Snart...

...måste jag sätta mig i bilen med alla saker och köra iväg till Seinäjoki.

Tycker att jag inte gjort något vettigt alls idag i och med att jag inte har någon bil hemma. Tänkte ju vara effektiv idag och få en massa gjort innan jag far men det har jag inte.
Har varit ut en sväng med en vän på kaffe och sen har jag ätit mat här hemma med Alvin och Rosanna. Inget annat har jag gjort.

Jag skulle ju och handla ännu men jag slipper ju inte till affären utan bil. Tänkte även springa in på Saxess och säga hej då åt Ann. Bara jag hinner!

1 vecka och 2 dagar så är jag hemma igen ;)
2009-03-31 @ 13:50:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Huvudstaden idag

Har 6 timmar på mig att spendera här i Närpes nu innan vi far mot Seinäjoki. Så vad ska man göra då?
Jag har ingen bil för tillfället så jag slipper inte någonstans..

Packa kan jag ju göra klart förstås medan jag inte slipper någonstans. Sen ska jag ringa åt Rosanna och Alvin och se ifall de ska komma över en sväng :)

Bara jag får en bil ska jag handla lite mat att ta med. En torr smörgås på tåget kostar ju ca 5€ och det är inte så snällt för en studerandes plånbok. Ska även säga åt pappa att han ska hämta gurka och tomat åt mig att ta med. När man bor i tomatriket så börjar man nu inte köpa tomater och gurkor i Hfors :P Undviker det så långt det bara går..

Har som vanligt ingen lust att fara ner till Helsingfors igen. Men vet ni vad!? Jag kommer ju hem redan nästa vecka :D
Jag kommer hem torsdagkväll, lördag är det jobb, måndag är det konfirmation och sen bär det även tillbaka ner till Hfors igen.

Ska berätta lite om gårdagen också.
Började morgonen med att fara hem till Finby. Satt där en stund och då ringer D och frågar om jag vill komma med ut på en provtur med nya bilen. Så jag for med en sväng då. Så bilen är hans men det skulle ännu fixas någonting så vi får den först till Påsk. Efter en kort provrunda skjutsade han hem mig och jag for till mormor.
Mormor var inte hemma men jag gick in ändå och väntade på henne och hon kom hem efter ca 15 minuter. Hon hade varit på promenad. Där åt vi mat då och jag fick läsa lite i kirurgiboken. Jag hann inte vara där så länge för jag hade några saker att uträtta ännu.
For till biblioteket och hämtade boken jag reserverat, köpte en koldioxinpatron, betalade min pizzaskuld och sen for jag till Saxess och hälsade på Ann och Nathali. Satt nog där i 1½ timme :) Kul att bara sitta och prata..
Efter Saxess hämtade jag Jenni och vi var till Logen och åt en äcklig hamburgare men annars hade vi trevligt :) Så skjutsade jag hem henne till Kaskö efter maten. Efter Kaskö hämtade jag Rosanna och Alvin och resten av kvällen gick åt att leka med Alvin. Jo, jag fixade Guys powerpoint klart.

Märkte också att den som reserverat kirurgiboken och tänkt ha den fr.o.m. imorgon så har annulerat det så nu fick jag låna den i 2 veckor till och jag behöver inte stressläsa! Jeeij! Har ca 40 sidor kvar så det är inte så mycket :) Men jag skulle bara blivit stressad av att varit tvungen att läsa ut den idag.

Nu ska jag börja packa och inte bara skriva en massa onödigt.
Hej med er :)
2009-03-31 @ 09:30:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tågbiljett

Håller på och printar ut våra tågbiljetter till Helsingfors nu.
Vi kommer att åka med Rosanna, Alvin och mamma till Seinäjoki runt 4 tiden imorgon. Rosanna ska handla en kärra på samma gång. Vårt tåg far 18.52 så vi är hemma runt 21.30. Helt passlig tid att komma hem.

Vill ni veta världens nyhet? :P
Juha Valjakkala bor i Kristinestad, ca 15-20 minuter från Närpes!

Har fått mycket gjort idag men nu hinner jag inte skriva om det. Ska ner och äta en kvällsbit.

Go kväll!
2009-03-30 @ 20:50:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (5) Trackbacks ()


Måndag igen

Nu är det måndag igen och snart har jag varit en vecka hemma i Närpes. Imorgon måste man igen återvända till huvudstaden :/ Hur vi far ner är ännu en öppen fråga. Bilen gick sönder igår och vi vet inte när D får tag på en ny bil. Det är ju inte så bra på ekonomifronten för någon av oss. Men eventuellt skulle ha få det fixat så att den får betalas i sommar då vi jobbar.. Men ifall vi inte får någon bil idag eller imorgon så blir det tåg ner.

I och med att det är nästsista dagen jag är hemma idag så har jag mycket att göra! Snart skall jag läsa lite i kirurgiboken har ca 80 sidor kvar. Har inte alls läst något på några dagar nu. Jag måste lämna tillbaka den imorgon egentligen. Måste antagligen kopiera ur boken för jag kommer nog inte att hinna läsa 80 sidor på två dagar om jag känner mig rätt.

Efter att jag läst skall jag fara till mormor en gång till under veckan jag varit hemma och där skall jag även passa på att läsa, Rosanna skulle sen ha hjälp med lite huutonet men jag minns inte när hon sa att hon skulle på mamma-babyträff, sen tänkte jag hinna träffa Jenni ännu då hon slutar skolan och mot kvällen ska jag hjälpa Guy med det sista i hans powerpoint :) Ifall jag hinner skulle jag vilja fara på spinning! Får se vad jag hinner med :D Tur att jag har vaknat tidigt igen :)

Igår hade vi en hemlig förlovningsmiddag åt Joanna&Kimso :) Pappa hade lagat glödstekt lax och kanariepotats. Gott! Till efterrätt hade vi kladdkaka med dajm. Mums!
Sen for D och jag och hämtade Lina och sen for vi på Skolmusikkårens konsert :) Denna gång hade jag inga höga förväntningar så då gick det nog helt bra att sitta och lyssna och se på drillflickorna :)
Efter konserten for vi på kaffe och efter kaffet for vi till Kalax och där bastade vi :) Riktigt skönt med bastu! Sen var det bara att krypa till kojs.

Här ska jag avrunda för denna gång och jag hoppas jag får så mycket som möjligt gjort :)
Haudi!
2009-03-30 @ 08:30:26 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sommartid

Nu är det sommartid och det betyder att sommaren bara närmar sig nu! :D Härligt!
Fastän ute ser det inte ut som att sommaren är nära.. Men det kommer väl sakta men säkert :)

Hann inte skriva i bloggen igår för jag hade fullt upp hela dagen. Vaknade på morgonen första gången 8.00 men sov ändå ett par timmar till. Steg upp och läste tidningarna och tog det bara lungt. Gick sen i duschen och for sedan till affären och handlade en lax tills idag. Efter att jag varit och handlat kom D efter mig så for vi till Kalax och kokade lite mat. När vi hade ätit skjutsade vi hem L&F och vi for till Vasa.
I Vasa gjorde vi hemligheter ;P Berättar sen. En del vet det redan men ni får veta sen när allt är 100% :) Efter det for vi in till stan och fikade på Arnold's :) Jag skulle egentligen velat till Görans men D sa att han inte tycker om det stället så jag gav mig då :P Då vi hade fikat gick vi lite i affärer. Köpte något från Rosanna till Guy till födelsedagspresent. D bad om jeansknappar då den lossnat från byxorna. Jag hittade äntligen jättefina gladiatorskor som var jättebekväma! Jag var bara tvungen att ta dem nu när de passade så bra och då de var så fina :) Lägger upp bild sen när jag har möjlighet.

Efter småshoppandet for vi till min moster i Lillkyro. Där fick vi lite kaffe och snacks :) Roligt att träffa mina kusiner också! Träffar dem så sällan nuförtiden. Sen kom jag på att jag inte varit dit på flera år. Usch vad hemskt. För de hade gjort om massor i hemmet och utanför och det hade de haft redan i 2 år. Ja gud vad tiden går.
D fick nu se på min morfars Java från 50-talet :) Förtjust eller något!

Då vi kom hem till Närpes igen for vi till Lina och där drack vi lite kaffe och sen for vi på bio på filmen Låt den rätte komma in och det var en mycket speciellt och märklig film. Tycker man om vampyrer så gå och se den! Boken lär vara bra då man får ha sina egna fantasier men på film så nej nej.
I biosalen var det också mycket kallt så jag frös nästan hela filmen!
Då filmen var slut for ti ett varv till R-kiosken och köpte potatissallad. Var hem med Lina så hon fick hämta lite kläder. For till Kalax och tittade lite på Robinson, grillade korv, tittade på en film till som hette Keeping mum den var ganska speciell också men det gick nog att se den. Dock orkade vi inte se den till slut för jag höll nu på och somna där i slutet. Men en riktigt trevlig kväll ha vi haft :)

Fredagkvällen var riktigt kul :) Så mysit att bara sitta och umgås med sina kära vänner..
Tittade på Let's Dance och sen lite på Grankulla danser. När klockan var ungefär 00.30 började jag fara hem för då var jag trött redan. Kul var det!

Men nu ska jag fara till biblioteket och hämta en bok jag pantat på en vecka :)
2009-03-29 @ 11:41:01 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bara för att...

..jag inte har något annat att göra nu just så skriver jag ett till inlägg ;P

Ska snart hämta Jennifer från drillandet och sen bär det av till affären och handla en massa gott att proppa i oss. Jag tänker bryta trenden idag med att äta lite chips. Känner mig så duktig med att ha varit utan i snart 3 månader så då får jag nog unna mig lite när jag är med mina vänner och det är Let's Dance final :D Det tycker jag låter som en bra ursäkt..

Ann var just hit och hämtade sina saker och det var riktigt roligt att se henne igen :) Hoppas bara vi hinner träffas mera..

Det var också meningen att jag skulle hinna träffa D innan jag far bort men det gör jag inte :/ Han har varit i Vasa hela dagen och sen for han till sin polare och nu är de och äter. Efter det skulle ha hämta L&F så de är hos honom ikväll. Men den som väntar på något gott. Men vi är bara så vana med att träffa varandra varje dag och hela tiden och vara nära varandra hela tiden. 24,5 kvadrat u know. Där kan man inget dölja. Men I like it!
Jag minns inte om jag skrivit om det förr men det borde vara ett kriterium att ett par som flyttar ihop ska först bo i en etta för att se om man står ut med varandra eller ej. Är man rätta för varandra? För i en etta kan man i princip inte skriva något privat, säga något privat osv Men varför ska man ha hemligheter för varandra? Jag tycker det har gått jättebra för oss de här dryga 7 månaderna vi har bott tillsammans. Klart vi har smågnabb som alla andra men är det något problem så pratar vi om det. Tänk vad lätt! Har insett att hur tungt det egentligen är att hålla någonting inom sig själv och gå för sig själv och fundera på det istället för att säga ut det och få ett svar.

Annat idag så har jag satt ut mera saker på huutonet.
1) Mina studentskor som är för stora
2) Vita skor som jag köpt på impuls för att de var så billiga (DUMT)
3) Röda ballerina jag aldrig använt
Och många många fler, men klicka på mitt namn amaastrom och sen på Avoimet kohteet, joissa myyjänä så ser ni vad allt jag har.

Bara någon vill köpa då!

Men nu måste jag börja ge mig av.
2009-03-27 @ 17:46:24 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Härligt väder

Har just kommit hem från mormor :) Gick dit och tillbaka så jag känner mig så duktig! Skönt var det också då solen var fram fastän det var lite kyligt därute men det gjorde ingenting..
Har suttit hos henne i ca 4 timmar. Åt lite potatismos och köttbullar och sen drack vi kaffe och fick kaka :) Medan mormor tog en tupp lur läste jag lite kirurgi. Det blev nästan 30 sidor lästa så jag är stolt :)
Bara att orka läsa resten med samma fart då..
Det går alltid så bra att läsa hos mormor för där har man inte så stora alternativ att göra någonting annat. TV är enda isåfall och där kommer det inget bra på dagarna. Eller jo jag tittade lite på Lilla huset på prärien ;)

Nu väntar jag på Ann då som sagt :)
Och sen hoppas jag att D ska komma hem snart också..

Känns också som att jag skulle behöva en lite tupplur. 15 minuter eller något så att man inte blir seg..

Kom också på att biblioteket hade ju ringt mig förra lördan och sagt att jag har en bok reserverad och jag har ännu inte hämtat den. Men nu just har jag ingen bil hemma så jag måste vänta en stund tills någon kommer hem.
Jag vet nu inte heller om jag är i så stort behov av den där boken. Men varför inte.

Ha en bra fredag allihopa!
2009-03-27 @ 14:32:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Fredag!

Fastän jag varit ledig i flera dagar så känns det ändå skönt med fredag :)
Idag är det Pampas Nationaldag men jag skippa det i år för jag fick ändå ingen med mig heller.. Sen så är jag inte så sugen på en massa fulla människor och ända bort i Vasa. För lång väg att fara hem :P Men nästa år!

Har nyligen kommit hem från Kalax. Har läst Vasabladet och skrattat åt en artikel. De där skribenterna får nog saker och ting att låta så grymt. Hoppas bara det går bra idag också.

Idag har jag ingen live-föreläsning utan om jag hinner så ska jag titta på onsdagens som jag missat. Ca 2 timmar att titta. Sen så måste jag läsa i boken. Har helt lämnat den utanför.

Men jag tänkte jag skulle gå ut och gå till mormor efter någon timme i detta vackra vädret. Där kan jag ta mig tid att läsa lite också. Förhoppningsvis får jag lite mat ;P
Så väntar jag på att Ann ska komma hem så att hon får hämta sina kläder :)
Alvin är till Tammerfors idag så honom hinner jag inte se idag då.. Mina kläder måste tvättas sen igår för det är riktigt nerdreglade :D

Fick ett brev från Närpes Stad idag och i det är det ett papper på att jag har fått lön på 17€ :P Alltid kul med sådant men sist jag jobbade åt staden var......... längesen! :D

Ikväll blir det Let's Dance kväll med flickorna :) Kommer bli kul!
2009-03-27 @ 08:18:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kallt om tårna

Har suttit nu och tittat klart på kirurgiföreläsningen för idag. Sitter hos Rosanna och fryser om tårna så jag har en filt runt mig. Tyckte det började bli så kallt här i lägenheten och då kommer hyresvärden deras och sa att Guy har ringt och sagt att han skall byta några proppar så ja varsågod. Kanske det var därför värmeblåsaren inte fungerade hur jag än tryckte.
När jag hade bytt propp funkade blåsaren genast och nu har jag den på full gas och det kommer varm luft :) Härligt.

Rosanna och Alvin är till rådgivningen så därför är jag ensam här nu just. Jag tror de skulle vara där 14.15 så det tar väl nog en stund till. Eventuellt ska jag titta på en del av en föreläsning nu ännu.
Inte har jag nu fått koncentrera mig fullt ut idag heller. Första delen var jag hemma och då rustade pappa och jag på med printern och jag flyttade mina papper till två skilda mappar. Så nu ser jag lite proffsig ut :P Haha.. Nä men det är enklare att ha dem i skilda. Alltså jag har inremedicin i en mapp och kirurgi i en. Så då behöver jag bara ta fram det ena ämnet jag vill läsa på. 10.30 tiden begav jag mig hit och då var det Alvin som vill ha mest uppmärksamhet och sen ville ha prompt ha mina papper :P Men det jag tycker att jag inte kan så bra så får jag titta en gång till då senare.

Idag efter att Alvin och Rosanna kommer från rådgivningen ska vi fara till Finby och i och med att det var våffeldagen igår så blir det våfflor idag :) Mums!

Får också se när D får komma hem... Har inte fått höra något alls av honom idag ännu. Spännande.

Det är redan fredag imorgon och jag tycker jag inte har gjort någonting annat än studerat :P Mormor måste jag besöka bland annat. Då Ann kommer hem måste jag med kläderna åt henne.

Nu ska jag ännu titta på en föreläsning.
Måste också hinna läsa ca 100 sidor i boken också före tisdag!
2009-03-26 @ 13:31:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Föreläsning

Vaknade tidigt i morse och skjutsade D till Näsby för det är Vasa som gäller för honom idag. Hoppas det går bra!
Sitter här hemma nu och har min kirurgibok framför mig och tänker kanske läsa lite före föreläsningen börjar kl.9.00. Igår hann jag faktiskt titta på föreläsningen som började 13.00 och ända till slut. Alvin sov så duktigt! Där 14.45 skulle jag gå och svänga på vagnet för det blåste rätt in i den, men då ser jag att lilleman ligger där och är vaken och säger ingenting att han ska in :D

Kalaset igår gick riktigt bra :) Vi åt upp hela smörgåstårtan och då ska ni veta att den var inte så liten ;P Men den var goood! Lyckades riktigt bra :)

Nu ska jag faktiskt försöka läsa lite i boken. En halvtimme blir det ju ungefär.
Ha d!
2009-03-26 @ 07:28:02 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Dreggel och potatisklott

Har satt ut Alvin och sova nu i vagnet. Före det har vi först ätit päronpuré och sen när det blev middagsdags blev det potatis. Lite klottigt det där när händerna också skulle vara i munnen på samma gång :) Han har nog ändå varit så snäll så..
Får se hur länge han vill sova nu idag då. Rosanna kommer väl nog snart hem från frissan också. Hon skulle färga sig idag också så det skulle ta lite längre tid men no panic.

Försöker också komma på hur man får på de här armade högtalarna i det här huset. Hittar inte! Säkert något riktigt enkelt.Här är Alvin och simmar :)


Såg föresten födelsedagsbarnet när jag for hit så jag har faktiskt hunnit gratta honom :)

Men nu ska jag brottas med högtalarna igen så att jag kan titta lite på någon föreläsning också ;P
2009-03-25 @ 11:23:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Barnvakt

Snart ska jag fara och vara barnvakt åt Alvin en stund :)

Vaknade i morse 2 minuter före väckaren skulle ringa :P Sånt är aldrig roligt när det gäller skolan iallafall! Men nu var det nu inte så farligt. Steg upp och gick i duschen, klädde på mig och åt frukost.

Idag fyller min kära! :) Grattis!

Så som jag skrev igår kväll så blir det kalas ikväll med massor med gott :)
Presenten är inpaketerad, men jag har inget kort.. Måste antingen köpa ett, göra ett eller så får han vara utan :P Måste se vad jag hinner..
Vet heller inte när jag hinner se födelsedagsbarnet idag. Eventuellt lite senare idag.

Nu ska jag börja åka till Alvin :)
Hejdåå2009-03-25 @ 08:15:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I Närpes

Är nu hemma i Närpes :) Vi kom fram redan 18.30 ikväll så det var riktigt skönt att bara få ta det lungt och inte stressa med något och sen bara gå och sova genast.
Har bland annat hunnit göra en smörgåstårta tills imorgon :) Har inte dekorerat den ännu för jag vill att den skall vara fräsch imorgon när vi ska äta den :)

D's pappas flickvän har tydligen bakat en massor :P Har gjort en tårta, småkakor och mockarutor. Vill nog göda oss allt :D
Det blir kalas imorgon kväll. Blir nog en del gäster..

Imorgon på morgonen skall jag vara barnvakt åt Alvin :) Ska fara dit till 9.30 ungefär för Rosanna skall till frissan. Får se vad Alvin och jag hittar på imorgon då medan hon är borta :) Säkert någonting skojigt ;D Får se ifall jag hinner titta lite på någon föreläsning. Knappast. Får se när jag alls hinner.
På eftermiddagen någongång måste jag hem och dekorera min smörgåstårta och efter det gäller kalas!

Håller på och printar ut alla kirurgipapper nu just. Slösar mammas och pappas bläck när jag ändå är här :D

Doktorn idag gick helt bra.. Bara att när jag kom dit så skulle hon genast ta blodtrycket och jag hade ju sprungit och stressat där före så jag visste ju att det inte skulle visa rätt :D Visade första gången 138/90 så hon sa att det var lite för högt och frågade om jag är spänd.. Men jag sa bara att jag har typ sprungit hit så därför.. Andra gången visade mätaren normalt :P Tur det! Lite konstigt system hade de där jämfört med Närpes.

Nu ska jag avrunda här och så ska jag ta och sätta mig med mamma och pappa i vardagsrummet en stund före läggdags :) Gonatt!

2009-03-24 @ 20:40:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det var det

Nu är det dags att avrund den här kvällen.
Har dammsugit, torkat golvet, tvättat kläder, bytt sängkläder, diskat, kastat bord gammal mat och packat så nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite på kirurgi. Ena ögat har ja på Den röda draken som kommer i tv nu just. Ganska så ett sammanträffande för Susann och jag pratade om Hannibal-filmer idag :P

Har även printat ut smörgåstårtereceptet mamma har scannat in åt mig och skickat! Duktit mamma!
Så nu vet jag vad som ska handlas imorgon när jag kommer hem :)

Imorgon har jag kirurgi från klockan 9 på morgonen. Runt halv 12 måste jag fara från skolan för efter det blir det doktorn. Efter det går jag hem och gör smörgåsar och annat matsäck åt oss och sedan sätter vi oss i bilen och far mot Närpes!! Sen är det (nästan) bara Närpes som gäller i en vecka :) Måste ju läsa på kirurgitenten, lite klinisk vårdlära för jag har praktiskt prov när jag kommer tillbaka och sen börjar läkemedelsläratenten närma sig. Men det om det.

Nu ska jag krypa ner i vår rena fräscha säng! :)

Gonatt!
2009-03-23 @ 20:32:28 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Hungrig

Sitter i skolan nu och är hungrig! Åt bara en laxbaguett och sallad i skolan idag. Men den var god :)
Väntar på att D ska sluta snart så att vi får fara hem och koka lite mat.. Och städa och packa och alltihop som ska göras ikväll.

Fördomen mot kirurgiläraren var väldigt fel. Har nog alltid vetat att man inte ska ha fördomar mot folk utan man ska alltid först få se med sina egna ögon och skapa en egen uppfattning. Den läraren som sa att han var svår och det där hade nog sina egna åsikter om mannen. Jag tyckte han var riktigt bra och skämtade och hade sig. Han är runt 50-60 så först när man såg honom tänkte man nog att här ruttnar man bort. Men han skämtade och gjorde hela intressant :)
Det märktes också på mig att jag läst lite i boken. Föreläsaren sa det så roligt om boken vi ska läsa till kursen att den är från 1996 och två av författarna är döda sedan 10 år tillbaka. Haha! Kunde nu inte skolan hitta en bok som inte är så gammal och som är till salu i affärerna :P Den är ju inte ens det längre!

När min skoldag slutade for jag in till stan och köpte ett mascara. En tant tyckte den var bra så jag litar på henne. Var även till GT och kollade om de där leggingsjeansen fanns där men det var slut på båda ställena :/ Men det skulle komma mera av dem sag en tjej :) Så det är jag glad över!
Var även till Din Sko och Andiamo och prövade gladiatorskor men de som fanns där var obekväma :/ Så det blir att vänta ännu tills de får in flera par.

Nu ska jag åka hem!
2009-03-23 @ 15:21:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En ny dag

Nu är det en ny dag igen :) En dag närmare hemresan! Imorgon far vi :) Äntligen.

Men först har jag två långa skoldagar framför mig. Hela den här veckan står i kirurgins tecken i skolan. Två av dagarna är jag i skolan och två av dagarna tittar jag på hemma.
Vi har en professor som föreläser och han lär vara lite svår som person. Kanske en sån människa som är lite bättre än alla andra. Våra powerpoint-presentationer är ju blandade på svenska och finska. Hah! Som sagt, hur tror ni finska elever skulle reagera på det ifall en föreläsare hade svenska och finska powerpoint-presentationer? Inte skulle de acceptera det iallafall. Men vi snälla finlandssvenskar som kan båda språken så bra så säger inte desto mer. Eller jo vi säger men inte får vi någon respons!

Jag slutar 14.30 idag och hoppas innerligt att vi inte ska behöva sitta så länge där i föreläsningssalen. Jag skall efter skolan då fara in till stan ett varv och sedan hem igen. Här hemma behöver det städas, sängkläder ska bytas, kläder ska tvättas, det ska packas och det ska läsas på kirurgi! Vi far imorgon runt 13.00. Vi ska iallafall försöka fara då så vi kommer hem någongång.

Planer hemma i Närpes är att träffa Ann när hon kommer hem, vara barnvakt åt Alvin då Rosanna ska ti frissan, träffa Virta, fara till Vasa och träffa kusin, ha kalas åt D på onsdag. Annat har jag inte planerat. Det är ju Pampas Nationaldag på fredag men jag vet nu inte om jag är så sugen på det längre. Men ifall någon av er vänner vill ut på krog i Vasa bara sådär annars så skulle vi nog kunna ta en sväng dit! :)

Snart är det dags att sätta mig på bussen och åka till skolan.
Ha d!
2009-03-23 @ 06:54:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Godmorgon!

Har nyligen vaknat pigg och kry fastän det är söndag :) Kan kanske ha något att göra med att jag somnade redan 22.00 igårkväll. Var så trött så trött så jag orkade inte ha upp ögonen längre. Kan mumin med barnen ha tagit så mycket kraft av mig? :P Eller håller jag på att bli förkyld?

Hannibal-filmen igår var nog spännande, men inte var det den bästa jag har sett av dem. Jag gillar nog mest När lammen tystnar eller Den röda draken.

Idag är det åter jättevacker väder i Kannelmäki :) Igår hann jag inte vara ute nästan något alls men idag blir det promenad eller/och joggning. Måste nog ta vara på det vackra vårvädret.

Idag gäller också kirurgiläsning och sen måste jag tvätta kläder och städa lägenheten. Har en dag imorgon också på mig att städa så vi får se hur det blir. Vi far ju till Närpes på tisdag! Jeeij! Därför ska lägenheten städas så att det är snyggt och fint tills vi kommer hem. Då jag kommer hem på tisdagen så ska jag handla ingredienser till en smörgåstårta och börja göra en genast :) D fyller ju på onsda!

Imorgon har ja kirurgi hela dagen. Från 9-14.30. Det där 14.30 ser så tidigt ut men jag kommer nog att vara trött över att ha samma ämne hela dagen lång. Efter föreläsningen ska jag fara in till stan och handla ett mascara åt mig. Mitt har gått sönder där inne så det är helt klottigt hela alltihopa.

Nu är det frukostdags! Byebye
2009-03-22 @ 08:34:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


40-årsjubileum

Idag har jag varit till Borgå sjukhus och firat barnavdelningen 40 år. Jag och några andra studerande var där och hjälpte till lite. Mumin med gänget uppträdde där och massor med ivriga barn var där och hade kul. Efter mumin fick barnen saft och muminkex och sen fick barnen föra sina nallar och kramdjur till Nalledoktorn där kramdjuren kanske fick ett plåster på sig.. Så gullit! Sen fick vi ju uppleva sjukhusclownerna. Det har ett ganska skojigt jobb men ändå psykiskt tungt då de ska skoja och vara roliga åt svårt sjuka barn. Inte bara för att jag fick en lite rikare upplevelse så får jag ju en dag till godo på praktiken. Var hundra gånger hellre där än på långvården.

D och jag har nyss varit och handlat lite mat. Ikväll blir det grisinrefilé med mustapekkasås. Mums!
Sen har vi hyrt en Hannibal film :) Bra bra!

Hinner inte skriva mera nu.. Ska koka jordgubbskräm :)

Ha det bra!
2009-03-21 @ 16:55:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ensam hemma

Har just kommit hem från Östra centrum nu. Allt stängde redan 20.00 där så jag hade inte så lång tid på mig tyvärr..
Hann springa in på Gina Tricot och hämtade grejerna åt Ann och en topp åp mig. Inte kan man hålla tassarna i styr inte. Provade också ett par leggingsjeans. XS fick jag inte över magen och S fanns inte så det blev inget köp. Annars skulle jag ha tagit dem genast! Det finns ju två Gina Tricot till i stan så eventuellt bär det av dit en dag ;P
Innan jag for hem köpte jag lite frukter så att jag kan göra fruktsallad och dessutom håller jag på och kokar lite ägg nu för jag ska göra räksmörgåsar! Mums!

Har på tv nu på samma gång med Scary Movie rullandes. Har sett den förr men det finns inget annat att se heller.

Hoppas D också kommer hem snart..

Imorgon är det tidig väckning igen. Jag skall vara i borgå klockan 10 på morgonen och jag tänker fara i tid så att jag kommer i tid.

Nu måste jag hänga upp lite tvätt på tork och sen tillreda mat!

Gokväll
2009-03-20 @ 20:21:38 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Levande

Är faktiskt levande efter dagen med injektioner :) Tyckte sist och slutligen att det inte var alls så hemsk..
Klassen var uppdelad i 3 grupper med 3 stationer. En station med intramuskulärt, en med subcutant och den sista slangning av dropp.
Jag började med intramuskulärt och jag fick sticka mitt par först. Var nog lite nervös då för att göra fel och att hon skall dö :D Det var svårt att veta från början hur mycket kraft man skulle använda men det gick riktigt bra! Det heter ju att man ska sticka på övre yttre skinkan men på mig ser det ut som att jag blivit stucken i ryggen :P Väldigt högt upp alltså.

Sedan gick vi över till slangning av dropp. Gick också bra.

Till sist blev det subcutan injektion. Egentligen skulle en annan sticka men det var någon som skulle fotografera till en broschyr till Tyskland så hade hon nagellack som skulle göra det så jag hoppade plötsligt in då och fick sticka. Det gick riktigt bra också :)

D och jag har också varit till hvc idag efter att jag kommit hem och ätit mat. Jag fick iallafall skriva en annuleran på räkningen men hon kunde inte svara säkert om det godkänns. Hon var nu helt snäll den tanten och var mänsklig. Fick en ny tid och allt. Redan till tisdan :) Så det blir läkare på tisdag och sen far jag hem till Närpes! Härligt!

Ikväll ska D på reunion till Drumsö så då ska jag fara till Östra Centrum och shoppa åt Ann och köpa en present åt D :) Sen blir det nog bara att fara hem igen och hoppas att D kommer hem snart. Han sa nu att han inte ska vara borta så länge.. Men det var långt till Drumsö härifrån!
Jag skulle vilja se på Hannibal ikväll. Får se om det blir något :)

Ja by the way så igårkväll tyckte jag det var så kallt här hemma så jag frågade D om värmen är av så vi kände på batterierna (=element på riktig svenska). Och de var av!! Jag bunkrade upp med kläder bredvid sängen ifall jag skulle börja frysa inatt men jag behövde nog inte frysa. D och jag sov så tätt intill varandra så det gick bra :)
Nu är nu värmen på igen!

Nu skall jag se på något annat.

Ha en bra helg!

Måst bara snabbt berätta att igår hade de Big Brother intagning i skolan. Det var ju mycket annat folk som var där och sökte in. Man såg GENAST vem som var där för att söka in till Big Brother. Alla såg ut som idioter! Rosa cowboyhattar, fula solbrillor, töntiga killar som trodde de var något osv osv Vår lärare kommenterade också att de flesta var överviktiga.
Man måste nog själv vara idiot för att söka och komma in där..

nej tack.
2009-03-20 @ 14:06:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Snart till skolan

Snart bär det av till skolan och injicera! :) Kul!
Kommer säkert bli lite nervös när jag ska sticka för jag vill ju inte skada mitt par :P
Det kommer nog säkert att gå bra!

Berättar efteråt hur det gick..

Efter skolan idag ska D och jag kriga löst räkningen på hvc.

Ha en bra fredag!
2009-03-20 @ 06:18:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mätt och belåten

Har nyss ätit kyckling och potatis-rödlök-paprika-morot lagad i ugn :) Gott som bara den! Är riktigt mätt nu så jag måste vila en stund innan D och jag far till gymmet. Var vrålhungrig när jag kom hem idag! Hade bara ätit en nudelsoppa före jag for till skolan idag och det var inte så mättande.

I skolan gick det helt bra med katetriseringen. Det var ganska svårt på ett sätt att komma ihåg att det ska vara sterilt. De där armade sterila handskarna som inte får röra någonstans innan man börja på med det hela. Vi fick bara göra det på en kvinnlig docka för de ansåg att det är svårare att hitta rätt hål på en kvinna :P På mannen är det bara ett hål som det är att köra igenom. Läraren sa att på äldre kvinnor kan kroppen göra egna små hål så man kan lätt gå fel med katetern. Uj!

Slutade 15.00 idag för vi var så duktiga tyckte läraren! Läraren sa att vi kommer att bli bra sjuksköterskor för vi är så händiga. Jeij :D

När jag for hem idag så jag kör ju två bussar när jag ska hem. Så när jag satt på 52an så började bussen köra riktigt riktigt sakta. Tänkte att vad är det som händer? Försökte titta framåt på vägen ifall det är något ivägen. Men chauffören stannade bussen och försökte starta igen men det gick inte så då sa han att den är "rikki!" så vi fick alla i bussen hoppa ur bussen och ta nästa buss. Jag hade bara 2 hållplatser var tills jag skulle byta så jag skulle lika bra ha kunnat gå den biten ifall inte någon buss hade kommit genast. Men jag hoppade på en buss som kom nästan direkt efter oss.

Sen hoppade jag av nästa buss på en hållplats så att jag fick gå ca 600meter. Tyckte det var så vackert väder så jag kunde lika bra gå hem och komma hem snabbare istället för att vänta på bussen som far nästan direkt utanför här. Skönt var det :)

I huset har de hållit på med att göra något med elementen idag. D var redan hemma när jag kom så han luftade elementen. Sen kommer vaktmästaren som är ca 80 år och säger att rörmokarna kommer till vår lägenhet som nästa och luftar elementen men D sa att han redan gjort det och vaktmästaren tyckte bara "Nä inte får man göra det själv! Rörmokarna kommer och gör det.." okej.. men det var ju redan gjort. Så kom en gubbe in då jag var ensam medan D var nere och bytte cykelring så fråga gubben om någon har varit inne här redan så sa jag "nä, men min pojkvän har redan luftat.." så kommer vaktmästaren och frågar om någon varit här redan så sa jag åter en gång "nä ingen har varit men.." så hann jag inte säga mera så kommer en anna typ och frågar samma igen så sa jag än en gång "näää ingen har varit MEN.." så kommer gubben in och känner på batteriet och säger "men det är ju redan varmt.." jaaaaa surprise!! I Helsingfors kan man inte göra något själv..Här ska det anställas folk för minsta lilla :P Tänkte säga åt gubbarna att vi är från landet! Där kan vi :P Fastän det är ju medan jag bott här som jag lärt mig att byta en propp. Duktit.

Nu väntar jag bara på att fara och gymma och simma :) Kommer att bli skönt. Och jag känner mig så duktig då som har sprungit och gymmat och simmat idag..

Kanske skriver mer senare ikväll.
Hejdåå
2009-03-19 @ 17:06:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Morgonlänk

Sitter nu och äter frukost efter en skön länk i det underbara vårvädret! Man blir så mycket piggare när man ser att våren är på väg. Snön smälter, solen lyser, man hör mer och mer fågelkvitter och det blir varmare i luften. Härligt!
Jag var inte på en så lång runda idag. Har ju ont i min vad så jag vill inte belasta den så mycket. Men jag var no ändå ute en halvtimme. Jag promenerade också förstås lite.. Skönt var det och skönt är det nu i kroppen!
Ikväll ska vi simma :)

Vet ni att det blir sommartid nästa söndag!! 29.3 alltså :D Sommaren närmar sig med stormsteg.

Vad jag ska göra annorlunda den här sommaren från förra sommaren:
Så ser det ut nu just på mina lista iallafall :)

På samma gång jag var ute nu var jag och postade toppen till min köpare :) Hoppas bara jag får mer kläder sålt!
Ni läsare kan ju gå in och se ifall något faller er i smaken..
www.huuto.net och tryck in träffarna:
1. 100317847
2. 100901019
3. 100901512
4. 100902083
5. 100902923
6. 100903397
7. 100904210

Kläderna är i bra skick men är sådana jag inte längre använder. De bara ligger i skåpet och saknar en användare.

Idag får jag leka nurse i skolan igen. Idag gäller katetrisering och nä vi gör inte det på varandra :P Läraren sa att det kommer att ta hela tiden hon bokat så jag kommer alltså vara i skolan till 16.00 idag.
Sedan bär det av hem och sen far D och jag till gym och simmar efteråt. Och idag blir det av!

Glömde att skriva igår att vi glömde ju att fara till Gigantti igår och köpa presenten åt D men jag skall fara imorgon då han är på någon "reunion" med sin basgrupp. Under tiden far jag då till Östra centrum igen.

Idag fyller min syster Rosanna! Grattis!

Alvin får vara med också lite ;)


Jag beställde lite morotskaka eller kladdkaka av henne tills jag kommer hem men det blir väl nog att vi bakar tillsammans :) Annars blir det nog en kaka ala Alvin.

D och jag fick en injudan till min kusin Ninnis konfirmation på påskmåndagen :) Kul!

Nu just har jag inte så mycket mera intressant att berätta :)
2009-03-19 @ 09:22:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bloglovin'

Följ min blogg på Bloglovin'! :)

Push the button på höger sida under min bild ;D
2009-03-18 @ 19:07:28 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kväll

Hemma igen efter ett par timmar i Östra Centrum :) Åt D hittade vi en vit skjorta från Dressmann. Tittade igår på Dressmann också men vi tyckte skjortorna var så dyra så vi tänkte vi skulle vänta tills idag då vi far till Mr Big men där var de ännu dyrare! Så vi gick till Dressmann då igen.. En fin vit skjorta i linne som inte ser för fin ut men ändå lite finare..
Vi var även in på Gina Tricot ett varv och jag provade en klänning jag sett på nätet men då blev jag nog Amanda 10 år :P
Hittade en billig skjol på H&M. Har länge letat efter en sådan men de har bara varit slut i stan men då kom jag på att jag kan svänga in där och fråga och de hade! Och i storlek 34! :D

Håller på och tittar på Salkkarit nu just ;P Har också på tvättmaskin och diskmaskin. Dessutom borde vi städa upp lite i lägenheten då byggubbarna kommer imorgon. Delvis för att gubbarna inte ska tro vi är några grisar och delvis för att gubbarna inte ska smutsa ner våra kläder. Det blir ett senare problem..

Vi kom ju hem ganska så sent idag så vi hann inte fara och simma. Istället ska jag boxas och träna lite styrka igen :) Det är kul!

Imorgon börjar jag 12.30 igen och då före det ska jag posta toppen jag sålt på huutonet. Har fått in pengarna för den idag :) Lite kirurgi borde jag läsa på ikväll och imorgon.

Hejsvejs
2009-03-18 @ 18:56:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Slut för idag

Har slutat skolan för idag nu! :) Har som sagt haft läkemedelsräkning och det gick ganska bra för mig att räkna så jag kom genom alla tenter med inget fel alls, eller jo ett litet ett som jag genast såg vad jag gjort för fel..
Så imorgon är jag befriad från den lektionen och får igen sova lite längre :) På eftermiddagen har vi övning i katetrisering.

På samma gång som jag fick Sydin ner i brevlådan så fick jag även ett brev. Öppnade brevet och ser att det var en räkning på 30€. Funderade att what the fuck. Så står det att jag måste betala en straffavgift för att jag inte avbokat min läkartid och inte dykt upp till läkaren den 11.3. I min kalender står det 19.3 att jag skall till läkaren så jag ringde genast dit och sa att det måste nog vara något missförstånd här nu. Att när jag ringde och beställde til sa gubben i telefonen att torsdagen den 19.3 kl.16.40 får jag komma dit till någon läkare Tuula. När jag pratade med en tant i telefon idag så sa hon att i deras datorer står det nog att det skall vara den 11.3. Så sa hon att jag ska fara dit och skriva någon lapp om varför jag inte tänker betala räkningen och ifall de godkänner mitt argument. Jag sa på samma gång att jag skall ha en ny tid då! Så frågade hon vad jag skulle på och jag svarade på det så sa hon "Men varför har du tänkt fara till den där läkaren före de?" så sa jag att jag inte vet att det var bara gubben i luren som sa jag skall till henne.. Så tycker tanten att det är fel läkare. Ja jeesus. Tänk sku ja ha fari dit då till fel läkare :P Det där får de nog reda ut själv, jag tänker inte betala 30€ för någon annans misstag.
Hoppas bara jag får en tid snart för mitt recept behöver förnyas. De sa bara att jag är i någon kö och måste vänta på en tid. Dåligt system. Ge mig en tid!

Usch vad sådant kan förstöra ens dag! Var riktigt uppskärrad när jag for till skolan. I och med att jag är berfriad från morgonen imorgon så ska jag till hvc och kolla upp det där. Och på samma gång ta en tid så att jag säkert får se vad de skriver i sin dator och vad jag i min kalender.

Börjar bli hungrig igen. Hoppas D slutar någongång..

Hejdåå :)
2009-03-18 @ 13:40:03 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Senare dag

Sitter och dricker en kopp med grönt te nu just :) Jag börjar först 12.30 idag så ja får sitta här och slappa en stund.. Trots att jag hade sovmorgon vaknade jag redan lite före 9.00 och var pigg så jag steg upp då och tar mig lite tid och inte behöver stressa. Skönt med sådana morgnar också..
Har suttit och funderat snabbt om jag skall fara till skolan och äta deras goda broiler-nudelsallad eller om jag bara ska fixa till något här hemma. Och jag tror att det blir att stanna hemma, annars måste jag fara snart för att komma undan de långa köerna..

Har bara läkemedelsräkning idag och idag ska jag bara räkna på övningstenten. Fick den redan förra veckan och jag sa åt mig själv att jag skulle räkna den hemma men inte har det blivit av. Har inte orkat. Tid skulle jag säkert ha haft om jag velat.

D vaknade först 19.30 igårkväll så det ble ingen boxning. Han var först yrvaken en stund och sedan gick vi till Prisma och handlade. Blev att handla för över 90€. Så är det när nästan allt är slut :P Janå det blev ett träningspass i sig när vi gick me de tunga väskorna hem tillbaka så lite promenad med tyngder fick vi. Tror folk tyckte vi var lite konstiga igår :P D gick före mig och jag gick bakom honom med en cykelring runt huvudet och sjöng "Olyckan" och sen började jag med Teletubbies som även fastnade i D's huvud :D D sa att nu tror nog folk att jag är hans dotter då jag går bakom honom och sjunger Teletubbies med en cykelring runt huvudet. Hahah! Men kul hade vi :P

Då vi kom hem packade vi upp sakerna och sen tränade D och jag mina magmuskler. Det bara brände i min mage och i mina lår! Skönt var det efteråt!
Sen satte vi på ett avsnitt av DH och efter det somnade jag nästan genast.

Idag efter skolan tänkte D och jag till Östra centrum. Ann har en beställning också och jag tänkte att jag skulle ha kunnat ta dem på samma gång i ÖC men jag har inte fått tag på henne ännu. Så jag måste antagligen fara en annan dag in till stan då..
Får se om det blir någon träning ikväll. Springa kan jag inte ännu men det skulle vara skönt att simma 1km. Måste se vad vi hittar på :)

6 dagar tills Närpes nuu!
Å jeeeij, nu kom Sydin ner genom postluckan!

Jag ska ju by the way till Borgå sjukhus på lördag då barnavdelning har 40 årsjubileum :) Kommer bli kul!

Men nu ska jag läsa tidningen. Ha det bra idag!2009-03-18 @ 09:16:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma från stan

Hej på er! Har kommit hem nu, eller det har redan gått en dryg timme sedan jag kom hem från stan.
Hade klinisk vårdlära från morgon med en föreläsning i sårvård och vårdplanering. Slutade runt 12.00 och sen for Kata, Susann och jag in till stan för att träffa Jonna och 14.00 gällde Apoteket Svanen. Före det gick vi till Arnolds och åt en bagel. Jag åt en tonfiskbagel! Mums! En bagel är ju billigare än en hamburgare och hälsosammare (om man tar fullkornsbröd) och sen mättar den min mage längre! Plus att man fick en donits för 1€!  Vi funderade nog att fara till Unicafé också men idag lockade inte menyn och sen är det onödigt att lägga 2,60€ på något som inte mättar länge och inte ens är så gott.
Gör som jag! Drick inte så mycket alkohol och spara pengarna till lite bättre mat istället för att äta halvfabrikat som smakar kattpiss. Ursäkta :P Men så är det. Det säger nu jag som har en passion för mat :D

Janå, efter den goda bageln gick vi ett varv till Intersport och kollade lite snabbt vad de hade att erbjuda. Sen bar det iväg för att söka upp Apoteket Svanen. Det var lite bakom takana men nog hittade vi dit. Det var inte ett apotek som alla andra. Verkligen inte. De hade bevarat inredninh och stuff från 1912 så det var riktigt gammeldags. Klassen fick gå dit baket till ett Apoteksmuseum och där var det mycket gammalt. Där satte vi oss ner och fick en föreläsning på långa 2 timmar. Jag var så trött så trött så mina ögonlock tänkte inte hållas uppe. I slutet fick vi gräva åt oss lite apotekslakrits och salmiak. Den där lakritsen skulle de nog ha fått behålla. Yäk. Den smakade så besk. Men salmiaken är alltid god :)

När klockan närmade sig 16.00 var det slut med det hela. Vi gick tillbaka in till centrum och jag skilde tjejerna åt i Kampen och jag fortsatte till Forum och väntade på D. Efter några minuter kom D och sen gick vi till Dressmann för att se på några skjortor åt honom. Hittade två som passade och var fina men priset var lite grymt. Vi ska fara till Östra centrum någon dag och fara till Mr Big och kolla skjortor istället. Jag ska ju till Gigantti också och köpa en present åt D på samma gång :) När vi varit till Dressmann gick vi till Andiamo för jag skulle visa åt D vilka fina skor jag hittat där och blivit förälskad i. Jag skulle BARA visa dem! Men då jag satte dem på foten så var jag kär igen :P Så jag tog dem! De var inte så särskilt dyra heller.. 39,90€ kostade dem. De är svarta lackpumps med öppen tå. Love them! D hittade också ett skopar åt sig själv :) Jag ska ännu ha ett par gladiatorskor, men jag skall vänta till nästa studiestöd och hoppas att det kommer in fler par och sen kan man ju hoppas att priset sänks också :P Dream on får jag väl säga.
Efter skorna gick vi till H&M ett varv, för jag hade snålat på ett armband men det fick vara. Då bar det iväg till Morrisons och äta en maffig hamburgare istället. Verkligen maffig! Jag orkade bara med halva burgaren och tänk då äter jag som en häst! Efter att vi ätit rullade vi ut från Morrisons till Tiimari och där köpte jag lite material. Tänker inte säga nu ifall en viss person läser min blogg :P

Och sen gick vi till bussen och for hem.. Nu sitter jag här då och har inte så stora saker för mig. D sover som vanligt.
Vi ska boxas, träna lite mage och gå ut och gå ikväll :) Jag har så ont så ont i min vad. Kanske en inflammerad muskel..
På samma gång som vi är ute och går en sväng så blir det att svänga in till Prisma och handla lite mat. Blev inget igår då D var så slut efter sitt gympass men nu börjar kylskåpet säga till att det ska påfyllas. Bara han vaknar någon gång :P

Föresten så när vi kom hem idag så hade vi fått två lappar genom postluckan om att de kommer att komma in här på torsdag kl.18.00 och fredag mellan 8 och 16.00 för att göra något. En sak var nu att lufta ur elementen.
Vi kommer ju som att vara hemma på torsdagen den där tiden och på fredag när vi vaknar och när vi kommer hem. Överallt ska jag antastas av bygg-gubbar! Börjar tröttna på sådant nu. Hemma i Närpes hade vi gubbar hemma hos oss och utanför i evigheter så att hela huset skakade emellanåt när man vill sova.. Inte kunde man gå i dushen på morgonen heller för det var ju gubbar där.
Hoppas de bara inte kommer fler dagar.

Tror jag har skrivit tillräckligt för den här gången :)
Hejdåå
2009-03-17 @ 17:49:30 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Godmorgon

Snart början min föreläsning i klinisk vårdlära så jag hinner inte skriva så mycket nu just..
Slutar lite före 12 idag så vi får se vad vi tjejer hittar på före apoteksbesöket idag.. Hinner säkert blogga lite :)

När jag stod och väntade på bussen idag så kom en salkkaritstjärna :P Woow. Har aldrig sett honom där förr fastän jag hoppat på bussen där flera gånger.. Eller så har jag bara varit så trött att jag inte noterat honom.

Men nu måste jag bege mig uppåt i skolan.

Ha det bra!
2009-03-17 @ 07:27:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Färdig!

Nu är jag så gott som klar med designen :) Hoppas jag får vara nöjd ett tag nu helst..
Helt enkelt och snyggt tycker jag! Inget extra alls..
Antagligen ändrar jag om den ännu snart ;D

Skoldagen är slut för mig. Höll redan på att gå hem där runt 12.00 men då kom jag på att D slutar ganska snart och jag har ändå inget särskilt att göra hemma.. Så jag vände om då och gick tillbaka in till skolan och satte mig här och fick min blogg klar ;) Brabra.

Vi fick mycket info på klinisk vårdlära idag. Fick lite info om praktiken, simuleringsprovet och om själva föreläsningen förstås. Simuleringen är efter 2 veckor. Jag far ju hem nästa tisdag den 24 mars och sen så får jag vara hemma tills tisdagen där efter :) KUL! Men jag måste ju sköta skolan medan jag är hemma då så det blir inte bara slapp och kul.
Nästa vecka missar jag 2 föreläsningar i kirurgi så dem måste jag titta på antingen live eller efteråt. Tror nästan efteråt för då kan jag spola framåt och inte sitta vid datorn i ett sträck nästan från 9 på morgonen till 14.30. Det skulle ju inte vara så kul. Måste ju se vad jag har för liv förstås ;) Jag missar inga andra lektioner då.. Onsdan har jag etik, torsdag har jag simuleringsprov och fredan har jag tent i kirurgi. Så när jag är i Närpes gäller kirurgi och därför ska jag börja läsa på det fast ikväll! Skönt att få fara hem iallafall..

Planer för Närpes är att träffa Virta åtminstone. Hann inte träffa henna sist jag var hem. Kom föresten på nu att jag måste ringa henne!
Sen ska jag fara och spinna igen :) Annat har jag inte planerat och inte tänker jag planera så mycket annat.
Vara med vänner och familj.

Måste ju berätta att jag fått en topp på huutonet såld igår! Jeeij! Så då var jag 15€ rikare. Eller några euro går åt posten men ändå. Har ut mera kläder där också och hoppas för fulla muggar att någon är intresserad. Det är sådana kläder som är i bra skick som jag inte använt så mycket så jag tycker att det är bättre att sälja dem vidare än att de går i skräpet. Och sen så är det bara positivt för min studerandeplånbok :)

Imorgon har jag klinisk vårdlära från morgonen till 11.45 och sen ska vi på apoteksbesök till Apoteket Svanen kl.14.00 så det blir att vänta ganska länge där. Susann, Kata och jag ska väl hitta på något där mellan så behöver inte jag fara ända hem :)

Har börjat min mjölkfria vecka idag ;) Har gått bra än så länge men vi får väl se när jag har behov av mjölk :P Måste kanske köpa lite havredryck så jag får äta mina flingor. Man måste ju pröva på för att få veta!

Nu ska jag avsluta här för idag. Ha en bra fortsättning på dagen!
2009-03-16 @ 12:39:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Måndag

Sitter i skolan nu och väntar på föreläsning. Bussen gick snabbt idag så jag kom lite tidigt till skolan.. Så jag bloggar lite då :)

Det är måndag igen och som vanligt är man alltid trött måndagar vad än man gjort i helgen. Slutar tack och lov ganska tidigt idag, 11.45 så det är inte så tung dag. Har alltså bara en föreläsning i klinisk vårdlära idag.

Har inga stora planer idag heller.. Ska kanske börja se lite på kirurgi och börja läsa i det så har jag inte allt att läsa till tenten sen :) Duktig jag är. Eller jag har ju inte börjar ännu så jag ska inte säga något.. Började med Anna är online igår igen. Har kommit från det då jag har haft så mycket skola att läsa.. Men den kommer nog att få vänta en stund igen snart.. Skolan kommer först..

Igårkväll hyrde vi en till film. Igår blev det Hell Ride, en ganska dålig och konstig film igen! Den handlade om några motorcykelgängmedlemmar och hitådit. D trodde att den skulle vara bra bara för att det på baksidan fanns en bild på motorcyklar :D Men icke. Ibland har man bara otur med att hitta en bra film. Har några filmer jag skulle vilja se men de har inte ännu kommit ut på dvd och vår dator är för slö för att ladda ner några filmer.

Har sådan grym träningsvärk i mina vader så det blir nog inget springande idag heller. Eventuellt blir det lite styrketräning..

Nu skall jag gå upp till min klass.. Hejdåå
2009-03-16 @ 07:25:53 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Flitig söndag

Idag ska jag börja min söndag flitigt!
Har just bytt om till gymkläder och ska snart cykla iväg till gymmet. Skall gymma en liten stund och efter det ska jag simma 1 km! Måste skynda mig att simma den där kilometern före D kommer till bassängen för då blir det nog inga metrar mera :P Tålamodet svackar där.
Tänkte att jag skall simma idag i och med att jag boxades igårkväll ca en halvtimme och efter det var vi och sprang så jag har träningsvärk i mina vader! Skulle inte vara så skönt att spring idag så då blir det simning som inte är så belastande men ändå tar på :)

Tänk ifjol den här tiden var jag så aktiv så aktiv. Tränade minst 5 ggr i veckan. 2 ggr fotboll, 1 gym, 1 spinning, 1 simning. Det var en skön tid! Vill ha det tillbaka. Har blivit så lat nu :P Då var inte träningen ett måste utan jag ville och min kropp ville. Nu är det lite orka också men hoppas jag kommer tillbaka till det^^

Det var också jätteskönt att vara ut och springa igår för vi hade suttit inne hela dagen så det var skönt med lite frisk luft och att man fick röra på sig. Boxning är också något som tar på riktigt! D hade mig att göra en magövning och det är så tungt! Men skönt :)

Igårkväll höll jag på att skriva ett inlägg men datorn tyckte inte att jag skulle publicera inlägget så det fick vara då.
Jag skrev t.ex. att ni får ursäkta min fula blogg ett tag nu. Datorn är för slö här hemma för att kunna göra något åt det så jag måste göra det i skolan när jag har tid någon dag. Patience :)

Igår efter att vi var och sprang gjorde jag croissanterna. Och mmmmm vad de var goda! Speciellt goda efter att man varit ute och sprungit! Efter croissanterna hyrde vi filmen The Da Vinci-code. Har ju själv läst boken och den var hundra gånger bättre än filmen. Filmen lämnade som bort ganska mycket väsentligt. Jag som läst boken förstod ju vad de menade men för D var det lite svårare att hänga med. Själv tyckte jag också att den var lite virrig ibland. Boken är helt klart bättre.

Nu blir det gym!
Skriver mer senare eventuellt :)
2009-03-15 @ 10:56:15 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En stillsam lördag

Njuter av en lugn och härlig lördag idag :)
Har inte gjort så mycket idag men det är skönt att bara vara också.. Nå lite har jag väl ändå gjort :P Har städat hela lägenheten med hjälp av D. Dammsugit, tvättat golvet, tvättat badrummet och köket o.s.v. Har även haft igång tvättmaskinen och mera finns det att tvätta men nu just orkar jag inte sätta på mera..

Måste bara berätta ett efter att mamma hade tvätta lite kläder åt mig hemma i Närpes när jag var hemma för några veckor sen så tyckte jag att kläderna var så otroligt mjuka! Och då reagerade jag allt mer att tvätten här blir riktigt sträv och styv. T.ex. när D har "hängt upp" byket och bara kastat upp dem på något sätt och till exempel trosorna torkat på något konstigt vis så hålls de så också som de torkat. De faller inte ihop när man tar upp dem utan de är som trä typ :D Hahaha.. Nå jag frågade Rosanna vad det kan bero på så hon sa att det är så hårt vatten här i Helsingfors. Både R och mamma tyckte jag skulle prova på något annat tvättmedel och se om det hjälper. Dagens lass har jag tvättat enligt instruktioner för hårt vatten så vi får hur kläderna är när de torkat :P Verkligen ett i-landsproblem men jag tycker det är så konstigt.

Har nyss ätit ris och broilersås :) Nami! Och till efterrätt hade jag fixat till lite plommonkräm och vaniljvisp till. Oj det var gott! Sällan man har efterrätt men idag slog jag till lite ;D Låg nyss i sängen och bara va en stund och det var så skönt. Njöt av livet.. Då ringde telefon och jag pratade i den lite och sen satte jag mig här.
Ska smälta maten en lite stund till och efter det blir det lite boxning och joggning! Det är så fint väder här. Solsken och inte så kallt ser det ut att vara.

Ikväll har vi inga stora planer heller. En film ska vi se och sen så kommer Gladiatorerna på finntv ikväll så det ska vi se!
Igår hyrde vi en film också men den var nog lite misslyckad. Den var jättemystisk! Den heter Premonition. Kan berätta lite kort vad den handlar om. Den handlar alltså om en fru som mister sin man i en bilolycka. Men nästa dag är han inte död. Dagen efter det är han död igen. Dagen efter det är han inte död. Så där höll den på! Jag somnade till slut för jag orkade inte längre se på den.. Alla har vi olika smak men den var nog inte alls i min smak. Det var en Oscar-film och vi borde lära oss att de filmerna är skit. Oftast.

Åh, vad jag skulle vilja hem till Närpes nu på maskeraden! Var så kul ifjol när vi hade kalas hos Sosso som fyllde 18 då och idag fyller hon 19! Grattis! ;) Och sen var det kul på logen. Jag var utklädd till 80's chick. Tyckte jag var så himla snygg :D Det är 1 vecka och 3 dagar kvar tills jag far till Närpes igen! VÄNTAR!

Jaja, men nu ska jag avrunda för idag :)
Ha en bra lördag!
2009-03-14 @ 15:19:33 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Design

Håller på och designar om min blogg igen.. Blir aldrig riktigt nöjd tycker jag. Och sen så skulle jag vilja ha ett helt kamera så att jag skulle kunna ta lite kort så att jag kan sätta på dem på bloggen.

Annars ikväll så är D nu just till gymmet. Jag valde att vara lat ikväll och bara ta det lungt och njuta av fredagen. Förtjänar det då jag läste så flitigt igår på inremedicin :) Men imorgon blir det joggning, gym eller simning!
Har just varit till affären och handlat lite mat tills ikväll och i helgen. Har köpt frukter som vi ska snaska på ikväll :) Tills imorgon tänkte jag göra lite räkcroissanter. De påminner så om sommar! :) Sen är burken så kul. Tänk en konservburk med deg inuti xD

Ikväll har vi också tänkt hyra någon film från Film Town. Får se vad det blir :) Det är så härligt ibland med kvällar då man inte gör någonting alls!

Egentligen borde jag tvätta lite kläder och städa lägenheten men det skjuter jag upp någon dag.

Nu ska jag fortsätta att titta på salkkarit :)
2009-03-13 @ 18:57:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Världens nyttigaste mat

Sitter och surfar lite på nätet och kommer in på Aftonbladets sida om Världens nyttigaste mat och här kommer listan:

1. Äpplen
2.
Björnbär
3.
Svart te
4.
Blåbär
5.
Broccoli
6.
Fullkornsflingor
7
. Körsbär
8.
Körsbärstomater
9.
Kaffe
10.
Tranbär
11.
Mörk choklad
12.
Grönt te
13.
Apelsiner
14.
Persikor
15.
Plommon
16.
Hallon
17.
Röda vindruvor
18.
Rödlök
19.
Spenat
20.
Jordgubbar

 

Det mesta äter jag själv vilket är bra ;D Fullkornsflingor och grönt te får jag i mig på morgnarna bland annat..
Såklart får jag ju inte i mig allting varje dag precis.. Vem får nu det.

 

Sitter annars i skolan nu och väntar tills D är klar. Borde inte ta så länge till. Sitter här och snokar tillsvidare..

 

Jag satt igår med inremedicin ända till 23.30 igårkväll och på natten låg jag och funderade vilket organ pancreas är.. Är det levern eller bukspottskörteln? Jo det är nog det, nä det är nog det andra. Så låg jag och tänkte och kunde inte sova ordentligt. Egentligen borde jag lära mitt att kommer jag på något i sömnen så ska jag kolla upp det genast, annars ligger jag och funderar på det hela natten. Nå på morgonen fick jag ju reda på det då :P

 

Tenten i morse gick väl nog helt okej. Svårt att säga men jag tyckte att provet nog var lättare än vad jag förväntat mig. Hoppas bara jag skrivit rätt på frågorna då och inte bara tror jag kunnat saker och ting. Skulle vara lite pinit.
Bara att jag skrev mest i punktform och lite flytande text medan jag såg att en framför mig hade skrivit värsta essäsvaren.
Men lite mer än vissa har jag ändå skrivit tror jag. Första personerna gick efter ca 30 minuter och då var jag på fråga 3 av 8. Så de har nog inte kunnat skriva så mycket eller så var de megaduktiga!
Kommer säkert att ta ganska länge innan vi får svar på tenten i och med att vi är så många i kursen. Vi är ju fyra utbildningsprogram som har haft kursen. Tycker nästan synd om dem som även har omtent idag..

 

Efter tenten gick jag och äta lite mat. Inte det godaste men jag åt mycket sallad istället. Börjar bli hungrig nu igen men jag skall försöka hålla mig tills vi kommer hem. Vill inte slösa så mycket extra pengar nu just.
När klockan slog 12.30 gick jag och tog på mina sjukskötarkläder och gick upp till simuleringsklassen. Där hade vi som sagt nedsättning av näsmagsond. Först fick vi prova på en docka och det var helt enkelt. Efteråt provade vi på varandra. Jag gjorde först på Bodil. Var nervös att jag skulle göra fel men det gick riktigt lätt! Plötsligt var den ner i halsen på henne :P Vi fick inte sätta ner den ända ner i magen så det blev bara ner till halsen och upp tillbaka. Sedan var det min tur och jag var nervös att det skulle göra ont men det gjorde inte ont! Tyckte bara att det kittlade och det var nästan det obehagligaste :P Plötsligt var min sond ner i halsen på mig också och den skulle ha kunnat fara hur lätt som helst ner i magen på mig :D Tårarna bara rann när hon satt in den i näsan :P Det på grund av att man går så nära tårkanalerna och så.. För vissa tog det mer ont än på andra. På mig gjorde det inte ont.
Lärarinnan tyckte jag hade ett bra och raskt grepp när jag gjorde det så det inte kändes så mycket. Stolt! :D haha..

 

Och tänk att det är fredag idag och jag har ingen tent att läsa på nu på länge.. Ååååh va skööönt! Jag ska bara ta det lungt och fläska till mig och inget annat.. Jag borde gå ut och springa idag också men det är nu som att jag skulle vilja vara lite lat ikväll. Det beror på om D far till gymmet eller ej, eventuellt far jag med dit då. Kanske.

 

Jag skall iallafall njuta av att inte tänka på någon skola alls över helgen!

 

Ha en bra helg allihopa!

2009-03-13 @ 14:24:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Paus är tillåtet

Tycker att jag varit så duktig nu så nu får jag ta paus :) Har ca 40 sidor kvar nu så jag är på vääääg! Orkar inte koncentrera mig längre nu så måste tänka på något annat lite en stund.
Håller på med blodsjukdomar nu just i boken.. Hoppas ganska mycket emellanåt när det blir sådant som vi inte har gått igenom så mycket på föreläsningar heller..

D kom hem tidigt idag. Runt halv 11 tror jag den var och då börja han fixa till lite mat. Det blev kyckling och ris. Mums! Börjar känna mig hungrig igen :P Det tar på att använda hjärnan så mycket ;D
Rör väl ihop något bara D vaknar. Han sa han skulle ta siesta efter maten..

Kan ni tänka er det att det är fredag imorgon! Redan! Kommer att va väldigt uppskattande med helg igen.. Då ska jag bara ta det lungt och sova ut.. Njuta av att jag har inremedicin över imorgon :) Och hoppeligen behöver jag inte läsa om det igen..

Nästa vecka har jag full vecka igen. I kalendern min ser det ut som att det är bara klinisk vårdlära och läkemedelslära som gäller då. Rosanna fyller på torsdan 19.3.

Har inte så mycket att säga nå mer. Ska snoka runt lite nu och sen ska jag läsa igen.
Hej hej
2009-03-12 @ 13:34:26 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Frukost

Sitter här vid datorn och äter lite frukost nu. Vaknade för drygt en timme sen och fortsatte med inremedicin men då blev magen hungrig efter en timme så jag var tvungen då att stiga upp och äta lite :) Håller på med njurarna nu och det är så mycket och invecklat. Orkar inte ens fokusera på allt, för han sa ändå att han ska ta helheter och inte detaljer. Har ca 70 sidor kvar nu och det ska jag väl klara av bara jag sitter med den där boken och läser och inte har tankarna att flyga iväg.. Läste ca 10 sidor på en timme nu så det skulle betyda att jag ska sitta i 7 timmar till! Gaaah! Nej, måste nog sätta på lite fart på läsandet nu..

När jag steg upp för en stund sedan så ser jag att mina jeans sitter fast i lampan i taket :P Vem kan det vara tro som vill spela ett spratt åt mig? :D

Så ni vet alltså hur min dag kommer att se ut idag. Läsa läsa läsa. Eventuellt tar jag en paus och far ut och springer så att jag inte bara sitter här och andas 24,5 kvadrat.

Imorgon har jag ju då tenten från morgon och efter det har jag övning i nedsättning av näsmagsond. Nami! Jag ska nog ha någon att göra det på mig och gärna vill jag göra det på någon annan. Inte går jag ju på sjukskötarutbildning bara för att se på heller!? Och dockor är inte människor.

Nu ska jag fräsha upp mig lite och sedan bär det iväg till inremedicin igen.

Ha en bra dag!
2009-03-12 @ 09:53:59 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Helsingfors

Är hemma nu och håller på och kokar ihop lite mat :) Har ganska nyligen kommit hem från skolan också.. Har varit en ganska tung dag i och med att jag är så trött. Behöver få sova! Eventuellt blir det en liten nap efter maten :)
Har haft läkemedelslära hela dagen idag. På förmiddagen hade vi teori och på eftermiddagen räknade vi. Fick hem en övningstent också och den ska jag försöka räkna på senare. På teorin idag så satt jag och läste på inremedicin på samma gång så där var man inte så koncentrerad. Läste även på inremedicin på matpausen så det var bra :)
Håller på med esofagussjukdomar och sådant nu. Skall försöka orka genom njurarna idag också så att jag nu inte har så jättemycket imorgon dagen före tenten. Har ungefär 130 sidor kvar sammanlagt :/ Rätt så mycket men jag skall vara effektiv!
Är ledig imorgon också så då får jag sitta med näsan i boken hela dagen..Skönt med bara en skoldag till den här veckan..

Jag var ju på spinning igår med Lina :) Det var kul! Har inte spinnat sedan förra vintern då jag var riktigt aktiv.. Men det märktes nog att jag har sprungit och fått upp min kondis för jag tyckte nästan det var lite slött igår och ville ha lite mera fart på det hela :) Ska se om jag hinner och spinna nästa gång jag kommer till Närpes.
Jag kommer föresten lite tidigare än räknat. Kommer den 24 på kvällen, antar jag :) Och på måndan ska jag fråga en lärare om en sak så då får jag veta hur länge jag får vara ledig..

Vi kom hem ganska sent igår. Vi startade lite senare än räknat så.. Vi var väl framme runt 23.00 och sen var det nog bara pack och bom i säng. Jag var sååå trött! Jag orkade inte ens köra igår.. D fick köra hela vägen..

Här tycker jag allt är som vanligt. Mycket snö är det.

D är i skolan till 19.00 idag. Eller knappast så länge för han har tent och han sitter nog inte så länge :P Har skrivit en halvtimme nu så jag han är väl nog hemma efter 1½ timme ;)

Längtar hem redan! :)
Nu ska jag lägga mig ner i sängen och läsa lite på inremedicin och somna en stund...
2009-03-11 @ 15:32:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Back to Helsinki today

Vill inte alls fara ner dit.. Tråk tråk tråk!
Men jag kommer till Närpes igen efter 2 veckor och 3 dagar :) Lite längre ledigt då också..
Värst me de här Närpesresorna är då man skulle vilja träffa allihopa men ändå orkar man inte med allt och skulle jag träffa alla skulle jag leva efter kalendern hela tiden.. Träffar man inte dem får man dåligt samvete.
Nåjaa, den här gången har jag faktiskt varit ganska lat med att träffa folk. Har mest umgåtts med Alvin :)

Mycket sömn har jag inte fått :P Hade Alvin i min säng i förrgårnatt. Han var riktigt duktig och sov från 11-4.00 och sen var det matdags. Så då bar det iväg till Rosanna och där lämna han för jag orkade inte vänta på att han skulle ätit klart.
Men det var riktigt mysigt att sova med honom :) Bara att man vaknade av minsta lilla när han rörde på sig :P Väl sådant man vänjer sig vid..

Har nyligen kommit från Kalax och jag har packat det mesta. Runt 11.00 ska Rosanna, Alvin och jag till mormor och äta blodbrödssoppa :) Efter det ska jag handla lite mat som vi ska ha med i bilen och 15.30 blir det spinning. Nu just känns det som att jag är alltför trött för sådant men jag har inte motionerat så grymt nu dessa dagar. Vara bara ut och gick med barnvagnet till mormor i fredas och inget annat.

Och sen så det här läsandet.. Igår kom jag nästan inte alls framåt :/ Ajaj. Dåligt av mig. Men jag ska läsa en halvtimme nu före det blir mat och sen hoppas vi att det är ljust länge så att jag kan läsa i bilen.

Ha d bra!
2009-03-10 @ 09:29:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mycket nu...

Har så mycket att göra nu och ändå tar jag mig tid att skriva lite i bloggen :P Vad jag prioriterar bra..
Jag håller blandannat på att läsa inremedicin, har faktiskt nyss läst 10 sidor och det tycker jag är duktigt för det kan jag åstadkomma på en hel kväll men nu gjorde jag det på några minuter ;D Har ca 150 sidor kvar att läsa i inremedicin. Och på fredag är det tent.. Måste vara effektiv nu!

Sedan så håller jag på att kopiera några böcker. Hade glömt bort det så nu måste jag göra det hemma. Brukar annars vara till pappas jobb och kopiera med större och snabbare kopieringsmaskin. Men mamma och pappa är påväg till Teneriffa nu för en vecka :) Avis!
Ser också att pappret håller på att ta slut :/

Och sen så håller jag på och skriver en sak.. Gah!

Till på köpet är jag trött och hungrig!
Var ju på fest igår. Kalasade Ann först hos Vippen. Åt lite smörgåstårta och drack lite dricka. Jag var duktig och drack vatten i jämna mellanrum nu så jag är så stolt över mig själv! :) Det blev 2 liter vatten faktiskt ;)
Runt 23.00 for vi till baren där de hade AC/DC-covers. Skitbra! Kul var det där också :) Passligt mycket folk och så.. Fast för mycket ljud! Blev nästan döv..
Kom hem runt 2.30 inatt och sen var det bara att gå och sova.

Tyckte det var en riktigt lyckad kväll igår! :)

Men nu ska jag återgå till skolarbeten.. BAaaaaaAj!
2009-03-08 @ 15:26:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Babysim

Idag har jag varit på babysim :) Det var kul! Bara att Alvin är i en helt annan värld när han är i bassängen så man fick ingen kontakt med honom :P Kul att se alla andra bebisar som hade så kul också.
Alvin somnade nästan genast vi klätt på honom och satt honom i bilstolen :) Sover ännu därute..

Är hungrig nu efter simmandet trots att jag inte egentligen simmat själv något :P Har ätit lite grönsaker men jag vill ha riktig mat! Men klockan är bara 11 ännu.

Idag ska jag eventuellt fara till mormor. Kan hända att moster kommer från Vasa idag :)
Men till mormor borde jag nog fara för hon väntar säkert på mig. Kom ju redan i torsdast och nu är det lördag.

Och ikväll blir det partajj :D Va kul!
Så......


GRATTIS PÅ 21-ÅRSDAGEN ANN! :)
Ha d :)

2009-03-07 @ 10:10:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött

Börjar minst sagt att bli trött nu. Steg upp så tidigt i morse och sen har det varit ruljans hela dagen.
Efter att jag skrivit det förra inlägget så for jag till K-hallen och förde listan.
Efter det for jag till Rosanna och Alvin. Där lekte vi på och Alvin fick visa sina nya konster han lärt sig sedan sist :) Till exempel kunde han vända sig från rygg till mage och tvärtom nu. Duktig pojke! :)

Lite före 12.00 for jag till Saxess och träffade Ann och Kristin. Ann fick sin present i förväg idag IFALL hon skulle ha viljat ha sina nya leggingsjeans imorgon ;)
Efter att Ann klippt Kristin klart så for vi till Birgittas och åt mat. Gott! Tänk skulle sådan mat finnas i Helsingfors..

Sedan bar det av till Rosanna och Alvin igen. Då låg Alvin och sov så jag läste lite på inremedicin då. Fick låna en bra bok av Rosanna! :) En medicinsk miniordbok och jag hade så mycket nytta av den. Förstod mycket bättre vad jag läste i inremedicin när jag hade den.
Då Alvin vaknade var vi en stund hos Rosannas och sedan bar det iväg hem till Finby där jag sitter nu också. Vi lämnade Alvin hemma med mormor och R och jag for och handlade mat. Har lagat ugnspotatis med lax- och räkröra. Jättegott!
Har ännu massor me grönsaker i kylen vi tänker dippa ännu. Fast jag är så trött redan så nu just känns det som att jag skulle kunna gå och sova.
Alvin ska föresten sova med mig inatt :) Va mysit vi kommer att ha det ;D

Ser fram emot morgondagen riktigt mycket! Först på morgonen är det babysim och på kvällen ska vi kalasa! :) Så längesen jag varit ute och partajjat med Ann.

Nu ska jag gå och se på Let's Dance eller Så ska det låta!
Gonatt
2009-03-06 @ 20:04:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma i Närpes

Halojsan! Kom hem relativt tidigt igår :) Kom hem redan 20.00. Det gick snabbt för oss den här gången! Men vi kom på att det var ett smart drag att ta med egen matsäck i bilen istället för att stanna flera gånger för att äta + att det blir billigare så. Smart! :D Vi tänkte ju fara direkt från skolan till Närpes men D kom på att han glömt ett viktigt papper därhemma. Så på samma gång fixade jag några smörgåsar och kokade en termos med kaffe och blandade saft åt mig. Sen tog jag med de där stackars bananerna som inte skulle ha mått så bra om vi lämnat dem i Helsingfors :P Passade bättre i magen än i skräpet.
Janå på samma gång fick ju jag ta med mina simkläder.

Då vi kom till Närpes for vi till L&F och hälsade på :) Var där ganska så länge. Ungefär 22.00 for vi till Yttermark med några AC/DC biljetter. Och sen till Kalax där vi först gick i bastun och sedan och sova :)

Vaknade tidigt imorse för D skulle i jobb idag. Han skjutsade hem mig och nu har jag fixat arbetslistan som jag ska föra till K-hallen så de vet när jag är ledig. Så nu efter att jag bloggat klart ska jag fara till Rosanna och Alvin :) Klockan 12 blir det lunch med Ann. Ska ta med hennes födelsedagspresent idag ;) Jag säger inte vad det är ifall Ann hinner kika på min blogg lite ;D

Ikväll ska jag inte göra någonting alls! Ska bli så skönt att bara ta det lungt här hemma med mamma,pappa och systrarna antagligen :) För imorgon blir det tidig väckning igen! Ska på babysim!

Inremedicinboken får följa med mig överallt idag. Det trycker på mig att jag knappast hinner och orkar läsa så mycket när jag är här. Men samvetet lättar när den ändå är med så att jag närsomhelst kan ta upp boken och läsa! Läste 10 sidor igår i bilen. Inte så mycket med tanke på hur lång resa vi har men jag körde ganska länge också då D blev så trött. Jag gillar att köra bil!

Men nu ska jag fara till min systerson och leka! :)
Babaaaaj!
2009-03-06 @ 09:07:27 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Idag bär det iväg..

Äntligen har dagen kommit och jag får snart fara hem till Närpes! Har väntat så grymt! Tänk att jag säger så :P Jag som va så trött på Närpes förra våren. Det var nog bara bra för mig att fara bort från Närpes en stund..

Idag börjar jag först 12.30 men sitter här redan. D och jag tog bilen till skolan så vi packade allt på en gång och for till skolan. Jag skulle i och för sig kunnat lämnat hemma och sova och tagit bussen sen men jag tänkte att jag kan göra lite nytta här i skolan också. Tänkte bara skriva ett blogginlägg så ska jag gå ner i biblioteket och läsa på inremedicin. Tror det knappast blir så mycket läst när jag kommer hem till Närpes så ska passa på att läsa så mycket som möjligt här då.
Börjar som sagt 12.30 och då har jag klinisk vårdlära. Det slutar egentligen 16.00 men jag ska gå därifrån 15.00 så att vi får fara någongång. Efter det har vi nog ännu inremedicin men det tittar jag på senare.

Kommer hem mot kvällen ikväll då och då blir det nog bara att fara hem och inte göra något annat än att avrunda kvällen och gå och sova. D ska i jobb på fredan 10.00 på morgonen så vi får inte sova så länge då. Men det gör inget. Runt 12.00 på dagen ska jag på lunch med min söta Ann :)

Lördasmorgonen ska jag på babysim och nu kommer jag på att jag inte har med något bikini till Närpes! Attan! Nå, jag borde nog ha något hemma i Närpes. Men det kommer att bli kul att simma med Alvin :)
På kvällen ska det festas för då fyller Ann 21 år!! :)

Nu hinner jag inte skriva mera. Bajbaj
2009-03-05 @ 09:34:50 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Måste bara...

..skriva här innan jag gör något annat nyttigt.
Imorgon far vi hem till Närpes och därför skall jag städa hela lägenheten så att det är mysigt och trevligt att komma tillbaka hit igen. Inte kul att komma tillbaka om det är en svinstia här. Måste även läsa på inremedicin som vanligt. Börjar med endokrinologi idag så det är inte så jättelockande. Men måste man så..
Jag skall även springa ett varv till affären för att köpa lite ingredienser till en tacopaj. Skall ha den klar tills D kommer hem från skolan. Och om han är i skolan ända till slut är han väl hemma först halv8-8 tiden. Så med det har jag ingen brådska direkt ännu..
Men som sagt så måste jag och handla lite efter att jag skrivit detta och sedan blir det städning blandat med läsning och bakning!

Idag har jag haft räkning i läkemedelslära från morgonen och det gick helt bra tyckte jag. Efter det hade vi lite över en timmes paus så vi va och åt och sedan gick Susann och jag och tog några pennor, en vattenflaska och en väska för de hade mässa igen. Gratis är bra :) Efter det gick vi och bytte om till sjuksköterskor och hade matning på gång. Man var inte så jättehungrig genast efter maten men man fick nu lära sig principerna. Det var svårt att veta hur mycket det ska vara på skeden eller gaffeln och i vilken takt man ska ta det och när man skulle ge vatten ut glaset så var det svårt att veta hur mycket man ska luta glaset. När vi var patienter så skulle vi blunda och bli matade för att känna hur det känns att bli matad när man inte ser vad man får i munnen och att bara höra "Öppna munnen.." "Här kommer det mera..." "En till sked kommer här.." och så vidare. Så nog lärde man väl sig något nog :)

Efter att vi var klara med det for jag in till stan för att se om jag hittade sakerna åt Ann hon ville ha. På H&M hittade jag inget hon ville ha och på Gina Tricot så var det inga höjdarer heller. En blus som bara fanns ett ex av S så hade bort sin rosett så att det var ett hål och på mig såg det nu ut som att jag skulle ha haft ett nattlinne på mig. Hon får vänta till bättre tider :) Åt mej hittade jag svarta leggingsjeans. Äntligen! Så jag tog dem nudå. Vill ha fler bara det kommer några fina färger. Skulle vilja ha sådana som ser ut som vanliga jeans.

Har ju fått studiestöd idag och nu kom jag på att hyran ska betalas :/ Bläää.

Jag sa ju föresten igår att jag inte skulle gå ut och springa igår men det blev nog en kort runda och skönt var det! Fast mina vader är trötta så idag blir det inget. På sant.

Nu måste jag betala hyran och sen ger jag mig av.
2009-03-04 @ 15:56:00 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (2) Trackbacks ()


Ändrade planer

Nu borde jag egentligen sitta i skolan och lyssna på en föreläsning. Började först 13.15 idag med läkemedelsräkning och slutade ganska tidigt för att föreläsaren inte fått upp sin powerpoint på nätet och tyckte då att vi ska sluta. Nog kan man ju ha en föreläsning fastän vi inte har våra papper.
Tyckte då att jag inte orkar sitta i skolan i 1½ timme och stirra då jag ändå kan sitta hemma och lyssna på föreläsningen. Nog för att jag inte lyssnar så aktivt nu just. Föreläsningen slutar 18.00 så det är inte så länge kvar ;P

Har just satt in lite kyckling i ugnen så det är klart efter en timme så det är passligt tills föreläsningen är klart och tills D kanske vaknar :) Tänk att det där kyckling som är så gott kostar inte ens 2€ :) Bra för en studerandes plånbok. Skulle man bo ensam så skulle man ju äta för 2€ på 3 dagar :D Ni som inte vet så är det 3 kycklinglår i en låda.

Ikväll tror jag att jag ska skippa springandet. Tycker jag är så trött i benen. Ska istället vara flitig med inremedicinläsandet :)
Idag ska jag fortsätta med Diabetes 2 och läsa så mycket jag bara orkar. Vilket inte är så mycket :P
Fattar inte hur andra orkar läsa så mycket!

Jag fick föresten byta grupp i näsmag-sondnedsättning! Jeij! So long Helsinki! Usch, jag är så trött på Helsingfors nu just. Vill hem till Närpes. Far på torsdag efter klinisk vårdlära och kommer igen på tisdagkväll.
Jag ska spinna i Närpes på tisdagen :) Kommer bli kul!

Igår skulle jag hämta en topp åt Ann från GT men den var inte som förväntad. Inte heller en klänning. Så det blev inget då. Men imorgon efter skolan ska jag igen och titta till GT och H&M för att se om det finns det hon vill ha :)
Måste se det imorgon då och hoppas på det bästa!
D och jag var och åt till McDonalds igår. Ajajaj åt oss! Nåjaa, vi är ju ganska duktiga på att inte äta ohälsosamt :)

Imorgon börjar jag 9.00 med läkemedelsräkning och vi räknar imorgon. Efter det har vi klinisk vårdlära med matning :) Vi ska ta med mat som vi vill äta själv så för mig blir det joghurt, banan och tripp :) Undrar om vi måste gegga på eller om vi får vara snälla patienter. Kommer bli kul säkert :P

Imorgon får vi också studiestöd! :D Jeeeij! Fast hyran ska ut genast :/
Men lite mer på kontot får man..Tur man ska fara hem till Närpes så mamma och pappa får betala det mesta :P De far till södern på söndag. Så fräckt! Jag vill också.

Men men.. Ska sätta på lite ris nu att koka.
Morjens!
2009-03-03 @ 16:30:04 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ledig måndag

D hade inte alls ledigt idag så nu sitter jag här ensam. Han börjar 10.15 och slutar 12 :P Vi ska in till stan till klockan 13.00 och handla lite grejer.

Har just ätit frukost och funderar starkt på att gå ut och springa ett varv. Har ju det från mig ikväll då sen :) Får ägna min tid åt inremedicinläsningen istället. Har kommit till sidan 113 nu så jag känner mig ganska duktig! Bara att orka fortsätta i samma takt nu för nästa fredag så har jag tent. Fredagen den 13onde igen :S
När jag kommer till Närpes skall jag låna några böcker vi ännu ska läsa till tenten.

Far hem torsdagkväll och missar en inremedicinföreläsning. Kommer tillbaka hit först tisdagkväll så då missar jag på måndagen en obligatorisk övning i nedsättning av näs-magsond. Har som bara det på måndan och är ledig på tisdag så jag tycker jag får ta en extra ledig dag och få vara i Närpes en dag extra. Övningen tar jag senare. Känns kanske bättre att göra näs-magsond då det är mindre folk också och inte se alla som har kväljningar. Jag är inte enda som måste ta en övning senare..

Imorgon börjar min skoldag först 13.15 och slutar 18.00. Inte så lång dag men det kommer att kännas jobbigt när man är i skolan ända till kvällen. Har först läkemedelslära och efter det inremedicin. Vi får ut våra test i inremedicin. Får se hur det gick för mej :D

Jaja, snart är det dags för joggning och när jag kommer in ska jag börja göra lite mat och efter det bär det av till stan.
Hejdååå
2009-03-02 @ 09:04:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En skön söndag

Konstigt nog har D och jag vaknat runt 9.00 båda morgnarna nu. Typiskt när man tänker att man skall ligga läääääänge. Fast det är ju nog skönt att ha en lång dag också och hinnar göra en del saker.
Jag skall blandannat läsa på inremedicin idag.

Igårkväll gjorde vi plättar :) Blev såå goda! Det lämnade till och med över några till idag. Men jag sa åt D att nu får det nog bli paus från plättar ett tag :P
Annars igår så började vi titta på en film "Bad boys" som kom i tv men den verkade så tråkigt så vi gick än en gång över till DH :D Vi gjorde faktiskt inte så mycket annat igårkväll.. Hade det bara mysigt.

Idag har vi heller inga planer förutom att skoljobb ska göras. Tråk.

Imorgon är vi båda lediga också :) Det är aldrig fel med en lite längre helg ;)
Då tror jag att det blir stan en sväng. Skall köpa en sak som Ann vill ha från GT tills jag kommer hem i slutet av veckan :) Sen skall jag försöka spana ut en present åt henne också :)
Presenten åt D är också klar! Eller han fick välja vad han vill ha så jag ska köpa den då snart :)

Har inte så mycket att säga idag. Ha d bra!
2009-03-01 @ 09:57:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }