Mässa

Idag har D och jag varit på MC-mässa. Var nog helt okej att vara där och gå runt och titta på olika hojar fastän man inte är så intresserad annars. Fanns mycket roligt folk där i sina läderjackor och -västar :D Alla fans av olika slag. Majoriteten där var ju dock onyktra. Luktade gammal alkis blandad med askkopp när man gick därifrån. Blä.

Tyvärr såg vi inte något av American Chopper. Det var så mycket folk och massa med olika stånd så vi hann väl knappast gå genom allt heller. Funderar bara varför det ska sitta halvnakna flickor på de där motorcyklarna? Jag hörde en av dem säga med ett påklistrat leende på läpparna "Byter de inte musik snart så stjälper ja motorcyklarna!". Haha!

Jag tror det blir att skriva mer imorgon. Är så trött nu och sen så har jag magont :/

Gonatt med er :)
2009-01-31 @ 21:37:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Design

Håller på och ändrar om min blogg så ursäktar lite :)
2009-01-31 @ 11:54:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Helghelghelg

Nu känns det som helg :)

Jag har fått det sovit en stund, har varit ut och sprungit några kilometer och nu har jag börjat förbereda PLÄTTAR! :) Mumsit ska det bli!

Smeten står och "jäser" och jag smälter äppelmos och hallonsylt i micron :)
Har drömt flera nätter nu om farmors plättar med hemgjord hallonsylt så nu är det dags att göra egna plättar!

Håller också på att leta upp ett älgstek-recept nu just. Tänkte marinera idag så är den färdig att lagas imorgon :) Jag är ett riktigt matmonster sir ni. Ja, föresten så imorgon blir det kanske att fara på motorcykelmässa. Not so fun for me men de ska ha några shower där också så då blir det säkert roligare.

American Chopper ska vara där också.

American Chopper Sunglasses American Chopper Sunglasses American Chopper Sunglasses
"Han med den fula mustaschen"

Nu är det nog dags för en dush för mej :)
Ha en trevlig helg!
2009-01-30 @ 17:11:59 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött

Jag skulle vilja sova lite men jag har en typ brevid mig som snarkar som en traktor.. Var hela natten så också så jag vill sova! He's a bit cold så därför och det är en plåga! Öronproppar funkade heller inte. Haha :D
Hoppas jag bara somnar tidigt och före honom ikväll :D

Hade vårdvetenskapstenten idag. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Skrev en massa men jag vet inte om jag skrev rätt saker. Skulle skriva 5 essäsvar. Eller jag fick dem till essäsvar men hon brevid mig hande betydligt kortare. Hoppas bara jag fick med det väsentligaste.

Efter skolan for vi in till stan ett varv. De där t-skjortorna vi tryckte blev förstörda :/ Så vi var tvungna att handla nya.

Ikväll blir det knappast så stora saker. Jag skall nu ut och springa. Sprang inte igår och jag behöver frisk luft.
Ny period börjar på måndag och på tisdag har jag ett anatomiförhör inför den kliniska vården så då måste jag läsa på det. Och sen så måste jag läsa några sidor inför läkemedelsläran.
Fick hem läkemedelsläraboken igår. Lääkehoito hoitotyössä, på finska som vanligt.

Jaja, nu ska jag avsluta här.
Hejdå
2009-01-30 @ 13:55:04 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tentläsning

Vaknade ganska nyss så jag har bara hunnit klä på mig och sen sätta ner mig här. Borde äta lite frukost nu så kan jag äta riktig mat sen när D kommer hem från skolan.. Det är så tråkigt att koka för bara en person så jag väntar :)

Klockan 8 i morse när D vaknade var jag ganska så pigg men jag tänkte att jag inte kan stiga upp 8 när jag är ledig! Så jag sov vidare då fastän det nu inte kändes som världens skönaste som en skolmorgon när man ska upp kl7 och man vaknar till kl5 på natten och inser att "jaah, 2 ljuva timmar till!" hehe :D

Nästa helg är jag ensam här i Helsinki. D ska fara och jobba till Malax. Han far redan onsdaskvällen och sen är han ledig måndan därefter så han kommer säkert måndaskvällen. På fredan så ska nu jag och flickorna på halarsitz-efterfesten :P Förfesten har vi själv :) Det kommer att bli roligt! Partajj i halaren så man behöver bara tänka på vad man ska ha för uppdel när man far ut :)
Annars vet jag inte vad jag ska göra den helgen. Får si :)

Jag kommer väl hemåt veckan därefter. Är det typ den 14.2 kanske? Något sådant iaf.
Och sen så börjar jag bli lite arg när vi inte får veta om vi har eller inte har sportlov! En lärare ha sagt att alla lärare är borta den veckan och vi ska ha självstudier. På vår läseordning syns ingenting. En lärare ha sagt att inget prov läggs sportlovsveckan men vi har ju inget sportlov heller tycker hon. Så jag vet inte? Skulle vara skönt att vara hemma en vecka, fastän man skulle ha hemstudier.
Jag tror jag ska mejla ämnesansvariga och se.

Nu blir det mejl, frukost och läsning! Hejdå
2009-01-29 @ 10:48:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Flitig

Har just varit ut och sprungit :) Det är tredje dagen i rad nu. Tycker det är härligt att jag bara plötsligt kan gå ut och springa utan att tänka "Jag måste..". Mycket lättare och roligare att tänka att det är roligt att gå ut och springa. Jag tycker jag känner mig bättre redan nu än ja va i måndas. I måndas var jag tvungen att gå lite också men nu har jag sprungit från dörr till dörr :)
Är riktigt svettig nu så efter att jag bloggat ska jag hoppa i dushen.

Idag hade jag som sagt inte så lång dag i och med att jag skippade matematiken. Vi slutade med svenskan ungefär 11.00 och efter det gick jag till Cor-huset och köpte ett kopieringskort och printade ut mitt Psykos-arbete. Jag fick inte printaren installerad till min dator, tyvärr.
Hade seminarie i svenska idag. Tyckte att alla hade intressanta ämnen idag.
Jag hade mitt igår och jag hade mitt om boken Vingklippt Ängel och jag tyckte det gick riktigt bra. Vi var bara tre stycken som hade om en bok så det var ju bra. Folket verkade nu intresserade av att läsa boken åtminstone! :)

Efter skolan idag for jag in till stan. D kom dit också för han hade haft ledig dag idag.
Jag köpte 2 basic toppar från GT idag. Jag veet, jag skulle inte shoppa något! Men jag vet inte vart min vita topp har försvunnit så jag var tvungen att handla en. Sedan så köpte vi t-skjortor som vi ska trycka några bilder på. Får se vad vi hittar på. Var och åt till Morrisons idag. Jag hade ätit 2 weetabix 7 i morse å lunchen åt jag typ 1-2 så jag var vrålhungrig!

Imorgon är jag ledig. Då blir det nog bara att vara i vårdvetenskapens tecken.
Jag tyckte jag var så duktig på att läsa de där två andra vårdvetenskapsböckerna men den här Den lidande människan  är nog en plåga! Jag sniglar mig fram för jag tycker det är så tråkigt och så "Vem bryr sig?". Ja, det finns kloka ord också men det är skrivet på ett sådant sätt att fastän man skulle läsa en mening tio gånger så fattar man inte vad de menar egentligen. Suck!

By the way! Inatt var det riktigt konstigt. Vi har alltid upp fönstret här i lägenheten för det blir så varmt annars. Janå så vaknade jag av att någon gubbe stod därute och ropade och härjade! Han var nog full för det lät så. Han bara svor och var arg. Blev ju nästan rädd jag. Jag steg upp och tittade ut genom fönstret ifall han var rätt utanför för det hördes så bra allt han sa, men troligan var han nog bara väldigt högljudd för jag såg ingen gubbe. Han härjade nog på ganska länge innan han slutade. Efter ett tag så hörde man "Missä helvetti sä oot ollu!? Mä oon odottanu sua tosi kauan!". Och sen hördes det ingenting mer. Usch. Det var hemskt.
Jag vet ju att det är en massa fyllisar här. Men ända tills nu har ingen härjat på. Enda de har gjort är att ha suttit på parkeringsplatsen med en gitarr i handen och sjungit. Men de har nog lämnat den nyktra ifred.
Det är konstigt att folk som är här har råd att vara full veckor och dagar i sträck och sen så har de råd att köra taxi varje dag. Strange.

Nu tror jag det börjar vara dags för dushen och efter det skall jag titta på Salkkarit, Friends och Simpsons som varje annan kväll :) Eller de kvällar jag hinner rättare sagt.
Efter detta blir det vårdvetenskap igen! Blä.

Ha d!
2009-01-28 @ 18:08:40 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tidig morgon

Börjar tidigt idag och jag är så trött.. Måste snart börja gå till bussen och fara till skolan. Imorgon är jag ledig så då ska jag sova uuut! Va skönt :)
Fast imrn MÅSTE jag läsa på vårdvetenskapstenten, som vi har på fredag :/ Jag håller på med Den lidande människan ännu och den är så tungläst. Usch.

Idag slutar jag ungefär 11-12.00 har bara svenska seminarie, så då ska jag in till stan. Vi har köpt sånt där papper så att man kan trycka på kläder :) så vi ska ha några t-skjortor.
Egentligen har jag matte också efter svenskan, men det är först kl.13 så ja orkar inte fara och jag tycker jag har mitt ganska så på klart.

Men nu just hinner  ja inte skriva mera. Måste till skolan! Hejdåå
2009-01-28 @ 06:31:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Måndag igen

Veckorna bara går. Idag har jag ingen lång dag i skolan. Jag börjar klockan 13 och slutar 15 :) Jag har matematik och idag borde vi få ut våra prov.. hah! Ska bli intressant att se hur många poäng man har :D
Jag skall fara lite tidigare till skolan så att jag eventuellt hinner äta men jag skall även köpa ett kopieringskort. Jag tänkte printa ut mitt arbete här hemma men vi har något konstigt skrivprogram så allt jag har skrivit på min laptop så blev helt vridet på den här.. I och för sig skulle jag kunna installera printaren till min dator. Jaa, det var ju en idé också!

Hörde däremot att det skett ett dödsfall i Närpes i helgen. Det är hemskt oavsett vem det är som tar livet av sig.
Jag gick hos samma dagmamma som honom när jag var liten och först efter några år sedan så fick jag veta att det är samma människa.
Vila i frid.

Värst bara då folk skall nu när han är borta tävla om vem som tyckte om honom mest. Varför visar inte folk det när han står med fötterna på jorden?

Annars så har jag inte skrivit på några dagar här.
På fredagen var vi på filmen Rööperi. En finnfilm. Värst fö D då det inte var någon svensk text så han fick spetsa öronen ännumer. Den var väl helt ok, en typisk finnfilm. Handlingen utspelade sig på 60-70-talet.
På dagen var vi till gymmet å tränade lite.

På lördan gjorde vi ingenting alls. Vi tränade inte heller. Båda var så sjuk i alla muskler så det var lika bra att vila lite. Vi tittade på flera avsnitt med DH. Sedan va vi ut och gick en stund för att få frisk luft. Köpte lite choklad och satte oss ner och tittade på ännumera DH :) Det var en riktigt skön kväll.

Igår lagade vi skolarbete. Var in till stan och åt på Chico's. Had inte ätit på hela dagen och klockan 5-halv6 tänkte vi att vi måste ju äta! Och vi hade ingenting i kylskåpet av laga av, om vi inte skulle ha velat leva på nudlar förstås.

Idag efter skolan skall jag ut och springa lite. Sedan måste jag fortsätta att läsa på vårdvetenskap. Har en bok kvar, men den verkar också vara den tyngsta att läsa.
Jag måste även förbereda mig för seminariet imorgon. Jag har beslutit att ta en bok. Mycket intressantare det.

Nu skall jag äta en rejäl frukost!
Bye
2009-01-26 @ 09:52:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ledig igen

Ledig idag igen.. Vi har studiebesök två fredagar nu så vi är uppdelade i två grupper och jag är i den andra gruppen.
Vi ska till Stengårdssjukhus till någon avdelning och efter det ska vi skriva en essä om det. Har fått några frågor som skall vara med i essän.

Annars idag så skall jag läsa på vårdvetenskap. Har kommit igenom en bok nu och nu är jag på andra boken. Ibland förstår man ju inte riktigt själv vad man läser men, vad göra.
Jag har en bok till efter den här.
Vårdandets idé
Hälsans idé
Den lidande människan

Låter enormt intressant.

D slutar 12 idag så typ en timme till måste jag vänta.

Och här har vi inte fått det städat ännu heller. Orkar och vill inte :P

Ikväll ska vi på bio tror jag :) får si vad det blir för film..

nu ska jag gå!


I dont get it
2009-01-23 @ 10:19:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ledig

Jag är ledig från skolan idag men har ändå saker att göra. Jag måste bland annat läsa på vårdvetenskaptenten, städa lite och tvätta kläder. Gå ut några ärenden måste jag också. Ska hämta en bok från posten, posta ett brev och sen så vet ja inte vad ja ska laga för mat heller så får si.

Vårdvetenskaaaap

Tråkigaste och flummigaste boken ever!

Märkte annars när jag tittade ut genom fönstret att det är riktigt vinter därute!


Jag försöker hela tiden ta kort trots att kameran inte fungerar som den ska.

Trodde nog inte att man skulle få se så mycket snö den här vintern :) Men bra att det kommer snö! Så mysigt med snö!

Igår hade jag inte så mycket i skolan. Had svenska med ordprov på förmiddagen. Det gick helt bra. Fick annars 4 i mötesterminologi :) Nästa gång vi har svenska är nästa tisdag och då har jag föredrag. Funderar lite på om ja valt rätt ämne eller om jag skulle ha berättat om boken istället. Jag tänkte berätta om psykos men jag är lite osäker.
Men om jag skulle berätta om boken så har jag ändå inte med den här i Helsingfors så det är väl lika bra.

Efter svenskan så hade jag ledigt från 11-14 så det blev långledigt. Som tur hade jag Katarina med mig så vi åt först tillsammans, sen to vi en kaffe å värmde oss med det, gick till Arabia ett varv och till slut satte vi oss i biblioteket och läste på vårdvetenskap. Hann ganska långt i den första boken så det är bra!
När klockan slog 14.00 gick vi på matematik. Det var lätt som en plätt. Om vi skulle ha haft den där lektionen före det där provet så skulle nog jag ha klarat det där provet. Bara för att man tog fram kunskaperna man hade där bakom örat.
Man blev t.o.m. lite nostalgisk när man räknade uppgifter man räknade i lågstadiet :P

När jag och Katarina hade räknat alla 40 uppgifter var de framför oss på uppgift 9. K och jag gick hem efter det för vi tyckte att vi inte platsade där riktigt :P

Men nu ska jag börja göra något nyttigt här :)
Hej!
2009-01-21 @ 10:19:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Slut

Har varit ut och sprungit nu. Tog inte med stavarna denna gång för jag tänkte att jag skulle handla direkt efteråt. Jag skulle bara gå in efter mjölk och bröd men det slutade med:

Har fått riktigt fnatt i frukter och grönsaker jag nu^^ men jag glömde vindruvor :S Nåjaa, måste klara mig.
Det är så gott att tugga i sig frukter istället för godis å chips (fast chips slår ju nog ingenting egentligen, för Ama = chipsmonster..)!
Och det är bra att man kan köpa Närpesiska grönsaker! :) De är de dyraste men inte tar man nu några andra grönsaker inte fastän man är fattig studerande. Enligt ekonomin så borde man bara äta fett å äcklig mat när man är studerande för grönsaker och frukter är ändå relativt dyra.

Märkte att kondisen min inte var riktigt på topp. Jag har varit mest en latmask på hösten så. Skönt att vara det någongång också. Det är bara att kravla upp sig igen så efteråt.
Bara D kommer hem så ska vi boxas.

Till mat blir det riktig husmanskost med fläsk och "blöjte" :D namm!

By the way så stekte jag havregrynsgröt före jag for ut och sprang och det är ju så gott! Farmor brukade alltid steka gröt åt mig förr :)


Här borde det städas. Hade storstädning på torsdagen och det är redan så här! Bara för att man lägger en tröja på stolen så är det kaos i huset.


Här e ljuset jag fick av mormor till julkapp. Den skall öppna sig som en blomma. Jag bara väntar..

Va ju och köpte sytråd idag så vi ska se om jag hinner/orkar/vill sy ikväll.
Detta ska jag ha påsytt:


Har ju ordprov imorgon så det är troligen prioritet nummer 1.

Min kamera krånglar :/ Vet inte vad den har för fel. Jag hoppas att det bara är lite PMS som går över. Den funkade som den ska på lördan före vi skulle på bio men nu krånglar den. När man trycker ner knappen så tiltar det bara så man måste trycka in och lyfta flera gånger före det tar. blä.

Men nu ska jag förbereda fläsket :) och sen ska ja dusha och hoppas att D kommer hem snart. Magen vill ha mat!
hejdå!
2009-01-19 @ 15:47:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Snow snow

Jeij det snöar! :)
Däremot var det inte så kul i morse när jag väntade på bussen. Den skulle komma 10.04 och den kom aldrig. Nästan skulle komma 10.22 och den kom heller inte. Så typ 10.33 kom bussen och mina tår var som isbitar! Huudå!
Jag blir så arg på de där bussarna när det alltid ska vara så. Finnena klagar ju aldrig heller så hur skulle det då bli någon förändring tror de? De bara låtsas som ingenting fastän de fått stå och vänta på bussen i en halvtimme.

Från det ena till det andra så har jag bara haft en lektion på 45 minuter idag. Det var obligatoriskt så jag var tvungen att komma hit till skolan. Det var en väldigt krävande övning :P Först skulle vi tvätta händerna, sedan desinficera händerna och till slut ta på oss sterila handskar och ta av dem. Sen var det bara byebye :P
Vi fick ta hem handskarna så att vi får öva hemma att sätta på dem och ta av dem. Jeij vilket nöje!

Direkt efter det  var jag och tog sprutan. Så nu är det den sista kvar. Hon sa jag skulle komma och ta den 18-19 juni, men jag är inte här då? Men det gick bra att någon ur familjen som kan sticka sticker. Eller att jag åker till HVC. Ja tror Guy får äran och sticka mig ;P

Jag orkar inte fara hem ännu för jag har ändå inget vettigt att göra där hemma heller. Jag väntar tills D slutar.
Jag tänkte göra något skolarbete här i skolan, för far jag hem så hittar jag ändå på något roligare att göra.

Igår var nog den slöaste dagen på länge. Vi satt inne hela dagen och kvällen, vilket ledde till att vi inte fick sova inatt. Sov så dåligt så dåligt. Och jag hade varmt å bara vred och vände på mig. Så idag ska jag ut och gå och efter det blir det boxning. För det blev ingen boxning igår heller. Vi bänkade oss vid TVn iställe och tittade på DH.

Jag var för en stund sedan och köpte med röd tråd så jag får sy namnet färdigt på halaren. Jag fick ju en sewing box av Rosanna till julkapp/utflyttningspresent :) Men de där trådrullarna var nog lite lurendrejeri för det är megalite tråd på dem och de tar slut typ genast.
Från början menade vi att vi skulle köpa färdiga bokstäver från Stockmann, men de kostade 2,80€/st. Mitt namn skulle ha börjat kosta 16,80€. Istället köpte jag tyg för 1,40€ och var kreativ själv :D Inte är det svårt men det tar bara så länge att sy fast dem. Men det blir snyggt ;)
Halarsitzen närmar sig också, fast jag skall ju inte på själva sitzen men på efterfesten. Ska bli kul att inviga halaren :)

Nästa vecka har vi tent i vårdvetenskap. Borde nog börja läsa på det. D sa att man inte klarar det utan att läsa :/ I don't like it! Det är så tråkigt ämne.

Imorgon har jag ordprov så ikväll måste jag läsa på det utöver träning och DH :) Jag har även matematik imorgon för försya gången (om hon kommer den här gången då vill säga).

Men nu ska jag börja göra något annat än blogga :) hejdåå

(jobbigt att skriva på högsvenska :P)

2009-01-19 @ 12:38:04 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Såndaspjåk

Sitär å syömar namnen åp halaren våra nu..e je jobbit! har 3 bokstäver fastsyöma..gaaah!


Lyckli je Ama tå on syömar :D


Siir att ja itt a skrivi na sedan fridain i princip..
I fridast vort e no ti far in ti stan iallafall..ja va rektit rastlös å had itt na ti jier så ja FRIVILLIT sesst nier me Katie Erikssonas intressanta byökär! nåjaa, ja hienda itt na laangt furi D fråga om vi sku far in ti stan fö han vela ti Jim&Jill å check nalete. så ja sa okej tå.
å tå ja klädd åp me håxa ja att ja måst no hav na basic tröjjor ja. allvarlit. så e vort ti far ti HM tå å handel 2 svarta koftor å 1 kvit.. fö ja har från förr 1 svart åså 1 kvit som itt je så kvit namäjr å on vill itt vaar kvit heldär fast man tvättar on..
så nu vaar e itt na shopping fö mieg åp liiiiiiieng :/ :P men ja har nu så e räcker nu :)
å tå vi sku far häim så for bussin framfö nesan åp ås så tå vort e ti ga in åp Sokos så såg ja att di had e hårmedel åp nedsatt pris så ja gåta bare! mamm had a dähäim å vort förälska i a mesam! så ja måsta bare. he je mytjy betär än ti bare ha i hårskum..men e beror siekärt nalete åp kva man har fö hår å..mett hår vort värsta volume men rosanna sa att henash vort nu itt rektit na..I love it!

OSIS Upload


Igår vakna vi först 12 åp dajin å gymme/siemhallin stiengär 16.30 så vi for nästan mesam tiit tå.. jag semd å D gymma.
ja semd 1 km. he va skönt! men ja tål itt ti gåt bråtas me folk i bassängen..nåja he jieg bra :) semd 1 km åp 30 min ;) nöjd nöjd.
baket siemase vort e ti lag mat, medwurstspäckad inrefilé å soltorkade tomater ;) yummy!
å tå vort e ti far åp bio baket :)

Kvällens outfit
I love GT

Å tå vort e ti skåd:


An va no häjlt bra! Men an va nalete "uff" ibland..tådde äckliga scener som itt nu va rektit männ smak.
men jieg no ti skåd! e va nain handling i a å..
Vi får åp bio först ti 20.45 så e vort ganska säint furi vi kom häim..vi va ti mäcken å åt in burgar å furi vi for häim. va så hongråt fast vi a proppa i ås popcornen :) åp torsda jee bio fö 5€ så tå kanske e vaar bio åp nytt :) får si.

Imrn har ja skola från 11-11.45. vi har bare nain övning i handhygien å itt na anna..åså ska ja ta twinrix-spruton min furi ja far häim. na anna väjt ja nu itt rektit kva som hiendär.

ikvield ska ja boxas! :)
men hisin MrD sussar nu just så ja gåt bid.

jaja, sköt om er!
2009-01-18 @ 16:17:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bio

Hiendar itt skriv så mytjy nu just.. men vi ska far åp bio in ti stan snart :)
vi ha skåda ut in film räj men e va bare 22 plats kvar idag så vi får si om vi slippär in..


vaar e betär inlägg sedan..
tjingeling
2009-01-17 @ 17:43:37 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ledig fredag

Gomyön :) Ha just stiji opp ja nu..D liggär å snarkar änn men ja orka itt ligg namäjr :)
liedi från skolan idag å vakart vedär därut..e siir ut som in kall höstdag, e sku no få kom nalete snö å tycker ja..e snyöga annåsh igår tå ja kom från skolan..men he va tydligen itt na mkt så e lömna itt..

igår baket D kom från gymme så boxast vi.. oj hohh kva he je tongt! men e je rolit å :) man kändär rektit hur allt arbetar i kroppin.. värst bare tå man itt je van ti slå å såde så ja fieg ti slut illt i handleden..å nu kändär ja att ja je lemin shieråtier :D idag tror ja att ja vill far å siem :) he sku va skönt..


annåsh väjt itt rektit kva ja/vi ska jier idag..far man in ti stan öjder man pengan, men äntå jee ork ti siti shennar in häjl kvield.. åså jee ju fridain å allt! vi a nu fundra vi ska far ti Molly Malones nain kvield.. Irish bar åså har di liveband VARJE kvield :) å min kära syster fråga hu ja a kona miss Molly!? :D så ja måst väl far tå :P

nu ska ja jiet na frukost^^ å klied åp me färdit..

hmm..ha tilik fundra ifall ja ska måst buri skriv åp betär svensk iställe fö närpes..ja gåt fundär uvi a. fö tå ja har a åp närpes så väjt ja nu att itt köm som helst kan lies :P å hisin bloggen je främst fö mina dear friends i närpes som ska få viet kva ja jier om dagan :)

men nu go!

2009-01-16 @ 10:29:10 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Städa å promenix

Legenhäiten je stieda å byökarin je i foll gaang :) sjölv a ja hienda vuri ut å ga me stavan e kvarv.. väjt itt rektit hör laang honde sträckon jie men ca 3 km kanske? tycker he je rektit passlit, man hiendar nu itt få läjdon :P åså ork man ga a fläjr ggr i vikon..
D je ti gymme nu så baket ska ja boxas tå han kommer häim :) fundra ja ska nu ga jönom klädskåpe fö he je så oräjdit åså använder ja itt ens allt ja har i skåpe så he je liik bra ti för nier a i källarin..

kändär att ja buri va hongråt nu..kva ska ja kon lag.
risotto kanske :) ja he lagar ja..kan ju itt ta så himla lieng he heldär..

nu ska ja lag mat ti buri mie :) hejdå
2009-01-15 @ 14:47:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Slut för idag

A haft kort dag idag.. a bare haft svenska imåråst ti kl.11.15 typ..va å åt åså sku ja far tå ta twinrix spruton, men fö andra gangon nu så je on ju bort! så antingen måst ja tag on imrn elå så kommer ja hit niesta viik..e je nu nalete ork ti kom hit bare fö spruton fö ja je liedi imrn..nå ja måst si imrn.

igår had ja laang å tråkåt dag. had vårdvetenskap häjla dajin me seminarier..he je tongt ti ha he i ätt streck..
baket skolan igår va vi å handla matin fö uvi 90€ :P men e va mytjy tådde basicstuff som va slut så tå kostar e..å baket he så ha ja snåssa åp å stieda i legenhäiten, e börja vaar så otrolit oräidit åså fieg ja sakren oppacka från närpes..idag ska e dammsugas å tvättas.
åp säinon igår vort e DH-kvield :) myysit!

föresten, igår tå vi kom från skolan så had itt vi na vaten! å jag va så pissnödi å e je ganska äcklit ti ga å piss å itt kon spol! åså fieg vi ju itt na mat laga heldär..men ti sist så jieg D å handla na vatendonkar :P fö ett e tag börja e no kom vattne, men he va itt jönomskinlit. e va brunt! först vae ljusbrunt å sedan vort e mörkbrunt. fy kva äcklit! ja vill itt ens viet kva e va som kom ur kranen..vi had nu åp kranan fö kvieldin nästan så e ska få spol ur kranan..usch usch. ja vill ha närpesvattne!

ja fieg föresten 5 ja i vårdvetenskapsessän :) sååå nöjd! he trodd ja verkligen itt :) tyckt ja bare yra åp en massa, men åp na konstit vis je ja bäst om ja yrar å itt väjt rektit kva ja skriver :P

ikvield vaar e stavgång åså ska ja boxas :)

men nu e det dags att fara hem! hejdåå
2009-01-15 @ 11:06:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Skolan

Gårdagens inlägg ha tydligen itt kumi opp siir ja nu :/

i såndast kl22 tidin va vi shenn i helsingfors..va så trött tå åv hede mörka väddre å räine så he va no bare ti lex nier å sov..to bare opp kapina så jieg vi å ligg :P
had liedi dag måndain så tå vort e bare ti lat se i sienjen åså for vi in ti stan å shoppa nalete :) ha ju vuri dukti å itt vuri ti vasa å shoppa na medan ja va häim så ja tyckt att ja no får unn me nalete nu..

Gina Tricot vort ju förstås favoriten ;P
handla Nelly tank top, Daniella top, Malva top åså en kläning som va åp 50% rea å an finns itt åp sidon täras namäjr :)
och e stövälpar från DinSko fast svarta!
åså handla vi sparringkuddar å boxinghandskar åt mieg :) prova åp a igår å he va skitkul! å tongt vae! hold itt alls åp na lieng igår å ja je lemin :P fast tå ja sku spark i hande kuddin så råka ja ti spark dennis :D ooops :P haha..

ikvield ska ja ut åp stavgång :)

idag a ja börja skolan kl9 å had svenska..
så va vi ett halaren tå Cor-huse så nu får ja buri söm täide märken :) ja ska bare far å handel na kvitt tyg så ja får klipp ut bokstäven å syöm namne..ja har 3 märken från furi. 1 Hosk som ja handla idag, 2 gulismärken..måst föresten lies hu täide reglen jie kvann di ska leggas åp halarin.
ja setär no opp nain bild sedan uvi hu an siir ut :) så in 6 februari ska ja åp Halarsitz. elå sitzin ska ja itt åp men efterfeste..förfest ska vi flickor ha sjölv :)

imrn buri ja 8.30 å slutar 16.00 :/ har seminarie i vårdvetenskap men on a som itt sagt kva vi ska ha seminarie om så he je itt så löcka..

a föresten få läserordningen fö niesta period nu.. siir itt na bra ut :/
räkna att ja je 7 dag liedi åp häjla period 3 me påsk mieräkna :S skitskit.
så javäjt faktist itt når ja kommer häim niesta gang..fö niesta gang ja har na liengär liedit je påsk å he je i april!!
men ja kommer ju no siekärt uvi nain häli, men he je så stressåt tå :S:S

vi buri nu me mäjr praktiska saker tå :) he vaar ju roligan..så he je siekärt itt liik tongt tå itt e je så mytjy liesas. elå jo, vi har inremedicin å he je svårt. säjr di iaf.

nu har ja itt namäjr ti berett fö idag :) hejdåå


jaha..nu jee in gårdagens inlägg..nåja. ja ork itt ta bort na nu :P
2009-01-13 @ 13:12:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Back in Helsinki

Tjohejsan! Kom hit igår typ 10tidin..to opp allt kapina å va trött å jieg å ligg nestan mesamm..
shenn had blommor nästan dödd :P hoppas di kvecknar till nu tå ja a vattna di xD hede bryö ja glömd ti kast bort furi julen va faktist itt så himla grönt å luddåt :P

a vuri liedi idag..så vi a vuri ti stan å shoppa nalete ;P ja hitta 1 topp, 2 blusar å en klänning åp GT. åså e stövälpar från dinsko :) måst jo no unn se me na ibland å fast man je fati..

imrn har ja laang dag..från 9-4 blää.
fieg niesta periodinas läseordning idag..å usch kva hemsk period!!!!!!!!!!!!

nä nu je ja trött..måst sov.
2009-01-12 @ 21:43:53 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mot huvudstaden!

A packa nu en stånd men gåta ta paus :P
far ti hesa typ 3-4 tidin..blandade känslor. tilik vill ja far tilik itt.
a haft a så kul me tjejerna här hemma :) å all täishe aar som a vuri så nära..

vakna klåckon 9 imåråst så man ska hiend jier na shähäim furi man far..va ti mommo mesam baket ja vakna. massiera ryddjin henash åså laga vi mat..så for ja hem hit å börja pack.
hoppas bare ja får mie allt..
Mommo <3

vi hienda itt åp na åp na pizza nu uvi julen men vi tar a tå ja kommer häim niesta gang :)
januari tror ja no itt ja kommer häim..he je slute åv periodin nu i januari så e je tent å alla möjliga arbetär som ska inlömnas så ja måst fokuser åp he tå..men sedan tå vi byter period ska vi si.. bare ja får nain ny läserordning så ja får si hu e siir ut me na ledit..

igår va ja bånpig åt Alvin the baby. jieg rektit bra tå an sussa..så ja jieg me vagne ti finby å mesam ja gar in buri an gråt..jahapp..jieg ut igen tå me vagne å jieg runt åp gålin..mesam man stana så börja an gråt..så ja to in an tisist tå..
tå va an in rekti pigg mört tå an va därinn :) sedan vort an ylak å ja prova me tutteli men itt vela an ha na tåli..men ja tror an had pipi i magan. fö e båbbla no na..men annåsh jieg e no helt bra :)

åp kvieldin for ja ti kalax så for vi ti Das broder å visa na me datorin..å baket he åt vi Mexican Burger åp JP. namm!
å sedan sku vi skåd körslaget men vi skåda väl 1h så leggd vi åp filmin "The Pianist" ja ha ju sitt an ifjol i skolan..men no jieg e ti skåd igen. an je bra, men hemsk!

siir föresten nu att Ann a jevd en utmärkelse åt me ;) tack så mkt sötnos :)
Har man mottagit en utmärkelse ska man:
-Lägga upp en bild
-Länka till den du fått den av
-Ge vidare till 7 andra (eller fler)
-Lämna ett meddelande på deras bloggar så de får veta att de fått en utmärkelse

(hitje vaar svårt, fö ja liesär nästan itt na aaras bloggar.. )

Så här e mina utmärkelser:

Ann

Kajsa

jääh..e får va :P

nu ska ja fortsätt pack!
niesta gang ja skrivär je ja siekärt i Helsingfors :) C ya!

2009-01-11 @ 12:49:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Avrundning för dagen

Ha just kumi häim från Mili nu.. Virta, bina å jag a vuri nier mili å jiti na fätt å skåda let's dance.. synd bare att ja itt siir hede i hesa. he je så mytjy bra från sveriges kanalen ja sku vill si. men lik bra man itt siir na så skådar man itt alls åp tv na..öjder bare tidin :P salkkarit je enda ja skådar typ, å naongang na underhållning..men man håxar nu itt direkt ens ti legg åp hede tv heldär..
had a rektit mysit å rolit me tjejerna :) "skakadarrin, fleskhebre" och annat..

imrn ska ja försök vaken naongang..ska far ti k-hallin så ska ja skriv kontrakte fö såmarin, så ska ja byök allt ja har typ å buri pack så ja har allt samla tärt såndain tå, ja just he, klåckon 12 sku ja ti rosanna å va bånpig..så he gäller no fö mieg ti va vetjin imyön om ja ska hiend!

å tänka säj, medan ja tjuörd häim just från pjölax så tenkt ja rektit om ja sku a ga ut å ga änn ikvield..att he sku no a vuri skönt. leggd åp na fin musik i öron å ga ut en svieng..men ja tenkt no att så kan ja väl itt buri jier..ja vaar väl så opp i kvarv tå så ja itt kan sov sedan.
men tå ja far ti hesa så tå ska ja buri aktivier me! ut å ga, gym å siem! så ja vaar na piggan!
å itt nain soffpotatis..

nu ska ja ga å sov..gonatt me är
2009-01-09 @ 23:11:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bånpig

Hamna ti va bånpig nu :) rosanna gåta plötslit far bort så nu måst ja bak å ta hand om alvin. alvin sover dock änn.
om an vaknar måst ja prov jev an na tutteli, som an itt a få na förr!

igår va e full rulle häjla dajin :) vakna 9, åt frukost, for ett mommo, va me hon ti frisson, handla me on, laga medicinen åt on, for å åt me jenni & carro ti kebab, måst far vidare ti kalax, for ti niesby igen, va å handla na fruktär åså vae na undelit strömavbrott åp k-hallin.. e for 2 gangår. åså vae in gambäl gåbb som sa "arma dagar" haha :D he liet så gullit :P
for ti kalax igen å bjarne had handla pizza åt ås :) nami nami. ja va så hongråt.

ja va så happy ti si D :)
vi skåda film vi tå igen.. he vort  "The Game" igår..han va å bra! ha skåda si himla mytjy bra filmär nu tycker ja :) he je så skönt ti bare lex nier å taga longt å skåd å..

ikvield blir det kanske let's dance kvield me tjejerna :) he vaar antagligen sista kvieldin ilag furi ja far nier tbx..
å D je i arbet ikvield igen tärt imrn..

ja sku måst buri pack ihop allt nu å tvätt allt som ska tvättas..usch usch..orkah va ordet.

å jag je rektit åp räjshumör nu! :)
vill vill..
Joanna&Kimso ha snorkla igår å idag ska di åp kamelsafari. jag å vill!

nu ska ja avrunda här..
ska jiet nalete honungsmelon! :) yummy!

2009-01-09 @ 13:28:01 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Friskus

Idag ha ja vuri dukti :) tack vare mili, fö he va hon som föreslo a :D
vi jieg ut å jieg ti niesby å tbx..he va rektit skönt! ha itt jort he åp lieng..så ja sa åt D att vi måst no buri ga ut å ga i hesa na å..ja ska nu ta mie stavan ja så ja får na kondition å..fö ja kommer ju itt me ut å spring na.
julskinkon ska bort nu baket julen ;D

furi ja for ti linda idag for ja ut me virrin e kvarv :) for ti albert på en choklad å sen ti halpin så handla ja in sparkdräkt åt B.
så laga ja virrin ti papp henash så for ja ti polisstation ett körkorte mett..så nu har ja hede rektiga korte som ja ska ha tärt 2059 :] å ja fieg ju itt byt foto! *agh* så nu je ja brunett åp hede korte..ja sa åt D att vi måst no gift ås nu så ja får byt foto åp körkorte :D hahah..
baket polisen bar e ivieg ti kåtnäs..va tier i ca 3h å prata å had a trevlit..ha itt bare siti å prata me linda åp lieng så he va kul :)
Å B va så otrolit stor sedan ja såg an sist :) an va ju bara som en groda tå :) åså va an så mytjy störr än alvin så va man vort förvåna :P

imrn vaar e tidig morgon med mormor-ärenden..

å älsklingen kommer häim imrn! jeeeeij :D saknar an.

nu ska ja snoka vidare..hejs
2009-01-07 @ 21:49:47 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Vardag

Ingen hemma nu..alla i jobbet eller i skola..
jag sitär shennar å skrivär blogg :P

skåda att hitje ja laga åp bloggen va egentlien ganska så fult. ska no lag om a me na mäjr färgor, vort ju så dystert me svart/kvitt. å tråkåt.
ja gåt si når ja har namäjr dötid så ja kan lag om a..

nu ha ja nu just vakna..ska väl funder om ja ska lag na mat åt me, åså ska ja ti polisstation ett körkorte mett, sedan ti linda&benjamin :) an je säkert en riktit stor kille nu sedan ja såg an sist :)

imrn jee torsda..tå kommer D häim :) åså ska ja me mommo ti frisson kl10, handel me on å eventuellt far åp pizza me on..vi gåtar sii..

itt har ja nu så mytjy ti säj idag heldär..
hesafärden närmar se..blandade känslor. e ska tilik vaar skönt ti far, men tilik sku ja itt vill lömen allt heldär..
2009-01-07 @ 10:29:03 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nytt utseende

Ha haft lite ti jier ikvield nu å försöka påt åp me designen nalete :) vort ganska enkelt å tråkåt nu men ja ska lag a betär na sedan..va ju första gangon ja laga na tåshe nu så..

ja ska bare ga å skåd åp tv en stånd nu så kmr ja igen ;)


ja orka itt va å skåd na tv..papp skåda bare åp na skidas å he ork man ju itt skåd åp.
å hongråt je ja. åp nytt. kva ska ja kon jiet..
dreckär nu tyrnimehu me honunjin nu :) ska vaar frisk nu!

väjt föresten itt om e bare je männ dator som itt visar nya utseendet elå om e bare itt a bytt änn..hmm.

kva ha jag jort idag då..vakna ömsand i kalax imåråst..elå ja ha no vaari väckt furi å förstås :P tå D ha fari ti tolvis å jobba..kommer häim först torsda :/ vakna i kalax, åt frukost åså for ja ti mommo. va tier i 4 tiimar. for häim ti finby å skåda tv en stånd åså ha ja siti shenn nästan häjla kvieldin..ha haft ganska så tråkåt.
imrn ska ja nu åp besök ti linda å benjamin :)

usch kva ja je slö nu..men ja je itt trött.
hoppas e kommer na bra åp tv.
2009-01-06 @ 19:12:53 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kallt kallt kallt

Å he tycker jag je så härlit! :) he je mysit ti få pålt åp se en massa kliedär å ga ut i honde kylon :) (he je itt na rolit ti MÅST sta därut å frys men tå man kan ga in tå man vill) åså jee så skönt ti ga in  igen å fast ta in varm tekopp :) nami.
å tå man liesär in bok elå skådar in film å myser nier se ynjy filtin å har åp se stickasåckan :D myyys!

nu ska slut yr om hede..sitär i kalax nu. D je ut å lagar na fönster me papp hans..
å sjölv buri ja känn me ganska frisk nu..nalete snåråt je ja å har nalete host men itt alls som tå ja va som värst.
brabra :) idag far joanna&kimso ti egypten! elå imrn rättare sagt, di far bare nier ti hesa idag. jag å vill!
ja sku vill far ti södern å vaar härlit brun! ja sku vill att e häjlt flickgäng ska far ti södern :D

igår va ja häim ti finby så liekt ja me roosa en stånd igen..di far väl häim ti åbo idag. måst si om ja ska far ti mommo idag ifall ja sku si di änn idag men vi får nu si.
buri känn me en aningen stressa nu..far ju tbx i häljen å ja sku vill träff typ allihop furi ja far! skoluppgiften har ja nu färdit så he je lungt. elå 1 sak sku ja måst skåd jönom änn men he tror ja att ja tar tå vi far nier..

ikvield ska ja väl no bare taga longt å skåd nain film..igår skåda vi föresten "Into the blue" å han va rektit bra å..tycker vi a löckast me ti hitt bra filmer nu :) iallafall baket vi håxa att e gar ti skåd åp internet kva ärrin har fö filmer så man itt byöv sta tier som e frågeteken å suck tå di har så skit filmer. så det var veri veri good.

men nu ska ja snoka lite. he je väl röd dag imrn igen by the way. hm.
jaja..hejdå


1 minut säinan
Väjt ni hu mytjy ja hatar Katy Perry - I kissed a girl??
MYTJY! Griev nier an en stånd tack.
2009-01-05 @ 12:21:01 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Winter wonderland

He je no he rektit därut nu :) he je så vakart! bare att e je nalete kalt om tånan ti ga ut..

ha just stiji opp ja så nu ska ja bare jet na frukost, lies sydin, klied åp me åså ska ja far ti mommo! roosa bord va tier så tå ska ja liek me henar :) åså kommer alvin å rosanna uvi tiit å na sedan så tå får roosa liek me han..elå liek å liek men roosa tyckt jättemytjy om an! on a ju som vuri minst hon tärt nu, e bruk ju no oftast va att di vaar svartsjuk men itt hison gröbbon :D on vill va stor hon..hehe :)

baket mommo så ska ja häim å lag coca-cola marinerad älgstek..mamm vela ja sku lag a shähäim :) å ja tror ju att roosa tilik kommer hit ti kvieldin tå fö måst ha mommo ti kviil från on nalete å tå on je så högljudd å vild :D

åså väntar ja bare tärt älsklingen kommer häim! kl23 slutar an åså tar e typ in tiim ti kör så..ja far väl ti kalax å värmer opp sienjen färdit tärt an kommer..

nu ska ja si om sydin je liedi ;)
2009-01-03 @ 10:04:59 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Lake of fire

spelar i mina högtalare nu just!

usch ja har itt na ti jier.. je dähäim i finby nu tå darling je i jobbe tärt 23.00 imrn! vill ha häim an!

he vort itt na speciellt nyår fö mieg i år..ja va så otrolit slut! natten furi had ja rektit fråsan i me så ja had siekärt na fiebär..åså om myönin va ja så trött så trött å hiengåt så ja sa mesam att ja ork no itt fest na ikvield..å bra he fö ja va ännu tröttan säinan åp dajin å va rektit droga känd ja me som..
skåda 3 filmer me frida tå :) bare jag å F..D orka itt skåd. första fimin va "PS I love you" jättebra film! an je så sorgli på na vis..andra va "Winter wonderland" he va in bånfilm men vetja he :P tridi va "27 dresses" helt bra no..bare nalete flickåt film men :D
så åp kvieldin smälld vi bare na rakietär..2 st jaga ås. usch :P
så baket 12 slaaje for vi bare å sova..fattar itt hu slut man kona va.

igår låg ja no mesta dajin å tror ja..elå ja va ti joanna e kvarv å hjälft kimso ti lag na mat tärt ikvield..
så laga vi seafoodpasta me joanna! gott! bläckfiskan, musslor, räkor å annat konstit :P
biida tärt D ha laga bilin färdi så for vi ti kalax tå baket å åt igen ;D hyrd in film "Butterfly on wheels" rektit bra!

idag ha ja skåd "Con Air" skitbra! he je fjärd gangon ja har i an å nu jee första gangon ja a sitt häjla :P elå nästan. ja had Alvin i famnin så ja gåta ju liek me han milanåt tå e vort tråkåt. första gangon orka ja itt skåd, anon gangon såg ja itt an från början å såg itt slute heldär, tridi gangon såg ja början bare..he je shå.. men nu ha ja sitt an! :D

ja vill se meera filmer! ja tenkt ta mie all desperate housewives ti hesa nu tå ja far (bare ja sku få tag åp Ann så ja ska få första boxin männ ;) ) så tå ska ja ha DH-maraton!

tänk, niesta viik far ja ti hesa nu åp nytt..

hejdå
2009-01-02 @ 21:32:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }