Första skoldagen och en tripp hem till Närpes

Hejsan! Ursäkta mig för att jag bloggat så dåligt men det är så fullt upp här nu just så jag hinner inte sätta mig ner och blogga.

Skoldagen började med att vi åkte till kl.10, men vi kom dit lite tidigare så vi kollade runt lite i skolan. Då man gick där på nedre våningen så kändes det som om man skulle gå i en bombskyddad korridor. Man märkte också av att det har varit ett sjukhus. Inte lika öppet och fint som på Arcada.

Då klockan slog 10.00 satte vi oss i auditoriet så lyssnade vi på saker vi inte riktigt förstod och då sa en lärare att vi skulle ha kommit till kl.12. Jag bara "Vad var det jag sa?". Janå, inte gjorde det ju så mycket. Efter infon gick jag med en handledare och vi kollade in lite vad jag gått för kurser redan. Mera om det skall vi gå genom på torsdag.

Kl.12 var det nästa infotillfälle för alla nya studeranden men den infon jag väntade på så kommer imorgon istället.

Slutsatsen jag kan dra över Novia är att människorna är mer jordnära än i huvudstaden. Inte lika fina av sig och de står med båda fötterna på jorden. Jag tror att man kommer att komma bättre i kontakt med de här lärarna.

Nej, nu måste jag sova!

By the way. Var till Närpes och tog bort ett födelsemärke på handen. Bedövningen tog ont! Men själva "operationen" kändes ingenting. Fick kolla på födelsemärket där på bordet då de tagit bort det :P Såg ganska coolt ut :D En del av mig på bordet! Nu värker det :(

Natinatt!
2009-08-31 @ 21:55:39 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sista augusti

Godmorgon sömntutor :)

Det är första skoldagen som gäller idag ;) Jag har inte feber men förkyld är jag för flera!
Nu störtregnar det också ser jag! Hujdå.

Ska ta en dusch nu och fräscha upp mig ;) Klä på mig, äta frukost och åka till skolan!
2009-08-31 @ 07:32:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Konstig förkylning

Pratade just med mamma och ALLA i min familj är förkylda och febriga!
Det började med Alvin och sen smittades jag, D, R och J och sen spred det sig till nästa..

Jag sa att det är väl svininfluensan :P Men det är nog inte det vi har nu... För jag har bara haft lite över 37 grader i feber och svininfluensan ger hög feber på 39 grader ungefär.

Hoppas bara den går om snart!
2009-08-30 @ 19:40:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Imorgon börjar skolan igen!

Tänka sig att sommarlovet är slut efter några timmar. Sen är det skola som gäller i ett år framåt igen. Jag är inte lika ivrig att börja skolan i år som ifjol trots att det är ny skola igen :P Jag vet bara att det kommer att bli ett tungt år med massa jobb..

D och jag har bestämt oss för att åka dit redan till 10.00 så är vi med 2orna först och sedan är vi med de nya studerandena och får grundinfon. Kl.15 ska D på ett möte och direkt efter det åker vi hem till Närpes igen för jag ska till HVC och plastikoperera mig ;D Jag ska ta bort ett födelsemärke.

D och jag har nyss varit till FilmTown och hyrt en till film. Sen var vi till Prisma och köpte en torkställning och Jaffa <3 Vi svängde även in till McDonalds och åt lite skräpmat, men det smakade inte som det skulle :( Jag är så snorig! Måste komma ihåg att packa ner snorpapper i väska tills imorgon...

Nu ska jag störa D lite ;)


2009-08-30 @ 19:26:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


SvarSvar på denna fråga så alla får det på klart! :)

Nej, man kan inte skicka efter katalogen från Ikea mera för de sänder inte ut dem till hemmen om man inte bor i huvudstadsområdet eller i Åbo.

I Närpes kan man avhämta Ikeakataloger på R-kiosken.

På Ikeas hemsida står de var man kan avhämta katalogerna på Din ort!
2009-08-30 @ 19:13:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bara tråkigt kvar

Har orkat plocka upp en hel del idag också men nu är det mest bara sådant tråkigt kvar :P Det är en massa med skitstuff man inte vet vart man ska lägga och man orkar inte ens gå genom väskorna med saker.. Men som D sa så de är nog tråkiga efter några veckor också om vi låter dem ligga kvar, och det är ju sant. Så på något vis ska vi väl orka plocka dem också..

Det är lite svårt också att sätta allt på sin plats ännu också då vi inte har soffan ännu. Den kommer på fredag så då först kan vi se vart allt ska placeras på riktigt.

Nu ska jag klä om mig och åka in till stan och lämna tillbaka filmen vi hyrde igår. Den hette Kill Switch och den var riktigt bra! Den handlar om en kommissarie som skyddar lagen på sitt eget brutala vis, men den här gången får han en utmaning då han ska försöka fånga en mördare!

Vi hööörs!
2009-08-30 @ 17:18:53 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Dåligt med info

Jag tycker det har varit dåligt med info inför skolstarten på Novia. För det första så har vi alla som har bytt skola inte fått mer än ett datum när vi börjar. Inget var och vilken tid.

Jag mailade och frågade när och var så sa de klockan 12.00 i auditoriet. Alla nya studerande samlas då.
Men då har en annan person fått annan info. Hon har fått infon att hon ska till kl.10.00 med klassen.

Så hur ska man veta då? Jag åker til 12.00 punkt slut.

Blir irriterad på sånt jyckel!
2009-08-30 @ 14:20:10 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Ineffektiv

Ojoj vad vi inte orkar göra något idag. Mitt inre skulle vilja göra så mycket! Bara plocka med en massa grejor men kroppen säger stopp. Har nyss legat i sängen en stund och sovit lite. Känns lite bättre, men jag vill bli helt frisk!

Jag har strukit panelgardinerna och nu väntar jag på att någon ska sätta upp dem :P Alltså D ska sätta upp dem eftesom jag inte når ända upp.

Uh, vad trött jag är..
2009-08-30 @ 13:24:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sjukling

Godmorgon på er alla (förhoppningsvis) friska!
Jag sitter här i sängen och snörvlar och hostar. Huvudvärk har jag och lite stregring har jag.

Som tur köpte vi näsdukar då vi var och handlade basicstuff, men på ett sätt så tror jag att det var en förbannelse. Man ska INTE köpa näsdukar då man är frisk för då blir man sjuk :P

Hoppas bara att jag blir frisk idag så att jag kan åka till skolan. Nog för att jag tänker åka dit iallafall fastän jag är sjuk för jag vill inte missa något!

Vi har bara så mycket att göra här i lägenheten och båda är förkylda och orken är inte riktigt på topp. Men vi ska snåssa på i egen takt bara. Det som ska upp är gardinerna! För här har vi tydligen värsta morgonsolen rätt in i sovrummet :P

Ha en bra dag!
2009-08-30 @ 10:09:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Stegring

Nu har jag fått stegring :(

Min vän ikväll är nu varm te, honung, saft och såklart min älskling :)
Tänk jag vill inte ens ha chips. Då är det något som är fel på mig...

Nu ska vi kolla film!
2009-08-29 @ 21:30:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


FilmTown

Nu ska D och jag cykla iväg till FilmTown och hyra en film! Det får vara ett mysigt avslut på vår kväll :)

Imorgon ska vi fortsätta vara flitiga! Hoppas bara att både jag och D är bättre i skick imorgon.. Hörde att båda mina systrar var snoriga också. Säkert något som går runt.
2009-08-29 @ 20:13:02 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Packar upp

Så här ser det nu just ut i vår lägenhet. KAOS med stora bokstäver verkligen! Vet som inte var man ska ta och börja. D håller på och bygger ihop tv-bordet och jag har plockat upp en del av mina kläder, plockat lite småsaker och sådant smått och gott.
Jag känner mig lika nere som jag ser ut. Mätte just feber men det visade 36,59 så ingen feber. Är stockad i näsan vilket gör att jag har tungt att andas! Mammas goda rödvinbärssaft underlättar lite iallafall ;)

Nu ska jag försöka fortsätta med något!
2009-08-29 @ 19:34:55 Permalink Amanda pysslar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu har vi startat

Sitter i bilen nu på väg till Vasa och all packning har vi med oss i en kärra efter bilen. Fattar inte hur mycket saker vi egentligen släpar med :P Men det är saker som behövs! Och mer saker vill vi ha.

Jag är annars jättetrött och slö. Har tagit en Panadol så hoppas det blir lite bättre.

Innan vi for iväg så var vi in via affären och jag köpte mig lite chips och dipp för att trösta mig :P OCH för att det är villaavslutning! Nog för att jag inte bryr mig egentligen i sådant festas men...

Då D och jag kommer fram så måste vi säkert föra upp alla saker till lägenheten. Annars är det nog någon inatt som är nyfiken och tar något därifrån. Bara att jag är så trött!
Senare ska vi till FilmTown efter en film så då ska vi mysa :) Ha en riktigt mysig villavslutning.

Ha det bra nu!
2009-08-29 @ 15:33:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Städdax

Godmorgon på er sömtutor som säkert sover ännu så jag skriver detta :P

D och jag ska snart börja städa upp här där vi bott över sommaren och sen ska vi lasta i våra grejor och åka till Vasa! Vi måste dock vänta tills de regnar lite mindre eller inte alls.

Barkvällen igår var helt bra. Lungt och fridfullt :) Kim var bra på att sjunga men där i slutet blev det bara något jyckel, genom att folk kom upp på scen och sjöng i mikrofonerna. Jag drack en riktigt god lonkero! Jag har bara smakat på jordgubb förr men nu fanns det flera andra sorter och en i personalen rekommenderade rabarber och det var så gott! Rekommenderas!

Emilia kom där vid 00.00 tiden så det var kul :) Jag hade någon att sitta och prata med och inte en massa fyllisar.

Nu ska jag äta frukost!

Ja föresten, jag har fått ont i halsen :( Bläääää!
2009-08-29 @ 08:45:12 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ska snart ut och svänga mina lurviga

Nu ska jag snart ut och svänga mina lurviga :P haha..Bara ett talesätt som D brukar säga. Men jag ska ut med D och kanske Emilia till baren och lyssna på Kim och hans trubadurband ikväll.

Jag tänker inte festa ikväll utan bara chilla och kanske ta en :) Eller så ingen alls. Det får vi se :)

D och jag har flyttat NÄSTAN alla saker nu till vår släpkärra. Det är en stol kvar hemma hos mig och min dator är också där. Här ska det städas då vi vaknar imorgon och sen börjar det vara dags att ge sig av till Vasa. Vi får nu se när vi kommer oss iväg om vi alls orkar göra något den kvällen eller om vi bara tar och hyr en film och chillar :)

Har just duschat nu så jag ska sminka mig och göra mig klar!
2009-08-28 @ 20:06:02 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Upp i varv

Jag är som lite upp i varv nu. Jag vill som göra något hela tiden :P Det är väl nervositeten som talar eller vad man sku ska kalla det. Kanske det är mer iver inför att börja inreda lägenheten!

Imorgon åker vi och vi tänker inte fira villaavslutningen något destomera. VI ska reda upp i lägenheten tills skolan börjar så vi inte behöver göra så himla mycket sen då vardagen börjar. Soffan får vi först efter en vecka så helt färdigt får vi inte lägenheten men det mesta iallafall!

Det ska säkert städas bort lite damm nu också då ingen har varit där på länge, saker ska plockas upp i skåpen,  kläder ska vikas in i garderoben och alltmöjligt annat!

Bara vi får flytta in nu så ser vi vad som fattas så då måste vi köpa till sådana saker. Men det mesta borde vi ha nu! Förhoppningsvis.
2009-08-28 @ 15:09:19 Permalink Amanda pysslar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mat mat

Nu ska D och jag äta kyckling! Gotigott!
Men det är en liten kille som inte vill riktigt sova där i vagnen..

Vi har annars varit till Lidl och Halpa-Halli idag och inget hittade vi. Vi konstaterade att vi tar allt i Vasa istället med bättre utbud. I vanliga mataffären handlade vi mycket basicstuff så det är klart!
2009-08-28 @ 14:00:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mys

Godmorgon! :)

Halvligger i sängen nu med hjärtat bredvid mig. Skönt med lite myspys och inte så bråttom att åka någonstans. Fast vi har ju en del ärenden att göra idag också men vi ska inte stressa nu.

Vi ska bland annat åka till Halpa-Halli och köpa ett svart papper att sätta som bakgrund på en tavla, leta efter en kalender åt mig och D och eventuellt något annat. Vi skulle behöva en skrivbordslampa så vi ska se ifall det finns några billiga där. Jag tänkte ju inte alls på det då jag var till Ikea.


Arcada gav ut gratis kalendrar ifjol. Kan någon svara om Novia ger ut kalendrar? :)


Det andra vi ska göra idag är att handla allt basicstuff till lägenheten, såsom konserver, tvättsaker, pasta och så vidare :)

Nu vill jag ha frukost!
2009-08-28 @ 09:24:45 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Min nya skolaPå måndag kommer jag att börja i den här skolan :)

Det är helt ny skola igen jag kommer att börja i så det är nog lite spännande! Ny klass och allt. Läseordningen finns på nätet men jag kommer inte kanske att gå med 08-orna i och med att jag inte har gått samma kurser riktigt som de. Jag har flera kurser färdigt som de ska gå nu först på tvåan.

Rykten och prat jag har hört är att sjukis i Vasa är bättre än i Helsingfors och att skolan är mycket omtyckt. Sjukhusen gillar studerande som studerar på Novia. Det är universiteten som är bättre i Helsingfors.

En negativ sak jag har hört är att sjukisstuderande inte ska få ha på sig sina studerandehalare för att det är dåligt mot skolans rykte. Det tycker jag är jättefjantigt! Alla andra studerande på Novia får som ha dem på sig men inte sjukisstuderande? Jag tänker iallafall ha på min! Min är en annan färg och det står Arcada på den :P

Jag hoppas att jag börjar trivas :)

Nu ska jag sova! Godnatt!
2009-08-27 @ 21:53:09 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Nästsista natten

Godkväll på er :) Har igen haft så mycket ståhej runt mig så jag har inte hunnit med bloggen igen..Fy skäms på mig. Måste ju underhålla mina läsare ;)

Jag tänkte faktiskt skriva ett inlägg lite tidigare ikväll men då fungerade inte nätet så det sket sig.

Ja, ikväll så efter att vi varit med släpkärran till D's mamma in i garaget så for vi till ett födelsedags barn en stund och direkt efter det for vi till Café J&P och åt en hamburgartallrik :) Vi tänkte så att det är sista dagarna vi nu "får" äta ute så vi ska passa på.

D for och gymmade ett tag efter maten och då for jag hem till mamma och pappa igen. Där har jag sytt våra panelgardiner :) Mamma skulle också lära mig att sy soffkuddarna men då började jag bli så trött redan och symaskinen klottade så jag gav upp. Men inte såg det så svårt ut det där att sy kuddar, så det ska jag nog ännu lära mig :)

Tänk att det är nästsista natten vi sover här nu för i sommar. Vi åker på lördag till Vasa och börjar reda upp lägenheten inför skolstarten på måndag. Ojoj, vad det har gått snabbt.
2009-08-27 @ 21:18:40 Permalink Amanda pysslar Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Packning på G

Holaa! D och jag har packat mina saker här hemifrån. Vi ska snart fortsätta vidare och hämta två nattduksbord och sen vidare och hämta D's saker.

Då har jag bara lite kläder kvar och något smått kvar. Men det packar jag sen.

Jag har också varit duktig idag och gjort inlagda gurkor igen :) Hoppas de blir bättre den här gången!

Nu ska jag dricka lite för det är så otroligt varmt här inne.
2009-08-27 @ 13:47:04 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Huvudet är tungt

Godmorgon! :)

Ser att jag sovit ca 10 timmar nu och det känns inte bra för huvudet. Det optimala för mitt huvud är nog 8 timmar. Även om jag är ledig!

Nu ska jag försöka få upp min andra halva ur sängen för klockan börjar bli mycket och han skall vara kock idag :) Om jag nu lyckas med det förstås, alltså att få upp honom.

Jag hoppas att jag hinner ta och blogga lite mellan packandet! :)
2009-08-27 @ 09:02:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tired

Nu är nog jag så trött så trött. Det här är det längsta jag har varit vaken på jättelänge :P Känner mig lite töntig men så är det.

Imorgon ska vi vakna någongång och det första vi ska göra är att åka och handla lite ingredienser till mat, som D ska fixa åt jag, D och några till hemma hos min mamma och pappa. R och G ska väl packa det sista hemma hos sig och D och jag har vårt eget att packa.

Nu ska jag sova riktigt gott! Nattinatt
2009-08-26 @ 22:44:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Färgat håret är

Nu är håret färgat så nu har jag ingen utväxt längre! Jeij! Vi provade ett nytt märke idag och det var av märket Loreal. D som var frissa den här gången så tyckte det var en lite oljig färg. Om det var positivt eller negativt är en annan fråga.

Den här färgen luktar också frissa blandat med tuggummi :P Andra färger har ofta en stickande lukt men det har inte den här.

Till tvätten fick man med ett schampo/balsam som luktade persika. Persika är inte min favoritdoft så jag tyckte inte om lukten.

Hårfärgen blev iallafall bra!
2009-08-26 @ 22:40:53 Permalink Skönhet Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Effektiv dagIdag har jag gjort ganska så mycket men ändå ganska lite. Jag och D hade planerat att vi skulle packa alla saker till Vasa färdigt idag på släpkärran, men det har det inte blivit något av. Det tar vi imorgon istället. Dock har jag varit hos mormor några timmar och gjort den där maträtten, så det är bra att jag fick det gjort!

Sen så har jag inlagda rödbetor ikväll. Kom på idag plötsligt att jag vill göra sådana också så jag var och handlade rödbetor och kryddor, och ingredienser till inlagda gurkor. Jag kollade lite på sådana färdiga påsar med kryddor till rödbetor eller inlagda gurkor, men det var ju konserveringsmedel i dem och det vill inte jag ha! Så det blev färsk vara för mig. Imorgon om jag hinner gör jag inlagda gurkor.Då jag gjort allt klart hemma så satt jag bara och kollade på fotboll i TV. Det var damlandslagsmatch så det var kul att kolla. Synd att jag inte såg slutet, för vi for hem då redan. Nu börjar jag känna mig jättetrött! Tung dag på ett och vis.
2009-08-26 @ 21:28:46 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Färgning

Nu håller D på att färga håret på sig själv och snart är det min tur att blir färgad! :) Jag har en så grym utväxt så vi ska färga den så jag blir fin tills skolan börjar :P hahah..

Jag tycker det är så skönt då D färgar mig. Eller att någon över huvudtaget masserar mig i min hårbotten :)

I'm waiting!
2009-08-26 @ 21:12:42 Permalink Skönhet Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma

Hej! Nu är jag hemma och gör inte så mycket..

Har varit hos mormor och gjort det där "sallatti" och jag var där ganska länge så bloggen har fått vänta lite.. Ni får bilder senare av vad mormor och jag har kokat ihop ;) Gott blev det också!

I och med att det var rödbetor i det där så kom jag på att jag ska göra inlagda rödbetor! :)

Jag ska åka och handla nu ;)
2009-08-26 @ 17:10:11 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


260809

Godmorgon! :)
Till och med jag har ju lärt mig nu att sova lite längre. Fast jag tycker jag känner mig tröttare nu än då jag vaknade tidigt.

Jag har just klätt på mig och jag väntar på att D ska komma ur duschen så ska vi äta lite frukost. Sen ska jag hem ett varv och hämta mormors pengar och handla ingredienserna och så drar jag till mormor så vi får göra den där maten. Så har jag det undan genast idag.

Senare ska D och jag packa ihop allt som ska med till Vasa på ett och samma ställe.

Nu frukost!
2009-08-26 @ 10:26:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Imorgon

Oj vad jag har ont i mina fötter. Känner hur trött jag är i dem nu då vi har gått så mycket idag :P

Mina planer för imorgon är att sova länge! Vi kommer väl hem ganska sent nu ikväll också så.. Sen ska jag och min mormor göra något som kallas "Sallatti". Det är ett finskt ord och jag vet inte vad det heter på svenska. Fast det liknar rosolli en del men "sallatti" är mycket godare!

Så jag ska handla ingredienserna för det imorgon innan jag åker till mormor. Hon väntar säkert på mig och vill jag ska komma tidigt :P

Nu ska jag försöka sova en liten stund!
2009-08-25 @ 20:25:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En hel dag på IKEA

Hejsan på er :) Har inte haft tid att blogga nu då jag varit hela dagen på Ikea. Faktiskt HELA dagen :P Otroligt att man kan vara så länge där...Vi började dagen med att åka till Loviisan Aitta. Det var en affär i en gammal ladugård och sakerna var av lantlig stil så det var mysigt och fint där. De hade i princip samma grejor som Cosy Living men här var det två våningar med grejor och ett café.


En inblick i affären.


Trappan upp till himmelriket :P

Då vi kom till Ikea så hade matpaus åt Alvin först för han var så vrålhungrig då vi kom fram och sen fick han ju sova medan vi gick runt på Ikea.


Jag är nöjd då jag får vara på Ikea!

Då vi gått igenom första våningen och själv inte hittat något intressant. Så gick vi på mat. Det blev ju såklart köttbullar :P De var till och med på halva priset idag så det var ju lyx!


Några timmar efter maten blev det kaffepaus. Jag tog en dajmkaksbit och cola. Mums! Fast kakan var så kraftig så jag orkade inte med hela.


R's och min kärra vid kaffepausen :P Men det ser mer ut än vad det är för det är flera kuddar där under också.


Bilen är fullpackad!


Nu är A trött och vil hem!

Vi var in via McDonalds och åt innan vi for så nu känner jag mig skönt fet. Trött börjar jag känna mig också! Jag körde ner till Ikea hela vägen idag i 3½ nästan i sträck. Men det gick snabbt!

Jag ska berätta lite vad jag handlat nudå, bilder får ni sen.
 • klädhängare
 • kökslampa
 • filt
 • dessertskålar
 • skärbräda x 2
 • en grönväxt + kruka
 • en bordslampa
 • fruktskål
 • sängkläder
 • ljusstakar
 • 7 ramar + 5 bilder
 • hjul till tv-bordet
 • väggklocka
Det är det jag minns nu just :)

Det som fattas ännu är två små mattor till sovrummet, bordstabletter, något att hänga i köksfönstret och eventuellt någon lampa till. Men det tar jag uppe i Närpes!
2009-08-25 @ 20:04:50 Permalink Shopping Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart åker vi

Godmorgon alla sömntutor :)

Jag sitter här och bloggar lite och Alvin sitter här nedanför mig och leker med en nalle. Verkar vara intressant :P

Själv kom jag just hem och jag var in via affären och köpte citronelle, vindruvor och vattenmelon att ta med i bilen ner. Man måste ju alltid ha något att snaska på och då är det bättre och godare att ta frukter istället för godis!

R ska äta frukost och Alvin ska ha på sig kläder och sen åker vi! Vi måste även hämta den här andra systern vår också.
2009-08-25 @ 06:45:25 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Sova så att man orkar

Tror det börjar vara dags att krypa ner till kojs nu och sova :) Vi åker ganska tidigt imorgon så jag måste orka stiga upp. Tänkte hinna duscha också så.

Vi åker redan 8.00 har vi planerat men jag måste hem tidigare så att jag få mata Alvin och se efter honom lite så att R får klä på sig så att vi får åka någongång. Annars kan det ta länge ifall R måste sköta om allt.

Nu ska jag säga att D ska komma hit i sängen och inte sitta vid den andra datorn.

Så godnatt på er! :)
Datorn följer med till Ikea imorgon!
2009-08-24 @ 21:20:57 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Handelslista

Här kommer handelslistan över vad jag ska shoppa på Ikea imorgon :)
Ska också handla några saker åt Sabina i och med att vi far redan imorgon och hon inte kan komma med då.

Säkert kommer jag också att hitta en massa annat skräp till jag vill ha :P Men D sa att ta allt vi behöver nu för det är så billigt på Ikea och det är inte varje dag vi åker dit! Wohoo :P Det tycker jag låter som en utmärkt ursäkt!

Jag längtar så att få åka och shoppa!
2009-08-24 @ 21:11:50 Permalink Amanda pysslar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


PärtkorgenHär är min nymålade pärtkorg! Visst blev den fin? :) Jag är riktigt nöjd. Jag är inte hundra procent säker på vad jag ska använda den till men nu just har jag som planer att våra filtar ska ligga i dem fint nervikta men jag tror ju inte vi är så duktiga och orkar vika ner dem efter varje gång vi har virat in oss i dem :P Men man får alltid tro ;)
2009-08-24 @ 21:05:20 Permalink Amanda pysslar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


IKEA imorgon!

Jess! Vi åker till IKEA imorgon! Jeeeeij!
Efteråt har man väl dåligt samvete då man bränt så mycket pengar, men jag handlar ju faktiskt sådant vi behöver till lägenheten.. Det är ett senare problem med samvetet ;)

Annars så har jag nyss ätit lite nudlar. Tycker jag har känt mig lite illamående idag så jag har inte ätit så bra idag. Kanske jag inte ska köra på plättar till frukost någon mer dag. Försökte proppa i mig lite korvsoppa för att jag tänkte att kanske jag var så hungrig att jag mådde lite illa men icke. Men nudlarna gick ner nu iallafall :)

Jag har fått pärtkorgen min målad nu! Äntligen! Kan ta kort på den och sätta upp den senare..
2009-08-24 @ 18:07:37 Permalink Amanda pysslar Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Plockar

Sitter hemma nu och har nyss plockat med mina kläder uppe i mitt rum. Har packat en väska med "vinterkläder" och två väskor med vanliga kläder. Jag har stor garderob så allt borde rymmas men vinterkläderna får inte komma med på första resan till Vasa för vi har så mycket annat så vi måste prioritera det viktigaste.

Jag har lite kläder kvar här på nedre våningen men det tar vi senare. Det är så fint väder ute nu så jag vill helst inte sitta inne. Väntar också på att R ska komma hem så att jag får måla min pärtkorg! Hon har sprejburken hemma hos sig så. Så det är mina planer för idag!

D och jag har varit och inhandlat en tvättkorg från Halpa-Halli. Jeij :P Och imorgon blir det KANSKE ikea! Jag hoppas, jag hoppas!

Nu ut!
2009-08-24 @ 14:40:37 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Plättar till frukost

D och jag ska snart gå ner och äta frukost :) Klockan är över 12 redan ser jag :D Men sådana dagar får man ha då man är ledig!

D's pappa var just uppe och frågade om vi har ätit frukost för han tänkte börja steka plättar nu så vi får äta plättar till frukost. Inte varje dag det händer. Usch vad mycket onyttigt man har ätit nu i sommar men som jag sa åt Jenni och Mili igår så man går säkert ner i vikt i vinter då man måste snåla med pengar på mat så man får äta upp sig nu!

Väntar bara nu att den här gubben min ska duscha klart. I detta hushåll är det jag som får vänta på D och inte tvärtom. Det brukar ju vara att mannen måste vänta på kvinnan, men inte här! :D
2009-08-24 @ 11:19:57 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Present av hjärtat

Inatt då D kom hem så kom han och gav mig en liten present :) Jag var så sömnyrig så jag kämpade med att få upp det lilla paketet och ser då att det är en parfym! Jag tar upp parfymflaskan och ser att det är av märket Puma och sprutar lite i luften och luktar på det och tycker det luktar ganska gott, men det blev lite för starkt då det kom så mycket :P

Har uppdaterat mitt luktsinne nu och sprutat parfymen på mig och gillar den starkt! Gott luktar den!
I en recension står det att den luktar godis, men det vet jag nu inte riktigt om jag håller med om :P

Puma Flowing


Såhär glad är jag! :P

Parfymen är fräsch!
2009-08-24 @ 11:12:27 Permalink Skönhet Ge en kommentar! (4) Trackbacks ()


Sista lediga måndagen

Godmorgon!

Nu har jag fått vakna upp bredvid min älskling! Har sovit gott inatt :) Han kom tidigare än vad jag räknat så det var kul. Hann bara sova en timme ensam så kommer han. Och då säger han att han varit tvungen att vända och åka tillbaka också då han glömt plånboken i Malax så där hade det gått en timme extra, så de har nog varit riktigt snabba!

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag :) Jag har lite myror i brallan idag och skulle vilja packa ihop grejerna till Vasa men det kan hända att vi tar en latdag idag också. Det behövs! Vi får se vart dagen tar oss ;)

JAG VILL ÅKA TILL IKEA!
Det blir imorgon eller onsdag eller någon annan dag! Jeij!

Ha det bra så hörs vi!
2009-08-24 @ 10:01:05 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Godnatt

Godnatt alla fina läsare :)

Jag har snokat runt lite på olika bloggar och lyssnat lite på musik.

Nu ska jag krypa ner under täcket och "vänta" tills mitt hjärta kommer hem och kryper ner brevdid mig i sängen. Jag ska ju såklart sova om ni inte fattade vad jag menade de där kråkfötterna ovanför ordet vänta :P

Sov gott!
2009-08-23 @ 23:01:38 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Min sista lediga vecka

Till min stora förskräckelse så har jag bara en vecka ledig kvar :( Hjälp!

Vad ska jag göra under min lediga vecka? Jo detta bland annat:
 • till Ikea och shoppa
 • gå igenom alla mina kläder och se vad jag ska ta med till Vasa och inte ta med
 • flytta till Vasa
 • kanske fira lite villaavslutning
 • till baren och kolla på Kimi Pohjoisvuori & Roskamummut
Jag hoppas den helst kommer en regnig dag nästa vecka så jag får pyssla på inomhus med mina grejer. Vill ju inte sitta inne då det är fint väder ute! Jag måste även packa med allt annat som ska med också.

Tänk att jag bara har en vecka kvar av sommarlovet! Ångest!


2009-08-23 @ 22:07:52 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


I'm your biggest fan


we are the crowd, we're c-coming out
got my flash on it's true, need that picture of you
it's so magical, we'd be so fantastico
leather and jeans, garage glamorous
not sure what it means but this photo of us
it don't have a price, ready for those flashing lights
'cause you know that baby I

I'm your biggest fan
I'll follow you until you love me, papa-paparazzi
baby, there's no other superstar
you know that I'll be your papa-paparazzi
promise I'll be kind, but I won't stop until that boy is mine
baby you'll be famous, chase you down until you love me
papa-paparazzi


I'll be your girl backstage at your show
velvet ropes and guitars, yeah 'cause you're my rockstar
in between the sets, eyeliner and cigarettes
shadow is burnt, yellow dance and we turn
my lashes are dry, purple teardrops I cry
it don't have a price, loving you is cherry pie
'cause you know that baby I


I'm your biggest fan
I'll follow you until you love me, papa-paparazzi
baby there's no other superstar
you know that I'll be your papa-paparazzi
promise I'll be kind but I won't stop until that boy is mine
baby you'll be famous, chase you down until you love me
papa-paparazzi

real good, we dance in the studio
snap snap, to that shit on the radio
don't stop for anyone
we're plastic but we still have fun

I'm your biggest fan
I'll follow you until you love me, papa-paparazzi
baby there's no other superstar
you know that I'll be your papa-paparazzi
promise I'll be kind but I won't stop until that boy is mine
baby you'll be famous, chase you down until you love me
papa-paparazzi
2009-08-23 @ 21:31:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mysigt för mig själv

Såhär mörkt och mysigt har jag för mig själv med datorn nu just. Det är skönt bara slösa tid för sig själv också och vara lite DN (=datanörd).Jag kom på att jag inte har något msn på den här datorn så nu ska jag ladda ner msn så jag får vara lite social på nätet också ;) Inte bara FB (=facebook).

Matade hunden just före innan jag gick in. Och på samma gång kom svärfar hem :)
2009-08-23 @ 21:11:33 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trevlig kväll

Ursäkta för att jag inte har uppdaterat tidigare men min dator har strejkat lite. Har kört genom virusprogrammet och nu är datorn pigg igen :) Därför har jag inte laddat upp bilder heller då det har krånglat..

Det har varit en trevlig kväll ikväll. Först har jag varit på fotbollsmatch med några tjejer. Kraft förlorade med 2-0 så det var lite surt, men ändå väntat i och med att det var ett av topplagen.

Efter matchen for jag hem en stund och kollade på spjutkastningen. Men det gick ju inte alls bra för finländarna.

Sen ringde Mili och jag for ut med henne och Jenni. Vi var ut och åt pizza :) Det var gemytligt! Länge sedan man träffat Mili också då hon varit i USA över sommaren. Kul att tjattra :)

Nu ska jag snart dra till Kalax och krypa ner under täcket med datorn och vänta på att älsklingen min kommer hem! Synd att han måste via Malax före också så det går 2 timmar extra där :/ Hoppas bara att någon kan hämta klienten från Närpes!
2009-08-23 @ 19:59:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Match

Nu först har jag kommit mig i duschen :P Jag orkade inte duscha då R kom genast nästan och frågade om jag kunde hjälpa till och bära lite saker och sen for vi till huset och plockade. Så nu är jag äntligen ren och fin :D

Håller även på att framkalla foton från i sommar och förra sommaren! Ja jösses vad jag är dålig på att framkalla foton. Men nu äntligen :) Jag skulle vilja ha en stor tavla av mig och D att sätta ovanför sängen i Vasa. Men det största jag hittade här var inte så stort. Måste se hur det ser ut då bilden kommer ifall det skulle räcka. Det var också billigare att framkalla foton nu på ifolor så det var ju tur för mig :)

Men jag ska åka på fotbollsmatch jag nu med tjejerna! Ska sminka mig och sen cykla iväg.
2009-08-23 @ 13:28:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


230809

Godmorgon!

Känner mig lite trött ännu men jag orkar inte sova heller så jag har nu stigit upp :P Tror jag ska gå och ta mig en dusch snart så piggnar jag till lite. Känner av lite träningsvärk i armarna från igår. Vi var ju nog flitiga så inte konstigt.

Igår kväll blev att åka ut ganska sent. Jag orkade inte vänta hemma till slut så jag for till D's pappa och matade hunden och sen for jag efter Bina, och vi hämtade Nicke. Sen for vi iväg till Nickes villa. Där var det bara jag, B och N ett tag men sedan kom ett annat gäng och sen lite mera folk också. Ett gäng for vidare så då blev det tomt och tyst.

Jag satt med Jenni och Carro inne en stund och pratade lite. Alla tre var trötta så ingen av oss var ute länge. Jag skjutsade hem Jenni till Kaskö och själv for jag hem och sova. Mitt rum var varm som i bastun så balkongdörren fick åka upp och uppe har den varit hela natten.

Nu dusch!
2009-08-23 @ 09:15:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött efter städning

Nu är jag hemma och vilar. Fick åka från huset :) Har ju varit så flitig nu så.. Vi for till huset till kl.10.00 på morgonen och vi var bara hem och åt en sväng och for igen så vi har nog varit där många timmar!

Nästan alla rum är klara förutom köket, bastun och ett rum till. Mamma och moster fortsätter med köket nu och sen får vi se hur mycket som lämnar tills imorgon.

Har försökt ringa åt de här tjejerna men de svarar inte så jag vet inte var, när och hur ännu.
2009-08-22 @ 16:11:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Talko

Nu ska jag snart ge mig av till Alvins blivande hem och städa :) Vi är ganska många som ska så jag hoppas det går relativt snabbt :P Men knappast. Får väl städa imorgon också. Det har de iallafall räknat med att det kommer att ta två dagar.

Mamma håller på och packar med lite kaffe, saft och kakor :) Och senare idag kommer vi hit för att äta mat allihopa då. På ett sätt är det ganska mysigt. Lite gemenskap.

Nu ska jag dra och städa!
2009-08-22 @ 08:58:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Friidrott och isodiet

Sitter i soffan nu och kollar på friidrott i TV med mamma och pappa. Jag har även skrivit av lite recept från Isodiet-boken som mamma har köpt. Jag tänker INTE börja med någon diet om ni tror det :D Det fanns bara så goda recept i boken så jag tänkte att jag skulle prova dem. För en rätt har jag smakat och den var riktigt god och passar bra som en vanlig måltid.

Jag föresten ner till Kalax mitt i detta inlägg och matade hunden åt D's pappa. Jag tänkte nästan glömma bort att jag skulle mata henne, men som tur kom jag på det plötsligt! Jag tänkte på det då vi var till Vasa och på vägen hem men sedan var det bortblåst.

Tror det snart börjar bli läggdags. Det är städning på schemat imorgon och sen ska jag ut med tjejerna på kvällen. Lite tv till!
2009-08-21 @ 21:49:58 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu har vi shoppat

Nu har mamma och jag shoppat :)

Vi hittade äntligen tyg åt gardinerna och åt soffkuddar som har samma färg som mina andra soffkuddar. Vi köpte de här tygerna som finns här på bilden. Den till vänster kommer att bli en panelgardin och bakom den sätter vi "vanliga" gardiner av turkost genomskinligt tyg. De hade erbjudande den här veckan att de sydde "vanliga" gardiner gratis på köpet så det tyget är kvar i affären och de får hämtas efter två veckor :)

Tyget som är till höger på bilden kommer att bli till soffkuddar :)Mamma köpte dessutom en sil, en kniv och en saftflaska åt mig :)
Silen ska jag ha då jag ska ångkoka grönsaker, kniven behöver vi sådär annars och saftflaskan var en sådan som man ska ha som kanna. Lite finare vill säga :)

Tack mamma!
2009-08-21 @ 19:42:39 Permalink Amanda pysslar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Påväg

Nu ska jag snart åka till Vasa med mamma. Väntar bara att mamma ska komma hem från jobbet :)

Vi har annars varit och ätit till Cafe J&P idag. Det blev ugnstektlax med räksås och potatismos :) Gott! Sen var vi ett varv till Halpa-Halli och jag köpte en torkställning åt trosor och strumpor för 1,50€. Hoppas den håller något bara :P

Men nu ska jag bära ner ett bord i bilen som ska med till Vasa!
2009-08-21 @ 14:48:45 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Nanny

Nu barnvaktar jag Alvin och jag har även bakat två tigerkakor. En åt mormor så att hon får frysa ner den och ta upp den då hon får gäster och en åt talkogänget tills imorgon då vi ska vara och städa i Alvin blivande hem :)

Jag tog receptet på nätet i och med att jag inte hittade receptet här hemma.


Receptet lyder så här:

50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
1 msk vatten
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker eller
rivet skal av 1/2 citron eller apelsin

1.Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, 1,5 liter.

2.Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker kraftigt i en bunke så blandningen blir vit och pösig. Tillsätt mjölk-smörblandningen och vald smaksättning. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet.

3.Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakaopulvret utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den i den ljusa sme­ten. Vicka lite på formen så smeten flyter ut jämt.

4.Grädda kakan i ugnens nedre del i 35-40 minuter. Om ovansidan verkar bli för mörk, lägg över en bit folie.

5.Känn med en sticka om kakan känns torr och färdig. Låt kakan ligga kvar i formen i 6-7 minuter. Om kakan inte vill lossna ur formen, blöt en handduk i kallt vatten och lägg över formen en liten stund. Låt kakan svalna under formen eller under en handduk.

 

 

Men nu måste jag gå och byta blöja. Det luktar lite bajs :P

2009-08-21 @ 11:47:58 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


210809

Godmorgon! :)

Verkar som att många av mina läsare är vakna tidigare än mig ;D Nåja, men klockan är nog ganska mycket i och för sig. Iallafall för mig!

Jag håller på och ringer till HVC nu och försöker få tid till en läkare för att ta bort ett födelsemärke. Men det är ingen som vill svara! Eller jo, de svarade då jag ringde till fel ställe :P Jag ringde först till läkartidsbeställningen men läkaren jag ska till tar bort dem då han har jour på akuten så nu måste jag ringa dit.

Nu ska jag ringa igen!
2009-08-21 @ 09:10:58 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I sängen

Nu sitter jag i sängen i mitt eget rum hos mamma och pappa. Ska snart börja sova för jag känner nog mig ganska trött.. Jag tror det här är det längsta jag varit upp på länge :D Jag har alltid somnat så tidigt då jag haft tidigare arbetsmorgnar.

Har kollat igenom IKEA-katalogen nu :) Fanns nog en del jag vill ha men man måste också tänka lite på vad man verkligen behöver och vad man kanske inte så mycket behöver. T.ex. så ser jag en enormt ful skrivbordsstol här framför mig, vilken jag tyvärr måste ta med till Vasa. Så på det viset.

Men nu godnatt med er!
2009-08-20 @ 22:24:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Kvällen

Nu har jag kommit hem efter att ha varit ute med Jennifer :)

Vi har varit på Kraft 2 match och vi hade med matsäck som bestod av chips, dipp och muminlimsa :) Gott! Kraft vann med stora siffror och jag höll inte ens räkningen till slut :P

Efter matchen var vi till Sarah och hälsade på hos henne i hennes nya lägenhet. Vi fick även våra tack-kort av henne :) Men sen började klockan bli så mycket och J har ju skola imorgon så det bar av hemåt.

Då jag for från Kaskö så skymde det ganska bra så då tänkte jag att älgarna brukar vara ut nu och då man talar om trollen så ser jag då en STOR älg kommer från höger sida och springer sakta över till andra sidan. Jag hann stanna och jag skulle nog ha hunnit stanna också om älgen stannat på vägen. Men usch vad det är hemskt! Hjärtat var i halsgropen.. De är ju så himla stora de där krabaterna! Var tvungen att ringa åt Jennifer och Dennis :D

Men nu ska jag nog börja dra mig i säng...2009-08-20 @ 21:23:50 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Soffan

Nu har jag kommit hem från mormor och har överlämnat Alvin åt sin mamma :) Så nu ska jag snart ut med Jennifer! Hon ska eventuellt få köra hit ;) Spännande!

Hos mormor har Alvin, jag och mamma varit. Jag lovade ju mormor att jag skulle och smaka på räkpajen jag gjort. Den var nog god men jag vill ha massor med sallad till den så då är det mumsiger!

Annars så var vi ju till tygaffären med mamma. Vi hittade inget bra soffkuddtyg. Jag har redan två kuddar som är turkosa men jag vill ha två till och i samma nyans, men turkos är en sån svår färg att hitta rätt färg av! Vi kollade också in lite gardinstyg men den där tanten verkade inte fatta att det är TURKOST eller något som går i blått. Först tog hon fram ett tyg i mörkgrönt och ljusgrönt, ett rutat tyg som var jättefult! Jag bara "eh, nej?". Sen tog hon fram ett annat tyg som jag tyckte bara ska passa som panelgardiner, men ändå gillade jag inte riktigt den.
Så då tog hon fram ett annat som jag tyckte var helt fint men det var ganska tunt så det passar inte riktigt bra till vintern. Jag så då ett annat tyg som var fint och det skulle vara fint som panel och att man har en tunnare gardin bakom. Janå då tar hon fram BRUNT! Jag bara igen "Jag vill ha blått..".

Mamma och jag ska kanske till Vasa imorgon och kolla in tyger :)
2009-08-20 @ 18:12:51 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu ska jag..

Nu ska jag iväg till mammas jobb så ska vi åka till en tygaffär och kolla in tyg till våra soffkuddar :) De ska vara chockturkosa! :D

Sen måste jag snabbt hem igen och vakta Alvin. Han sover nu just och R är hemma ännu men sen ska hon iväg till huset. Senare mot kvällskvisten ska jag träffa Jennifer :)

Nu bye!
2009-08-20 @ 14:48:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Ikeakatalog!

Äntligen har katalogerna kommit och jag har varit och hämtat hem tre stycken! Jeij! Nu ska det shoppas! Eller iallafall kollas till den kommande shoppingresan ;)

2009-08-20 @ 14:02:45 Permalink Shopping Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Homing

Tjenaa!

Håller på och fixar ihop en makaronilåda nu. Den ligger och steker sig i ugnen nu just och snart är den klar ;) Bara D har duschat så får vi äta..

Läste i tidningen idag att det finns ett nytt fenomen bland ungdomar nu som kallas "homing", vilket betyder att ungdomar intresserar sig allt mer för hemlagad mat och att plocka bär själv för att göra t.ex. sylt och saft. Jag känner igen mig i detta men jag har alltid varit gammaldags vad gäller mat så jag åtminstone är inte in i en trend :)

Men jag tycker det är kul att det kan komma sådana trender också och inte bara sådana konstiga och onödiga trender. Denna trend har väl kommit främst för att det har varit så mycket prat om olika tillsatsämnen och "gifter" som sätts i mat.

Det är bara bra att folk börjar koka mat från början! Jag gör ju t.ex. alltid köttbullar från början och köper inte halvfärdiga. Det kan många tycka att "Vah!? Gör du dem själv?" och andra tycker att man bara gör köttbullar till lyxmiddagar typ och för mig är det vardagsmat som man ofta gör mycket av och sen kan frysa in :)

Nu ska jag sluta babbla. Måste kolla in min makaronilåda ;)
2009-08-20 @ 11:36:00 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nej...

Nej, jag har inte kommit upp ur sängen ännu heller :P Men det är väl så det ska vara då man är ledig! :D

Ja, ja ska snart stiga upp. I promise!
2009-08-20 @ 09:41:46 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ett budskap

Jag kom på att jag ska skriva detta inlägg då jag bläddrade genom några bloggar.

Jag tycker att ni bloggare som sätter ut reklam på edra bloggar så måste nog tänka lite på vad ni gör reklam för också.  Ni kan inte bara tänka på er själva och tänka "Oj, det här ger mycket pengar!". Ni måste tänka också vilken målgrupp som kanske läser er blogg och efter det tänka vad man kan sätta ut för reklam.

Till exempel det här:


Den här reklamen skulle absolut inte jag sätta ut på min blogg! Och ni nu som tänker "Men nu har du ju satt ut den.." så är inte det där en reklam för det går inte att klicka på den och det står heller inget namn på något företag där.

Jag tycker den där reklamen är farlig för mina läsare och alla andra där ute i världen. Vem vet vad sådant kan ställa till med. Ja, det är enkelt att få tag på pengar men det måste ju finnas någon som betalar tillbaka pengarna också. Och alla vet inte att det är en ränta på ca 200-300% på dessa lån.

De flesta av mina läsare är tonåringar och det är just dessa som är de så kallade "unga och dumma" som faller lätt i gropen för detta fenomen.

Så på den här sidan är det iallafall såhär:2009-08-20 @ 09:07:27 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Första lediga dagen

Godmorgon alla :)

Jag har nyss vaknat och det är min första lediga dag nu.

Vet inte riktigt hur jag ska börja dagen nu då D slutar 12.00 och han åker vidare till Åland kl.14.00 så jag skulle ju vilja hinna se honom innan han åker.

Alvin väntar väl också att jag ska ta hand om honom, men det får vänta en stund nu.

Ja, det var det för den här gången :P
2009-08-20 @ 08:44:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sängen

Nu ligger jag i sängen med älskling min :) Det är sista natten på länge tillsammans nu då D åker på arbetsresa till Åland.

Imorgon är mina planer att sova länge och sen ska jag väl vara barnvakt åt Alvin en stund. Jag ska även till mormor och smaka på min räkpaj :) Vi åt inte den då vi var där i och med att alla hade just ätit mat så vi satsade på det söta bara. Kakan Rosanna hade gjort var jättegod. Jag gillar kondenserad mjölk!

Nu ska jag ta och njuta av ledigheten och kramas med D :)
2009-08-19 @ 21:20:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


SOMMARLOV!

Nu får jag ropa ända ut: SOMMARLOV!!!!!!

Fast det är ju inte så mycket sommar nu mera men ändå ledigt :)

Den här sista arbetsdagen har nog sniglat sig fram! Man har kollat på klockan några hundra gånger och vill att dagen ska ta slut och få lov. Men äntligen är jag nu ledig! Wohoo!

Jag ska borsta tänderna och tvätta bort smink och lägga mig i sängen med älsklingen nu. Blir nog ett till inlägg senare ;)
2009-08-19 @ 20:41:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart på kalas

Jag har just fixat mat åt männen här i huset och mig själv förstås :) Det blev potatis och köttfärssås. Det coola med dagens mat var att allt är taget ur grönsakslandet och köttet har D's pappa skjutit.


Potatis, zucchini, purjolök, sallad, morötter, dill och älgkött. Helt från naturen!

Bara D har fått sig duschad så ska vi åka på kalas till mormor. R och Alvin kommer också att vara där :) R har bakat något sött och jag tar med det salta. 83 bast :) Ung kvinna i sina bästa år!

Ha en bra dag!

2009-08-19 @ 11:59:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Inför sista arbetsdagen

Godmorgon :)
Tänk att jag har sovit ända till 10.00 idag! Prestation av mig :P

Jag ska snart gå i duschen och fräscha upp mig. Kanske lite frukost och så ska vi se hur mycket tid jag har över. Klockan 12.00 slutar D så jag kanske väntar på honom här och sen åker vi till min mormor på 83-årskalas :) Vi ska ha med min räkpaj som "present". Mormor uppskattar mycket mera att vi bakar åt henne istället för att köpa en massa skräp som hon bara sätter undan i skåpet. Och jag gillar att baka så inte mig emot :D

Och det allra bästa idag att det är SISTA ARBETSDAGEN! Hjälp vad jag ska njuta av dessa dagar innan skolan börjar..

Nu ropar duschen på mig ;)
2009-08-19 @ 09:13:37 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Jag vet inte..

Jag vet inte om det faktiskt lönar sig att gå med i studentföreningen i Vasa. Tycker det är så fånigt att betala 40€ och sen vara medlem i 5 år. Man studerar ju inte ens i 5 år? Majoriteten studerar ju i 3½ år.

En halare har jag och jag skiter i om den inte är samma färg som alla andras i min klass. Det bryr jag mig inte alls i..

Jag kommer antagligen också att endast köra bil då jag kommer hem eller ska till Vasa. Eventuellt vill jag inte ha maten i skolan så att jag tar med egen mat.

Jag festar så ofta så förmåner till det behöver jag ej.

Ja, allt detta måste vi se då skolan börjar då man får mer info också. Svårt det här.
2009-08-18 @ 20:34:59 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Räkpaj

Den här pajen är jättegod! :)

Detta behöver ni:

Pajbotten
Blanda ihop mjöl och margarin till en deg. Tillsätt osten och vattnet och knåda. Bred ut degen i en pajform och grädda den i 200ºC i 10 minuter.

Fyllning
Blanda grädde, ägg och mjöl. Tillsätt osten, dill och kryddorna. Tillsätt till slut de tinade räkorna och häll ut fyllningen på den gräddade bottnen. Fortsätt grädda i 20 minuter till i 200ºC tills pajen är gyllene brun.

Servera med sallad!


WOILA!
2009-08-18 @ 19:15:24 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hola Amigos!

Haha.. Jag kom inte på någon rubrik :P

Har kommit hem från jobbet för ett tag sedan och jag har hunnit göra en räkpaj åt mormor, som fyller år imorgon :) Jag märker att jag inte har satt upp receptet på den så ni ska få det i nästa inlägg!

Annars så har min arbetsdag gått jättesnabbt! Jag vet inte om det är för att jag bara var sex timmar idag eller om det bara fanns så mycket att göra. 1 arbetsdag kvar! 6 timmar kvar på jobbet!

Håller på att radera foton ur min telefon nu för jag börjar ha så mycket onödigt där.

Smakade annars på mina saltgurkor nu :) De var nog riktigt goda! Fast nästa gång så skulle jag minska lite på saltet. Men mamma tyckte att det egentligen inte gör något för man ska ju lägga dem på smörgås eller ha dem som tilltugg så inte gör det något fast de är ganska salta. Goda var de iallafall!
2009-08-18 @ 18:47:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En egen vardag

Nu väntar jag på att skolan ska börja nästan :D
Eller skolan väntar jag egentligen inte mest på, utan det att D och jag ska få flytta in i vår lägenhet och fixa upp det till vårt eget hem. Vi har ju bott ett år tillsammans men det kändes mer som bara en studielya, nu kommer det bli ett hem.

- Att få inreda enligt egen smak
- Fixa middag tillsammans och ha det mysigt
- Äta maten tillsammans
- Ha våra vardagskvällar tillsammans
- Få bestämma allt själv utan att alltid behöva förklara vart man ska och varför
- Att få städa sitt eget hem (Ja det kan vara positivt ibland!)
- Få vakna upp tillsammans och somna tillsammans

Och alltmöjligt kul! Att bara ha en egen vardag! Utan att någon står där och kommenderar eller är nyfiken..
2009-08-18 @ 09:51:13 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (4) Trackbacks ()


180809

Godmorron! :)

Nu ligger jag i sängen med älsklingen och får äntligen ha en liten längre morgon tillsammans utan någon extra stress. D är ledig idag och jag ska i jobb först 12.00 så ingen panik. Det bubblar i mig också att tänka att det bara är 2 arbetsdagar kvar! Efter idag är det bara en!

Vad ska jag göra då jag är ledig då?
Ja-a. Jag skall iallafall träffa Jennifer som jag inte träffat på LÄÄÄÄÄNGE! Ann har jag heller inte träffat på jättelänge. Sen väntar jag på att vi ska åka till Ikea bara syster hinner. Så blir det att vara barnvakt åt Alvin då föräldrarna ska ha huset klart före den här månaden är slut. På lördag blir det iallafall städtalko så där ska jag också vara..

Så nog har jag att göra :)

Nu ska jag krama om D lite till.
2009-08-18 @ 09:24:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Än en gång en kväll

Nu ligger jag i sängen och är nyduschad och har på mig D's stora skjorta :) Tycker det är så mysigt att dra på D's skjortor efter att jag varit i duschen. Vet inte vad det är med det men :P

Börjar bli trött nu också men D och jag planerade att vi skulle orka kolla på en film. Får nu se vad det blir till.

Jag börjar bli riktigt ivrig nu att det bara är 2 dagar kvar jag ska jobba ännu! :D Kul kul!

By the way så läste jag på mina vänners blogg att en av dem har betalat in pengar för studiekort och sådant. Jag borde också göra det kom jag på då. Uschadå. Det är ju så dyrt! I Helsingfors vet jag att det lönades i och med att jag då reste mycket och åt mat ute och alla rabatter man än fick. Men jag vet inte med Vasa. Men jag tror nog jag ska betala, för jag har nog nytta av det i längden.

Nu ska jag vänta att D kommer hit i sängen med mig :)

Jobb klockan 12.00 imorgon! Alltså sovmorgon! Och med D till och med! Perfekt!
2009-08-17 @ 20:30:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Quinoa- och skinksallad

Nu har jag just ätit en quinoa- och skinksallad. Gott var det som vanligt :)

Jag har aldrig förut kommit i kontakt med quinoa före några testade på en diet där man skulle använda quinoa så jag tänkte att jag vill också prova på det :) Men inte i det syfte för att banta utan för att testa något nytt och att man kan använda det istället för ris!

Ni kan googla mer om vad quinoa är. Kan dra det i ett nötskal att det är en ört som är släkt med spenat och rödbeta. Den är mycket näringsrik och har mer kalcium än vad mjölk har i sig. Har massor med andra näringsämnen i sig också!

Till min sallad behöver ni:
 • gurka
 • quinoa
 • tomat
 • kinakål
 • paprika
 • ägg
 • skinka

Skölj quinoan noga med varmt vatten så att man får bort den beska hinnan som skalet har. Sen kokar ni den enligt anvisning på paketet. Skär grönsakerna till en sallad. Skär skinkan i små bitar och blanda i salladen. Blanda den färdigkokta quinoan i salladen också.

Koka äggen.

Ät salladen med ett ägg så mättar den bättre.

Man kan ju hitta på nästan vad som helst att sätta i en sallad. T.ex. olika ostar och så vidare.


WOILA!
2009-08-17 @ 19:00:27 Permalink Recept Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Dagens jobbaroutfit

Vi har Superdagar i affären månaden till slut nu så därav dessa vackra kläder som verkligen gör att vi ser ut som trafikljus.
En stor glad sol på ryggen!
2009-08-17 @ 15:17:56 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Proppmätt

Nu är jag verkigen proppmätt. Joanna och jag har gjort lasagne tillsammans och jag tog världens största bit ungefär :P Det är lite missvisande det där lasagne så man vet inte hur mycket man ska ta.

Sitter i soffan nu och väntar att The Tyra banks show ska börja. Det är lite bradåligt det programmet men man måste ändå kolla :)

Före kollade jag på Extreme Homemakeover även om jag inte alls tycker om det programmet. Det är alltför mycket. Det är love, love, love, love heeeeeeeeeeela tiden och allt är såååååååååå underbart! Allt är så hääääääääääärligt. Sen så bygger de världens lyxpalats åt fattigt folk som inte ens har råd att värma upp huset de fått. Hah.

Nej nu ska jag kolla på tv.
2009-08-17 @ 15:07:44 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


2 dagar kvar och 12 timmar kvar

Hejsan hoppsan! Nu kom jag hem till mamma och pappa från jobbet och nu kommer jag på att jag är hungrig och ingen mat hemma och jag kom just ur en mataffär. Tragiskt. Och ingen bil.

Janå iallafall är jag glad över att det är endast 2 dagar kvar i jobbet :) Och det är bara 12 timmar kvar i jobbet! Oj vad härligt. Ser verkligen fram emot att få sluta och vila upp sig lite.

Den här arbetsdagen har dock varit lite annorlunda. De började renovera köttdisken idag men då hände någonting så att det slog ut alla datorer så kassorna funkade inte och det gick inte att beställa. Jag skulle ha in beställningen före 12.30 så det blev lite panik så jag fick beställa per telefon då och det var verkligen inte kul. Så invecklat att springa där i hyllorna och leta efter rätt märke :P

Ja och då det inte gick att handla mat så fick alla lämna sina kärror och gå ut. Så vi har fått plocka varor ur kärrorna i hyllorna tillbaka :D

Nej nu ska jag ta en nap.
2009-08-17 @ 12:22:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sovdags

Nu ligger jag i sängen med min älskling och vi ska sova snart. Jag har tidig morgon igen och det är min sista tidiga morgon för i år till jobbet :)

Dagen min har gått i barnvaktens tecken och jag har haft riktigt kul med Alvin :) Jag har dock inte behövt vara helt ensam med honom så då har det varit lättare då jag inte behövt ha honom helt själv.

Vi hörs imorgon igen!
2009-08-16 @ 20:11:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sommarfeelings

Minnen från en kul kväll med tjejerna :)

2009-08-16 @ 14:16:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Höstkänslor

Nu har jag riktiga höstkänslor. Sitter i soffan med fleecetröja, yllestrumpor och filten runt mig. Ute är det regn och kallt.

Jag hoppas bara sommaren kommer tillbaka helst en liiiten stund till :) Man får ju alltid hoppas.

Satte just ut Alvin och sova en gång till så nu får jag chilla för mig själv en stund. Känner mig lite trött. Säkert vädret som gör det och sen så blir jag trött av att tänka på att jag ska i jobb till klockan 7.00 imorgon bitti. Men det är bara 3 arbetsdagar kvar! Nej fy vad skönt det kommer att bli!

Ska bläddra lite till på ikeas sidor nu ;)
2009-08-16 @ 14:09:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


IKEA

Håller nu på och kollar i den nya Ikea-katalogen på nätet.

Ikea har ju kommit på den nya funderingen nu att de endast sänder ut sina kataloger i huvudstadsregionen och runt Åbo.  Senare kommer de med ställen där man kan hämta dem själv på andra ställen. Här i Närpes kommer det antagligen att bli R-kiosken. Men det är inget säkert ännu! Det är nog lite skitstil tycker jag..

Annars så är det ju som vanligt att man vill ha varje sak man ser ut katalogen typ. Rosanna och jag ska ner till Ikea ett varv någongång och shoppa lite. Bina ska också kanske med :) Jag har ju fått upp tv-bordet med privat transport i och med att det var så stort så det skulle inte rymmas med i bilen så det är endast småsaker kvar. Tavlor saknas och några växter. Sen så vill jag ha en filt i min soffa att vira in sig i sen på vintern :)

Nu ska jag kolla vidare medan Alvin sover.
2009-08-16 @ 10:45:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Inlagda gurkor

Igår gjorde jag inlagda gurkor :) Eller saltgurkor eller kryddgurkor som de också kallas.
Har blivit en riktig husmor jag nu och kokat saft och gjort inlagda gurkor :D Vad mer skulle jag kunna göra? :P

Det finns massor med olika recept på inlagda gurkor så det var svårt att välja.
Här har ni iallafall receptet jag gjorde enligt:

Detta behöver ni:

Jag tillsatte även blad från svartvinbärsbuskar :)Tvätta gurkorna noga och skiva dem i tunna skivor.

Ta fram en stor burk eller flera små och tvätta dem också noga.
Varva gurkskivor, dillkronor, senapsfrön och peppar i burkarna.Blanda ihop ättika, vatten, socker och salt i en skål och rör om tills sockret och saltet har löst sig.

Häll lagen i burken/burkarna över gurkskivorna. Lagen behöver inte täcka gurkorna helt, det drar i sig ändå.
Gurkorna är klara efter några dagar*.

*Efter några dagar får tolkas som man själv vill :)


Tadaa!

Jag kan ju tyvärr inte uttala mig ännu om hur de smakar. Det får ni veta sen :)
2009-08-16 @ 10:16:48 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nanny

Godmorgon på er :)

Nu just är jag barnvakt åt Alvin. Rosanna for och måla till huset och jag har inte något annat att göra heller så det går bra..
Det är ju så tråkigt väder nu också så usch då. Man blir ju så trött också av sådant här väder.

Nu måste jag kolla vart han gick!
2009-08-16 @ 08:53:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Slättens Mystik

Ja, så var det Slättens Mystik igår. Det är faktiskt ganska nytt det konceptet här men jag tycker det var ett riktigt lyckat evenamang. Alla andra år har det varit ruggigt och kallt och riktigt höstigt. Nu var det faktiskt varmt och skönt. Det var ett sommarväder med lite toutch av höst.

Jag tycker det är bra att Närpes ställer till med sådant i och med att det verkligen drar ut människorna i centrum. Annars brukar det vara ganska lungt i centrum här, att man bara ser människor som går och handlar och ungdomar som hänger med kompisarna.


Det fanns mycket folk på torget där det fanns några försäljningsstånd. Jag köpte saft och kex av NGF (= Närpes Gymnastikförening) i och med att mina systrar var där och sålde :)

Efter att vi kollat på några programsnuttar på torget gick D och jag till parken där de hade Tomatrock i år. Det nya för i år var stället, att de tog lite i inträde och att de hade öltält. I och med att de tog inträde så hade de satsat lite mera på allting, t.ex. ljud och ljus. Jag tycker att hela Tomatrock var riktigt lyckat!


Kimi Pohjoisvuori & Ruskamummut

Ett av bandena kallade sig Kimi Pohjoisvuori & Ruskamummut och det var det bästa amatörbandet som spelade på Tomatrock! Faktiskt! "Kimi Pohjoisvuori" är verkligen en talang som kommit upp ur ingenstans. Han är faktiskt jätteduktig!


Caroline & Co

Caroline är en enormt bra sångerska och hon rör sig bra på scenen också. Hon bjuder verkligen på sig själv. Hon och hennes band var det mest "proffessionella" bandet. Det var redan mörkt då de spelade så det var extra snyggt då med alla ljuseffekter.


Folk!


D & A

De skrev i tidningen idag att de kanske ska flytta Tomatrocken helt och hållet till den här helgen istället för Tomatkarnevalen i och med att det den här tiden inte är så många andra tillställningar på samma gång så att det skulle dra mer folk. Jag tycker det är en helt okej idé men på ett och vis skulle det kunna vara en par helgar tidigare i och med att det börjar bli ganska kallt nu om kvällarna. Dock finns det ju kläder! Så why not :)


NEGATIV KRITIK ÅT UNGDOMARNA I NÄRPES
Ungdomarna i Närpes klagar hela tiden att det inte finns något att göra och hit och dit.
Nu som denna helg då det ställdes till med Tomatrock enkom för ungdomarna då det inte blev något på Tomatkarnevalen och de hade ett litet inträde på 5€ (ca 50 kronor) så då duger det inte att betala in sig. Istället står Ni ungdomar och kollar över plastskynket som skulle "mura" in området för Tomatrock och inte någon egentligen ska se över istället för att ge ett litet bidrag på 5€.

Jag hörde gnäll om att " Jag har inte råd"!. Men ni har råd med alkohol?

Ni måste ju ta er hjärna i bruk lite och tänka att det där inträdet är som ett bidrag till ungdomarna själva så att det skall finnas möjlighet och resurser till att ordna Tomatrock och dylikt. Så alla som inte har betalat in er igåroch det inte blir något Tomatrock nästa år kan ju ta och tänka att vad orsaken kan vara.

Jag har iallafall gett mitt bidrag på 5€ fastän jag är fattig studerande för jag vill inte att evenemang för ungdomar ska dö ut.

2009-08-15 @ 13:08:10 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Så här...

Så här skönt har jag det nu!Det är så varmt i solen ännu men då solen går i moln så märks det genast att det börjar gå mot höst :( Hemskt det ju! Jag vill ha sommar ännu!
Det är så fint med alla blommor mamma har odlat här på verandan. Om man bara skulle ha lite gröna fingrar så att man skulle ha lust. För det är ju nog riktigt mysigt med alla blommor.
2009-08-15 @ 11:59:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Pyssel

Nu är jag här igen :) Jag vet att ni har väntat ;)

Har varit hemma ett tag nu och pysslat på lite. Jag har strukit mina gardiner och ska snart springa in och sy dem, men först måste jag få blogga lite här ute på verandan i solen!Jag minns inte om jag skrivit om det tidigare men jag har sprättat upp mina, eller våra rättare sagt, gardiner i och med att fönstrena i Vasa är mycket längre och jag är för snål för att köpa nya så jag har sprättat upp fållen nere och uppe. Så nu ska jag bara sy dem så är det klart! Måste mäta och se hur mycket längre de blev. Fönstrena i Vasa är 258 cm långa och gardinerna är från början 220 cm så det såg lite sjukt ut med nästan 30 cm för korta gardiner :P Speciellt då det är en balkongdörr där.

Jag letar bara efter gardiner till vardagsrummet nu och köket ska ha något smått också. I Vardagsrummet har jag funderat på något som går i vitt eller turkost. Vi har svart soffa och tv-bord (som vi fick igår!)så det måste vara något som piggar upp i fönstrena då. Som soffkuddar kommer vi att ha turkosa kuddar så det skulle ju då passa bra med turkosa gardiner också. De behöver ju inte gå helt i turkost men lite iallafall. Det vekar bara vara svårt att hitta gardiner sm går i turkost. Vi får se vad jag hittar!

Köket har bara ett litet avlångt fönster så där tänkte jag ifall jag ska sätta spjällgardiner som är av trä :)

Det kommer nog att bli bra!

2009-08-15 @ 11:54:53 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sovmorgon på riktigt

Godmorgon! Nu har jag vaknat och klätt på mig och allt :) Nu har jag verkigen fått sova på riktigt!
Fast egentligen har jag kämpat med att sova så här länge. Jag är ju så van att stiga upp tidigt så såklart jag vaknade tidigt också. Men jag har kämpat mig så här långt :P

Det blev tyvärr inga inlägg igår efter att jag kom hem för vi kom hem ganska sent och jag var så trött så jag slocknade direkt.

Jag ska äta frukost nu så ska jag cykla hem och jag tar med datorn så att jag kan skriva ett inlägg om kvällen igår :)

Vi hörs snart igen!
2009-08-15 @ 09:46:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fredagkväll

Hej på er! Nu har jag helg äntligen :) En helg helg faktiskt! Det är längesen..

Sitter hemma hos mamma och pappa nu och D och jag laddar ner musik att ha i bilen. Blir lite ditt och datt :) Sen ska vi väl börja dra oss mot Kalax en stund säkert och sen blir det Slättens Mystik i centrum. Ni som inte vet vad "Slättens Mystik" är för något så kommer det att finnas försäljare på torget, affärerna har öppet lite längre än vanligt, lite programunderhållning och i år har de även Tomatrock i parken då de inte hade det på Tomatkarnevalen.

Annat blir det väl inte ikväll. Jag är så trött också då jag har stigit upp 5.00 imorse.

Vi hörs säkert senare! :)


2009-08-14 @ 16:32:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Trööööööööött

Godmorgon! Här har ni en mycket trött Ama. Ögonen hålls nästan inte uppe.. Jag tänkte ju att jag skulle börja 7.00 nu på morgonen men då kom jag på att det är fredag och då börjar jag en halvtimme tidigare! Tack och lov får jag sova ut två morgnar nu och sen gäller endast 3 arbetsdagar :) Gud vad skönt!

D ligger här bredvid mig och känner sig lite mörbultad. Berättade inte om det igår men medan han skruvade med bilen föll avgasröret på honom och en metallsak som stack ut for rätt under ögat och stack hål. Tur i oturen! Tänk skulle det ha farit i ögat! Så det blev lite limning igår då på HVC.

Nu ska jag kramas med D lite till och sen ska jag hoppa på cykeln iväg till jobbet för sista gången den här veckan. Ha en bra dag!
2009-08-14 @ 04:51:03 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sova

Hejj på er! Det har blivit lite av bloggandet idag ser jag.. Men jag har ju jobbat hela kvällen så jag har inte hunnit!

En bild från bärbuskarna idag.

Idag i jobbet har det varit ganska så lungt. Har fått plocka lite här och där och inte göra så himla mycket. På ett och vis har det varit skönt för jag har varit lite trött. Sen har jag varit irriterad också då jag kom till jobbet. Jag hatar såna som är "mycket snack och lite verkstad". Jag får bara något fel och skulle vilja säga en hel ramsa om hur det ligger till, men lite måste man ju hejda sig. Fast nog kommer jag att säga någonting åtminstone. För säger ingen så lär ju inte de sig i och med att de är blinda själva för vad de gör och säger.

Men oj vad klockan är mycket. Jag ska sova nu och stiga upp tidigt en sista morgon före helg! :) Vått hår har jag också..Godnatt!
2009-08-13 @ 21:30:02 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jobb

Nu måste jag dra till jobbet. Jobbar ända till 21.00 ikväll så det blir inga andra nöjen för mig ikväll.

Har iallafall plockat röda vinbär hos mormor idag så jag har frusit in en del hela bär och nu håller jag på att koka saft :) Men systeryster får kolla efter saften nu då jag måste åka till jobbet.

Ha en bra dag och kväll!
2009-08-13 @ 13:39:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Plättar och bus

Nu sitter jag i sängen med min dator och bloggar lite.

Vi har varit hela kvällen hos mig och hela gänget har varit hemma. Dennis och jag har stekt plättar. D gjorde stora och jag gjorde små ;) Vi gjorde en fyrdubbel sats och allt gick åt! :D Gott var det också. Nästan alla syltor var årets och färska så det var extra gott.

Alvin har busat på också och haft MYCKET ljud. Han tycker om att stå i centrum ;)

Imorgon ska jag stiga upp någongång på morgonen och åka till mormor och plocka bär. Jag ska göra saft åt D och mig :) Hemmagjord saft är både godare och billigare än affärens!

Nu ska jag surfa lite till och sen sova. Godnatt!
2009-08-12 @ 20:34:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Arbetsdagen slut

Hejsaaan! Nu är jag hos Rosanna och vaktar Alvin medan han sover.. R och kusin P for till deras hus och kollar läget så jag håller koll på A.

Nu känner jag hur trött jag är igen. Har jobbat så aktivt idag och sen då man slappnar av så blir man trött. Imorgon får jag iallafall sova! Tack och lov.

Känner mig lite hungrig nu. Ska snoka lite kylskåpet här ;)
2009-08-12 @ 14:05:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


120809

Godmorgon! Här regnar det för fullt så D ska skjutsa mig till jobbet snart..
Stackaren är riktigt trött..

Jag är också trött. Men imorgon har jag sovmorgon! Jeij! Då börjar jag först 15.00!

Vi hörs efter jobbet igen ;)
2009-08-12 @ 05:30:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Hjälp

Kom nu på att skolorna börjar ju här imorgon! HJÄLP! Sommaren är alltså över! Det har gått alltför snabbt! Jag tycker ju att jag inte har hunnit med så mycket och jag som skulle göra SÅÅÅÅ mycket den här sommaren. Men det är som att någon har dragit mattan under fötterna på en.

Det är bara att konstatera det att ett nytt läsår börjar. För mig börjar det som tur lite senare. Men ÄNDÅ!
2009-08-11 @ 20:51:03 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bagels

Nu ska ni äntligen få receptet på mina bagels jag testade att göra en dag! :)

Detta behöver ni:
 • bagelbröd
 • ägg
 • tonfisk
 • gräddfil
 • citronpeppar, salt
 • ketchup
 • sallad
 • Philadelphiaost
 • purjolök


- Blanda tonfisk, gräddfil, hackad purjolök, salt, citronpeppar, lite ketchup.

- Koka äggen hårda.

- Grädda brödet


Skär brödet mitt itu och låt de svalna lite. Bred sedan på rikligt med Philadelphiaost och lägg på lite sallad. Bred på tonfiskröran och äggskivor. Woila! Så var det klart :) Hur enkelt som helst!De här går att ätas som ett mellanmål eller som en lättare lunch :) Eller vad man nu tycker!

Jättegott!2009-08-11 @ 20:44:41 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vattenmelon

Hellöu på er!

Jag sitter i sängen nu och snaskar i mig vattenmelon. Gotigott! Finns nog inget godare nu just :D Är riktigt frälst i vattenmelon.

Jaha, vad har jag gjort idag då :) Jo, efter jobbet slocknade jag på soffan en timme tills D kom och hämtade mig. Sen for vi till Halpa-Halli och kollade ifall de skulle ha ett tält, alltså ett sådant så kallat "partytält". D's klient hade sönder ett sådant så vi försökte leta efter ett liknande åt personen. Men vi hittade inget. Enda de hade så var helt slutsålt.

Så då har vi spenderat tiden här i Kalax en stund och bara legat och varit. D och jag har som inte hunnit umgås riktigt i sommar. Vi har bara jobbat. Vi bara sover med varandra typ :P

Men dags för natten snart också. Tidig väckning igen!
2009-08-11 @ 20:10:35 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Pust

Hej på er!

Nu har jag kommit hem från jobbet efter en cykeltur i hård motvind. Jag slutade lite tidigare idag i och med att jag inte tog min sista kaffepaus igen :) Jag tog min första paus så sent så då flyttades matpausen så jag var inte hungrig heller så det var lika bra att spara den så att jag får smita tidigare.

Tror jag ska lägga mig ner en stund nu. Är så trött.

Hejdååå!

6 arbetsdagar kvar!
2009-08-11 @ 13:57:42 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


110809

Det blev ett litet svar på tal där tidigare som ni kanske ser :)

Ja, och åter igen sitter jag och äter frukost. Dricker mitt mjölkglas och ska snart dra mig uppåt där D ligger och sussar. Sen gäller det för mig bara att cykla iväg till jobbet. Jag trodde nästan att det skulle regna nu på morgonen men det gör det faktiskt inte. Det är lite moln på himlen men inget regn.

Idag har jag alltså en arbetsdag till 15.00 så det ska nog gå fint :) Har med mig egen mat idag så jag behöver inte äta någon äcklig micromatslåda. Det är Dennis spagettisås som är så mumsiger.

Vad klockan springer ifrån mig! Nu upp.

Vi hörs!
2009-08-11 @ 05:17:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Svar på tal

Återigen en person som inte vågar stå för sina åsikter. Egentligen ska man inte svara på sådana kommentarer men i och med att du inte vet vad du heter så måste jag väl förklara för mig...Ja, 260 kronor är 26€. Och hur vet du att inte glassen kostade just 26€?

Och Dennis jagade inte flugan, för då skulle han ju bara jagat bort den och flugan kommit tillbaka. Jaktade gjorde han, alltså flugan blev ett mosat lik! Ska vi visa dig hur man gör?
2009-08-11 @ 05:10:34 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


En liten glass

Nu har jag nyss tagit en dusch och ligger i sängen med D som jaktar flugor :P Han börjar bli upprörd.. Hahah.. Okej, nog för att jag hatar att vakna av flugorna.

Ikväll har D och jag varit till Kristinestad och ätit en liten glass till campingen. Jag har hört att de skulle vara ganska så stora så jag sa att vi ska bara ta en boll men D tyckte vi skulle ta två bollar var nu :P Så okej då vi tog två bollar och till vår förskräckelse fick vi detta för ynka 2,60€ (= ca 26 kronor):


Det här är två bollar var :D Min strut är den på höger sida och jag har den lite längre fram än D så min ser lite större ut. Men jämför med min hand :D

Jag tog en gammaldags choklad och mint. D tog en vanilj och tjära! Tjära var något nytt och smakade faktiskt rätt så gott. De smakade som de finska godisarna Terva Lejona.

Sen har vi varit hem till mamma och pappa. Där kokade mamma saft så jag har druckit riktigt färsk saft :) Gott!

Men nu är det sovdags. Tidig väckning imorgon igen.
 
2009-08-10 @ 21:02:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Min D kokar mat åt mig

Medan jag sitter här och slappar efter jobbet så väntar jag på att D ska laga maten klar :) Det är inte alla som har en sådan bra karl ;)

Jag önskade mig spagetti och köttf'ärssås ala D idag. Mums vad det är gott!

Jobbet har nog gått bra idag också. Trodde jag skulle dö av tristess att vara nio timmar i jobbet men det har gått riktigt snabbt kan jag säga. Imorgon är det en timme kortare som gäller.

Nu ska jag äta och sen ska vi ut på äventyr ;)
2009-08-10 @ 15:59:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


100809

Godmorgon!

Nu är jag vaken igen och påväg. Tycker jag bara är påväg någonstans hela tiden men ändå hinner jag med ingenting :P Känns så.

Jag ska snart cykla iväg till jobbet och börja med min überlånga arbetsdag. Jag är ju som van att sluta 13.00 eller något sådant men idag slutar jag 16.00 och resten av dagarna förutom torsdag slutar jag 15.00 så det är lite längre dagar nu. Men det ska väl nog ändå gå bra :) Behöver helst inte stressa med det jag ska ha gjort då ;)

Jag får också börja räkna ner arbetsdagarna nu!
8 arbetsdagar kvar
2009-08-10 @ 05:37:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Sängen

Så var den här söndagen slut och jag ska krypa ner i sängen och sova. Sover ensam den här natten då D är på jobb :/ Inte kul.

Börjar redan 7.00 imorgon så nu måste jag sova så att jag får tillräckligt med sömn! Jag har heller inte hunnit göra någon mat tills imorgon så det blir något slarv igen då bara. Urk.

Godnatt på er fina! :)

Här kommer bilder från idag:2009-08-09 @ 21:09:11 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Hela dagen i solen

Nu har vi kommit hem från stranden. Har varit där sedan lite över 1 :) Härligt har det varit och inte så mycket folk för folket har säkert trott att det blåst så mycket. Men det var inte så farligt blåsigt. Ibland fick vi några lass med sand över oss då det kom en vindpust.

Jag har faktiskt simmat ganska mycket idag också :) Det har varit varmt och skönt!

Grillat korv har vi gjort och det var gott ut i friska luften!

Bilder får ni senare då jag har min sladd..

Hejdåå!
2009-08-09 @ 17:59:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Stranden

Nu ska jag snart dra iväg till stranden! Först ska jag bara åka till syster J och äta lite mat. Tänkte vi skulle göra så att de kokar åt mig också i och med att mamma och pappa inte ännu vill ha mat.

Så nu ska jag bara packa klart så ska jag åka!

Hoppas ni har det lika skönt som mig :)
2009-08-09 @ 11:16:48 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Äntligen sovmorgon

Godmorgon på er! :)

Äntligen har min sovmorgon kommit och min lediga dag! Härliga tider!
Och inget fest igår så idag mår jag perfektus mot många andra där ute..

D och jag har nyligen vaknat och han duschar som bäst. Det är min tur snart att hoppa i duschen. D ska också snart åka till Tolvis på jobb från 11.00 till 8.00 på måndag morgon.

Idag ska jag spendera min dag på stranden med systrarna, Alvin och kusin Roosa antagligen :) Härligt det kommer att bli!

Vi hörs! ;)
2009-08-09 @ 08:24:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lööördag

Godkväll! :)

Nu först har jag tid att sätta mig vid datorn en stund. Har jobbat hela dagen idag så jag är lite trött. Eller ganska mycket trött egentligen. Dennis och jag ska faktiskt sova snart. Det är ju lite töntvarning att klockan är bara lite över 21.00 och lördag :P Men vi har båda slitit på jobbet idag. Jag har inte haft en ledig dag sedan förra lördagen så jag är också trött för det..

Efter jobbet for vi till min mamma och pappa och jag började sprätta upp några gardiner. De är för korta de vi haft i Hfors så jag tänkte göra dem längre med hjälp av att vika ner kanterna.

Vi har ätit pizza ikväll också :) Längesen.Här kommer några bilder från igår!


Utsikt vid solnedgång.


Kärlek!

Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen med D!
2009-08-08 @ 20:15:30 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


080809

Godmorgon alla!

Jag har just vaknat och ska snart stiga upp för att borsta tänderna och allt vad som hör till. Fastän det här nästan är som en sovmorgon för mig är jag trött. Det känns nog att ha vaknat sådär tidigt en tid. Men imorgon får jag sova så länge jag önskar!
Fast då ska jag till stranden också någongång ;)

Men nu måste jag stiga upp och åka till jobbet till 9.00. Jag har en lång dag framför mig ända till 18.00. Ojoj.. Men det ska vi klara av! :)
2009-08-08 @ 06:54:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fredagen är slut

Har just kommit hem nu och D och jag har bäddat ner oss i sängen. Vi ska båda upp i jobbet imorgon så vi måste sova..

Kvällen har varit lyckad. Varit mysigt.

Godnatt! Bilder kommer imorgon!
2009-08-07 @ 22:24:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kusinträff

Nu har jag duschat och klätt på mig. Snart ska jag kladda på lite smink och sen kommer D efter mig så åker vi till en villa i Kalax och där ska vi ha kusinträff. Kusiner från min pappas sida alltså. Liten släktträff men det är bara vi ungdomar så att säga :) Inget tråkigt släktkalas. Kommer säkert att bli kul!

Mina systrar och jag har gjort en sallad bestående av gurka, tomat, isbergssallad, mozzarella, oliver, cashewnötter, paprika och vattenmelon. Gotigott!

De här andra "familjerna" har med sig batonger, chips och efterrätt. Vi tar med själva det vi vill grilla och dricka.

Nu ska jag sminka mig och fixa håret!
2009-08-07 @ 16:28:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


.

Vad var det jag sa!

Jag bryr mig inte i elaka kommentarer, särskilt inte då personen är anonym och inte vågar stå för sina åsikter.Nu måste jag bara låna frasen:

YOU HATE THAT YOU LOVE ME!
2009-08-07 @ 13:52:11 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Ledigt

Hellöu! Nu är jag hemma igen efter en lång arbetsdag :)

Arbetsdagen började redan 6.30 så jag vaknade 5.00 i morse så att jag skulle hinna cykla till jobbet och så. Den tiden på dygnet var jag faktiskt riktigt trött. Tänkte somna på cykeln nästan :P

Jag fick sluta redan 14.15 i och med att jag började en halvtimme tidigare och sen så hoppade jag över en kaffepaus. Jag var så mätt från matpausen så jag tyckte att jag kan lika bra göra sådär.

Nu ska jag äta något!
2009-08-07 @ 13:45:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Pappersjobb

Hej på er!
Ursäkta mig för att jag inte uppdaterat så mycket idag.. Ni får stå ut med lite sämre uppdateringar ett litet tag till då jag har så mycket att göra. Först är det jobb tidigt på morgonen och sen är det fritid utan någon teknik alls.

Vi har spenderat dagen på stranden idag efter jobbet. Så skönt har det varit!

Nu håller jag på att printa ut lite ansökningar av studie- och bostadsstöd. Jobbigt med pappersjobb, men det måste göras om jag ska leva i vinter! Vi fick intyget om att vi blivit antagna till skolan först den här veckan så vi har inte kunnat ansöka tidigare. Dålig tid att ansöka nu då alla andra gör det också.

Men godnatt med er nu! Jag börjar jobba 6.30 imorgon.
2009-08-06 @ 21:01:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Frukosttime!

Godmorgon på er :)

Jag håller på och äter lite frukost nu och fryser lite då det här etta fönstret nära mig bara har ett nät. Det är så kallt på morgnarna! Och trött är jag framförallt.. Räknar ner dagarna tills jag får sova och det är bara en dag till som jag måste vakna den här tiden. Lördag börjar jag 9.00 så det blir nästan sovmorgon det för mig :D

Idag efter jobbet ska jag ta min cykel och cykla över till Rosanna och förhoppningsvis är de klara då att åka till stranden! Längtar!

Men nu ska jag äta upp det här och sen ska jag upp och hoppa på D en stund och sen cykla till jobbet :)
Ha en bra dag!
2009-08-06 @ 05:15:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu är jag hemma

Nu är jag hemma efter en hel dag och kväll på skären. Härligt har det varit!

Vi har grillat och ätit gott och haft det mysigt. Jag tog just en dusch för att få bort svetten. Så nu är det igen dags att sova och vakna tidigt och samma procedur igen.

Har tyvärr inte varit så aktiv att skriva idag. Men kanske imorgon ;)
2009-08-05 @ 21:27:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Skönt


Här är jag och har det skönt!
2009-08-05 @ 17:47:45 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Kvällsvärmen

Jestas vad det är varmt nu! Det var inte så varmt före idag men nu svettas vi! Hohho..

Här har vi ätit lite mat, badat med Alvin och snart ska vi väl grilla lite korv. Jag tänkte nog åka och spela lite fotboll med byaligan men jag är så trött nu och sen så skulle jag inte hinna i och med att jag inte har någon bil här.

Men det är ju så skönt att vara här också!

Hoppas ni har det lika skönt som jag :)

2009-08-05 @ 17:27:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


På skären

Alvin hälsar: xwaq4asxzawsews3Z 1§ 1§ vew21§.

Har kommit hit genast efter jobbet och ska snart förhoppningsvis äta något för jag är vrålhungrig. Det är skönt väder!

Vi hörs!

2009-08-05 @ 12:39:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Lägga sig

Tycker jag inte gör något annat än sover och jobbar nu just. Och jag hinner heller inte blogga tycker jag.. Ni får stå ut med det nu ett tag kära läsare!

Idag har jag spenderat min dag på stranden med systrarna och Alvin och några till. Efter det har vi varit hemma hos mamma och pappa. Har även besökt systrarnas blivande gårdar och hus.

Har gjort tonfiskbagels idag :) Gotigott! Ni får receptet på det en annan dag ;)

Godnatt! Nu ska jag krypa ner i sängen med D!
2009-08-04 @ 21:28:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En stranddag

Har varit på stranden jag idag efter jobbet och det har varit så skönt! Och ännu är det skönt, men jag svettas riktigt då det inte blåser något heller. Men skönt är det! :) Imorgon ska vi igen ta en ny stranddag efter jobbet. Slutar 13.00 imorgon så :)

Nu ska jag se vad vi ska göra. Vi hörs!
2009-08-04 @ 17:38:46 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


040809

Godmorgon! Nu är jag vaken igen och ska upp i jobbet.. Jag börjar bli så trött nu på morgnarna så det skulle passa bra med ledigt eller en kvällstur men icke. Har morgon hela veckan och söndag är jag ledig. Wohoo :P

D ligger här bredvid mig och får börja jobbet först 16.00 idag så han ligger bara och sussar. Eller halvsussar nu just då jag sitter här.

Snart ska jag hoppa på cykeln och trampa iväg till jobbet.
Ha en bra dag!
2009-08-04 @ 05:14:37 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Glömskan

D var just hem ett varv men han hade ju glömt att föra cykelställningen hem till min mamma och pappa så han fick åka tillbaka genast :P

Och nu är nog jag så trött. Har slumrat till en gång till och med.Jag älskar nog att chilla och bara ta det lilla lugna.

Tror jag ska borsta tänderna nu så ska jag sova bara D kommer hem igen :) Jobbet igen 7.00. Hela veckan är det så men jag slutar lite olika tider. 14.00 slutar jag imorgon.

Uff, jag har ätit alltför salt mat idag så jag mår nästan illa.

2009-08-03 @ 20:21:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (7) Trackbacks ()


Hur har de tänkt?

De sägs att man inte ska äta efter 18.00 på kvällen. Men hur har det tänkt att jag, Amanda, ska kunna vara utan mat så länge? No, never. Då skulle ni nog ha en mycket grinig Amanda här!

Var nyss och åt lite rostabröd och oboy med D's pappa. Han läser reportaget som bäst ;D

Väntar att D ska komma hem så att jag får burra in mig i hans famn!
2009-08-03 @ 19:47:39 Permalink Olika funderingar Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


LördagenSka väl dra en snabbis om lördagen då.

Vi var hos Sosso och hade kräftskiva. Vi åt räksmörgåsar, grekisk sallad och kräftor förstås :) Kräftorna var så goda! Nami nami. Till efterrätt hade vi massor med chips och jordgubbar. Sen blev det lite shottande av Tequila. En aningen för mycket kan jag säga, för Tequilan började snabbt prata.

Jag tänkte åka med D till baren då de här andra tänkte åka till Åminne på skumdisco, men sen fick de höra att det stängde redan 1.00 på natten och de tänkte åka 22.00 och det tar ca en timme dit så det skulle ha varit ganska onödigt. Så då bestämde vi oss att åka till Nightbird i Kristinestad.

På Nightbird var det mycket med folk! Mest män på grund av att de hade Erotic Show där så vi fick se en glimt av strippor. Usch vad äckligt kan jag säga! Tur att alla dreglande män stod längst fram så att man inte såg så mycket.

Annars så hände det en lite bravad där som jag är stolt över. Då jag och två av mina vänner stod och dansade så kom en typ och klängde och flängde på oss och han gick inte fastän vi drog oss undan och ignorerade honom så att han eventuellt(?) skulle förstå att vi inte är intresserade. Janå till slut så brann min stubin och han fick världens käftsmäll av mig. Och han gick direkt! Handen min var ganska öm efteråt och fick ett litet sår men det var värt det! INGEN ska komma och påta på mig eller mina vänner emot vår vilja. Man måste visa vem som bestämmer så att man blir respekterad!

Kvällen avslutades 3.30 och sen bar det hem.

Jag har haft jättekul med mina flickor! Vi brukar alltid tappa bort varandra då vi är på något större ställe men nu gjorde vi inte det :) Inte alla iallafall.
2009-08-03 @ 18:55:59 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


TidningenCoolt va!? :D
2009-08-03 @ 18:30:43 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


0308092009-08-03 @ 17:11:23 Permalink Annonser Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tidningsreportaget

Populärt att blogga

"Amanda, bloggare. Foto Sofia Mickelsson

Bloggfenomenet växer, främst bland unga kvinnor.

Allt fler börjar också tjäna lite pengar på sina bloggar genom att skaffa annonsörer.
Amanda är en av dem som bloggar om sitt liv. Omkring hundra personer följer henne dagligen på internet.
- De flesta skriver om sig själva och sin vardag. Bloggen är ungefär som en dagbok, säger Lotta Lappinen, webbredaktör på Österbottens Tidning och Vasabladet.
Kvinnor skriver oftast om sig själva och familjen. Män skriver oftast om specialintressen såsom bilar, sport eller teknik.
Vill man ha läsare är det viktigt att välja en målgrupp som man riktar sig till. Läsarna vill också gärna se bilder."

Sofia Mickelsson
1.8.2009 00:23:00En tidning ringde alltså mig förra veckan och frågade om jag ville vara med i en intervju om just bloggning för hon tyckte min blogg var så bra då jag berättar mycket om mig själv och då jag uppdaterar ganska ofta. Hon hade följt min blogg några dagar och kollat genom lite.

Så då kom hon hem till mig och intervjuade mig och frågade olika saker och av det blev det en artikel. Den här texten här ovan är från internetsidan så den är inte alls lika lång som i tidningen. I tidningen var det typ världens största bild som gick på två sidor :D Blev en liten chock då man öppnade tidningen. Och på första sidan var jag också!

Har fått en del kommentarer om det i jobbet och på fritiden :) Kul!2009-08-03 @ 16:58:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Härligt solig dag

Har varit så jättehärligt väder idag och ännu är det ju härligt förstås :)
Det blev ingen powernap för mig dock :P Har bara umgåtts med systrarna och Alvin.

Funderar ifall jag ska cykla ner till Kalax och sitta där och chilla en hel kväll för mig själv och datorn tills D kommer hem från jobbet. Hmm.. Det skulle passa bra! För jag måste ändå cykla ner till Kalax ikväll i och med att mamma och pappa behöver cykelställningen imorgon.

Och jag är så trött! I need sömn.
2009-08-03 @ 16:45:38 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sova i solen

Nu har jag ätit min mat så nu är det dags för nap!

Allt har gått bra i jobbet och jag har haft tid över och inte behövt stressa ihjäl mig.

Ny uppdatering senare!
2009-08-03 @ 14:28:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


030809

Godmorgon på er alla! Hoppas ni har sovit gott :)
Jag har sovit riktigt gott men jag vill nog gärna sova mera.. Så jag tror det blir en powernap efter jobbet idag ;)

Ska snart cykla iväg till jobbet nu. Hoppas jag blir lite piggare av lite motion och frisk luft!

Måste nog berätta senare om helgens bravader :) Vi hörs!
2009-08-03 @ 05:19:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Soova

Nu ska jag snarka in.. Är jättetrött! Kommer att vara så trött imorgon då klockan ringer.. Usch fy. Hoppas jag sover djupt inatt så att jag känner mig utvilad :)

Jag jobbar ända till 14.00 imorgon så jag har en timme mer på mig att jobba imorgon. Jag tycker det har varit för kort att bara jobba 6 timmar då jag har så himla mycket som ska göras!

Men nu natt. Godnatt alla läsare!
2009-08-02 @ 21:32:28 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Första inlägget för idag

Hejsan hoppsan :)

Jag har inte alls uppdaterat på bloggen idag ser jag.. Jag har bara inte haft tid ska ni veta. Kom hem 4.00 inatt och då lade jag mig bara ner i sängen och sen vet jag inget mera. Väckaren ringde 10.45 och då var jag inte nykter alls ännu. Det var ett riktigt ordentligt fest igår och kul hade jag som tusan!


En partybild av mig.

Jag började jobba kl.12.00 idag och då var det nog lite svajigt ännu :P Men det gick om ganska snabbt. Jag har bara varit jättetrött ikväll. Så jag ska bara äta lite makaroner nu och sen är det sängen som gäller. Börjar 7.00 imorgon.

Ha det bra!

2009-08-02 @ 21:04:10 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Inför kvällen

Nu har jag duschat och ska börja sminka mig inför kvällen :) Det kommer att bli kul!
Vi kommer alltså ha kräftskiva med flickorna med en massa mat! Handlade mat för 100€ igår :P hahaha.. Vi är storätare alla!

Jag ska försöka åka till Sosso till klockan 18.00 så jag har ca en timme på mig nu. Måste även hem vi amamma och pappa och hämta lite kläder. Vet inte riktigt vad jag ska ta på mig. De har ju lovat regn och det har regnat rejält idag men nu skiner solen så det är lite svårt att veta..

Sen måste man väl tänka lite på vad man tar på sig också då man ska vräka i sig kräftor och det är ganska klottigt.

Men vi hörs knappast mer idag men imorgon får ni uppdateringar om festen ;)
2009-08-01 @ 15:55:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Hemåt nu men..

Nu är vi påg hemåt men vi ska ett varv till Roparnäs och kolla var skolan ligger, om vi hittar det förstås :P. Jepp, vi hittade skolan! Verkade vara helt fin :)

Har nyss varit till Amarillo och ätit en hamburgare och vi fick vänta så himla länge! Ett bord som beställt efter oss fick till och med före oss så då blev vi lite sura. Servitören sa att det var hans fel.

Nu bär det av hemåt!

Har ni sett mig i tidningen idag? :D

2009-08-01 @ 14:03:48 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Vem har stulit diskmedlet!?

Jag köpte ett diskmedel hit förra veckan medan det var på specialpris och sen så lämnade jag det i bilen och sa åt D att vi ska ha med det till Vasa sen. Var nyss till bilen och tänkte hämta flaskan men det var inte där! Vem har tagit det!?
2009-08-01 @ 09:24:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Vaknat upp i Vasa

Godmorgon! Nu har älskling och jag vaknat upp i vår sköna säng i Vasa :)
Jag är ju så van nu att vakna tidigt så jag har varit pigg och nästan pratat ihjäl D..hihi.. Jag kollar runt i lägenheten och funderar allt vad som ska inhandlas och fixas.


Vår utsikt från sovrummet nu just.

Ska väl börja stiga upp snart och se om det finns att köpa en Sydin någonstans ;)
2009-08-01 @ 07:37:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }