.

Jag kan berätta lite om obduktionen en annan gång!
2010-03-27 @ 09:53:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Pampas Nationaldag

Godmorgon!

Idag är det Pampas Nationaldag :) Vad kul det ska bli! Jag sydde fast de sista halarmärkena så nu är jag redo!

Eller först ska jag åka iväg på en obduktion. Får se hur jag klarar av det. Lukten lär ju vara värst! Men intressant ska det iallafall bli!

Jag ska bara äta frukost och klä på mig så ska jag åka iväg till sjukhuset. Så ska jag hämta Conny och då går vi till Patologen. Ni i klassen som läser detta och undrar, så vi fick bara vara 2 idag eftersom det var några finska studeranden som skulle komma också och jag hade frågat Conny först om han vill komma med mig då vi har varit på samma avdelning :)

Efter obduktion ska jag rusa hem och duscha av alla baciller och sen drar jag på mig halaren och åker iväg på Pampas Nationaldag!

HEJDÅÅÅ
2010-03-26 @ 07:11:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jag klarade det!

Vet ni vad!?

Jag klarade fysiologitenten! Det sägs vara den hemskaste och svåraste tenten på sjukis. Jag klarade det PÅ EGEN HAND! Jag får nog skryta lite nu tycker jag :) *klappar mig själv på axeln*

Och nu är jag i samma takt som mina klasskompisar och behöver inte ta igen någon kurs :) Oj, vad skönt. Nu får jag fortsätta min studier normalt.

Ska så småningom byta om och åka till gymmet :)
2010-03-25 @ 16:02:35 Permalink Studier Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Tar det lilla lugna

Sitter i soffan nu och softar. Trots att jag varit ledig idag har jag gjort ganska mycket här hemma. Jag har bland annat städat, tvättat kläder och bytt sängkläder :)

Vi ska snart åka ut en sväng och vi ska kanske besöka Arnolds också! Jag har inte fixat någon tårta tills idag för vi ska ha kalas på lördag. Då blir det smörgåstårta och vanlig tårta :) Jag och D fixar det salta medan D's pappa och andra halva fixar det söta. Jag har också idag fixat lite finare mat. Nämligen vitlökspotatisgratäng och yttrefilé! Jam, jam!

Kickboxning ikväll!
2010-03-25 @ 13:16:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I needed a break

Hej hopp! Nu har jag tagit några dagar ledigt från bloggen.. Jag var så trött på skiten så det har känts bra att vara bort från den en stund :) Hoppas att jag orkar komma tillbaka nu då.

Annars så är det min sambos födelsedag idag! :) Jag har sjungit lite "happy birthday" med min morgontrötta röst och gett honom presenten! Han fick en rakapparat. Han fick den här gången en lite dyra variant och jag hoppas att den håller flera år nu så att jag inte behöver köpa en till på ett tag :D

Jag ser att jag inte bloggat på 5 dagar nu. Så vad har hänt under dessa dagar?
Över helgen var jag ju i Närpes. Fredagkväll for vi ganska sent efter mitt kvällsskifte till Närpes. Där for vi till syster R och firade hennes födelsedag med tacopaj och glass. Sen bar det genast iväg till Kalax och sova.

Lördag jobbade jag 09-16. Efter jobbet for vi till mamma och pappa, och där fick vi mat. Sen hämtade jag Alvin och lekte med honom en stund. Då bar det sedan av iväg till Kstad på Shower Power! Showen var riktigt bra! Alla var så duktiga. Det var även speciellt kul då det var mycket humorinslag i det och inte så "stelt och fint" som det lätt kan bli. Showen slutade ganska sent så vi for till Kalax och sova.

Söndag sov vi länge. Vi for till mamma och pappa, och fick äta mat. Leka med lilla Alvin lite. Och sen bar det av till Vasa igen. Vi for och gymmade och simmade :) Skönt var det! Dock hittade jag inte min bikiniöverdel så jag fick simma i sportbh :P Vi hyrde två filmer och kollade på dem och dippade grönsaker.

Måndag sov vi också länge. Jag hade kvällsskift den kvällen. Inget speciellt hände då tror jag.

Tisdag hade jag också kvällsskift. Dessutom hade jag utvärdering då! Utvärderingen gick riktigt bra :) De var nöjda med mig och avdelningsskötaren sa att jag gärna får komma och jobba någongång. Mina handledare tycker att jag har utvecklats mycket under de fem veckorna, och det tycker jag själv också!

Alla har ju sagt att sjukhuspraktiken är så hemsk, men jag tycker det har varit kul! Jag har lärt mig massor! Jag tror nog det beror på mycket på studeranden själv, vilken attityd  och inställning man kommer med till avdelningen, hur man blir behandlad och hur man upplever praktiken. Klart att det finns avdelningar men otrevligare personal som är trötta på studeranden, så jag drar inte alla över en kam.

Igår, onsdag, hade jag sista morgonskiftet på inremedicinska avdelningen! Jihaa!
Var och frågade till kirurgiska avdelningen igår också när jag får komma på måndag Så jag börjar kl.10.00 på måndag på den nya avdelningen. Hoppas den går lika snabbt och att jag trivs :)
D och jag var till gymmet igår kl.21.00 :D Skönt att träna så sent. Det var raka vägen i säng efter träningen då jag var så trött. Heheh..

Nu är jag ledig ända till måndag och jag ska njuta av varenda minut jag är ledig. Fast imorgon är det mera fart på dock! Jag ska på obduktion från morgonen och sen är det Pampas Nationaldag! Vad kul det kommer att bli!

Nu ska jag sluta skriva, för det har redan blivit en roman. :P Vi ses!
2010-03-25 @ 08:07:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fördriver lite tid

Hej på er!

Jag har nyss ätit, diskat och packat. Nu fördriver jag lite tid här hemma innan jag åker iväg på kvällsskift till sjukhuset. Nu har jag bara 4 dagar kvar på inremedicinska praktiken :)

Fysiologitenten gick helt okej tycker jag. Det var långa svar man skulle skriva. 8 frågor varav 6 man skulle välja. Jag skrev bland annat om matspjälkningen, hemoglobinet, menstruationscykeln, systole och diastole, andningen och, perifert motstånd och hjärtminutvolym. Alla sakerna var så att man kunde det i stora drag men inte så detaljerat. Så får se! Jag hoppas att jag är godkänd så att jag har den kursen från mig och då är jag jämlik med mina klasskamrater :) Då har jag inget mera att ta igen!

Nu ska jag visa er mitt shoppingfynd från igår.



Den goda och billiga maten! Finns i Saluhallen!

Ser att jag inte har berättat om min reashopping igår heller. Jag har inhandlat 4 födelsedagspresenter igår åt fyra olika personer :) Bra att passa på då det är rea! Hahah.. Jag köpte en sak åt min syster, hemligt! D har jag också inhandlat en grej åt, hemligt! Åt farsan, som fyller efter en par veckor så får en sportblus som var på -50%, och lilla Alvin som fyller i September har även fått lite reakläder. Åt mig själv köpte jag en sporthood av märket Röhnisch! Den hade kostat 70€ och var på -50% så då passade jag på ;) Wooow, jag har en märkesblus! Hahah.. Märken upp i röven.

Nu ska jag avrunda här och vi hörs någongång!
2010-03-19 @ 10:57:54 Permalink Shopping Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tent!

Godmorgon allesammans!

Usch, vad jag har blivit lat med att blogga nu. Jag skulle nog ha mycket att skriva men jag har bara inte orkat!

Jag ska riktigt snart åka iväg till skolan och skriva fysiologitent. Är lite nervös för den faktiskt för det är ganska mycket och jag har ju tagit kursen på egen hand. Jag klarade dock immunologi! :D Jess!

Det blir heller ingen obduktion idag. Först kanske nästa vecka. Jag vill, jag vill åka! Några av klasskamraterna va i onsdagst och de sa att det var ganska brutalt nog. Huj. Men det ska bli intressant att se och uppleva det.

Nu måste jag åka!
2010-03-19 @ 07:40:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ska ut på Storm

Godmorning :)

Jag har sovit riktigt gott inatt! Vaknade lite före 11 och tyckte att nu får jag nog stiga upp. Har just ätit frukost och ska borsta tänderna och så, så ska jag åka ut på stan! Det är Storm som gäller i Rewell Center. Jag visste inte om det men fick höra det igår då jag var ute på kaffe. Vilken tur att jag hörde för jag tänkte ju nämligen shoppa en present åt min syster, som fyller imorgon! Så genast jag har fixat till mig ska jag ut på shopping. Det kommer även att bli en present åt den här killen jag bor med också :) Han fyller nästa vecka!

Efter att jag varit och shoppat en stund så MÅSTE jag hem och läsa på fysiologi. Det är tent imorgon och jag har inte läst alls något igår så idag gäller det. Jag har tent på förmiddagen och på eftermiddagen har jag kvällsskift. Och sen hem till Närpes! Tänk att det är helg redan imorgon. Otroligt. Mina veckor går så otroligt snabbt!

Nej, nu ska jag sluta babbla och göra något istället. Baaj
2010-03-18 @ 10:39:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


10 h sömn på 2 dagar

Jag känner mig lite yr i skallen idag då jag har varit vaken två nätter och sovit endast 10 timmar på två dagar. Jag brukar ju annars sova 8 h per natt så det känns!

Jag känner mig yr, men inte så trött så att jag skulle vilja sova. Jag ska också försöka spara mig tills natten så att jag får sova inatt. Tycker att en vaknatt gick finemang men två var nog tungt. Det är inte hälsosamt att svänga på dygnet sådär. Jag har redan reagerat genom att jag fått finnar i ansiktet. Konstigt men sant.

Snart ska jag gå i duschen och sen stoppa i mig lite mat. Sen väntar jag bara på att jag och några i klassen ska ut på kaffe en stund. Och då får jag även min Pampasbiljett! Jeij! Tänk Pampas är redan nästa vecka! Jag borde orka sy fast mina sista halarmärken.

Ikväll är det en lite speciellt kväll för D :) Det ska vi fira lite! Jag ska inhandla en Dajmkaka som är hans favvis och sen ska jag göra smaskiga räkcroissanter! Mm.. De är så goda! Smakar sommar!

Nej nu ska jag fixa till mig.

2010-03-17 @ 13:03:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


10 h sömn på 2 dagar

Jag känner mig lite yr i skallen idag då jag har varit vaken två nätter och sovit endast 10 timmar på två dagar. Jag brukar ju annars sova 8 h per natt så det känns!

Jag känner mig yr, men inte så trött så att jag skulle vilja sova. Jag ska också försöka spara mig tills natten så att jag får sova inatt. Tycker att en vaknatt gick finemang men två var nog tungt. Det är inte hälsosamt att svänga på dygnet sådär. Jag har redan reagerat genom att jag fått finnar i ansiktet. Konstigt men sant.

Snart ska jag gå i duschen och sen stoppa i mig lite mat. Sen väntar jag bara på att jag och några i klassen ska ut på kaffe en stund. Och då får jag även min Pampasbiljett! Jeij! Tänk Pampas är redan nästa vecka! Jag borde orka sy fast mina sista halarmärken.

Ikväll är det en lite speciellt kväll för D :) Det ska vi fira lite! Jag ska inhandla en Dajmkaka som är hans favvis och sen ska jag göra smaskiga räkcroissanter! Mm.. De är så goda! Smakar sommar!

Nej nu ska jag fixa till mig.

2010-03-17 @ 13:03:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lugnare kväll

Jag är trött!

Det är inte så mycket ikväll så det är mycket att bara sitta och inte göra något. Håller dock på att skriva lite på inlärningsdagboken så jag får tiden att gå. Efter en halvtimme ska vi ronda igen och efter det då ska jag börja blanda antibiotikor. Sen hoppas jag att tiden börjar gå så att jag får åka hem och sova någongång!

Det är tyngre att vaka inatt. Förra natten gick enkelt. Nu inatt har jag pimplat i mig Battery och kaffe. Men inte hjälper det riktigt.

Hoppas ni sover gott ni där hemma.
2010-03-17 @ 02:32:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vaknatt 2

Nu har jag vilat för dagen och ska snart åka iväg på vaknatt nr 2! Tror själv att jag kommer att vara en aning tröttare den här natten än förra. Tack och lov är jag ledig 2 dagar efter dessa nätter! Wohoo!

Jag har packat ihop en liten matsäck och jag ska ännu stoppa i mina fysiologipapper och sen köra iväg till sjukhuset!

Tror det kommer att vara en lite lugnare natt inatt i och med att det kom in 4 nya patientet igår och platserna var fulla. Och det är bara tisdag idag.

Sov gott allihopa, medan jag är uppe ända till 7.00 imorgon!
2010-03-16 @ 19:20:59 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Råddig i skallen

Godmorgon på er! :) För mig är det morgon nu.. Heheh. Jag borde egentligen sova ännu mera för att få 8 timmars sömn men det känns så konstigt då klockan är halv 3.

Det gick finemang att vaka igårnatt. Tröttheten slog inte till en enda gång, vilket jag är glad över. Det fanns mycket att göra så därför hann man väl inte riktigt lugnar ner sig och bli trött. Jag tror dock att det blir värre nästa natt, för nu känner jag mig trött redan..

Det kändes riktigt konstigt fär 7.00 på morgonen då morgonpersonalen kom. Då samma människor som var på kvällen kom i jobbet och de har fått vara hemma och sova. Det var också konstigt då man körde hemåt då alla for till sina jobb och att klockan verkligen bara var 7.00 och jag har slutat jobba och ska hem och sova :P

Då jag kom hem var jag inte alls trött. Det tog en stund innan jag somnade. Men då jag somnade fick man inte mig väckt. Jag sa åt D att han ska koka gröt åt mig också då han stiger upp så att jag också får stiga upp och äta. Tänkte att jag skulle äta på mina normala tider och inte rådda med dem något, men bullshit, jag sov som en gris.

Men nu på sant borde jag fixa något att äta så att jag inte blir helt råddig och sen ska jag sova lite till igen :P
2010-03-16 @ 13:30:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart gäller det!

Börjar bli lite nervös inför min första vaknatt! Som tur har jag sovit 3 timmar idag mitt på dagen.

Har packat ihop matsäcken och är redo att åka. Har försökt läsa lite på nätet vad de rekommenderar att man äter på natten. Har fått lite delade meningar om det för en har sagt att man inte ska äta något alls, utan bara dricka vatten och en annan har sagt att man kan äta något smått. Inte potatis och kött. På nätet rekommenderade de att man kan äta typ joghurt, mörkt bröd, frukter och grönsaker. Så nu har jag packat ihop frukter, en smörgås och en proteinbomb. Kan ge receptet på det här lägre ner :)

Proteinbomben är en joghurt som jag blandat ihop själv.
Man behöver:
  • naturell joghurt
  • kvarg (kesella)
  • grynost (keso)
  • frysta blåbär
  • lite socker
Blanda ihop och njut!



Jag har även köpt en chipspåse ifall jag blir riktigt saltsugen ;D
Låter som att jag ska på världens resa. Ja jösses. Sådär är det då det är första gången.

Jag längtar redan till sängen!

En sak till. Funderade lite på det där med tandborstning. Jag måste väl nästan borsta tänderna nu innan jag åker iväg? Hahaha.. Vilket i-landsproblem.

Adios! Sov gott allihopa!

2010-03-15 @ 19:07:25 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Läggdags snart igen

Har suttit och läst en del i fysiologi nu och jag har tre delar till. På fredag är det tent och då måste jag kunna skiten!
Det är så otroligt mycket detaljer så jag kommer aldrig i världen att kunna allt, men jag hoppas att jag blir godkänd.

Det är ju också snart en månad sedan jag skrev immunologi och patolog, och inget resultat har kommit. Börjar bli otålig. Vill veta vad jag fått!

D har åkt i jobb nu så jag ska fixa lite mat åt mig och sen ska jag lägga mig en stund. Förhoppningsvis skulle jag kunna sova några timmar. Men det tror jag ej.

Hungrig. Mat mat!


2010-03-15 @ 12:40:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ligger i sängen och myser

Godmorgon! Inte kunde jag sova något längre imorgon fast jag skulle få sova ända till kvällen ikväll. Jag måste väl bara gå lite senare och sova en stund då igen för nu är jag inte trött.

D och jag ligger i sängen med varsin dator och chillar. Skönt att ta det lilla lugna för en gångs skull. Känns inte riktigt som en måndag då vi båda bara ligger och tar det lungt :) D åker väl i jobb till kvällen ikväll sa han. Jag har ju nattskift, som sagt.

Jag har en massa fysiologipapper här bredvid mig och jag borde läsa på den tenten. Men nu just lockar det inte. Jag ska ta med papperna till praktiken inatt ifall det är lite att göra och IFALL jag orkar läsa lite. Tänkte också att jag kanske tar med min lilla laptop och börjar skriva på inlärningsdagboken lite också. Fast bara för att jag tror att jag ska hinna med något så kommer det att vara så fullt upp så :P

 

Ska väl stiga upp så småningom och äta lite frukost och duscha!

2010-03-15 @ 09:03:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fick sluta lite tidigare

Fick sluta lite tidigare idag :) Min handledare tyckte så synd om mig då jag har jobbat i 8 dagar i sträck nu och jag kommer att vaka i två dagar framöver. Hon sa att jag ska åka hem och sova!

Får se hur jag lyckas med att sova på dagen imorgon. Jag får iallafall sova hur länge jag bara vill imorgon! Vad underbart! Fast då har jag arbetsnatten framför mig och den börjar 21.00 och slutar 7.00.

Ja, får se om jag orkar hålla mina ögon öppna. Jag går alltid så tidigt och sova om kvällarna och blir fort trött.

Nu ska jag chilla en stund och sedan ska jag lägga mig.

Godnatt
2010-03-14 @ 19:57:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I Vasa

Hej på er!

Ser att jag inte bloggat på två dagar nu :P Oops. Men jag har inte bara haft tid. Så mycket annat! Igår var jag i jobb i Närpes och efter det besökte jag lilla Alvin en stund. Då klockan slog 19.00 for jag till Sosso en stund och var där och åt smörgåstårta och chillade. Efter två timmar kom D efter mig och vi for iväg till Vasa igen!

Då vi kom hit kollade vi på Melodifestivalen till slut och favoriten Anna Bergendahl vann :) Efter Melodifestivalen satte vi igång filmen "My sisters keeper". Efter att vi sett 1 minut av filmen så säger jag "men den här boken har ju jag läst!". Det var en riktigt bra film! Men såklart är ju boken bättre :) Som alltid.

Idag ska jag åka på kvällsskift. Börjar 14.00 och slutar 21.30. Alltså vet ni vad, jag har varit igång att jobba i 8 dagar i sträck nu! Två dagar till ännu så får jag ta två dagar ledigt :) Nice! Jag måste nog trappa ner mitt tempo lite nu. Annars går jag ihjäl.

Frukostdags!
2010-03-14 @ 09:37:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Flitig jag

Nu har jag städat lägenheten :) Duktig jag är!

Tog en powernap på ca 1½ timme och efter det fick jag lite energi och började städa. Så nu är det fräsch och fint här! Eller ganska iallafall. Det är nog rätt mycket saker här i soffan ännu, men det är ju saker jag behöver då jag ska läsa på tent o.s.v. Håller även på att tvätta andra lasset med kläder.

Ska väl äta en smörgås eller något nu innan jag börjar byta om till gymkläder och åker på kickboxning. Har inte varit på kickboxning på 3 veckor snart! Ojoj, min kondis. Hoppas jag överlever detta! Jag har dessutom träningsvärk i magen sedan måndagen då jag tränade före och efter zumba :P Det gör ont att hosta!

Nej, nu ska jag sluta skriva och äta lite.
2010-03-11 @ 16:21:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det går mot vår

Härligt väder ute idag :) Solen skiner och snön smälter! Det känns "vårigt" i luften..

Har ganska nyss kommit hem från praktiken. Tänk att jag nu varit 5 dagar i rad! Det har gått så otroligt snabbt. En praktikdag imorgon och sen åker vi till Närpes och är där till lördagkväll. Jag jobbar på lördag och på kvällen ska jag på kalas till S en par timmar och sen gasen i bottnen till Vasa igen! Det är nämligen praktik på söndag som gäller då igen. Efter det är det bara två veckor kvar av inremedicinpraktiken :)

Tänkte att jag skulle ta en tupplur nu en stund. D är i jobb ända till 21.00 ikväll så jag är ensam hela kvällen. Men jag har nog saker att göra! Bland annat tentläsning, kickboxning och eventuellt någon inlärningsdagbok att skriva på? Ja vi får se.. Iallafall de två förstnämnda.

Nu nap!
2010-03-11 @ 13:33:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Har läst på tent

Tänk att jag varit så duktig och orkat läsa på fysiologitent :) Hyvä minä! Fast jag vet inte riktigt hur mycket som har fastnat. Det är så mycket detaljer! Jag får aldrig in allt. Jag kan det mesta i stora drag bara.. Nå, jag har lite på en vecka kvar att läsa på tent. Och jag hoppas att jag hinner läsa!

Revbensspjällen blev riktigt god :) Värst bara då det ska vara så mycket ben i köttet. Men naminami var det! D var också nöjd!

Börjar känna mig trött nu och jag borde gå och lägga mig snart. Har morgonskift imorgon igen så det är tidig väckning! Två praktikdagar kvar så är jag "ledig" en dag.

Vet ni vad!? Jag har en biljett till Pampas Nationaldag :) Jeeij! Josefin var så snäll och hämtade en biljett åt mig! Vad kul det ska bli! Ingen villa komma med ifjol så i år smäller det!

Ska vänta på Efterlyst och sen sova. GODNATT
2010-03-10 @ 20:34:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ensam hemma

Heeej!

Har nyss varit i duschen och duschat av mig alla världens sjukhusbakterier. Känner mig så ren och fräsch nu :) Revbensspjällen är i ugnen och jag hoppas den blir god. Har aldrig gjort revbensspjäll förut, men jag ville prova då jag såg att det fanns på Citymarket då jag var och handlade. Jag ska göra potatismos till :) Mums! D blir nog glad då han kommer hem ikväll! Hihih!

Oj, nu snöar det igen..

Praktikdagen har gått bra. Mycket att stå i men inte kaos :) Inlärningsdagboken och fysiologitenten står och trycker på mitt samvete. Jag vet att jag borde fixa dem! Tror att jag satsar på tenten för den är nästa fredag och inlärningsdagboken hinner jag nog skriva ihop på ett huj. Det är bara att dra en massa skit bara så är det bra!

Nu ska jag kolla in maten...
2010-03-10 @ 16:11:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Intensiv kväll

Det har varit en intensiv kväll ikväll. Mycket att göra och se tilll. Får dock inte berätta vad som skett så jag säger inget mera. Jag har iallafall lärt mig en del nytt :)

Imorgon har jag morgontur så jag ska snart gå och lägga mig så att jag orkar stiga upp till klockan 7.

3 praktikdagar kvar tills jag får åka hem till Närpes ett varv och jobba lite. Tjäna lite money! Ibland tycker jag att vi borde få lite pengar för att praktisera. Kanske inte full lön, men lite. Vi spenderar ju ändå så mycket tid där och man gör ändå ganska mycket där. Kunskap får man massor men inte skulle det sitta fel med lite lön :P

Ska snart börja krypa till kojs nu.

Natinati
2010-03-09 @ 21:16:02 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kvällstur ikväll

Hej på er!

Jag ska snart packa ihop min mat och åka iväg till sjukhuset på kvällsskift. Kollade just i kalendern och konstaterade att jag inte är ledig förrän nästa onsdag och då har jag vakat två nätter före det! På lördag är jag ledig från praktiken men då jobbar jag istället! Tror att jag inte orkar jobba nästa praktikperiod. Det är nog för tufft.

Sitter här inne och kollar ut på det otroligt fina vädret. Solen skiner och asfalten börjar vara bar på vissa ställen. Våren är nog den bästa årstiden! Då allt börjar ljusna och värmen kommer :) Jag borde egentligen ha gått ut och gå en promenad men istället har jag chattat med syster J och vännen A på facebook och läst lite fysiologi däremellan. Jag har även hunnit lyfta lite vikter också! Kom ju på i lördagst att D har ju en stång och hantlar, att nu då jag är på praktik och inte hinner till gymmet så kan jag träna med dem! Wohoo!

Jaja, slutbabblat. Nu ska jag packa mina saker.
2010-03-09 @ 11:01:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tung dag

Hejsan!

Jag är lite dålig på att blogga nu just.. Tycker jag inte har tid att skriva så jag prioriterar annat. Det är mycket med praktiken och det tar på krafterna mer än vad man tror. Jag har varit på morgontur idag och det har varit en tuff dag. Har verkligen idag fått sätta prov på mina nerver och mitt tålamod. Var tvungen att räkna till 10 några gånger och gå bort en stund för att andas ut så att man inte skulle spricka!

Man får ju aldrig i världen säga något fult åt en patient trots att patienten är hur ful i mun som helst mot en. Det är inte dock så lätt att få ta en massa skit utan att säga något fult tillbaka. Man måste lära sig att de fula orden går in genom ett öra och ut genom det andra. Det är även viktigt att man möter dessa fall med vänliga ord och kommentarer så att patienten lugnar sig.

Det har varit tungt. Det är det minsta jag kan säga! Har nyss tagit över en timmes tupplur, vilket var behövligt.

Tänkte att jag skulle åka till gymmet snart. Sofia och jag pratade på sjukhuset om att vi skulle åka på RockPump men tillika känner jag mig lite för trött och slö för det. Tror jag åker på Zumba. Ska meddela henne så. Något vill jag iallafall röra på mig.

Ha d bra!
2010-03-08 @ 16:24:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Slalom och snowboard

Hejsan!

Är hemma nu efter en dag på Öjberget. Öjberget är alltså ett ställe med slalombackar. Trodde inte att det skulle vara ett sådär bra ställe. Det fanns tre backar och de var ganska stora också. Alla körde slalom först och sen gick vi och grillade korv. Efter det bytter F och jag till snowboard. Jag hyrde snowboard så att vi skulle få köra tillsammans. Kul var det! Branta backar men det gick nog helt bra. Bättre än vad jag trodde att det skulle gå i och med att jag inte kört slalom eller snowboard på 2 år.

Nu ska vi fixa hemmagjord pizza :) Och duschas ska det också!

Ikväll gäller Melodifestival och en film. Imorgon gäller praktik.

Babaaj
2010-03-06 @ 18:31:40 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Solen skiner!

Godmorgon! :)

Nu känner jag mig utvilad för en gångs skull. Härligt att fått sova tills man själv vaknat, utan några väckarklockor! Dock vaknade jag av att solen sken rakt in på mig, men det är ju bara ett bra tecken på att vi går mot vår! Det var så härligt igår då man såg lite asfalt genom smält snö.

Vi ska åka till Öjberget idag och åka slalom och snowboard. F har ju en egen snowboard nu och jag brukar köra något smått ibland så vi ska byta om lite med det ;) Får se hur det går. Har inte stått på en snowboard på snart 2 år kanske. Jag var inte expert då heller så får se nudå. Hehehe..

Jag ska fixa ihop hemmagjord varm choklad att ta med. Inte oboy, utan riktig choklad! Mamma brukade alltid fixa det åt oss förr då vi for och skidade, och det är så gott! Sen ska vi ta med korv att grilla och smörgåsar. All mat är så god ute i friska luften :)

Ska klä på mig nu och äta frukost.

Byebye
2010-03-06 @ 10:08:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu är jag ledig en dag

Nu är jag ledig en dag. Så skönt! Det ska bli så skönt att få sova imorgon.. Ingen väckning klockan 6!

Praktiken har gått bra. Har sett mitt först epilepsianfall. Jag och min handledare råkade vara först på plats. Det var ganska creepy men jag handlade ändå professionellt. Fick beröm för att jag var lugn och inte fick panik :)

Då jag kom hem tog jag en tupplur och det var så skönt och behövligt!

Nu ska jag bara softa och ta det lungt!

Imorgon ska vi väl till Öjberget med D, L och F och åka slalom och snowboard :)
2010-03-05 @ 15:32:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Morgonskift

Godmorgon allihopa!

Morgonskift som gäller idag igen. Börjar vara tungt att stiga upp på morgnarna nu.. Skulle bara vilja vända om och somna om igen, men det får jag icke! Det ska jobbas.

Imorgon är det sista morgonen och sen är det lite ledigt! Oj, vad skönt det ska bli.

Jag hann inte skriva något igår. Gjorde en massa annat då jag kom hem.. Läste bland annat liiiiiiiiiiiiiiiiiiite på fysiologi. Men det var inte godkänt mycket. Kollade att jag hade klarat hela medicin 2-kursen :) Tack och lov klarade jag alla tenterna på första! Så stolt över mig själv!

Väntar bara på svar från immunologin nudå. Spännande! Sen har jag bara fysiologitenten kvar. Får se vad det blir till. Har inte hunnit läsa så mycket. Orkar som inte läsa heller efter praktiken.. Men någon dag ska jag väl ta mig till och läsa.

Nej, nu babblar jag bara en massa. Ska gå och äta frukost :)
2010-03-04 @ 05:18:34 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma i Vasa

Hej på er!

Jag sitter här hemma och ska snart åka in till stan ett varv. Skulle inte vilja för det är snöstorm här! Inte alls kul att köra bil nu just då det är så drivigt på vägarna.

Praktikdagen har varit helt bra. Har fått ta hand om en angiopatient från början till slut. Har varit och kollat på då de gjorde koronarangiografi och dessutom gjorde de ballongdilatation! Så jag har fått se många saker. Jag måste också säga att de här läkarna är nog duktiga. Hjälp om jag var tvungen att lära mig något sådant. Hohho.

Trött är jag också. D och jag ska träna här hemma idag i och med att det är sådant här skitväder och sen så är jag så trött så jag orkar knappast till gymmet heller.

Nu ska jag kasta i mig lite mat snabbt och sen ska jag åka in till stan ett varv.
2010-03-03 @ 15:32:58 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Svar


Jag sa ju igår att jag är en av dem som söker till en skola i år, fastän jag är på andra året på sjukskötare. Jag har nämligen sökt in till hälsovårdare!

Jag började ju i Helsingfors hösten 2008 och där hade de bara 1 inträdesprov och man väljer senare vilket inriktningsalternativ man vill ta. På "alla andra" ställen, såsom Vasa, väljer man genast vilken inriktning man tar. Sjukskötare, hälsovårdare eller barnmorska. I Vasa har de tre olika inträdesförhör så jag måste söka in till skolan igen. Om jag slipper in då så får jag ju såklart bara fortsätta med min nuvarande klass, för inriktningsstudierna börjar först termin 5(?), om jag minns rätt.

Det var det :)
2010-03-02 @ 09:08:59 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart tillbaka till Vasa

Gooodmorning! :)

Jag har vaknat för en timme sedan och just ätit frukost med pappa. Men han for och kapa ved nu någonstans så jag är ensam hemma nudå. Pappa har varit så snäll så att han tankat full tank åt mig! Och han har också hämtat slalomskidorna och packat dem i bilen. Nice!

Jag ska snart börja fixa ihop min mat att äta nu och att ta med till praktiken. Sen bär det av till Vasa!

Nu då dagen har börjat så bra så ska ni få en bild. Jag är ju så oerhört lat med det där att ladda upp bilder :P

2010-03-02 @ 08:59:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tar det lungt

Hej på er!

Är hemma hos mamma och pappa nu och tar det lungt. Ska väl kolla lite Spårlöst innan jag kryper i kojs och ska sova. Ska vakna någongång imorgon så att jag hinner göra något innan det är färd mot Vasa igen. Mycket att göra i Vasa! Har kvällstur imorgon så jag kommer att komma hem först 21.30 någongång och sen är det morgontur på onsdagen. Huhhu. Det är jobbigt det.

Idag har jag hunnit vara ut med min kära Jenni :) Det var kul och konstigt att vara den som inte körde! Heheh! Vi var och åt pizza och sen tog vi det bara lungt. Efter det bar det av till lilla Alvin och jag tog med honom till hans gammelmormor och min mormor. Mormor blev glad som vanligt! Det kom dessutom två småkillar till dit så det var extra kul för Alvin! Vi var ute med pulkan A och jag, vilket var riktigt kul! Jag fick dessutom lite konditionsträning på samma gång då jag sprang med pulkan. Bra det!

Har även hunnit vara över till L&F och haft med mammas pjäxor och se ifall de passar åt L. Och det gjorde de! Så jag ska ta med slalomskidorna och pjäxor imorgon då jag åker. Det är ju sportlov som gäller för folket nu (förutom för mig).

Nu ska jag gå och kolla på tv. Godnatt allesammans!
2010-03-01 @ 21:09:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


1 mars

Godmorgon! :)

Jag är redan uppe trots att jag är ledig. Men jag kunde inte sova mera så jag steg upp då, inget fel på det :P
Har nyss kollat på målen i hockeymatchen igår. Jag orkade bara kolla på första perioden och sen gick jag och sova. Men Canada vann! Hejade på dem också ;)

Tänk det är mars idag! Och idag börjar ansökningarna till skolorna. Jag är en av dem som ska söka! Ska väl göra ansökningen redan idag. Lycka till ni alla andra som ska söka till skolorna. Vet hur det känns att vara i den situationen och det är inte lätt att veta vad man vill då man "blir stor". Men ett beslut ska tas.

Nu ska jag äta lite frukost och klä på mig.

2010-03-01 @ 09:04:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }