Filmtajm

Vi har blivit riktigt filmhyrningsfjantar nu :P Ikväll ska vi kolla filmen "Running scared". Keine ahnung vad det är för film för det är D som har varit och hyrt. Hoppas den är bra!

Ska hämta något att dricka och sen ska vi båda bädda oss ner på soffan :)
2010-05-31 @ 21:01:03 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En dag på stranden

D och jag har varit på stranden i flera timmar idag :) Såå otroligt härligt! Så avslappnande och mysigt. Vi var till Sandö och letade upp en plats i gräset i lä och det hittade vi. Det var riktigt skönt varmt! Mätaren visade ju bara 12 grader varmt idag men det var riktigt passligt varmt i lä. Det blev inte stekhett :)


Vi for med våra cyklar till stan. Först åt vi på Cotton Club lite studerandemat och sen for vi via Makuuni tillbaka med filmen vi hyrde igår och sen bar det iväg till Sandö. Där fick vi vara ensamma ganska länge, vilket var skönt!


Tycker det är så underbart att sola på stranden för där har man inga måsten förutom en bra bok och bra sällskap. Där hemma orkar man inte sitta och sola för då kommer man på en massa annat man borde göra och inte borde göra. T.ex. att vara på datorn. Man bli så avslappnad och lugn på stranden då det inte finns några måsten! :)



Jag kan tyvärr inte åka och träna idag för jag har ont i min handled :( Vet inte vad jag har för fel men det verkar som att jag tagit över D's åkomma för han har tidigare haft ont i sin men nu är det min tur. Jag har ju iallafall fått motion genom cykling idag så det är ju bra! :)

Får se vad jag hittar på då istället för träning ikväll...
2010-05-31 @ 17:48:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En solig sommarlovsmorgon

Godmorgon!

Det är underbart soligt och fint väder ute idag :) Tror minsann att vi ska åka till stranden idag om det är tillräckligt varmt. Iallafall vara ute någonstans ifall det är för kallt att vara på stranden.

Vi har legat och dragit oss länge i sängen i morse. Sååå skönt har det varit! Härligt att vara lite ledig. Nästa vecka börjar man tjäna pengar redan! Gött! Var och skrev upp mina arbetstider i lördags och tyckte jag hade skittider. Har många kvällar och många sådana tider att HELA dagen går. Nämligen 10-18. Förhoppningsvis kommer det bättre tider framöver. Jag måste ju även säga åt chefen att jag inte ska vara i augusti. Det måste jag göra den här veckan!


En lite suddig bild från då jag var ute och gick och såg två svanar :)
2010-05-31 @ 10:20:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Söndagsmys

Hejsaan!

Jag lever nog ännu fastän jag inte varit så aktiv vid bloggfronten. Har gjort en massa annat idag och har inte haft tillgång till dator. Eller nu ljuger jag, jag har faktiskt varit in på facebook ett par gånger men jag har inte haft så mycket tid så att jag skulle ha hunnit blogga.

Är hemma i Vasa nu för sista veckan på länge. Vi är här i och med att jag ska på introduktionsdagar till sjukhuset tisdag och torsdag. Sen vill jag även bara ta det lungt här. Ingen press och stress här inte.

D och jag hyrde en film ikväll och den hetter "Go fast" en riktigt skit fransk B-film. Fy! Orkade bara kolla halva. Datorn är så mycket intressantare än den där såkallade actionfilmen. Kolla den inte!

Oj härlish. Det är måndag imorgon och jag får sova så länge jag bara vill :) Sommarlooooov i en vecka! Nice!

By the way. Kalaset igår var finemang. Tyvärr tog jag inte foton så ni får inte se några. Jag har önskat mig en kamera till födelsedagspresent så att jag skulle börja ta foton lite flitigare! Får se då!

Godnatt!
2010-05-30 @ 21:46:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det är kalas

Hej å hå!

Sitter i Vasa ännu och borde väl börja på med lite matlagning snart. Efter att vi har ätit ska vi väl så småningom åka iväg till Närpes. Det är flera kalas på gång där. Först ska vi på ett barnkalas en liten stund och sedan blir det ett 40 årskalas där det ska vara ca 120 personer! Jag ser ju mest framemot maten förstås ;)

Vi kommer ännu inte att ta vårt pick och pack och lämna i Närpes utan vi kommer tillbaka imorgon igen. Jag har två introduktionsdagar på sjukhuset nästa vecka och sen så tycker jag det är lugnast att njuta av lugnet här  i Vasa. Det är ju så mycket jag vill hinna med i Närpes så det är bäst att stanna här och varva ner..

Jag borde ju också hinna åka till jobbet och kolla upp kommande arbetstider. Det gör jag imorgon då jag har mera tid.

Nu ska jag göra ett födelsedagskort! :)

Byyye
2010-05-29 @ 11:59:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Känns inte som fredag

Ligger och slöar på soffan för tillfället. Det är så grått och trist ute så man bli så slö!

Idag har vi vandrat på stan lite. Jag kom hem med ett par relativt förmånliga jeans från JC. Har nästan lite dåligt samvete nu men äh :P Det är ju snart juni och då får jag min lön, som förhoppningsvis täcker hyran.

Nu kom jag på att jag ska ringa åt mamma och fråga om jag fått någon brev från Novia! Väntar med spänning! Det stod på hemsidan att de skulle skicka ut breven i tisdags och det har inte kommit ännu. Vill ha!

Sitter hemma med Lina nu just och båda är datanördar för tillfället. D är till gymmet och förhoppningsvis tog han till sig det att han inte ska vara där så himla länge! Jag tänkte iallafall börja förbereda lite mat snart. Böjar bli hungrig igen. På stan bjöd D oss på Chicken pocket på Amarillo i lunchformat. Gott men lite sämre variant av den riktiga!

Jaha, vad ska ni göra ikväll då?
2010-05-28 @ 17:46:01 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Första sommarlovsmorgonen

Hej på er! :)

Njuter av första sommarlovsmorgonen jag nu! Härligt är det! D och jag låg länge i sängen och bara njöt av ledigheten och av att inte ha någon stress någonstans. Härligt att vara riktigt lat någongång.

Ska snart klä på mig och äta frukost. Sen ska vi efter en dryg timme hämta Lina från busstation :)

Får se vad vi hittar på idag!

2010-05-28 @ 09:33:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


SOMMARLOV!

NU HAR JAG SOMMARLOV!

Har varit och ätit mat med några flickor ur klassen till Amarillo :) Sen råkade jag på Jenni så jag har sprungit runt med henne lite på stan medan vi väntade på att de andra skulle sluta skolan..
Köpte trosor bara för att jag skulle få en fin strandväska från Gina Tricot. Haha! :D
2010-05-27 @ 16:06:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Svårt att hitta fotbollsplan

Idag har jag och Jenni varit på damernas fotbollsmatch! Fast det var sååå svårt att hitta planen! Så skrattretande nu efteråt :P Hahaha! Planen låg som mitt i smeten och vi har kört runt, runt, runt där runtomkring planen. Vi frågade 3 personer innan vi hittade rätt!

Fast nästan lika bra att vi kom för sent. För det var skitkallt där! Det kändes som en kall höstdag.. Huudå. Mina händer var så frusna då jag kom hem.

Nu ska D och jag snart kolla på film. Fast nu ser jag hur mycket klockan är så jag vet inte om jag orkar. Har ju tent imorgon. OCH DET ÄR SISTA SKOLDAGEN! Fan vad nice! Får se bara hur tenten går. Känns som jag inte har lärt mig något nytt alls under den här perioden.. Bara det inte är så svår grupptent.

Godnatt allihopa!
2010-05-26 @ 22:03:26 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jag har fått jobb!

Jag har fått jobb på Vasa Centralsjukhus! Jess! Jag får börja i augusti och sen kommer jag troligen att forsätta med halvtid under hösten :) Jag är såååå glad! Det är på en avdelning där jag varit på praktik så det blir nice. Personalen är ju riktigt bra där!

Happyface!
2010-05-26 @ 13:07:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tentläsning

Godmorgon! :)

Jag ska snart ta min gröttallrik och sätta mig på balkongen och njuta av solen på samma gång. Sen ska jag även ta med mig min psykiatribok och läsa på terminens sista tent! Tänk imorgon är det sista skoldagen och sen är det sommarlov! Och jag har faktiskt en hel vecka sommarlov! :D

Jag hann och orkade inte skriva något igår. Tyvärr. Men nu är jag här igen!

D kommer snart hem från sin sista skoldag och sen ska vi väl "fira" hans sommarlov då. Hehehe!

Vi var ju till Tolvis igår på studiebesök. Riktigt intressant, trots att jag visste allt om det D förleläste åt oss. Men han hade ju med sig en klient som berättade om sin situation så det var ju nytt för mig.

Jag var ut på promenad och utforskade Brändö lite. Hittade en riktigt fin park med fin utsikt över havet!



Jag skriver mer senare..
2010-05-26 @ 09:15:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Morgondagen

Jag är så himla trött nu. Känner mig lat och fet för jag också :P Jag tänkte ju gå ut och gå men istället har jag ätit chips! På en måndag! Ojoj.. Nåja, får ta igen det imorgon.

Imorgon börjar vi redan 8.00 på morgonen. Vi ska nämligen ha praktikinfo från morgonen en timme och då får vi förhoppningsvis veta var vi ska vara på praktik i höst! Vad kul! Hoppas bara jag slipper till något intressant ställe! Efter praktikinfon har vi seminarie och efter det blir det kul igen eftersom vi ska till Tolvis på studiebesök! :) Och min älskis är där och tar emot oss!

Nu måste nog jag hoppa i säng. Är så trött.

Najtinajt
2010-05-24 @ 21:56:11 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sista skolveckan för i vår

Tjabaa!

Nu har jag äntligen tid att sätta mig ner och inte göra någonting :) Eller egentligen borde jag nog läsa på tent ännu, men jag börjar bli trött så jag ska ägna resten av kvällen åt tv tittande istället. Läser på tent imorgon och onsdag istället.

Jag har varit i skolan på förmiddagen och vi hade seminarie. Jag var inte så förberedd så det gick nu som det gick. Det är iallafall över! Jag for hem efter maten igen. Hann mysas med D en liten stund innan han for i jobbet. Så inatt sover jag ensam :(

Efter att D for i jobbet har jag städat HELA lägenheten. Har städat lägenheten i sommarskick. Har tvättat massor med kläder, torkat damm, torkat ur skåp, dammsugit, torkat golvet :) Så nu är det rent!

Då jag hade det städat for jag iväg och köpte Jennis studentpresent! Jag skriver INTE ut vad jag köpte. Något bra är det iallafall ;)

Efter den rundan for jag till Prisma med vår elvisp och garantikvittot. Visplarna på den vi hade var så lösa så man hade ju allt runt i hela köket då man vispade. Fast vi hade köpt den i Helsingfors så jag var lite rädd att vi inte skulle få den på garanti. Men det fick jag! De hade inte vispar av märket Philips så jag fick pengar tillbaka och jag köpte en OBH nordica istället. Hoppas den håller då!

Nej, usch vad ointressant inlägg jag skrivit nu. Vi hörs!
2010-05-24 @ 19:23:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kyligare dag

Usch vad tråkigt med lite kyligare väder nu :( Ville ju att värmen skulle fortsätta! Den må komma tillbaka!

Sitter hos mamma och pappa nu och väntar på mat. D kommer även hit lite senare men han är och gräver åt sin far nu just. Sen mot kvällen bär det av till Vasa igen. Sista skolveckan som består av 3 dagar. Seminarie måndag och tisdag, och torsdag har vi tent. Så nästa vecka består av tentläsning och att städa hela lägenheten i sommarskick! Den ska inte lämnas smutsig då vi åker. Fast jag hoppas att jag kommer att vara där en hel del i sommar. Det är ju trots allt mitt hem nu! Har tänkt göra en riktig storstädning med att städa ur alla skåp också. Och sen ska alla kläder tvättas och halva garderoben ska medtagas till Närpes :P

Igår blev det grillning hos Mili! Det va riktigt nice. God mat och bra sällskap :) Blev även lite kubb. Jag var dock lite mycket ur form. Hahah! Men kul var det iallafall!

Nu ska jag hjälpa till med maten lite.
2010-05-23 @ 11:18:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jobb

Godmorgon! Snart ska jag åka iväg på jobb i åtta timmar.. Nu just känns det tungt men det ska nog gå för sig sen då jag sitter där och vaknar upp ännu mera :) Det positiva med att börja såhär tidigt är ju att jag får sluta någongång då också!

Tänkte nyss gå ut och äta frukost på terassen, men huudå vad kallt det var! Sen kom jag även på att klockan är nu bara lite efter 7 också på morgonen! Det ser iallafall ut att bli en fin dag idag. Hoppas det blir det. Och speciellt en fin kväll man får njuta av!

Ska snoka runt lite till och sen åker jag iväg på jobb. Ha en bra dag!

2010-05-22 @ 06:32:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jobb

Godmorgon! Snart ska jag åka iväg på jobb i åtta timmar.. Nu just känns det tungt men det ska nog gå för sig sen då jag sitter där och vaknar upp ännu mera :) Det positiva med att börja såhär tidigt är ju att jag får sluta någongång då också!

Tänkte nyss gå ut och äta frukost på terassen, men huudå vad kallt det var! Sen kom jag även på att klockan är nu bara lite efter 7 också på morgonen! Det ser iallafall ut att bli en fin dag idag. Hoppas det blir det. Och speciellt en fin kväll man får njuta av!

Ska snoka runt lite till och sen åker jag iväg på jobb. Ha en bra dag!

2010-05-22 @ 06:32:19 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Blev en lugn kväll till slut

Jag tog det lungt ikväll då iallafall... Blev så slö av dagens sol så jag orkade inget annat än bara vara!

Var först bara hemma och busade med Alvin. Sen var hela familjen på plats då här hemma. Så förflyttade vi oss till familjen R där vi grillade mat. Syster R testade en förrätt åt oss och den här gången var den riktigt god! Nam nam! Säger inte vad det var för något ifall det är någon av mina läsare som ska på "halv åtta hos mig" till henne sen :P

Sen har vi bara suttit och kollat Talang och chillat.

Nu ska jag snart gå och lägga mig så att jag orkar jobba imorgon! Jag har inte ens tänkt på vad jag ska äta imorgon.. Suck. För micromat stoppar jag inte i mig! Never! Måste väl göra något åt saken nu då.

Godnatt!
2010-05-21 @ 21:52:12 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Härlig stranddag

Tro det eller ej, men det har varit en enormt härligt stranddag idag! Först på morgonen tvekade jag nog om det kommer att bli varmt idag. Men hjälp vad det har varit skönt! Vi var där i ca 4 timmar och stekte oss. Bruna har vi blivit :)

Och sen fick jag två rökta abborrar av Ann :) Riktigt lyx! Och goda var de! Nu är sommaren räddad. Hahah! Jag fick nämligen inte en endast rökt fisk förra sommaren. Vilken besvikelse!

Har Alvin här hemma hos mamma och pappa nu just. Hans mamma är och övar någonstans så jag har honom en stund då.

Får se vad det blir ikväll. Jag måste ju upp och jobba på lördag redan kl.8 på morgonen. Men jag får ju sluta någongång då helst :)

Hej med er!
2010-05-21 @ 16:40:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Satsar på stranden

Nu ska Ann och jag dra till stranden och hoppas det är nice där! :)

Jag har nyss vaknat så jag ska snabbt fixa till mig...
2010-05-21 @ 08:32:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hela dagen ute

Har varit ute hela dagen så jag har inte hunnit skriva..

Jag är i Närpes och har varit på fotbollsmatch ikväll och de vann med 5-1! Jeij!

Nu ska jag umgås med mamma och pappa en stund.
2010-05-20 @ 21:20:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Underbar dag på stranden!

Tog ledigt från skolan på eftermiddagen och for till stranden med D! Det var så härligt! Jag var även och simmade, vilket var skitkallt men svalkande härligt :) Så nu har jag fått lite färg faktiskt.. Men mera vill vi ha! Alltså det är så underbart väder här i Vasa idag. Inget endaste moln på himlen, det blåser lite svalkande och gassande sol! I love it!

Efter strandturen for D och jag och åt pizza. Vi letade efter en uteservering där de skulle sälja pizza utan att lyckas. Så vi fick sitta inomhus och äta. Till efterrätt blev det en bollaglass i solen på en parkbänk. Så härligt! Det kändes riktigt som i södern.

Bara vädret skulle fortsätta såhär skulle det vara wunderbart!
2010-05-19 @ 17:35:57 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Schizofreni

Idag ska vi få lära oss om schizofreni! Vi har först föreläsning på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi kolla en film. Den heter A Beautiful Mind. Det är en "riktig" film och ingen skolfilm, och den lär vara bra! Så jag ser fram emot att få se den :)

Dock så ser jag ju att det kommer att bli en fin dag idag då jag ska iväg till skolan. Förstås! Vet inte vad jag har för otur med detta nu för tillfället. Kanske hinner jag sola på eftermiddagen efter skolan!

Ska snart börja åka till skolan... Vi hörs!
2010-05-19 @ 07:39:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Regn, hagel, blixtar och dunder

Vilket perfekt picknickväder! Häääääärligt!
Har dragit ur alla sladdar till allting så inte vi ska få något blixtnedslag någonstans..

Trots detta skitväder ska vi ha picknick men inomhus istället.

Idag har jag varit ut på ärenden mest hela dagen. Har varit till skolan och pratat med studieplaneraren och allt var ok! Jag har ju nämligen sökt till hälsovårdare och tänkt byta linje. Så var det en lärare som sa igår åt mig att jag måste börja med klassen som börjar 2010 på hösten och börja inriktningen först då de börjar inriktningen, nämligen år 2013! Jag tänkte att hell no! Så idag var jag och frågade studieplaneraren och hon sa att det inte var så! :) Jag får fortsätta i min klass bara jag kommer in :)

Sen har jag shoppat lite sommarkläder :) Vårens shopping är över nu! Behöver inget mera! Och får heller inte handla något mera!

Detta har jag köpt:


En blommig topp från Vero Moda


Gladiatorsandaler med nitar från Andiamo.


Compeed smörja. This is the shit!
2010-05-18 @ 17:16:04 Permalink Shopping Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Snälla sol kom fram!

Hej på er!

Jag har tagit ledigt idag och önskar att solen ska komma fram! Har suttit i solen i kanske 5 minuter och nu är den i moln igen. Typiskt! Men jag önsketänker iallafall att molnen kommer att åka förbi och den fina blåa himlen kommer fram och solen skiner på mig ;)

D har kommit hem för en par timmar sedan och nu sussar han. Snart ska han iväg på nästa jobb till Närpes och är där till kl.21 ikväll. Men för mig gör det inte så mycket för ikväll ska vi på picknick (fy vad fult skrivet ord, jag skulle vilja skriva picnic)! Fia, Mari och jag tänkte till parken och äta gott och dricka vin :) Hoppas bara på fint väder till kvällen!

Ska kolla väderleksrapporten nu.. Bye
2010-05-18 @ 10:19:45 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fika och shopping

Sitter här hemma nu och kollar på Bella&Tyra show. Kollar inlägget med Kissie och tycker hon är patetisk :P

Annars har vi haft en kort fika på stan idag Mari, Fia och jag. Vi gick till Waynes och tänkte sitta på uteserveringen och fika men det hade nyss regnat så vi gick in och satt då. Jag drack en god iste och åt en kokosboll. Mums!
Efter fikan gick Mari och jag till H&M. Jag hittade äntligen ett par fina jeansshorts, jag letat efter ett tag! Och ett leggingspar. Ville ha lite tunnare leggings nu då det är så varmt. Hittade bara ett söndrigt par i morse så jag fick bara dra på mig mina tjocka leggings och har fått svettas idag.


Mina vackra bleka ben :)


Imorgon har jag tänkt ta ledigt från skolan också! Orkar inte åka dit. Ska väl bara åka ett varv och prata med studieplaneraren. Kan förklara varför imorgon. Orkar inte nu.


Ha de gött!
2010-05-17 @ 20:58:01 Permalink Shopping Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Solar på balkongen

For hem lite tidigare från skolan idag.. Var bara på halva föreläsningen på eftermiddagen och sen tyckte Mari och jag att vi vill åka hem. Jag kände mig allmänt trött och snorig, och dessutom var det inte så intressant föreläsning. Inte så givande då föeläsaren läser direkt av papprena. Lika bra att studera hemma då och göra något vettigt (läs: sola).


Jag i mina bästa dar. Svettig, trött och snorig.

Börjar bli hungrig nu och vet inte vad jag ska äta. Det är så tråkigt att kocka åt en själv!



Tänkte även att jag skulle åka in till stan och åka till gymmet och diskutera det där med att frysa mitt gymkort över sommaren. Måste ju få det fixat på de här två sista veckorna. Sen har jag tänkt att jag ska göra något tråkigt som att åka till Prisma och se om vi får en ny elvisp på garantin. Eller så sparar jag det tills imorgon då D kommer hem..

Ikväll skall jag iallafall åka och hämta Fia med Mari till flygplatsen :) Och sen ska vi fika lite. Kul!

Nu behöver mig mage mat!
2010-05-17 @ 13:30:46 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Skolan

Godmorgon :)

Sitter i skolan nu för nästsista måndagen för det här läsåret! Nice! Har nyss varit på tutorsamtal och i hennes rum var det varmt! Svettades riktigt.. Huhhu. Hittade inga tunnare tights i morse så jag måste åka ut och köpa sådana någon dag nudå. Svettas ju ihjäl om jag har samma som jag har haft hela vintern xD Jag är ju ensam hela kvällen idag så eventuellt åker jag ut och slösar lite pengar om jag orkar..

Jag orkar inte gå på geriatrikföreläsningen nu. Det är så tråkigt så jag tycker att jag gör mera nytta med att sitta här och skriva på skolarbete istället. Förhoppningsvis får jag det klart någongång. Det är bara lite kvar!

Måste även hinna åka ut och handla halspastiller. Om de inte har pastiller här i skolan förstås. Det är så torr luft här och jag med mina astmalungor och förkylning så är det inte så bra med den kombinationen. Hostar nästan ihjäl mig!

Nej, nu ska jag vara aktiv och skriva på skolarbete istället för att blogga.

Byyyye
2010-05-17 @ 09:32:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Skoljobb

Både D och jag håller på med en massa skoljobb. Jag har även hjälpt D lite men han har så konstiga ämnen nu just och jag vet inte något om dem :P

Själv har jag smärta-arbetet. Har fått en del gjort i Närpes men nu sitter jag fast. Vet inte vad jag ska skriva mera. Bläää.. Och trött är jag!

Vi har hyrt en film vi ska kolla innan vi går och lägger oss. Never back down heter filmen. Ingen aning vad det är för något men det var en som rekommenderade den.

Imorgon börjar jag skolan 10 först. Och då ska jag bara på tutorsamtal först. Sen är det föreläsningar dagen till slut. Håhhå! Sen på kvällen ska jag hämta Fia från flyget och sen ska vi på kaffe :) Bra jag får lite sällskap då D åker i jobb igen till tisdag.

Hej med er!
2010-05-16 @ 21:01:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sommar i Vasa

Heej :)

Är här i Vasa nu och ligger på soffan och väntar på mat, som D fixar ihop som bäst. Vi har nyss kommit in från en promenad i solskenet. Vi var på en glass till McDonalds och såklart satte vi ute på en bänk och njöt! Det var riktigt nice! Fast efter en stund på bänken med våra goda glassar så såg vi att gråa moln närmade sig! Vi satte igång att gå mot Brändö direkt för att undvika regnet, men vi hann inte. Vi satte oss då under ett tak en stund och väntade tills regnmolnet for förbi. Och nu är vi här! :)

Jag mår bättre idag. Men jag har den där konstiga febriga känslan i huvudet och i ögonen, men ingen feber har jag. Förhoppningsvis går det om snart!
2010-05-16 @ 17:12:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Huvudvärk och barnvakt

Hej på er!

Jag är barnvakt nu just åt Alvin. Det skulle ju egentligen ha varit läggdags för honom för en timme sedan, men på grund av värmen och inte-ha-kunnat-sova-på-dagen-utan-mot-kvällen så blir det väl en senare läggtid. Han leker iallafall snällt för sig själv nu just :)

Alvin och jag har grillat ikväll också. P.g.a. en incident blev det lite ändringar i planerna..

Själv har jag lite stegring nu också och en dundrande huvudvärk. Men jag ska hålla ut. Bara den här lilla går och lägger sig snart.

Gooodnight!
2010-05-15 @ 21:07:09 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Arbetsdag

Godmorgon! :)

Jag är enda som är uppe i det här huset ännu. Alla andra får snarka och behöver inte jobba, medan jag ska jobba! Det kommet säkert att bli fint väder då jag måste sitta inomhus. Nu just ser det mulet ut men det är ju bara morgon ännu.

Känner mig inte riktigt pigg på att jobba idag heller. Skulle gärna ligga och snarka jag med. Nåja, jag tjänar ju pengaaaar! Så att jag får hyran betald i sommar då jag inte får något studiestöd.

Nu ska jag gå och fråga om jag får låna någon bil. Och sen cruisar jag iväg till jobbet :)
2010-05-14 @ 07:37:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Varit på fotbollsmatch

Idag har jag varit på årets första fotbollsmatch :) Det var även derby mellan Närpes och Kristinestad så det var spännande! Och Kraft vann ju med 2-0! Nice!

Efter matchen for jag till familjen R och där åt vi tacos. Alla systrar var på plats och då vi skulle åka hade vi kramkalas med Alvin :) Sötisen!

Nu ska jag snart börja gå och lägga mig. Arbetsdag imorgon 9-17. Hur ska jag orka? Måste tänka PENGAR! Och D kommer ju hit imorgon! Äntligen!

Godnatt!
2010-05-13 @ 21:07:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


18 grader i skuggan

Tänk det är 18 grader i skuggan! Jag ska genast gå ut och se ifall solen vill göra mig lite brun idag :) Fast jag ser att det blåser lite, så det kan ändå kännas lite kallt. Hoppas inte!

Ikväll är det fotbollsmatch! :) Jag vill gå! Speciellt om det är såhär fint väder..

Nu ska jag gå ut.
2010-05-13 @ 09:30:21 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Projektdagen

Projektdagen har gått relativt bra. Dagen gick ganska snabbt också, tack och lov.
Vi fick endast 12 personer att göra testet och 17 övriga drack bara kaffe och tog någon broschyr. Men man fick ju känna sig som ett mähä ibland då man försöker förklara åt folk och stå och "kasta in dem" och "antasta" dem.

Alltså ni som inte vet vad jag babblar om så har vi varit med i ett projekt som vill att finländarna ska börja prata mera öppet om sitt alkoholbruk. Nu just är det lite tabu att prata om det. Detta behöver dock inte betyda att man skulle ha något problem, men man ska kunna säga öppet att man druckit 2 öl lika öppet som att man kan säga att man druckit 2 glas med mjölk.

Reaktionerna man fick var "jag dricker inget" och "jag har inga problem".

Inga tidningar ville uppmärksamma denna dag heller. Vasabladet hade väl gjort revolt och lagt in världens största alkoholreklam istället. Hahah!

Jag har annars varit på Zumba ikväll. Riktigt kul var det! Magdalena är duktig och hon bjuder verkligen på sig själv :)

Sovdags snart! Bye
2010-05-12 @ 22:06:46 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hos mamma och pappa

Nu är jag i Närpes igen hos mamma och pappa. For idag redan eftersom syster fick åka hem idag och jag tyckte det var lika bra att jag åker redan ikväll och syster får hem sin bil. Jag skulle ju ändå hit tills imorgon så inte spelar väl det så stor roll då om jag skulle åka idag eller imorgon. Jag är iallafall här nu :)

Då syster och jag kom från Vasa idag for vi och kollade in deras hus, som kommit idag. Kommer nog att bli fint! Efter det hämtade jag andra systern och Alvin hit till mamma och pappa. Vi har ätit sallad och vispgröt. Mums!

Så imorgon ska jag stå och försöka få folk att dricka mindre alkohol. Suck. Hur ska det gå? Ser inte alls fram emot morgondagen. Det kommer att bli en låååång dag.

Nu ska jag skriva lite på smärta-arbetet.
2010-05-11 @ 18:52:56 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En syster på besök

Tjenare tjenare!

Sitter hemma på soffan och gör ingenting för tillfället. Har inte gjort något vettigt alls. Inga skolarbeten har jag gjort något åt. Och inte har jag tränat! Det blev andra planer :)

Syster J och jag har varit ut på stan. Hon har shoppat en hel del kläder. Jag shoppade nada! Duktig jag.

Efter shoppandet kom vi hem hit och åt lite räkcroissanter. Mums!

Snart ska vi och sova. Vi har tidig väckning båda två imorgon. Jag börjar 8.00 imorgon redan men jag ska även skjutsa syster före det. Vi får även se ifall jag åker till Närpes redan imorgon. Lovade att jag kan åka hem ifall syster åker hem då. Men jag skulle helst åka först onsdag för annars ser jag inte D så mycket den här veckan!

Ja, vi får se det imorgon.

Byyyyye. Godnatt
2010-05-10 @ 21:10:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En måndagstrött Ama

Hellöu!

Alltså hjälp vad jag har varit trött idag. Tycker ju inte att jag skulle ha varit sådär trött, eftersom jag sovit bra och det var soligt och fint väder då jag steg upp. Min kropp kände väl bara av att det var måndag.

Jag har iallafall först solat på balkongen och snarkat lite. Sen gick jag in och la mig i sängen då solen gick i moln. Och skönt har det varit att få vila!


Nyduschad Ama äter frukost förra veckan. ALIEN!

Skoldagen har varit allmänt värdelös idag. Har ju dock skrivit matteprovet och det gick fint. Det var hela 2 uppgifter och det var lätta uppgifter! Enda som skulle kunna sänka en är att man gjort något slarvfel. Men jag hade samma svar som de flesta andra i klassen :)

Nu väntar jag på att syster J ska komma hit! Hon ska vara nattgäst här inatt tills imorgon! Kul! För D är ju i jobb så jag skulle ha varit ensam i natt isåfall. Så det passar utmärkt!
2010-05-10 @ 14:12:03 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tillbaka i Vasa

Nu är jag tillbaka i Vasa. Jag har varit här redan i över en timme, men jag var tvungen att åka ut och köpa mjölk och lämna tillbaka en hyrfilm.

Väntar på att D ska komma hem från jobbet nu just. Han slutar snart så snart får jag nog hem honom :)

Idag har varit en härlig dag :) Vi har varit vår familj, mormor och moster med familj hos mormor. Vi har ätit sallad, kycklingfiléer, potatisgratäng, cherry kiss (utan körsbär) och morotskaka. Det har varit en MASSA gott! Så nästa vecka måste jag nog få träna. Fast jag är ju bara 2 dagar här i Vasa nästa vecka. Åker tillbaka till Närpes redan på onsdagmorgon.

Cherry kiss är ett recept från Halv åtta hos mig. Och det var JÄTTEGOTT! En riktig kaloribomb. Kommer nog att göra det oftare då man får tillfälle att göra någon efterrätt. KLICKA HÄR för att komma till receptet.
Vi hade som sagt bytt ut körbärsglass till vaniljglass.

Efter festen hos mormor for mamma och jag ännu på pizza. Hahah :P Men jag ville ha mat innan jag skulle åka till Vasa.

C ya
2010-05-09 @ 19:59:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Morsdag

Godmorgoooon! :)

Jag har börjat morgonen med att äta gräddtårta och dricka cola. Inte så riktigt gott att starta så, men det var pappa som hade ställt fram så åt mamma. Heheh :)

Idag ska jag fira morsdag med de bästa mammorna! Mammorna består av mamma, mormor, moster och syster :)
Jag ska åka till syster R dit även syster J ska komma. Då ska vi börja förbereda dagens mat. Vi ska nämligen vara hos mormor idag och äta mat och annat gott. Ska bli kul att umgås. Jag och systrarna har hand om salladen och efterrätten.

Före allt det här ska jag till D's pappa och mata hunden så hon också får lite mat.

Ikväll åker jag tillbaka till Vasa också. Men jag kommer att vara där bara i 2 dagar och sen kommer jag hem tillbaka till Närpes.

Vi hörs! :)
2010-05-09 @ 08:52:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hos mamma och pappa

God kväll :)

Är hemma hos mamma och pappa nu. Det är snart läggdags så att jag orkar jobba imorgon. Har en hela åtta timmars dag imorgon, vilket jag tyvärr inte ser fram emot så mycket. Skulle vilja ha lite mera motivation så att det är roligare att jobba! Jag börjar 10 imorgon och slutar 18. Så lite sovmorgon får jag iallafall.

Idag har jag spenderat nästan hela dagen hos Alvin. Vi har lekt ute ganska länge, medan hans mamma skruvade ihop kolgrillen. Vi har ätit grillad korv och Alvin åt nästan lika mycket som mig! Otrolig att äta den där killen..

Vi har kollat på Talang och nu sitter jag här.

Godnatt!
2010-05-07 @ 22:02:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I Närpes

Jag är i Närpes nu just. Leker lite med Alvin :)

Har varit och lunchat med Ann och fått håret uppfräschat. Nice!

Skriver mer sen.
2010-05-07 @ 14:40:14 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Skurat badrumsgolvet

Oj, vad jag har varit duktig nu :) Jag har skurat badrumsgolvet!

Jag drömde inatt att jag har skurat badrumsgolvet och idag har jag gått hela dagen och tänkt på det. Ifall det är så att jag verkligen måste göra då. Så nu har jag gjort det! Det var nog på tiden också. Fick bort en hel peruk med hår. Så nu är det fräsch och fint! Borde egentligen nog skura det lite oftare. Men ett av det värsta jag vet är vått hår, så därför undviker jag det så långt det bara går. Uh! Men huvudsaken är att det är fräscht nut!

Nu ska jag kolla Halv åtta hos mig. Och snart kommer D också hem från jobbet :)
2010-05-06 @ 19:32:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Besök av syster

Hejsan!

Jag har haft syster R på besök här ikväll så jag har inte hunnit sitta vid någon dator idag. Vi har snurrat på stan i några timmar och ätit på McDonalds.

Idag har det annars varit en riktigt värdelös dag i skolan. Har varit på en halv föreläsning. Ja, vår klass skulle inte vara längre än en halv föreläsning. Onödigt eller något? Efter föreläsningen satte ví ihop vår broschyr och det gick ganska snabbt. Ska bara finslipa den på måndag då vi får resten av infon vi behöver.

Efter skolan for jag in till stan och handlade en morsdagspresent. Det blev ett armband. Pugster! Ett fake-nomination. Lika fint, men mycket billigare! :D Sen gick jag över torget och stannade vid ett bord med massor av smycken. Jag hittade en riktigt snygg klocka. Den kostade 20€ men så såg jag att en pytteliten "diamant" hade lossnat och sa det åt försäljaren. Så säger han om det går bra att jag får den för 10€. Och jag sa ja direkt! Ni får tyvärr bara se en dålig bild nu just. Batteriet i kameran är slut.


Då jag kom hem satte jag mig på balkongen och solade en stund. Härligt värre!
Tyvärr försvann solen bakom väggen ganska snabbt. Bara det är sol imorgon från morgonen så ska jag sätta mig där innan jag åker till Närpes :)

2010-05-06 @ 18:00:47 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Två timmars träning

Nu har D och jag varit till gymmet och tränat. Det blev 2 timmars träning och jag är helt slut! Jag har huvudvärk nu också så jag tror jag ska ta in en Panadol, duscha av kroppen och hoppa i säng.


Huppari - H&M
Kickboxingshorts - Budoshop

Idag då vi kom till gymmet tog vi allra först lite bänkpress. Bara stången (som väger 20kg) tog jag enkelt. Sen la D på 5 kg till och det gick bra. Och sen ytterligare 5 kg och det gick bra! Bättre än förra gången jag tog 30 kg! Sen la D på 2,5 kg till men det var kanske ½kg för tungt. Jag orkade NÄSTAN! Måste träna mera så att jag orkar. D har menat vi ska komma upp till 40 kg innan sommaren, men jag tvivlar. Vet ju inte när jag nästa gång har tid att träna. Imorgon kommer jag troligen att vara helt slut och sen åker jag till Närpes över helgen. De löser sig.


Läderjacka - H&M
Sportbyxor - Puma

Efter bänkpressen gick vi till budosalen och boxades. Det var mycket kondis! Jag är riktigt slut! Men det var jättekul också :) Det är bra med en egen coach!


Ska duscha nu och sen är det nog sängen som kallar.

Imorgon är det sista skoldagen för den här veckan :)
2010-05-05 @ 21:40:03 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Irritationsobjekt

Här ska ni få en låt som jag tycker är urusel och är så störande! Jag har hört den där låten flera gånger idag nu och blir nästan galen..


2010-05-05 @ 18:30:25 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


"Välittäjät"

Hej på er!

Sitter hemma i soffan nu och tänkte jag skulle skriva det sista på mitt första arbete. Men lite blogg och sådant onödigt först ;)

Om ni undrar vad jag har för rubrik så är det ett projekt som heter så. Vår klass ska vara en pilotgrupp och ska få testa det här. Vi ska nästa onsdag ut till olika hälsocentraler och jag ska till Kristinestad med två andra flickor. Där ska vi agera inkastare och stödpersoner. Hela det här projektet handlar om alkohol och alkoholbruk. Med detta projekt vill de få människor mer öppna att prata om sitt alkoholbruk och så att det inte bara hysch hysch om saken. Vi ska då stå där och fråga helt okända människor om vad och hur mycket de brukar dricka. Sen ska vi hade att göra olika test.. Ja, får se vad det blir till egentligen! Vi skall iallafall stå där och fråga om deras alkoholvanor på samma sätt som vi skulle om de dricker mjölk och vilken chokladsort de tycker bäst om.

Imorgon är det sista skoldagen för den här veckan! Vi har bara skola till 12 och sen självstudier efter det. Vad skönt!

Men nu ska jag göra skoluppgifter.
2010-05-05 @ 17:02:43 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ögonen går i kors nästan

Ojoj, nu har jag skrivit så mycket på arbetet så att jag nästan ser i kors. Läggdags snart!

Jag har varit riktigt duktig idag och skrivit nästan hela arbetet! Jag måste bara ha en källa till och sen blir det lite finslipning så är jag färdig. Snabba tag här alltså ;) Men har jag bestämt mig för att det ska bli snabbt klart så blir det det! Jag orkar inte mer ikväll så jag sparar det sista tills imorgon och sen hinner jag leta efter en artikel i skola imorgon.

Imorgon kommer vi även att gå igenom den andra uppgiften. Smärta hos äldre. Det är endast 3 sidor per skalle så det ska gå bra! Hoppas jag. Vi får se det imorgon vad vi kommer fram till.

Natitajm
2010-05-04 @ 21:07:23 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det går framåt

Jag har fått en början på mitt arbete! Jeij! Har just haft matpaus så jag smyger hit ett litet blogginlägg då på samma gång..

Jag kokade ihop en nudelsoppa med kyckling och purjo. Nami! Det är även en dietsoppa så det var en hälsosam middag :) Jag har inte börjat med några dieter men den här soppan är så god och enkel att göra!


Det ser inte så gott ut på bilden :P Gegga!

Nu tillbaka till uppgiften.
2010-05-04 @ 17:18:53 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemvård och vård i livets slutskede

Så lyder rubriken på skoluppgiften jag ska börja på nu! Jag tänker börja på den nu och inte spara allt till sista stund. Vi är ju ändå i skolan i bara 3½ vecka till och mycket ska göras. Huhhu.

Så uppgift nr 1 ska påbörjas idag. Max 6 sidor text! Gah! För 1 ynka studiepoäng.

Skoldagen har varit allmänt lam. Har suttit och lyssnat på en ganska mycket filosofieras.

Nu ska jag vara flitig.
2010-05-04 @ 14:41:21 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Solsken

Godmorgon :)

Det är fint väder ute nu ser jag. Härligt! Fast lite tråkigt då man ska sitta inne i skolan från 9-16 idag. Men jag är så morgonpigg nu just! Jag vaknar innan väckaren ringer och måste kolla på telefonen vad klockan är så att jag inte försovit mig då det är så ljust ute.

Ska snart åka iväg till skolan. Eller snart och snart. Vi börjar först 9.15 så det är inte så bråttom ännu. Undrar vad vi ska prata om idag då. Vi har iallafall Geriatrik. Sen ska J, S och jag börja se över vårt arbete. Vi vill få det färdigt innan allting hopar sig där i slutet.

2010-05-04 @ 07:38:38 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött och slö

Känner mig riktigt trött och slö jag nu just.. Ligger bara på soffan och fläskar. Är ju ensam hemma så jag ligger nu bara och chillar och kollar på tv. Halv åtta hos mig snurrar på nu just och sen är det Top Model!

Efter det är det nog sängdags. Ska ta med en bok och mysa i sängen en stund innan mina blåa sätts fast.

Jag har inte så mycket att berätta idag. Jag är på D's dator nu just också så det blir inga bilder.

Byye
2010-05-03 @ 19:41:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Första dagen är över

Heeej på er!

Sitter här och dricker mjöd nu och åt just en riktigt färsk smörgås. Var så gott :) Morotsbröd. Mmmm..

Första skoldagen är förbi och det har varit ganska tungt att sitta en hel dag. Det har varit ganska så slött då det bara varit en hel dag med introduktioner. Vi kommer att ha mycket fullspäckade 4 sista veckor. Har flera arbeten, ett projekt och två tenter. Huhhu. Den ena tenten är bara en läkemedelstent med två uppgifter. Den andra har vi inte bestämt oss om det ska bli en individuell tent eller en grupptent. Jag röstar för grupptent! Det är inte lika tungt det. Speciellt med det här schemat.

Nu ska jag fixa lite mat. Sen måste jag till FilmTown tillbaka med filmen vi hyrde igår. Sen har jag en hel kväll bara för mig själv i och med att D jobbar över natten.

Haaa de!
2010-05-03 @ 15:37:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Skolbänken kallar imorgon igen

Imorgon är det som sagt skolbänken som kallar igen. Det känns så otroligt skönt att få sova så länge som till kl.8 på morgonen imorgon! Två timmar längre sömn än på praktiken! Kommer att kännas som sovmorgon. Heheh..

Filmen vi kollade ikväll var helt bra, tyckte jag. Om man gillar kampsporter, streetfighting och action så är det bara att kolla!

Jag ska så småningom gå och lägga mig. Tror nästan att jag ska ta en bok och lägga mig i sängen. Det skulle vara skönt.

Gooodnight!
2010-05-02 @ 21:46:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Söndasmyyyys!

Nu är det dags för söndasmyyys! Vi har hyrt en film och jag har skurit upp grönsaker som vi ska dippa. Naminami.


Filmen vi ska kolla heter Blood and Bone. En actionfilm är det och vi hoppas den är bra!

Kom just att tänka på att jag måste ju packa SKOLVÄSKAN tills imorgon. Längesedan sist :P Senast var i februari och nu är det maj.

Ha d gött!
2010-05-02 @ 17:36:01 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Söndagmorgon

Godmorgon :)

D och jag har ganska nylige vaknat och jag sitter här med handduksturbanen på huvudet efter jag varit i duschen. Vi ska snart gå ner och äta lite frukost. Sen får vi se vad som händer.

Våra planer idag är iallafall att städa ur min bil. Man kan skriva namnen på instrumentbrädan av att det är dammit! Behövs verkligen en storstädning i bilen. Jag ska även och hämta en kopia av mitt arbetskontrakt till jobbet så att jag får föra det till gymmet, så att jag inte behöver betala hyra på kortet i sommar. Eller hon sa att hon kan endast ge juni och juli. Men det helst är ju jättebra! Det är ju ändå 39€/månad. Lite synd att vara tvungen att betala det då man inte är där något.

Sen mot kvällen åker D och jag igen till Vasa. Ny skolvecka börjar och jag ska till SKOLAN! Inte på någon praktik :) Känns bra. Vi har kurserna Geriatrik och Mental- och missbrukar vård. Den sista kursen kommer förhoppningsvis att vara intressant!

Tänk vi har bara 4 veckor kvar i skolan! Och vi är lediga varje fredag :) Men det kommer att vara en intensiv sista period. Flera arbeten och en tent på 4 veckor.

Nej, nu ska jag sluta babbla. Babaaj
2010-05-02 @ 10:29:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Leker för fullt

Håller på och leker med Alvin nu för fullt. Han vill att jag ska springa efter honom så jag har riktigt varmt. Fast det är nästan bara bra, för alldeles nyligen frös jag.

Har varit en mysig dag idag :) Jag var och hämtade hit mormor och sen har vi myst med struvor och mjöd. Gott!

Väntar nu bara på att D ska sluta jobbet. Börjar bli hungrig igen och har är förhoppningsvis det också.

C ya!
2010-05-01 @ 15:59:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Struvor

Nu har vi gjort ett lass med struvor :) Är sååå hungrig och ska snart äta lite mat innan vi får proppa i oss en massa med struvor och dricka mjöd till. Härligt med 1:a maj! Fast ute ser det inte riktigt ut som första maj.. Ifjol var det ju hur varmt som helst ute.

Är annars hemma hos mamma och pappa. Hela familjen är här förutom D&G. Båda är i jobb. Farmors syster är även här idag. Hon pratar på hon :)

Ha de gött!

2010-05-01 @ 12:45:55 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }