Läggdags så småningom

Nu har jag läst om Parkinsons och epilepsi. Tycker det är ganska bra gjort av mig ikväll :) Fast det är myyyyycket ännu som ska läsas. Det tar vi imorgon och resten av veckan innan provet på fredag.

Tycker det är så tråkigt att vara ensam hemma. Jag skulle nog inte klara av att bo ensam. Nej, usch vad tråkigt! Allt är så mycket roligare när man är två.

Nej, nu tror jag att jag ska borsta tänderna och krypa ner under täcker och sova. Har inget annat för mig ikväll och på tv tänker jag inte kolla då det bara kommer thrillers och sådant så jag blir bara rädd då jag måste sova ensam :P

Nattinatti!
2010-01-31 @ 21:05:04 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma ensam och läser på tent

Är hemma ensam nu och jag har bunkrat mig ner i soffan under filten och runt en massa skolpapper. Inte så skoj men ett måste nu just. Har läst genom Parkinsons sjukdom nu och ska väl fortsätta med lite epilepsi. Sen tror jag nästan jag slänger undan mina papper och kollar på tv istället.

Sen blir det att gå i säng tidigt ikväll! Det är tidig praktikmorgon imorgon. Jag får börja räkna ner nu! :) Jag har  bara 10 dagar kvar nu! Härliga tider!

Jag var ju på Zumba ikväll. Sofia kom också så det var kul! Det var heller inte proppfullt i salen ikväll så det var bra. Tror jag kommer att åka igen imoron på zumba, för då är det en annan ledare. Jag kom till gymmet 45 minuter tidigare idag och lyfte lite vikter. Nu känns det härlig i min kropp. Börjar också känna att sömnen kryper in på mig...

Jaja, nu ska jag fortsätta läsa en liiiiiiiiten stund till! Det är så många svåra ord i den här delen :/
2010-01-31 @ 18:38:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Söndagschill

Halvligger på soffan nu och tar det bara lungt. Ska väl börja fixa lite mat snart för D åker snart i jobb. Kommer att vara home alone ikväll och över natten. Och då jag är hemma ensam ska jag passa på att börja läsa på nästa tent i lugn och ro. Vad töntig jag är! Men så är det :P Jag har två ganska tråkiga tenter framför mig nu.. Pediatriken var så intressant så nu verkar allt lite tråkigt. Fast egentligen finns det ju intressanta saker i dem också. På fredag har jag tent i inremedicin och veckan därpå har jag infektionssjukdomar. Och som sista tent har jag gynekologi! Jag har 3/6 tenter klara. Bra hälften kvar då...

Jag ska också åka på zumba idag kl.17 :) Nice! Ser framemot att få röra på mig lite... D tyckte nyss åt mig att jag borde gå i solariet för jag är så blek eller att man borde örfila upp mig så att jag får lite färg. Hahahah. Vem är inte blek mot honom!? :D Skämtosido, jag blir alltid så blek också då jag bara sitter inomhus och inte får frisk luft eller får röra på mig.

 

Ska börja värma lite mat nu...

2010-01-31 @ 12:20:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Får man skämmas över att vara från Finland ibland?

Godmorgon allihopa! :)

Söndag idag och det snöar så härligt där ute! Jag gillar verkligen då vi har en riktig vinter!

Med tanke på min rubrik så valde ju Finland årets eurovisionsbidrag. Alltså varför lär finnarna sig aldrig??? Jag fatatr inte! Finnarna borde bannlysas från eurovisionen eftersom de inte fattar vad internationell musik betyder! För det första är det ju världens finn-klang på det hela och för det andra sjunger de på finska. Finska är ett så olikt språk från de andra europeiska språken så INGEN fattar ju något och melodin rycker ju inte ens med en.
Finlandssvenskarna borde få ha en egen tävling :P

Om jag har några läsare från Sverige så ska jag ge er en liten ordlista:
Finne - en människa som bor i Finland och pratar bara finska
Finländare och Finlandssvensk - en människa som bor i Finland och pratar finska och svenska

Här är bidraget jag inte är stolt över (egentligen borde man inte ens få visa det):







Nu ska vi äta frukost :)

2010-01-31 @ 10:44:06 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vitlökspotatisgratäng och älgstek

Man brukar nog oftast skriva köttet före och sen tilltugget men i det här inlägget är det gratängen som är huvudpunkten i och med att jag inte har några bilder av älgsteken och sen har jag inga egentliga mått på vad jag satte i den.

Vitlökspotatisgratäng
  • ca 8 potatisar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl matgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • lite smör till formen

Sätt ugnen på 200°C.
Skala potatisen och skiva i 5 mm tjocka skivor. Jag använde mig av osthyveln men det går snabbast med en matberedare.





Smörj formen och sätt i potatisskivorna i formen.






Koka upp mjölk, grädde, salt, vitpeppar och pressad vitlök i en kastrull och häll över potatisskivorna.






Sätt in formen i ugnen i 40-50 minuter. Ta ut, och strö över osten tio minuter innan gratängen är klar om du vill ha ost på. Lägg på ugnsfolie om gratängen verkar bli för brun.

Servera med grillat kött till exempel. Riktigt gott!

SMAKLIG MÅLTID!


Älgstek i ugn
1,5 kg älgstek

Vi satt steken i en gjutjärnsgryta. Vi tillsatte sojasås, vatten, peppar, 3 köttbuljontärningar, svartvinbärssaft, lök, vitlök och många, många andra kryddor! Helt enligt egen smak.

Hade steken i 125°C:s värme i 2½ timme.

Sen gjorde jag en sås av skyn!

JÄTTEGOTT det här :)



Hoppas ni vågar prova på!
2010-01-30 @ 19:40:57 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mätt och belåten

Oj, hohho nu är man mätt! :) Det var så gott så gott! Synd bara att det ska ta så länge att tillaga och bara några minuter att äta. Njutit har vi iallafall.


Ni får receptet i ett skilt inlägg. Kan fast skriva det genast så att ni får det!

Vi ska annars lägga oss på soffan snart och kolla på filmen Click!. Den kom i TV för några veckor sedan och vi spelade in den då det kom en annan film samma tid vi ville se. Så resten av kvällen ska vi bara lata oss.

Har inte berättat om dagen kommer jag på nu. Vi var ju till GW Gallerian, men där hittade vi inget vi ville ha så vi for lika snabbt vi kom. Vi hämtade en kylare från Motonet till bilen och sen for vi in till stan. Jag blev sugen på en Arnolds donits så vi for dit då :) Sen var vi ett varv till tatueraren. D har ju en tatuering på G och det är väl ett ganska stort projekt så det ska ritas och planeras och så. Själv har jag planerat min nästa tatuering! Vet vad jag vill ha nu! Det är en personlig grej och jag tänker inte avslöja det ännu. Avslöjar det först då den är fast på min kropp. Snygg kommer den att bli!

Nu ska jag publicera detta och börja på receptinlägget!
2010-01-30 @ 19:23:59 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det bara krånglar

Gud vad blogg.se krånglar för tillfället! Vet inte hur länge jag har försökt slippa in hit nu... Äntligenf får jag skriva några rader!

Jag håller på att göra en älgstek och vitlökspotatisgratäng nu just :) Snart får vi äta! Vad gott det kommer att bli! Vi har bara ätit paj och sådant smått och gott idag så det här är första ordentliga måltiden idag.

Jag skriver mer då vi har ätit. Om inte blogg.se krånglar dock!
2010-01-30 @ 18:52:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Skönt med lördag

Godmorning :)

Idag har vi sovit länge och utan väckarklockor! Verkligen skönt att få sova ut ordentligt och ingen stress alls. Jag vaknade lite före D så jag låg och läste en bok en stund. Det var mysigt! Tänk skulle man hinna det varje morgon. Tyvärr hinner man inte och ofta har man inte ork att läsa en bok då man har så mycket studier.


Vi har nyss ätit frukost och snart ska vi dra till Stenhaga och kolla in GW Gallerian lite. Vi letar ju efter boxarhandskar åt mig och jag behöver även vristskydd. Känns som att jag har så vingliga vrister så det är säkrare att jag har vristskydd. Speciellt då vi är utan skor då det inte finns alls något som stöder upp foten.

Det är underbart fint väder ute idag! Solen skiner så man blir så glad då den kuckar fram lite... Vet dock inte hur kallt det är ute. Säkert jättekallt! Men det är härligt med riktig vinter. I like it!


Jag ska inte träna idag heller. Det finns inget att gå på och sen behöver jag lite vila. Jag har så mycket träningsvärk i mina magmuskler! Gör ont då man hostar. Fast det är kul att det känns att man gjort något! Men imorgon ska jag gå på zumba igen!

Nu ska jag snoka vidare :)
Ha en riktigt bra dag!
2010-01-30 @ 11:25:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fredagsmys

Åh, vad härligt det är med fredagsmys! Är så skönt att bara ligga på soffan och proppa i sig grönsaker och dipp. Mums! Har kollat på Let's Dance och bara chillat.

Räkpajen jag gjorde var riktigt, riktigt god! Det tyckte D också!  Vi har paj att äta imorgon också..
Vill ni ha receptet får ni engagera er och säga att jag ska lägga upp receptet! :)



Har kollat lite på olika DNA-abonnemang och kollat vad som skulle vara förmånligast för mig. Nu just har jag 1000 sms för en viss summa. Men då jag var in och kollade på saldo så hade jag skickat 174 sms. Inte så lönsamt att ha det abonnemanget. Jag tror jag vet vilket jag ska byta till. Men nu så är mitt abonnemang på pappas namn ännu så det är han som måste byta det åt mig. Pappa får betala telefonräkningen ett tag till medan jag studerar ;)

Snart är det läggdags och imorgon ska jag sova så länge så länge! Fast som jag sa åt D så är det ju inte lika skönt att sova då man får som just då väckarklockan ringer. Då väckarklockan ringer så är det ju nog så himla skönt att sova!

Nu ska jag sluta babbla om ingenting :P

Gonatt!
2010-01-29 @ 21:51:33 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Zumba och nu helg

Nu har jag varit på zumba, lyft lite vikter, duschat och nu är det officiellt helg! :) Härligt!

Det var mycket zumba idag. Trodde det skulle vara lika lite den här gången som förra gången och få ha MYCKET rum. Men icke! Ryktet har spridit sig. Och det är vissa andra som tänker lika som mig tydligen. Zumban var bra och jag längtar tills de kommer med några nya danser och låtar. De lovade att nästa vecka skulle det droppa in nya.
Idag hade jag världens kråka framför mig. Hon hade inga underkläder på sig, ja ni läste rätt , INGA och  hon tog SÅÅÅÅ MYCKET PLATS! Blev lite irriterad nog... Speciellt då hon bara viftade på något. Äh, man borde inte jaga upp sig på sådant, men vad gör man....

D och jag ska åka och handla lite fredagsmat bara han orkar komma upp ur soffan. Han är lite trött efter dagen så får se om jag bara springer till närmaste affär efter lite förnödenheter så att vi klara kvällen. Tänkte jag skulle fixa räkpaj ikväll.

Kanske ni vill ha receptet? :)

Ska klä på mig nu så ser vi vad som händer. Babaaaj
2010-01-29 @ 16:43:28 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Helg!

Åh, underbara helg :)

Min handledare släppte mig lite tidigare idag. Snällt av henne! Hon tyckte att jag har varit så duktig så jag fick åka... Det var en liten grupp på 5 personer idag så det har varit ganska lungt.

Tenten idag gick bra! Det var ynka 5 uppgifter så det gick snabbt. Tre första var beskrivningsfrågor. T.ex. att förklara vad "ALL" är och vad "akut otitis media" är. Sen var det tre påståenden man skulle svara rätt eller fel på. Och till slut var det att ringa in rätt/rätta svar a, b, c, d, e eller hur många det nu var. Det gick så snabbt att skriva det där så jag blev riktigt chockad då jag skulle vända blad då det inte fanns fler uppgifter :P Bra så! Nu är det bara tre tenter kvar!

Tror jag ska nappa i 15 minuter innan jag åker iväg på Zumbaaaaaa! Wihaa! Det börjar 16.00 men jag ska åka några minuter tidigare och lyfta lite skrot. Bara jag hinner. Ser att klockan är ganska mycket egentligen. Vi får se vad jag hinner. Kan lyfta skrot efteråt också så behöver jag inte stressa.

Allt från Gina Tricot, förutom

Halsband H&M

 

Jag vet tyvärr inte varför den här andra bilden blev så otroligt gul! :/

2010-01-29 @ 13:39:24 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Freeeeeedag!

Godmorgon! :)

Det känns så härligt i min kropp från igår. Riktigt skön träning det där... Och efter praktiken får jag åka på Zumba! Jeij! Efter Zumban då så får man ta helg och då är man så nöjd med sig själv.

Jag sitter här före jag ens har ätit frukost. Tänkte att jag skulle ta det den vägen den här morgonen. Men jag tror egentligen att det inte är så bra. Man ska inte stressa med maten. Så är det då..

Ska snart sätta mig vid matbordet och äta gröt och dricka te. Ska läsa liiiiiiiiiite på tenten till. Jag ska bara ögna igenom det lite innan jag ska åka till skolan. Tenten börjar 9.00 och efter att jag skrivit åker jag genast till praktiken! Jag räknade att efter den här praktikdagen har jag endast 10 praktikdagar kvar! Wohoo! Jag tycker jag har varit ganska duktig som fått in i medeltal 3 praktikdagar i veckan. Det har varit kul men det ska bli skönt att jag har det över. För då jag har slutat den här praktiken så börjar nästa på måndagen! Det kommer att bli spännande.

Nu kom jag på att jag skulle ju kunna berätta lite om hurudana platser jag kommer att vara på praktik på. Men det gör jag sen!

Nu frukost!

2010-01-29 @ 07:25:01 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Slut på tentläsning

Har inte läst så aktivt idag. Vet inte vad jag har med det där att jag inte vill eller orkar läsa dagen före tent. Men nog skall väl det gå för sig hoppeligen :)

Ska kolla Kniven mot strupen en stund nu och sen är det nog dags för sängen. Imorgon ska jag först åka till skolan och skriva tent och sen åker jag till praktiken. Och efter det är det helg! Oj, vad härligt! D och jag ska bara ta det lung i helgen. Imorgon ska vi åka och leta efter sparringhandskar åt mig! Har bara säckhandskar där inte tummen är skyddad och det måste den vara i kickboxning. Men jag vill ju inte handla världens dyra handskar för jag ska ju bara gå nybörjarkursen för att få kondition. Jag tänker inte bli något proffs utan det är bara konditionen jag är ute efter... Klart det är kul att sparra också ;)

Ska drömma mig bort snart och drömma lite om pediatrik så att jag förhoppningsvis klarar tenten imorgon!

Najtinajti
2010-01-28 @ 21:11:39 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kickboxningsträning

Ikväll har jag varit på min första kickboxningsträning! Åh vad kul det var! :) Tiden gick riktigt snabbt.. Jag fick till och med en ny kompis. Vi var ett par och gjorde saker tillsammans. Vi var enda som kom ensamma och var flickor och vi är i samma viktklass så det var perfekt! Hon skall också fortsätta.

Man märkte verkligen att jag har någorlunda bra kondition. Vet ni då man ligger på mage och gör rygg? Då man sträcker ut ben och armar? Vi skulle hållas så ganska länge och nog tyckte jag att det tog på men inte så värst. Så ser jag en typisk finne (en man) bredvid mig och han hade inte ens upp benen i luften och han bara dreglade! Jag tänkte att "herregud, han dör ju snart!". Hahah!

Jag mår mycket bättre nu ocks efter lite träning. Jag tror det är därför jag varit så trött ;) Imorgon ska jag på Zumba! Kul!

Nu ska jag kolla Salkkarit!
2010-01-28 @ 18:33:12 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Den döda kvinnan

Läste ni igår artikeln om kvinnan som legat död i 2,5 år?

Jag hittar tyvärr inte artikeln nu just, men det handlade just om en lite äldre kvinna som legat död i 2,5 år. Hon hittades liggandes i soffan hemma hos sig då någon skulle komma dit och renovera något.

Den här kvinnan bodde i samma område som där jag och D bodde ifjol i Helsingfors! Iiuuuu! Usch vad äckligt! Tänk har man bott i samma hus med henne. Det vet jag inte. Men äckligt!

Hur har ingen saknat henne och letat efter henne? Hade hon ingen obetalt hyra eller något? Ja, jag vet inte...
2010-01-28 @ 13:58:31 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Förändringar på blogg.se

Ser att det skett några förändringar här på blogg.se Har inte orkat kolla det något desto mera... Hinner väl.

Jag är hemma och jag håller på och städar! Badrummet är klart så nu ska jag bara orka ta fram dammsugaren och suga golvet och soffan! Torka golvet får den här sambon göra :)

I skolan idag hade vi om reuma, SLE och lite om njurarna. Gick helt bra nog att lyssna, men jag vill helst inte tänka på nästa vecka då man måste läsa på den tenten! Det är så mycket och invecklade saker. Uff. Jag gruvar mig lite för morgondagens tent i pediatrik också. Jag måste verkligen sätta mig in i det ordentligt idag efter att jag städat! Pediatriken handlar om RSV, Rota, Otits media, Barn Onkologi och sådana roliga saker.

Efter skolan idag for jag ju till Hemtex, vilket jag berätta redan igår att jag tänkte att jag skulle göra. De hade -50% på redan nedsatta varor! Himmelriket alltså!

Detta köpte jag:


Två set med sängkläder. Två dynvar (örngott). Ett lakan. Allt detta skulle ha kostat över 119€ men jag betalade 29€. Världens fynd ellet något!?

Nuuuuu ska jag städa klart!


Påklädd till tusen!

Stickad kofta - H&M
Jeansleggings - Gina Tricot
Sjal - Vero Moda
Linne - Gina Tricot
2010-01-28 @ 13:03:40 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mycket piggare idag

Godmorgon allihopa!

Jag känner mig så mycket piggare idag att det är otroligt. Tydligen behövde jag den där dagen att bara vara helt slö och bara vara hemma. Men ikväll ska jag träna!

Sitter i skolan nu och printar föreläsningsmaterial men den där printern krånglar så det kommer en massa halvsidor. Får printa ut igen senare efter föreläsningen. Det är ju inte material jag behöver nu just.

Inremedicin för sista gången idag! Imorgon är det tent. Så ikväll gäller det att läsa in till det sista!

Nu ska jag gå till klassen..

Hejdåååå!
2010-01-28 @ 08:01:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sova snart

Huhhu, trött trött.. Tror jag ska lägga mig snart och hoppas att jag är MYCKET piggare imorgon. Har känt mig som en hösäck hela dagen. Ingen träning :( Imorgon ska jag träna! Fast jag är trött ska jag träna för att hoppas att jag blir piggare!

Har pressat apelsinjuice åt mig ikväll också så C-vitamin har jag fått i mig :)

Imorgon är det skola från 9-12.00. Sen ska jag åka in till stan ett varv till Hemtex där de har -50% på varor. Ska se om det finns något behövligt att köpa. Kanske några fina och fräscha sängkläder eventuellt!

Godnatt allihopa!
2010-01-27 @ 20:54:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Undertempererad?

Jag är så trött så trött! Tog nyss tempen på mig ifall det är feber jag har men jag har bara 34 grader! Det är väl inte riktigt bra heller? Tror nog jag skippar den där träningen ikväll.. Det blir imorgon och fredag istället bara jag är i skick.


Jag har faktiskt funderat varför jag är så otroligt trött! Fastän jag tagit massor med tupplurer och sovit bra om nätterna. Jag har väl feber av något slag, fast åt andra hållet! HYPOTERMI med fint ord :P

Nu ska jag försöka orka läsa lite på den där armade tenten...
2010-01-27 @ 16:46:09 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Yrhuvud

Nu har jag vilat i 1½ timme här på soffan så jag känner mig lite snurrig i skallen.. Egentligen skulle jag kunna snarka en stund till men jag måste vä nog behärska mig lite!

Jag ska börja läsa på tent och sen har jag lovat att jag ska fixa mat åt D tills han kommer hem! Men nu just lider jag av mattorka så jag har inga alls idéer på vad jag skulle kunna fixa ihop. Vi har ju fått en massa älgmalekött av D's pappa så vi har typ bara ätit köttfärssåser i olika varianter nu. Börjar egentligen bli lite less på det, men vi har ju i princip inget annat i kylskåpet heller så jag måste komma på något intressant!


Skoldagen idag har gått kallt och smidigt. Med kallt, menar jag att vi var i auditoriet och det verkar som att de inte har på någon värme där! Den här gången hade jag iallafall förberett mig med strumpbyxor, stickastrumpor och stickatröja! :D Jag frös inte så grymt, men man kände stor skillnad på temperaturen i korridoren och i auditoriet. Brr!

Föreläsningen var faktiskt ganska okej idag. Vi pratade om Parkinsons, Epilepsi och MS. Parkinsons hade min farfar och MS har några bekanta så man visste lite vad det var, men intressant att höra djupare!

Sista Inremedicin föreläsningen imorgon och dagen efter det är det tent i pediatrik!

2010-01-27 @ 13:02:03 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Onsdagmorgon

Godmorgon!

Jag är jättetrött ännu fastän jag gick och la mig lite efter 22.00 igår.. Jag var så trött så trött så jag somnade nästan direkt! Jag vet inte vad jag har för trötthetsperiod nu då jag är så trött hela tiden..

Internet funkade inte heller igår på min dator så jag blev lite sur. Så därför har jag inte uppdaterat mera igårkväll. Jag vet inte vad det var för fel, för jag startade om datorn kanske tre gånger men inget hände.

Håller på och fixar frukost nu åt mig och D. Jag måste nog börja äta nu så jag hinner åka till skolan i tid. Vi börjar 8.15 idag, vilket är lite tidigare än vanligt. Vi har inremedicin idag igen ända till 12.00. Då ska jag bara äta i skolan och rusa iväg hem och sova!

Nu ska jag äta frukost. Vi hörs senare idag!

2010-01-27 @ 06:25:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött efter en lång dag

Oj äntligen får man slappna av och bara ta det lungt.

Min ögon tänkte inte hållas öppna på föreläsningen. Det var ändå en ganska intressant föreläsning som gäller min praktikplats så jag hade nog ändå öronen öppna. Jag började fundera hur jag ska klara av patienter som får ett chockerande besked. Det är väl något man lär sig hur man som vårdare ska hantera det.

Praktiken har gått som vanligt också. Helt bra med andra ord. Gav handledaren utvärderingsblanketten så att hon ska få börja fundera över den lite. Hon sa nog att jag är godkänd ;)

Nej, nu ska jag sluta tänka på skolan. Det är värst då det ska ta ett tag innan man varvar ner. Efter praktiken tog jag en femton minuters powernap och det bara snurrade på en massa praktik- och skolsaker i huvudet på mig.

Ikväll ska jag bara slappa och ta det lungt!
2010-01-26 @ 17:45:21 Permalink Studier Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Praktikdag

Godmorgon alla läsare! :)

Nu är det tisdag morgon och jag ska snart åka till praktiken! Kan ni tänka er att nu har jag mer än halva praktiken över! Håller inte räkningen längre om vilken dag jag ligger på men jag har bara 4 veckor kvar där på praktiken! Jipii! Då är min grundpraktik över!

Jag ska ta med alla världens papper och blanketter åt min yngre handledare nu så att hon får börja skriva en utvärdering. Vi måste även besluta tillsammans om en dag då vi tänkte ha utvärderingen vecka 7. Vi är på vecka 4 nu så det är snart det ;)

Nu ringer min sambos väckarklocka och han är lite sömnyr. Heheh, stackarn. Idag snoozade inte jag alls något och det gick mycket bättre att stiga upp då, då man steg upp genast klockan ringde. Man blir egentligen bara tröttare av att snooza, men det är ju bara så sköööönt!

Ja ja, kommer att vara en tung dag idag då jag har så lång dag. Men hoppas ni alla har en bra dag och jag försöker hinna skriva bara jag hinner!

2010-01-26 @ 06:02:30 Permalink Studier Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Läggdags

Nu har jag spelat Guitar Hero i nästan 2 timmar i sträck! Endast jag. D orkade inte då han tränat så hårt idag så hans händer bara skakade :P

Så nu måste jag lugna ner mig så att jag kan somna. Måste verkligen gå och lägga mig nu snart för jag har tidig morgon imorgon igen! Det är praktik som gäller då igen.. Och på eftermiddagen har jag skolan från 16.00-18.00. Har hematologi imorgon.

Jag har annars faktiskt hunnit läsa två powerpoints till tenten. Jag har skrivit anteckningar så att jag ska minnas bättre. Imorgon blir det mera läsning bara jag orkar! Brukar vara så trött de där tisdagarna då jag har så långa dagar.

Ska hacka ihop lite mellanmål att ta med till praktiken nu!

Nattinatti
2010-01-25 @ 22:00:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Pediatrik

Läser lite på pediatrik nu och gör lite anteckningar. Åter en gång är jag lite vilsen med vad jag ska satsa på fastän jag har skrivit två tenter redan! Men men, det är nog de här begreppen och sådant som gäller.

Det är första gången skolan har det här systemet att man får tenta bort delar varje vecka och lärarna är så otroligt stolta över oss för vi har fått så bra resultat! De andra klasserna har fått mycket sämre då de har varit tvungna att skriva en hel hög med massa olika saker. Själv tycker jag också att det här systemet är mycket bättre också! Lite tungt att nästan varje dag läsa på tent men det går nog bra.

Har varit på Zumba ikväll och det var riktigt kul och bra igen! Tycker mest om den här som drar på måndagar. Hon är så glad och sprallig. Det är mera fart på det hela med henne. Jag skulle också vilja åka och prova på Magdalena Siggs Zumba. Hon håller här i Vöråstan så det skulle inte vara så långt borta. Hon lär vara en bra ledare!

Nu ska jag sluta babba och fortsätta läsa lite till :)

2010-01-25 @ 19:16:10 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vad ska jag?

Hej på er!

Nu har jag sovit i en timme ungefär och skönt har det varit! Då jag la mig ner här på soffan så tänkte jag surfa lite innan jag skulle sova men icke! Mina ögon var så tunga, så tunga så jag fick ge upp och sova istället. Men nu känner jag mig mycket piggare!

Har satt på en kastrull med vatten att koka. Ska springa nu och kasta i riset. *springer iväg*

Nå nu!

Jo, skoldagen idag! Har haft föreläsning i sömnapné, pneumoni, ventromb och lungemboli. Ursäkta mig, men ganska så tråkiga ämnen. Men jag måste hålla ut. Under kaffepausen fick vi veta att vi fått in våra resultat för kirurgitenten. Jag fick 3! Riktigt nöjd! För vet ni vad. Jag fick 10 av 12 rätt! Det var en sträng skala!



Vi hade även praktikinfo idag och vi fick veta var vi skulle vara på praktik. Det blir E3 och A3, plus att jag får vara på OP i två veckor :) Nice, nice, nice! Och på samma gång fick vi veta att vi måste börja bestämma oss om nästa praktik också. Alltså om hösten 2010! Vi har hemvård och mental- och missbrukarvård då. Hemvården blir kanske i Närpes på hemsjukvården. Jag skulle även vilja vara här i Vasa på hemsjukhuset. Mental- och missbrukarvården är lite värre då. Jag skulle vilja ha något att göra med barn och ungdomar. Men vi måste se. Jag ska diskutera med D, systrarna och mamma om vad de tycker.

Inklädd i min härliga fleecetröja från H&M!

2010-01-25 @ 14:45:10 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött måndagmorgon

Godmorgon!

Det var inte bra att sova 2½ sådär sent på kvällen för jag tänkte aldrig somna igårkväll. Vi spelade Guitar Hero till halv 1 på natten och pigga var vi men vi var ändå tvungna att gå och lägga oss. Det tog LÄNGE innan jag somnade. Men annat var det i morse då jag var så trött. Är trött ännu! Vill bara lägga mig ner och sova...
Blir antagligen en powernap efter skolan idag.

Sitter här och dricker te nu och myser. Snart måste jag åka till skolan och lyssna på en inremedicinföreläsning. Det är om neurologi idag och kanske något annat. Lite mindre intressanta ämnen den här veckan, men nog ska det gå för sig! Då jag kollade genom powerpointen så var det en massa nya latinska ord och jag tänkte att min hjärna tar nog inte emot fler latinska ord! Har ju pluggat in en massa ord nu de senaste veckorna! Men det kommer bara mera.

Måste som sagt också börja läsa på den där pediatriktenten idag. Tycker jag varit så duktig då jag börjat läsa i tid till de här två andra tenterna så att jag nästan inte alls har läst något dagen före tenten. Då är det enough för mig :P Så idag ska det läsas! Måste också passa på då jag slutar redan 12.00 och D slutar senare så jag får läsa i lugn och ro. Igen Guitar Hero får va på heller!

Nu ska jag kolla lite vilket klassrum vi ska vara i idag.

Ha en riktigt bra dag!
2010-01-25 @ 07:22:46 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Guitar Hero 5

Håller på och spelar Guitar Hero 5 nu för fullt :)
Jag har klarat en låt på Hard men jag tror jag håller mig till Medium ett tag till.. Heheh.

Riktigt kul spel det här faktiskt! Vi tänker skaffa en gitarr till stå att vi får spela mot varandra. Det kommer att bli kul! Vi vill även ha en till dosa till Wii så att vi kan spela mot varandra i andra spel.

D och jag har bastat och vi ska nog snart gå och lägga oss. Måndag imorgon igen och ny arbetsvecka! Jag har skola imorgon och slutar redan 12.00. Härligt! Fast då ska jag läsa på nästa tent, som är pediatrik. Jag har endast två praktikdagar nästa vecka. Ganska skönt det egentligen. Fast jag trivs ju nog bra där men det är ganska jobbigt att ha både skola och praktik på samma gång.

Nog om skola nu!

Nu ska vi spela Guitar Hero 5! :)

2010-01-24 @ 22:23:03 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En lång tupplur

Hej på er alla!

Jag har inte hunnit vara in på nätet alls idag så det här blir dagens första inlägg idag. D och jag har tagit en tupplur på 2½ timme. Skönt var det! Hoppas bara man somnar någongång ikväll då :)

I morse vaknade vi runt 10.30 tiden och egentligen skulle jag iallafall ha kunnat sova ännu längre men vi steg nu iallafall upp då i och med att L hade en buss att passa. Så vi vaknade och åt frukost och nästan genast efteråt började jag fixa lunch. Så då var det bara att åka iväg in till stan med L till bussen. D och jag snurrade på på stan en stund efter att vi skjutsat L. Vi har köpt Guitar Hero 5! :)

Har inte ännu bekantat mig så mycket med spelet men det verkar nog riktigt bra! Man kan ju välja mellan att spela bas och gitarr. Och man kan även köpa till flera instrument till det här spelet.

Nu ska jag gå ner med tvätten till torkrummet.
2010-01-24 @ 18:37:59 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Spel för fullt

Vi har det riktigt skojigt här ikväll! :)
Vi spelar Guitar Hero och Wii! Kul att spendera kvällen på det viset i bra sällskap..

Lina och jag har varit och ätit pizza till Kotipizza här riktigt bredvid och det var nog så gott! Mums! Jag åt en Mexi-kana kotzone. Jag äter inget annat än Kotzone på Kotipizza. De är så goda! Och vet ni vad!? Man får studierabatt där! Han frågade bara "Har ni studiekort?" jag sa högt "Jooo!". Han ville inte se dem ens och gav oss rabatt. Det var prima! Han sa att vi får drickan gratis med studiekort, men min pizza kostade 9,60€ och drickan 2,30€ och han ville bara ha 7€ så det var riktigt bra för mig det :)

Nu är det min tur att spela Guitar Hero!
2010-01-23 @ 20:59:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Spelar Wii

Lina och jag håller på och spelar Wii Sports nu :) Eller jag sitter mest och kollar på nu så hon får prova på! Jag hoppas vi snart hittar flera roliga spel. Det är ju bara några småspel det här så..

Finns det något bra och roligt spel någon rekommenderar?

Vi har annars varit till GW Galleria idag. Först var vi och åt till McDonalds och efter det for vi på lite shopping. Faktiskt, jag köpte ingenting! Jag provade ett par gymnastikbyxor som var på rea men de såg inte alls bra ut på mig. Så det blev inget! L hittade ett riktigt bra rea-kap idag. En snygg sportigare vinterjacka på 50%!

Det är ganska tyst här nu då lilla A har åkt. De for riktigt nyss så att de inte skall behöva köra i det allra mörkaste.

Får se när den här D kommer hem. Han skulle ända till Kokkola så det tar nog en stund.

Ja, vi får se vad vi hittar på ikväll. Om det blir Wii hela kvällen, eller? :)
2010-01-23 @ 16:02:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Full rulle

Här är det full rulle med lilla A i farten! :)

Har nyss hämtat hit Lina också från bussen och vi ska väl alla fyra åka in till stan på lite äventyr. Ingen shopping för mig dock men det är alltid kul att titta!

D kunde ju inte hålla sig från jobbet så han är där nu just.. Hah :P

Jag har stigit upp ganska tidigt i morse då A var så gnällig. Vi kom fram till att han var hungrig så jag kokade gröt åt honom. Sen la jag mig en liten stund till men då kom A och öppnade upp skjutdörren och det betydde säkert att det är dags att stiga upp!

Vi hörs då jag hinner :)
2010-01-23 @ 11:07:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Helg helg helg!

Jipii, äntligen är det helg! :) Nu får vi slappa och inte tänka på något jobb eller skola!

Snart kommer syster R efter mig så ska vi åka på Zumba. Vad kul! Jag hoppas också att vi slipper med. Jag tror ju att det är många som inte orkar åka till redan kl.16 men man vet aldrig.

Praktiken har gått bra idag. Fick en ny handledare idag. Nämligen en närvårdare som är yngre än mig. Hahaha. Känns ganska komiskt :P Men vad gör det. Det ska nog gå prima iallafall. Hon är shysst och hon är faktiskt den som är mest initiativtagande och vill visa mig allt möjligt. Jag har varit 5 veckor nu på praktiken och jag har 5 veckor kvar. Nice det! Det börjar lida mot sitt slut. Heheh..

Ikväll kommer jag att busa med lilla A :) Får se vad han tycker om leksakerna vi köpte åt honom. Jag berättade väl inte vad vi köpt? Vi köpte en leksaksverktygslåda med alla möjliga verktyg. Typ hammare, såge, vattenpass, skruvmejsel och mycket annat :) Vi köpte även en traktor för han gillar bilar!

Ja, nu ska jag bara vänta på min skjuts så ska vi börja åka snart.

Trevlig fredag åt er alla!

2010-01-22 @ 14:08:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Ganska tråkig kväll

Jag brukar njuta av att vara ensam ibland och bara lata mig... Men nej, usch vad tråkigt det har varit ikväll tycker jag. Det är roligare då sambon kommer hem någongång och att man får sova med någon! Och inte med vem som helst förstås! Nu måste jag sova helt ensam :(

Tror jag ska krypa ner i sängen snart och kanske läsa i min bok lite. Jag orkar inte surfa på datorn längre och jag orkar heller inte kolla på tv. Det är även snart dags att sova för det är tidig morgon som gäller imorgon igen! Det är alltså praktik för sista gången den här veckan imorgon.

Och efter morgondagen är det helg och får bara slappa och inte göra något! Härligt! Det blir även en roligare helg då lilla A kommer hit imorgon och på lördag kommer L :)

Godnatt allihopa!
2010-01-21 @ 21:22:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Myskväll

Halvligger här i soffan och kollar på TV. Funderar ifall jag skulle orka sätta igång Wii och spela lite. Nu kommer jag på att jag kanske inte har berättar åt er, kära läsare, att D och jag köpt Wii! Vi har iallafall gjort det :)

Vi funderade på vad vi skulle kunna köpa för konsol och jag sa att jag vill inte ha någon konsol där man sitter med en dosa i handen och bara fläskar. Det ska vara fart och fläkt på! Så då bestämde vi oss för att köpa Wii. Enda spelen vi har nu just är de som kom med konsolen och det är 6 småspel. Det är boxning, tennis, baseball, bowling, golf och.. och...jag kommer inte på det sista! Öhh.. *springer och lägger på konsolen* Det sista spelet är.... Hahaha.. Det är bara 5 spel! Ursäkta mig. Jag kom ihåg fel...

Nu då jag ändå har igång det ska jag spela lite. Tråkigt att sitta hemma ensam.
Men först måste jag hänga upp tvätten på tork!

2010-01-21 @ 19:14:47 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Svar


Tack så mycket Fia att du tycker jag har en intressant blogg! :)
Har varit lite torrt på bloggfronten nu ett tag men jag hoppas jag kommer igen snart.. Jag är på god väg!

Lönen vill jag helst in börja prata om här. Löner ska man inte vifta med hur som helst. Har du en e-mail adress kan jag säga ungefär vad jag får. Kan säga så mycket att det inte är något att klaga på iallafall :)

2010-01-21 @ 19:05:10 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lessen

Har stresstädat här innan jag tänkte åka och svettas till gymmet för att sen få vara nöjd med mig själv och bara njuta hela kvällen :) Dock får jag bara njuta för det ena men icke det andra. Zumba var nämligen fullt! Jag fick ingen biljett :( Jag fick heller inte gå utan biljett sa en av personalen jag frågade ifall jag skulle få gå iallafall...

Sååå, jag är lite sur över det! Tänkte att jag skulle lyfta lite vikter då istället men jag har träningsvärk från gårdagens pump så det gjorde bara ont att lyfta vikter så jag styrde kosan hem igen då.

Jag ska snart gå i duschen och då får jag njuta av att jag är ren, att jag har tent 2/6 gjord och att jag städat.

D är i jobb över natten så jag är helt ensam här ikväll och inatt. Ska bara mysa för mig själv. Frågade B om hon och några till skulle komma hit ikväll men de skulle till Närpes så jag ska bara njuta av tystheten här hemma.

Imorgon kommer syster R och lilla A hit! Och då ska vi på zumba! Måste säga åt henne att vi måste åka dit åtminstone en halvtimme före imorgon för jag tänker inte vara utan biljett imorgon också. I och för sig är det redan 16.00 det börjar imorgon så många har kanske inte hunnit från jobbet då ännu heller.

Nu ska jag duscha och då blir det soffan och tv hela kvällen lång!

2010-01-21 @ 16:46:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Tentdags

Oj hohho, vad jag är nervös nu just. Det pirrar faktiskt i mig. Det är länge sedan jag har varit nervös inför ett prov :P Men det är väl bara bra om man är lite nervös!

Har varit på praktik från morgonen och jag åker dit igen efter tenten.
Det är ganska tung grupp idag. Det är så många som är mycket minneslösa så det är ganska tungt att få höra på samma historia 50 gånger efter varandra. Man vill ju inte verka helt otrevlig heller och inte alls lyssna.

Men nu ska jag ge mig av till klassen och skriva tent!

Wish me luck!
2010-01-21 @ 09:19:23 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


French braid

Idag har jag lärt mig att fläta inbakade flätor! :) Och på mig själv till och med!
Har nästan ägnat det mesta av tiden idag på att fläta flätor... Ibland blev jag fittig och gav upp och efter en stund skulle jag prova igen.

Jag tog youtube till hjälp:



Här är mitt eget slutresultat och jag är så stolt med tanke på att det är första gången:




Har varit till gymmet idag på Pump! Det var så tungt så tungt. Bara skakade i armarna efteråt. Länge efteråt till och med.

Nu ska jag läsa liiiite till på tenten och sen får det räcka. Jag ska lägga mig ganska snart också. Ska upp till praktiken till 7.30 redan. Som ni kanske märker så for jag inte till Fontana. Tyckte att det nog skulle bli för tufft att åka då jag skall upp så tidigt + att vi har tent.

Godnatt allihopa!
2010-01-20 @ 21:05:50 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jah!

Jah! Jag klarade patologitenten! Wohoo!

Det är bara den här andra tenten nu då. Det har inte blivit så mycket läst sedan sist. Tycker jag har läst genom det några gånger nu och inte lär jag mig något nytt! Men jag måste iallafall försöka lite till..

Powernap lockar nu också..

2010-01-20 @ 14:59:09 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det är kul att städa

Varför är det alltid så kul att städa då man borde läsa på tent?
Nu just skulle jag vilja städa och reda upp men jag vet ju att jag måste läsa på tent! Verkligen måste! Det är ju imorgon det är tent...

Och speciellt om jag skall åka till Fontana en stund ikväll med Fia! Då måste jag läsa nu.

Dagens föreläsning var intressant! Det handlade om Barn Onkologi! Jag tror inte att jag själv skulle klara av att arbeta med barn som har cancer. Skulle vara så tragiskt. Jag tror inte att jag skulle kunna lämna arbetet på arbetet. Jag skulle ta med det hem och sitta och fundera. Tror det skulle vara alltför känsloladdat för mig personligen. Bra att det finns sådana som klarar av det!

Ofta då man hör ordet cancer så tänker man genast på döden. Men för barn är överlevnadsprocenten 70-75% och för vuxna över 50%. Egentligen är det inte så grymma siffror men man tänker ändå genast på döden. Det finns egentligen värre sjukdomar men vi ser detta som jättegrymt.

Nu ska jag orka läsa en liten stund.

2010-01-20 @ 12:16:48 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Onsdag, redan!

Godmorgon på er alla!

Tänk att det är onsdag redan! Hjälp, vad tiden går snabbt. Fast det är väl bra för då vet man iallafall att man inte har tråkigt.

Håller på och slänger i mig frukost nu. Ska snart åka till skolan på en kort pediatrikföreläsning. Det är sista föreläsningen om det ämnet innan prov. Det är mycket man ska lära sig på några få gånger! Tack och lov har vi inte ett megastort prov utan flera små prov. Känns kanske lite jobbigt nu att ha tent varje vecka men hellre såhär än ett stort prov.

Ikväll gäller det då att sitta med näsan i mina papper. Fast det blir nog en sväng till gymmet också. Annars orkar jag inte koncentrera mig hela vägen.. D är borta stor del av kvällen också så jag får läsa helt i lugn och ro.

Det är fest på Fontana ikväll. Har funderat om jag ska gå faktiskt en stund. Men vi får nu se. Det är den där tenten som trycker på imorgon.

Såhär ser jag ut idag:





Längre topp - Vero Moda
Kofta - Vero Moda
Leggings - Gina Tricot

Jag flinar så otroligt vackert!

 

Egengjort smycke.
Det är syggare i verkligheten!

2010-01-20 @ 08:38:34 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Skulle kunna lägga mig

Nu skulle jag kunna gå och lägga mig. Men inte kan jag väl göra det riktigt ännu :P Har ju lite längre sovmorgon imorgon då vi börjar först 10.15! Tror nästan jag ska bädda ner mig i sängen iallafall och läsa lite på kirurgitenten.

Börjar bli lite orolig för den tenten då man inte vet riktigt vad man ska satsa på! Har iallafall tryckt in de flesta latinska termer i huvudet. Jag undrar nu då att ska jag kunna symptom, hälsohinder, diagnos och sådant bajs också? Det skulle vara trevligt med närmare direktiv...

I pediatrikdelen hade föreläsaren satt in en modell av provet så det är bra! Där kommer det även att komma räkneuppgifter så jag måste repetera min miniräknare i hjärnan :P Nämen, uppgifterna som fanns på exemplet var enkla!

D och jag har varit till Minimani ikväll och köpt några leksaker åt lilla A att ha här :) Han kommer väl hit till helgen s då måste han ju få ha lite leksaker. Fast han tycker ju att alla andra saker förutom leksakerna är roliga.

Nej, nu ska jag på allvar krypa ner i sängen nu med kirurgipapprena en stund.

Godnatt allihopa!
2010-01-19 @ 20:42:46 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Knasigt värre

Igår ringde någon från Vasa Nation i Helsingfors och frågade D om han ville börja vara "baarimikko" på Vasa Nation. Jag hörde bara att D sa att det nog skulle vara roligt men att han har så mycket annat så tyvärr så går det inte.

Då jag frågade efteråt vad det handlade om så sa D att de ringde från Vasa Nation och frågade det där då. Så sa jag "Men Vasa Nation är ju i Helsingfors!". D började skratta och sa att han trodde det fanns här också. Hahahah. Tänk skulle han ha lovat och hoppsan skulle det vara i Helsingfors :P Ja jösses. Men typen som ringde åt D sa att hon sett honom i skolan. Det börjar vara ganska längesedan D var i skolan i Helsingfors.

Nåja, sånt händer. Roligt var det iallafall.
2010-01-19 @ 17:52:30 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Arbetsdagen över

Nu är min arbetsdag över! Praktiken och skoldagen är alltså slut för idag :)

Praktiken har varit ganska rolig. Dock en mindre rolig nyhet fick jag. Min handledare har brutit armen så hon är borta i 8 veckor. Jag är ju på praktiken i bara 5 veckor till. Så nu är jag utan handledare då IGEN. Hade ju ingen handledare ifjol heller :P Hahahah. Har jag någon tro nästa praktik? Hoppas iallafall!

Föreläsningen i skolan var nog intressant, men själv satt jag och läste lite på kirurgi. Onkologin kommer ju inte i någon tent så jag lyssnade på det endast med ett halft öra. Innan jag for hem printade jag ut mera föreläsningsmaterial, men såklart ska ju något papper fastna någonstans så att man inte ska kunna printa ut längre. Bläh! Orkade inte gå upp till datasalen för att printa heller.. Tar det sen då.

Tänkte jag skulle powernappa lite, men nu tycker jag klockan börjar vara så mycket så det är onödigt att nappa. Bara D har duschat så ska vi åka till Minimani! :)

Nu slår jag till på stort och ger en några bilder. Borde skärpa mig med det!

Hela alltihop från Gina Tricot

Sköna myskläder :)

 

Vi har det så himla stökigt här nu just! Bara just där vid soffan för det är där vi spenderar vår tid mest nästan :P Vem vill städa?

2010-01-19 @ 17:34:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Praktik

Godmorgon! :)

Jag är inte så himla trött idag som jag var igår. Nacken känns mycket bättre också efter att D masserade den lite.. Fast efter att den här dagen är slut kommer jag att vara riktigt trött! Tror jag ska passa på att ta en powernap mellan praktiken och skolan. Bara jag hinner.

Ja, det är praktik som gäller idag igen. Håller inte koll på räkningen hur många dagar jag har varit nu riktigt. Det är iallafall 5 veckor kvar med ca 3 dagar per vecka. Det kommer nog att gå fort! De här dagarna bara rusar iväg. Vi är ju redan på vecka 3 det här året. Idag är det den roliga gruppen på praktiken så det ska bli kul att vara där.

Oj nej, vad klockan rusar iväg. Måste ju åka iväg jag nu! Hejdåå :)

2010-01-19 @ 06:09:21 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nackspärr

Tror jag lider av nackspärr. Bläh! Gör ont att vrida huvudet åt höger.. Väntar på att D ska massera nacken min lite. Ont det kommer att göra men skönt efteråt förhoppningsvis.

D och jag har nyss varit till affären och stressat genom affären för vi for så sent dit :P Nästan bra det så tar man inte med något onödigt. Endast det som står på lappen. Fast jag föredrar nog att ta det lungt.

Det har inte blivit så mycket av mitt läsande. Ett problem, vilket är en ganska dålig ursäkt, så är att vi har för lite uttag och lampan är urdragen så jag ser inte att läsa. Hahah! Men imorgon ska vi åka till Minimani och handla en skarvsladd. Det är ju datorer och högtalare kopplade till de andra uttagen. Egentligen borde ju jag dra ur min dator så att jag skulle få läsa.

Imorgon är det en lång dag igen. Börjar 7.30 på praktiken och slutar 14.30. Sen får jag vara hemma en liiiiiten stund. Kl.16 börjar skolan. Usch vad jobbigt. Förra tisdagen var jobbig. Var jättetrött på kvällen. Samma ämne imorgon som förra tisdagen, nämligen onkologi. Ganska intressant nog faktiskt. Bara man orkar lyssna.

Men nu ska jag få min massage :)
2010-01-18 @ 20:32:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Har läst lite

Jag har faktiskt läst lite på tenten :) Duktig Jag!

Väntar som bäst på zumba nu! Vill, vill röra på mig! Hoppas bara det inte är så hiiiiiimla fullt! Vill ju kunna ta ut svängarna ordentligt.

Fortsätta läsa!
2010-01-18 @ 15:23:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fortfarande trött

Det är så skönt så skönt att ligga på soffan invirad i filten. Har sovit i ca 1½ timme nu.. Skulle kunna sova mera men jag måste hinna läsa på tent idag också! Sover väl inget inatt heller om jag sover ännumera..

Hoppas jag piggnar i efter lite Zumba ikväll :) Längtar!

Skoldagen annars har gått helt bra. Inte så mycket mera att säga om den saken förutom att Pediatrik är intressant! Har också konstaterat att som hälsovårdare måste man trycka in massor med saker i sitt huvud! Fast det är ett senare problem. Heheh..

Nej, nu på riktigt måste jag ta tag i kirurgiläsandet!
2010-01-18 @ 13:43:20 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött och nackont

Godmorgon!

Det är måndag morgon och jag är jättetrött idag, plus att jag har nackont. Har säkert sovit i någon konstig ställning inatt.

D for nyss till hans praktik och snart åker jag till skolan. Föreläsning i pediatrik till 12 idag så det ska väl jag klara av.

Sängen ser så lockande ut.. Så varm och skön. Men jag har bestämt mig att jag får ta en powernap efter skolan. Heheh.. Efter powernapen måste jag börja läsa på kirurgi. Har tent på torsdag och det är ganska mycket info som ska inproppas i hjärnan.

Ja, jag skulle berätta igår att jag hade fått mitt skattekort hem till mamma och pappa. Såg att de hade sänkt min skatteprocent rejält! 11%! Hah! Har redan höjt den rejält, för jag tänker INTE betala tillbaka sen.. Vill hellre ha en julklapp. För speciellt nu är det risk att man går på minus om man måste börja betala tillbaka skatt. Det skulle inte vara så kul.

Nu ska jag sluta babbla här i sömnyran. Ska snart åka till skolan! Hejdoååå

2010-01-18 @ 07:37:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hur långt får de gå?

Gick in p Aftonbladet och stötte på bilden här nedan. Alltså tror någon verkligen på det? :D Hahahahah.. Jag tyckte det var det sämsta. "Jag gjorde det utan att sporta". Nej, dra mig någonstans. Ja, jösses. Man får sig ett gott skratt iallafall.

 

Godnatt med er alla. Nu ska jag lägga mig.

2010-01-17 @ 21:47:13 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I Vasa igen

Hejsan hoppsan! Nu är D och jag i Vasa igen :) Vi har nyss ätit lite och nu sitter vi båda i soffan med våra datorer.. Heheh.

Vet ni vad?
Idag tog jag mig ut och skida! Har inte skidat på flera år.. Minns inte när jag skidat sist men nog kunde jag ännu. Pappa har gjort ett skidspår på vår gård och åkern så vi har snurrat runt där några gånger. Undrar om jag får skida någon mer gång i vinter. Nu efteråt känner jag mig euforisk av motion i den friska luften! Härligt.

Från det ena till det andra så är det skolan som kallar imorgon igen. Den här veckan har vi Pediatrik! Kul och intressant det kommer att vara! Har dessutom bara en halv dag imorgon så jag får komma hem tidigt och börja läsa på nästa tent, som är kirurgi. Ett ganska maffigt kapitel dessutom så jag måste nog börja i tid.

Nu ska jag kolla lite skolsaker här på nätet!

Bye
2010-01-17 @ 20:01:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vet någon varför?

Vet någon varför texten i mina blogginlägg blir så liten varje gång jag skriver på Internet Explorer? Då jag skriver i Mozilla Firefox är textens storlek normal.

Finns det någon mer teknisk och smart människa som kan svara på detta?

2010-01-17 @ 10:30:11 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I Kalax

Godmorgon! :)

Sitter i Kalax nu och D och jag har nyss klätt på oss så snart ska vi gå ner och äta lite frukost. Har varit skönt att få sova lite längre idag igen. Men imorgon är det skolan som kallar igen och tidiga morgnar!

Revyn igår var riktigt bra tyckte jag! Jag tror jag skrattade i nästan varje nummer. Det var en mycket jämn revy och det var bra! Det fanns inget som var riktigt skit och inget som man inte totalt missade poängen i. Förr om åren (om det inte har med att jag mognat eller något) har jag i vissa nummer inte fattat poängen alls. T.ex. ifjol i den där scenen där de kör på Eepee parkeringen så fattade jag inte alls vad det handlade om så jag fattade inte alls vad det var för roligt med det. Efteråt först fick jag veta vad det handlade om och då var det ju roligt :D Så så kan det gå ;)

Ja, idag ska jag åter igen åka till mamma och pappa en stund och leka med lilla A igen :) Det är ju avfärd till Vasa idag igen. Den här gången ska jag låna mammas bil i 1½ månad medan jag har både praktik och skola. D åker ju på sin praktik på måndag och det är ju i Malax så då behöver vi båda bil.

Ha en bra dag! Jag hör av mig bara jag hinner ;)

2010-01-17 @ 10:28:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart på revy

Heej :)

Är hemma hos mamma och pappa nu. Lilla A är här bredvid mig och leker med en bil :P Killen har vuxit så mycket sedan sist! Man ser det så bra då man inte sett honom på ett tag.

D och jag ska snart åka på revy, vilket jag ser fram emot! Kommer att bli kul! Hoppas på många skratt.

Annars idag har jag ju fått mig friserad. Blev riktigt bra! Skönt att få håret uppfräschat. Jag hade så slitna och torra toppar. Köpte en olja av Ann idag också och denna olja ska vara susen för håret! Föhoppningsvis!

Efter frissan for vi hit till mamma och pappa. Fick mat och har annars umgåtts hela familjen och lekt med lilla A.

Nu ska jag leta upp några halspastiller att ta med till revyn. Jag börjar ju nämligen ALLTID hosta då det ska vara tyst :P

Ha en riktigt bra kväll!
2010-01-16 @ 16:14:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mot Närpes

Riktigt, riktigt snart ska D och jag åka till Närpes! :)

Jag kommer att åka nästan raka vägen till frissan och få håret uppfräschat. Nice!
Sen får vi se vad som händer. Jag vill iallafall leka med lilla A.

Ikväll ska vi åka på Buf/Nuf-revyn! Kommer att bli kul. Har hört lite blandad kritik så det ska bli intressant att se, men jag tror nog det kommer att vara bra.

Men nu ska vi börja åka. Byebye

2010-01-16 @ 10:05:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma igen efter bio

Godkväll på er!

Har inte alls hunnit blogga idag. Ursäkta mig för det men jag har gjort massor med annat istället!
D och jag har nyss kommit hem från bio. Vi kollade på Luftslottet som sprängdes och den var riktigt bra! Fast min favorit är nog första delen.. Men inte är de dåliga de där andra filmerna heller.

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska åka till Närpes imorgon och då ska jag till min frissa Ann och klippa mig :) Äntligen! Äntligen att få träffa henne och äntligen att få klippa sig.

Men, natinati ;)

2010-01-15 @ 22:37:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tent

Nu ska jag skriva tent i patologi!

 

WISH ME LUCK!

2010-01-15 @ 06:48:11 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jihaa!

Fick nyss ett mejl av läraren i patologi att tenten imorgon kommer att vara ett prov med flervalsfrågor. Wohoo! Eller man ska väl inte whoa ännu... Det kan ändå gå rätt åt reve!

Då D förhörde mig gick det helt okej.. Kunde det mesta men nog finns det saker man kanske borde plugga mer på men jag orkar inte mera.

Ska snart borsta tänderna och krypa ner i sängen. Tenten börjar 8.00 imorgon så jag måste starta min hjärna i tid imorgon. Genast efter tenten rusar jag till praktiken! Nästan tur att D inte hade jobb idag så att jag får ta bilen. Annars hade Johanna varit tvungen att skjutsa mig :P D börjar sin praktik på måndag så jag ska ta hit mammas bil så att jag slipper helt fritt från ett ställe till ett annat. Speciellt nu då jag måste rusa från skolan till praktik och tvärtom.

Nej, nu ska jag kolla TV lite och sen sovdags!

GODNATT
2010-01-14 @ 20:50:11 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tentläsning

Jag har inte ägnat så mycket tid åt tentläsningen och jag hoppas jag kan det någorlunda! D ska snart förhöra mig...

Och nu tänker ni säkert "D, what? Är inte han borta?" och nej han är inte det! Han for en vecka för tidigt i jobbet :P De hade missuppfattat varandra tydligen där på jobbet.

Han blev iallafall lycklig då han hann åka på Kickboxning och jag var på Zumba. Blev riktigt svettig! Värst bara då det är så HIMLA MYCKET folk så man får inte riktigt ta ut alla rörelser.. Men på Sports Gym sa en ledare att nyårslöften brukar krasa redan efter andra veckan så då får jag hoppas att det blir mera plats ;)

Fast nu blir det paus med tränandet. Börjar känna av i min ena axel att snart blir det en låsning någonstans. Paus hela helgen tror jag! Kommer ju att åka till Närpes på lördag också så jag hinner inte heller..

Nu ska D förhöra mig!
2010-01-14 @ 20:22:27 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Recept

Här Fia har du receptet på inlagda gurkor! :)

Det står att det ska vara frilandsgurkor men jag tror nog att det går lika bra med vanliga gurkor. Fast jag vet inte 100% säkert!

Enkelt är det att göra iallafall.

Good luck!

2010-01-14 @ 18:54:12 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Höhöh

"Råkade" börja städa lite... Varför ska städning alltid vara kul då man ska läsa på prov?

Ehm... Måste återgå till studierna! Tror jag ska ligga på spikmattan och studera. Kanske jag blir extra smart då.

2010-01-14 @ 14:14:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Så var man ensam hemma

Så var man ensam hemma då. D for nyss i jobbet och är där ett dygn! Så ikväll är det jag och patologistudier som gäller. Fyy, vad tråkigt. Det är en massa konstiga termer och förkortningar man måste få in i huvudet.
PSA, hCG, NSE, AFP, CEA blablabla..

För att jag ska orka läsa detta måste jag nog få åka och träna ikväll! Tyvärr är mitt kort till Sports Gym slut. Det är lite längre att åka till Wasamove men jag måste hoppa på cykeln och trampa iväg!

Nu kallar studierna!

2010-01-14 @ 13:46:18 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I skolan igen

Godmorgon!

Jag sitter i skolan igen och printar ut en massa papper. Det är kirurgiföreläsning som gäller igen! Sista är det också :) Så efter detta ska man kunna allt och kunna skriva en tent nästa torsdag. Jihaa.

Men först ska vi väl ta patologitenten som är imorgon. Måste läsa ikväll! Tack och lov har man ju börjat lite redan. Det är väl det som krävs för att kunna klara en tent i veckan. Går inte att spara det till sista dagen bara..

Nu ska jag gå till klassen och hitta en plats åt mig :)
2010-01-14 @ 07:51:26 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sovdags snart

Oj vad jag är trött nu efter dagens BodyCombat!
Det var riktigt tungt och effektivt. Då jag gick upp till omklädningsrummet kände jag hur det började snurra i skallen av att jag hade hög puls. Heheh.. Men det gick nog om bara jag fick lugna ner mig.

Om ändå Sports Gym skulle ha billigare avgifter. Det är så skönt att få promenera dit och tillbaka. Härligt med frisk luft. Tyvärr tillåter inte ekonomin det...

Imorgon är det bara skola som gäller. Ingen praktik tack och lov! Får vila lite. Slutar redan 12.00 och då åker jag hem och är med D några timmar tills han åker i jobb. Sen är det vara tentläsning som gäller för mig resten av kvällen. Förutom att jag ska till gymmet ett varv också ;)

Natinati :)

2010-01-13 @ 21:32:33 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Haft besök

Hellöu!

Har haft besök nu av min syster J. Var bra att hon råkade vara här i Vasa idag så vi har fått tjattra lite. Hon for nyss och jag ska så småningom börja packa väskan och åka till Sports Gym på BodyCombat för sista gången på länge. Det är sista dagen jag har gratis gång nu! Sen är det bara Wasamove som gäller.. Där trivs jag!

Ja, idag har det blivit en dubbeldag.
Skola först och sedan praktik. Praktiken kändes ganska meningslös då jag bara var där några timmar. Men jag fick iallafall kryssa av några timmar!

Föreläsningen idag har varit helt intressant nog. Ganska tungt att börja föreläsning redan 8.00 på morgonen. Min hjärna är inte riktigt igång då för att ta in information. Plus att det var jättekallt i auditoriet! Frös riktigt grymt!

Tänk att jag hunnit läsa lite på patologitenten också. Duktigt av mig! Men mera måste det läsas! Imorgon ska det läsas för fullt. D åker i jobb imorgon så då får jag sitta för mig själv hela kvällen och läsa. Bara att jag måste sova ensam. Buhuu.

Nej, nu ska jag packa!

2010-01-13 @ 17:27:44 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I skolan

Godmorgon!

Sitter i skolan jag redan och har en tidig skolmorgon. Börjar efter en kvart och vi har kirurgi igen. Printade nyss ut lite mera föreläsningsmaterial och ska nog dra mig till klassen snart..

Efter skolan har jag praktik igen.. Blir inte så lång dag då jag har skola nu från morgonen.

Ja, inte har jag så mycket att säga nu just. Ville bara klotta ner lite kråkfötter åt er ;)
Have a nice day!

2010-01-13 @ 07:03:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Kvällsmys

Sitter i soffan nu invirad i en skön filt :) Har just ätit lite kvällssnacks som bestod av knäckebröd med olika pålägg. Bland annat mina hemmagjorda saltgurkor som jag älskar såååå! De är sååå goda! Fattar inte att jag lyckast göra så goda helt själv.. Heheh.


Jag har också blivit helt förtjust i en ny te-sort nu också. Ny och ny är den väl inte, men jag har druckit grönt te nu i en tid och då jag såg detta ville jag ha. Nämligen svart te! Mmmm så gott!


Kollar Hollywoodfruar nu igen. Samma avsnitt som man sett flera gånger förut men det finns inget annat se nu just! Jag ska väl snart gå och lägga mig också. Skolan börjar 8.15 imorgon och slutar 11.45 och sen drar jag vidare till praktiken genast efter det en stund.

Jag får också besök imorgon! :) Min syster J kommer hit! Bra det för D är borta imorgon från eftermiddagen till kvällen så det passar utmärkt.

Jag tror jag säger godnatt redan här nu! Godnatt :)

2010-01-12 @ 20:26:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Så var dagen slut

Ah, äntligen får jag lägga mig på soffan och inte ha något mer för mig! Så skönt!
Föreläsningen blev lite kortare i och med att vi inte tog någon paus, men ögonen började kännas ganska tunga. Vi gick inte genom allt den här gången utan det kommer mera nästa tisdag om samma ämne..

Vi hade ju som sagt om onkologi, läran om cancersjukdomar. Var faktiskt ganska intressant nog. Men inte är det något jag vill jobba med speciellt, men som föreläsaren sa så är det en sjukdom som ingen av oss kommer att kunna undvika. Vi kommer att möta det på ett eller annat vis. Fast en bra grej föreläsaren sa var att man inte ska se cancer genast som en stor skylt där det står döden! Vi ser det alltför lätt. Det är ju ändå över 50% som insjuknar i cancer som överlever. Det är fler människor som dör i hjärt- och kärlsjukdomar. En hemsk sjukdom är det ju trots allt.

 

Nu ska jag fixa lite mat ;)

2010-01-12 @ 17:00:38 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hem ett varv

Hejsan hoppsan!

Är hem ett varv nu och ska äta lite makaroner med tonfisk innan det bär av till skolan! Där har vi expertföreläsning i onkologi, om jag minns rätt, i två timmar. Med expertföreläsning menas att det är någon från sjukhuset som kommer och föreläser åt oss. Ingen lärare alltså.

Dagens praktikdag har varit helt kul :) Trevlig den där tisdagsgruppen! Vi har duschat, gymmat och spelat bingo bland annat. Tiden har faktiskt gått riktigt snabbt idag. Jag har också allt mer kommit in i arbetet så att jag vågar ta lite ansvar och så.

Men nu ska jag fixa maten!
2010-01-12 @ 14:09:34 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tuff tisdag

Godmorgon allesammans! :)

Jag sitter här och dricker te nu. Ska snart åka iväg till praktiken. Det kommer att bli en lång och tuff dag idag... Först praktik 7.30-14.30 och sen skola 16-18.00. Som tur hinner jag hem ett varv och då blir det antagligen en powernap om jag ska orka!

Och vet ni vad?
Vaknade upp med halsont i morse. Blääää! Jag vill inte! Så genast jag steg upp blandade jag ihop salt och vatten i ett glas och gurglade.

Ja, där var ett tips åt alla ni med halsont! Det är ett gammaldags knep!
Blanda ordentligt med salt i ett vattenglas och sen gurglar ni detta i en minute. Upprepa detta några gånger om dagen. Själv tycker jag nog att det hjälper, bara man gör det genast man känner av halsont.

Nu ska jag pussa D hejdå och så ska jag brumma iväg! Hejdåååå

2010-01-12 @ 06:08:59 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Läggdags

Ojoj vad tiden går.

Mamma har gått med i Facebook nu också så vi har underhållit henne lite där :P Hehehe.

Men nu måste jag gå och lägga mig. Tidig praktikmorgon imorgon! Börjar 7.30 och slutar 14.30. Sen börjar skolan 16.00 och slutar 18.00. Visst knasiga tider? :D Hinner inte träna imorgon :( Buhuuu.. Men på onsdag igen!

Natinati
2010-01-11 @ 21:31:09 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Zumba

Zumba var faktiskt jättekul! Det var en annorlunda träningsform och det tar mycket på mage och höft :) Man blev konstigt nog väldigt svettig fast det kanske inte ser så svettigt ut.

Jag tänker nog gå igen! Verkligen.

Ni som inte har gått så kan jag berätta att det är latinoinspirerad dans lite. Mycket fart på! Inga stegserier. Man får verkligen vara lite crazy och leva ut! Det var slag av reaggeton, salsa och hiphop bland annat. Fartfylld och lite annorlundare musik vilket var kul. Kul var också då vi fick ropa ut! ;)

Man kände verkligen hur magen och höften jobbade. Man använder inte dessa på samma sätt vid andra grener. Kommer att ha träningsvärk i magen imorgon. Heheh.

Ni ska gå om ni har möjlighet! :)

2010-01-11 @ 20:26:33 Permalink Träning Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Ledig resten av dagen

Härligt med korta dagar :) Är ledig nu resten av dagen och får se hur jag kommer att spendera dagen. Eventuellt blir det lite tentläsning inför fredagen. Är orolig för att inte klara det! Gah!
Det är nog bara att läsa på.

Jag ska iallafall på Zumba ikväll med Johanna och kanske Sofia :) Ska bli kul! Ingen av oss har provat på zumba tidigare så det ska bli intressant. Måste åka dit i tid så att man slipper med. Det lär vara ganska fullproppat.

 

 

Det jag inte förstår med lärarna i skolan är att vi har en massa att gå igenom men istället slösar de tid med att prata om strunt. Sådana saker som de nu vill ta upp men vi behöver inte kunna det. Man blir ju galen!

 

Får nu se om vi kommer att hinna gå genom hälften ens :P

 

Nu ska D och jag åka till Prisma och fylla på kylskåpet bara D har ätit färdigt!

2010-01-11 @ 11:56:50 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Måndag igen

Godmorgon på er alla! :)

Jag är i skolan redan och printar ut massa med föreläsningsmaterial. Det är ju gratis att printa i skolan så varför skulle man inte då passa på att slösa på skolans papper och bläck ;D Fast en orsak är också att den dator printaren är kopplad till så har inga skrivprogram så det går inte att printa ut skolans material. Ganska meningslöst egentligen att ha printern till den datoren, men vi har inte orkat installera om den...

Ja, snart har jag kirurgi i en par timmar. Jag har ju haft detta redan ifjol men som sagt så skadar det inte att repetera lite! :) Det är inte alls lika maffigt som ifjol det här materialet ser det ut som, men jag ska väl inte säga något ännu.

Nu ska jag gå ner till klassen där vi ska vara!

Ha en bra bra dag!
2010-01-11 @ 07:46:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I brist på annat får ni en årskrönika

Jag är lite rastlös nu så nu kommer ni att få en årskrönika så här den tionde dagen in på detta år! :)

Januari
Jag befinner mig i Helsingfors i vår lilla 24,5 kvadrats lägenhet. Efter det lataste halvåret i mitt liv kommer jag på att jag kanske borde röra på mig och besöker gymmet som finns i närheten! Studierna löper. Började mitt livs längsta chipsstrejk som varade ca 2 månader!

Februari
Har redan tröttnat på gymmet så då börjar jag springa istället. Skönt till en början men inte var det så roligt så länge det heller. Jag börjar räkna ner dagarna till sommarlovet. Ville hem till Närpes!

Mars
D och jag bestämmer oss för att försöka slippa till Vasa i skolan. Trivdes inte så bra i Helsingfors med alla egocentriska människor och enda livet förutom studierna var att festa om man ville ha ett liv. Plus att jag ville vara nära min söta systerson.

April
D flyttar tillbaka till Närpes och har sin långa praktik där och jag är ensam i vår lilla lya. Jag hade mycket skola så tiden gick ändå fort men gillade inte att komma hem till en tom lägenhet och att sova ensam. Jag antastade mina vänner nere i huvudstaden mera under den här perioden. Jag var också på min livs första praktik inom sjukvården. Var på praktik på en långvårdsavdelning vilket var ganska psykiskt påfrestande.
Min söta systerson och båda mina systrar kom på besök till mig över en helg vilket var jättekul!

Maj
Praktiken slutar och vi har massor i skolan. Tänkte få något fel innan vi hade alla uppgifter färdiga. Längtade så till sommarlovet.
Jag och mina vänner spenderade många soliga dagar på Simstadion och första dagen vi var där brände jag mig helt på benen. Vi solade som galningar. Kul var det!
D kom nästsista veckan och packade ihop hela lägenheten. Det blev en paketbil och en släpkärra full. Sista veckan i lägenheten hade jag en madrass, dator, kopp, tallrik och andra små förnödenheter.
Hemfärd till Närpes och innan det gick jag och min vän Kata på stan och väntade och att klockan skulle bli tågdags. Vi hade massor med packning och vi satt länge på tågstation och väntade. Min älskling var och mötte mig i Seinäjoki och jag var så lycklig att se honom!

Juni
Jag börjar jobba på K-hallen igen. Jag jobbar mest hela tiden tycker jag. Blev några få sommarfester :) Jag fyller 20 år!

Juli
Tomatkarnevalen och det är ganska kallt! Det blev ändrade planer plöstligt den kvällen och jag spenderade kvällen med mina flickor, vilket var jättekul!
Jag jobbar ännumera nu och får äran att ta hand om brödsidan helt själv.

Augusti
Nu får jag veta att jag får byta skola till Vasa! Jag blev riktigt glad! Jag jobbar nästan till sista dagen föra skolan börjar och skolan börjar i slutet på augusti. Kände oss lite vimsiga men allt började gå bra.
Jag kom in i världens bästa klass men underbaraste människorna. Trivs så bra.

September
D och jag skaffar oss gymkort och börjar gå på gym regelbundet.
Vi trivs jättebra här i Vasa och studierna börjar löpa och vi kommer in i våra klasser. Jag är med på Gulis för tredje gången och det var kul! I höst står jag nog bredvid ;)

Oktober
Vi har inflyttningsfest för våra familjer. Jag jobbar ibland. Studierna löper.

November
Inget särskilt händer. Studerar och gymmar. Är hem till Närpes nu som då. Börjar göra julkort och en massa smycken till julklapp. Är ute i tid i år!

December
Jag börjar min åldringspraktik igen. Måste ta igen några veckor i och med att vi hade färre veckor i H:fors. Jag är lite allmänt stressad. Klapparna är klara i tid och jag pysslar med mina smycken. Känner mig så duktig då jag gör egna klappar.
Vi firar jul hos familjen R och vi är 19 personer. Riktig bra jul!
Min fina vän J fyller 18 och vi firar henne på juldagen.
Nyårsafton är D och jag barnvakt åt min systerson. Gick hur bra som helst.


Det var det! Jag hoppas jag fick med det mesta! :)
Nattinatti
2010-01-10 @ 22:35:47 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Soffan och film

Aah, har just proppat i mig nudlar nu och nu ska jag fläska mig på soffan och kolla på svensk kriminaldrama på TV :) Klockan börjar bli ganska mycket också och det är skola som gäller imorgon. Som tur har vi bara en halv dag. 9-12.00 så det är ritktigt prima!

Var ju på BodyCombat ikväll igen till Sports Gym och härligt var det! Man blev totalt slut av passet och det var så skönt efteråt att få sätta sig i bastun och bara ta det lungt och nu har jag en underbar harmonisk känsla.

Imorgon tror jag att jag drar till Wasamove på Zumba! Bara man ryms med för det lär vara ganska fullt. Sen blir det BodyCombat för sista gången på länge på onsdag ;) Sen väntar vi på nästa gång det är öppet hus!

 

Godnatt! :)

2010-01-10 @ 21:52:01 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Latardag

Oj, idag har det verklige varit en latardag. Har nästan hela dagen suttit här i soffan och inte gjort något vettigt. Eller jag har faktiskt läst lite på patologi och är orolig om jag kommer att klara det eller ej. Svårt att veta riktigt hur provet ser ut och vad de kräver. Det är en massa konstiga förkortningar som jag inte vet om man måste kunna eller ej.

Hjälper D här också med hans en skoluppgift. Letar lite material åt honom för att hjälpa lite :P

Efter en timme ska jag till gymmet! Jeij! Det blir Sports gym åter en gång.. Ska bli skönt att få träna för vi har suttit här inne hela dagen så jag känner mig ganska trött. Har bara varit ut till Siwa efter mjölk, men inte annat och det har ju varit så otroligt fint väder idag! Fy skäms på mig.

 

2010-01-10 @ 16:42:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lång sovmorgon

Godmorgon på er, får jag säga :)

Har blivit en lite extra lång sovmorgon idag! Min andra halva sover ännu också. Gissa om han kommer att bli galen då han ser vad klockan är då han vaknar!

Jag har hunnit läsa i boken Oskuldsfulla i lugn och ro. Var skönt att bara ligga i sängen och mysa med en bok.

Nu ska jag äta frukost. Heheh.
2010-01-10 @ 11:40:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Shoppingfynd

Det blev nog lite shopping för oss ändå :)

Det var jättekul att träffa kusin F igen efter en lång tid! Minns inte riktigt när vi senast träffats och när vi var små var vi oskiljbara!

Här får ni se vad jag handlat:

Sommarklänning - Vero Moda

 

Tee - Gina Tricot

Basic tröja - Gina Tricot

Topp - Vero Moda

Sport BH - H&M

 

Får se efter en tid om jag har handlat något totalt onödigt bara för att det var rea :P Sport BH:n var iallafall en nödvändig grej! Resten vet jag nu inte om jag skulle ha behövt.. Heheh. Sånt händer.

Jag får ju lön snart också så jag får väl unna mig liiiiiiiiite!

D och jag har nyss varit i bastun och det var så skönt! Vi tvättade ryggen på varandra med en tvättsvamp vilket var jätteskönt (och väldigt pensionärvarning). Men skönt var det!

Nu lördagsmys!

 

2010-01-09 @ 20:27:15 Permalink Shopping Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Lördag

Sitter i soffan med D nu och han spelar Guitar Hero :) Jag spelar nog också ibland men det är hans tur nu.. Jag har faktiskt kommit upp på Medium nu! Går inte lika bra som Easy men det är en utmaning och jag blir bättre.

Mamma och pappa var nyss hit på en kaffekopp. Mamma hade med låneböcker åt mig, vilka jag ska ha till kursen Medicin 2. Om jag ens behöver läsa i dem. Får se :P Bra att ha iallafall!
De hade också med gurka och tomat. Mums! Gott med relativt färska grönsaker och inte sådana som legat länge i affären.

Mamma hade satt grönsakerna i världens sötaste papperspåse:

 

 

Kokar lite mat nu och sen ska jag dra ut på stan med kusin F.
Det är längesedan vi har träffats så det ska bli kul att träffas! Blir väl lite shopping om jag har råd att unna mig lite. Jag behöver iallafall en till sportbh! Har bara en och det är ju lite knepigt då man lägger den i tvätten så är man utan då man ska nästa gång. Såntdär I-landsproblem ni vet!

Haaaaa deee!
2010-01-09 @ 12:13:28 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ger upp för ikväll

Nu ska jag lägga undan datorn och kolla Let's Dance klart och sen ska jag hoppa i säng! :)

Imorgon kommer mamma och pappa hit och på eftermiddagen ska jag träffa min kusin! Får se vad vi hittar på. Jag ska väl dra hit henne så hon får se hur vi bor.

Men natinati!
2010-01-08 @ 21:48:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fredagsmys

Let's Dance snurrar på i TV. Magen är mätt på kött, potatis och mustapekkasås. Lite till ska ändå rymmas så jag sitter och äter grönsaker och dipp :) Försöker trappa ner chipsätandet nu igen.. Blev lite i överdrift där ett tag. Så nu har vi bestämt att vi får fira med onyttigheter en gång i månaden här i vår lägenhet :)

Blomkål, morot och gurka + tacodipp


Vi är också så himla glada över vår sodastream vi fick till juklapp! Nu dricker vi en massa bubbelvatten istället för lemonad eller flaskvatten. Faktiskt riktigt, riktigt bra grej! Jag har smaksatt mitt vatten med lime. Färsk lime! Mumm :) Nyttigt också.

Har ni märkt att ni har haft ett sug efter någon lemonad någongång? Det har både jag och D haft och ofta köpt lemonad. Men nu har vi konstaterat att det är egentligen den där kolsyran man vill ha. För det är så himla gott att bara bubbla igång lite vatten. Konstigt det där.


Sodastream med lime.

2010-01-08 @ 21:09:51 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Klimatvänlig?

Tvättade ett lass med kläder idag igen och då jag tömde tvättmaskinen såg jag att jag tvättat något oväntat. Nämligen en binda. Hahah! Fattar inte var den kommit ifrån!

D frågade om jag tänkte börja tvätta bindorna och använda dem igen.. Men nej, så snål kommer jag ändå inte att bli! Ja jösses.

Tänkte bara ifall ni ville veta.
2010-01-08 @ 19:47:04 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Varit till gymmet

Nu har jag varit till gymmet och är duschad och fräsch :) Jag märkte att jag hade träningsvärk från onsdagen ännu så det gjorde lite ont emellanåt att göra övningarna. Men det är ju så härligt!

Det positiva med Sports Gym är ju att det ligger på 5 minuters promenadsavstånd hemifrån. Om de hade vettiga priser skulle jag nog spendera min tid där, men nu är det nog pengarna som bestämmer och de säger nej åt Sports Gym. Tyvärr!

Nu håller D på att krydda vår yttrefilé och det blir klyftpotatis och mustapekkasås till! Mums! Riktigt fredagsmat :)

Nej, nu måste jag stretcha!
2010-01-08 @ 18:02:26 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Helg!

Nu har jag tagit helg :) Härliga tider!

Dagen har gått riktigt bra nog. D skjutsade mig och hämtade mig då det var så kallt. Jag skulle ju nog själv kunnat ta bilen men det var bäst så här i och med att jag inte har någon motorvärmarstolpe där på praktiken och det är så pass kallt så att det skulle funnit en risk att bilen frusit sönder. Bekvämt för mig också ;)

Det var en helt ny grupp idag i och med att jag inte varit tidigare på en fredag på praktiken. En riktigt trevlig grupp var det också! Pratglada människor.

Jag ska stoppa i mig lite mat nu och sen bär det av till Sports Gym på BodyCombat! Fick ju ett 7 dagarskort då det var öppet hus i onsdagst. Ska passa på nu! Har inte råd att vara där sådär annars.. Då håller jag nog mig till Wasamove :) Alltid kul att prova på något nytt.

Jag sitter på en rollator på praktiken.

 

Utsikt.

 


Jag vill bara meddela:
Jag svarar inte på anonyma kommentarer.

 

2010-01-08 @ 14:47:02 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kvällsbit

Kollar på Postkodmiljonären - Heta stolen och äter surskorpor. Mmm :) Satt och funderade länge vad jag är sugen på och vad jag skulle kunna snaska i mig.

Snart ska nog jag lägga mig i sängen och läsa i min bok lite. Har blivit lite läst nu då jag kommit hit och har mycket annat att göra. Men imorgon är det praktik och tidig morgon som gäller!

Surskorpa med hemgjorda saltgurkor och en med kalkon. Mums!

 

Jag älskar min nya varma tröja jag fick till julklapp från jobbet :)

 

På tal om julklappar så har jag ju lovat att visa er mina julklappar!

 

Det känns bara som jag är lite bloggtrött nu och måste få ta det lilla lugna ett tag. Hoppas ni förstår!

 

Det kommer, det kommer :)

2010-01-07 @ 20:30:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Första skoldagen

Nu sitter jag på soffan och får pusta ut :) Jag har städat hela lägenheten och nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska vara klar så att jag får hänga upp tvätten.

Det var ju första skoldagen idag och en ganska onödig sådan tyckte jag. Vi hade patologi och vi hade massor med föreläsningsmateria och allt detta skulle vi gå genom på 5 timmar. Dock hade vi 3 pauser vilket förlängde det hela och det kändes som att dagen aldrig skulle ta slut. Jag förstår heller inte att föreläsaren babblade en massa om sådant "det här behöver ni inte kunna". Man tänkte ju bli galen då hon pratade om en massa som vi inte behövde kunna och vi hade massor att gå genom.

Dagen skulle sluta 16.00 men jag gick 15.00 och for och hämtade D så att han inte skulle behöva frysa röven av sig :P Det är faktiskt riktigt riktigt kallt nu! Nästan -30 alltså. Huuadå! Det är så kallt så att det sticker i näsan och man får små hostattacker då luften är för kall för att andas in. Huh. På ett och vis är det jättemysigt :) Fast det var inte så roligt då man fröst så grymt i skolan. Fick hämta halsduken och vira in benen i den.

Haaaa D!
2010-01-07 @ 18:33:18 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det är kallt nu

Nu har vardagen börjat igen och jag sitter i skolan och printar föreläsningsmaterial. Föreläsningarna börjar 10.15 idag och vi har patologi hela dagen! Jag har redan delvis haft patologi på Arcada ifjol men det skadar inget att repetera det igen och det kommer ju ny info också så det skulle vara lite svårt att veta när jag skulle kunna vara borta. Lika bra att vara där :)

Det är också mycket kallt ute idag! Men i Närpes är det mycket kallare har jag hört. Men Vasa är närmare vattnet så det är lite mildare. Fast mätaren visade -22 i morse. Huuudå! Känns i tårna att det är kallt fastän jag har ordentliga  vinterskor och yllestrumpor på mig. Hittade också tack och lov en motorvärmarstolpe! Det var en annan bil i den så då passade jag på att stjäla av samma. Fast jag hörde efteråt att det är egentligen bara att ringa och be om en stolpe. Men jag slapp lätt undan så här.

Jag tror också att det blir en vilodag från tränandet idag. Jag har träningsvärk för flera! Jag går lite som att jag skulle ha skitit på mig. Hahah. Men det är på samma gång skönt :) Det känns att man gjort något!

Ja, nu ska jag försöka göra något annat också. Have a nice day!
2010-01-07 @ 08:32:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött och slut i kroppen

Hej och hå! Jag är riktigt, riktigt slut i kroppen nu. Var på Bodycombat till sports gym och det var tufft tufft!
Vi hoppade hela tiden! Svetten bara rann och D var imponerad att jag orkade hålla igång.

Nu känns det skönt iallafall :) Har just stretchat så att jag ska känna mig lite mindre som Asta 100 år imorgon då jasg stiger upp. Fast jag känner redan hur mycket träningsvärk jag har. Ujuj. Man känner iallafall att man gjort något :)

Jag skulle ju ha velat åka på zumba imorgon men vi får se vad det bir av det.  Man måste ju ha någon vilodag också.

Skola imorgon hela dagen och en kurs, nämligen Medicin 2. Blir säkert intressant, men tufft!

Ha en bra kväll och sov gott.
2010-01-06 @ 20:47:21 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Guitar Hero III

D och jag håller på att spela Gutar Hero III nu :)
Vi köpte det för ca 1 år sedan och har inte spelat det en endaste gång. Vi köpte en gitarr som skulle gå till datorn då vi inte har X-box eller playstation, men istället hade vi för dåliga datorer. Men nu har D köpt en riktigt bra dator så nu funkar det finemang!

Måste ju påpeka att jag är bättre än D! Hhihihihihi!

Då man spelar mycket i ett streck börjar ögonen gå i kors och man bli riktigt vimsig i huvudet.

Snart gymmet!

 

2010-01-06 @ 16:11:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trettondagen

Hej på er! :)

Jag sitter här i soffan nerkrupen under filten och bara myser. Det är ju ledig dag idag så man har inte bråttom någonstans alls. Skönt!

Jag tror att det är extra kallt idag. Har ingen termometer här men det ser kallt ut och på FB har jag sett folk har skrivit att det är under -20. Huudå!

Våra planer idag är att åka på öppet hus till Wasa sports gym! Tänkte ifall jag ska ta och gå på t.ex. spinning eller något annat som inte finns på det gymmet jag håller mig till. Spinning är faktiskt en gren jag saknar.

Det är massor med snö på fönstret.

 

Ha en bra dag!

2010-01-06 @ 12:15:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lugn kväll

Usch vad jag varit slarvig med att skriva här idag... Tog fram den här sidan efter praktiken men jag tänkte genast "äh, jag orkar inte.." så tog jag en tupplur istället :P Heheh..

Sitter i soffan nu just och vi ska snart gå och lägga oss. Vi har hyrt en film, Rocknrolla, men den var ganska så skit så vi orkade inte kolla den till slut. Ska ta sängen istället! Ledig imorgon och man får sova så länge man bara vill..

D och jag har varit till gymmet ikväll också. D lyfte skrot och jag var på Pump. Man märkte att man inte rört på sig ordentligt över julen. Får se vad det blir imorgon.. Jag vet inte om Wasamove har aerobic imorgon då det är röd dag. Annars har Sports gym öppet hus imorgon så dit kanske vi går :) Får se det imorgon!

Ska borsta tänderna nu och gå och lägga mig i sängen och krypa ner under täcket och rulla ihop till en boll och sussa :) GODNATT ALLIHOPA!
2010-01-05 @ 22:35:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Praktidag nr8

"Bara" 22 dagar kvar efter den här dagen :P

Godmorgon föresten! Jag är såååå trött nu... Tack och lov är det ledig dag imorgon och då ska jag sova, sova, sova... D och jag ska ut på promenad också har jag bestämt! Tycker det är så oerhört skönt att vara ute nu då det är så mycket snö och allt är så vackert. Snart får jag iallafall sätta på mig på cykeln och trampa iväg till praktiken.

Idag är det en svenskskpråkig grupp som kommer till praktiken :) De där andra vårdarna är alltid så glada då jag är där nu så jag får prata svenska. De andra är lite knaggliga på det språket, men de försöker.

Jag ska försöka ta tag i det här bloggandet mitt nu och få fram lite bilder här för omväxlings skull, men nu just är jag för trött så jag orkar inte ännu riktigt. Den som väntar på något gott :)

Ska börja klä på mig nu och trampa iväg. Ha en riktigt bra dag!
2010-01-05 @ 05:53:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vardagsstuff

Egentligen borde jag göra lite vardagsstuff nu. Gick in på Egoinas blogg och såg att hon hade tvättat kläder så då kom jag på att jag har ju också satt igång tvättmaskinen och den är klar nu och någon borde orka hänga upp tvätten och vika in gårdagens torra tvätt. Suck.

Jag och min sambo är båda lika slöa, men jag får väl ta mig i skinnet och göra det. Annat som också borde göras är att packa upp väskorna. Bläääh. Orkar ej!

Ska hänga upp byket och borsta tänderna och hoppa i säng med min bok! Ska läsa tills jag somnar. Det är tidig morgon igen imorgon. Praktikdag nr 8!

Jag orkar inte berätta mer idag. Hoppas jag är piggare imorgon...

GODNATT
2010-01-04 @ 19:53:33 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det är kallt

Nu är det kallt och det är mycket snö! :)
Jag har fått kämpa med cykeln genom all snö idag då jag skulle hem efter praktiken.. Det var så mycket snö och det kom bara mera. D frågade om han skulle hämta mig men jag sa att jag trodde nog att jag skulle klara mig :P Det var som ett motionspass! Var riktigt svettig då jag kom hem. Men det var skönt! Det är så härligt det här vädret!

Mera snööö!

Har just tagit en nap och D nappar ännu. Jag tänkte ju att jag skulle åka på zumba, men nu står jag lite i valet och kvalet. Orkar jag? Jag har en timme på mig att fundera ännu.. Måste också stoppa i mig lite mat före.

So long!

2010-01-04 @ 16:03:27 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Praktikdag nr 7

Jag tror det är dag nr 7 på gång :P Känns som en evighet upp till de 30 dagarna! Men jag har gjort upp schemat färdigt enligt skolans schema så jag kommer att hålla på med den här praktiken i 7 veckor till med ungefär 3 dagar i veckan. Det varierar lite men ganska bra får jag ihop det :)

Då min första praktik är klar så gäller nästa i 12 veckor :P Hahah..

Det kliar också i mina fingrar att få åka till gymmet! Jag får iallafall cykla nu några kilometer till praktiken så lite motion får jag..

Men nu ska jag snurfa lite till och sen ska jag packa på mig massa med kläder och cykla iväg! Ha en riktigt bra dag!
2010-01-04 @ 05:50:56 Permalink Studier Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Läggdags

Uff, vad tiden går snabbt. Det är nog dags för lilla jag att gå i sängs nu. Ska ju upp tidigt imorgon och ska orka cykla till praktiken! Tur vad är att jag har med slalomjackan, värmebyxor och vinterskor nu :)

Godnatt allihopa!
2010-01-03 @ 21:49:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Tillbaka i Vasa

Nu är jag tillbaka i Vasa efter ca två veckor jullov i Närpes :)

Jag har ståhejat på hela tiden från det jag kom hit och mer skulle det finnas att göra men jag bestämde mig för att sätta mig i soffan med datorn och ta det lungt resten av kvällen. Inga mera sysslor nu!

Jag har hunnit prova vår nya Sodastream och den fungerar finemang. Har också reserverat en massa böker till medicin 2 kursen och mamma kommer med böckerna på lördag då hon och pappa kommer hit på teater. Men det finns många väskor kvar som ropar efter att bli uppackade. Inte det allra roligaste att göra precis. Det får bli tills imorgon.

Imorgon kommer jag att åka på praktik och efter praktiken ska jag på min livs allra första zumba! :) Det här julgottandet är det slut med nu. Hehehe..

Ha de gött!
2010-01-03 @ 20:35:59 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


De oskuldsfulla

De oskuldsfulla heter boken jag håller på att läsa nu just.

De oskuldsfulla är en otrolig historia om tre systrar
som tvingades att växa upp i en religiös sekt där hjärntvätt,
tortyr, prostitution och pedofili hörde till vardagen.




Jag har bara läst ca 140 sidor av boken ännu (den är 411 sidor lång) så jag är ännu ganska i början. Så långt som jag har kommit är den nog bra. Det är hemsk berättelse och med tanke på att den är en sann historia är det ännu hemskare. Dock händer det inte så mycket i boken så på det viset är den inte så "medryckande" men i och med att den är baserad på verkligeheten så är det det som drar i en.

Får se vad jag tycker då jag läst ut den :)

2010-01-03 @ 12:38:03 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sista dagen i Närpes

Godmorgon! :)

Den här morgonen vaknade jag utan väckarklocka. Vad skönt! Fast jag sov nu inte så mycket längre än vad jag brukar sätta alarmet på. Nämligen 10.30 vaknade jag idag!

Det är också sista lediga dagen här i Närpes nu. Ikväll åker jag iväg till mitt hem i Vasa och imorgon är det praktik som gäller igen! Jag printade ut läseordningarna för nästa period och konstaterade att det inte kommer att vara världens stress med skola + praktik. Jag har som tur en kurs till godo så det blir lite mindre i själva skolan, dock kommer Medicin 2 att vara en tuff kurs med tent varje vecka. Måste bara läsa läxorna ordentligt så då går det nog finemang ;)

Först är det chill hemma hos mamma och pappa som gäller!

Och nu ska jag klä på mig :)
2010-01-03 @ 10:19:01 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lugn kväll

Det har varit en relativ lugn kväll för mig ikväll :) Eller hela dagen har varit lugn och jag har inte gjort något speciellt alls. Har lekt med lilla A och har spenderat största delen av dagen och kvällen hemma hos mamma och pappa. Sover här inatt också då D har farit i jobbet.

Här hemma har vi varit hela familjen och syster J, jag och lilla A har varit i bastun tillsammans. Vi har också grillat knackkorv och druckit glögg. Jag har läst en del i min bok också och nu börjar jag bli riktigt trött fastän klockan inte är så speciellt mycket.

Jag ska sova så länge jag orkar imorgon för det är nästan sista sovmorgonen på länge :) Det är också Vasa som gäller imorgon. Det blir väl att ta bussen för ingen verkar ska åka till Vasa imorgon. Det är lite bittersweet att åka tillbaka. Har saknat lägenheten och vardagen, men jag har haft det kul här också då jag har fått träffa Alvin så ofta medan jag haft jullov.

Vet inte när jag kommer hem nästa gång nu. Vi ska väl åka på någon revyföreställning iallafall :)

Men nu ska jag läsa lite till i boken och sen ska jag sova. GODNATT
2010-01-02 @ 20:10:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kallt och fint väder

Det är härligt vackert väder ute idag :) -17 grader, mycket snö och solsken! Jag är hos lilla A nu så vi ska snart lägga honom i vagnen och gå till mamma och pappa. Fast jag har ingen mössa och inga utebyxor så jag hoppas syster R har något att låna.

D har farit i jobb och hela bilen är fullastad med saker! Jag åker med buss imorgon till Vasa, om ingen ska till Vasa imorgon? På måndag och tisdag har jag då praktik och på torsdag börjar skolan igen!

Har legat här på soffan och läst några sidor i min ena bok. Den är bra! Ni får veta senare vilken jag läser ;)

Men nu ska jag se vad de här busarna gör. Ha en bra dag!
2010-01-02 @ 10:42:59 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ligger i sängen

Hej på er :)

Man har inte riktigt tid att sitta vid någon dator sådana här tider. Det är så mycket annat roligare nu just! Vi ligger, D och jag, och kollar på en film nu men jag tycker den är lite konstig så jag orkar inte kolla så mycket. Har före idag kollat på en riktigt bra film! Den hetter Men of Honor. Den rekommenderas!

Annat som hänt idag då?
Nå, D och jag var ju barnvakt åt Alvin igårkväll och vi sov där också. Det gick riktigt bra! Han är så snäll och nöjd så. Inte saknade han mamma och pappa något alls så länge han var sysselsatt. Det var lite värre då han skulle sova. Det är så hjärtskärande också då man måste "tvinga" honom att ligga i sängen och sova då han bara gråter. Men till slut somnade han ju nog :)

D och jag var nästan som pensionärer igår och gick och sova ca kl.22. Fast man hade ju öronen öppna hela tiden så att man skulle höra ifall A skulle vakna. Sen blev man ju också ännu mera rädd då det började skjutas raketer! Var ju så rädd att lillen skulle vakna av smällarna. Men han gjorde det inte som tur! Kl.5 vaknade han och då var man pigg. Tänkte inte få honom att sova så få kom farsan efter honom och tgg honom till egen säng.

Imorse vaknade vi runt 10 och då var det att börja leka med lillen igen. Han var glad som vanligt. Blev bjuden på pizza och sen har inte så mycket annat hänt idag. Vi har packat ihop alla saker tills vi åker till Vasa igen. D åker i jobb imorgon så bilen är färdigpackad. Jag åker på söndag först med bussen då antagligen.

Kollar på gymmets hemsida nu och är så glad för allt nytt! Ser framemot nya året med mycket träning! Har ju fläskat till sig lite över jullovet nu så det ska bli skönt att få träna.

Tandborstdax snart. GODNATT ALLIHOPA!
2010-01-01 @ 21:03:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


2010

Gott nytt på er alla! :)

Hinner inte skriva så mycket nu just. Ska äta mat nu! Men vi hörs.
2010-01-01 @ 17:10:11 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }