Vappen

Hej på er! :)

Idag är det Vappen! Det ska jag fira bland annat med min klass. Någongång efter 13.00 åker jag iväg till Sandras place och där är resten av klassen. Så ska det firas! Tyvärr är det tråkigt väder så det blir bara picnic inomhus i år. Men med bra sällskap går det ju nog bra.

Jag har nyligen varit till Prisma på snabbshopping. Såg med glädje att det kommit in färskvaror! Dock var mina croissanter slut :( Så det fick bli färdiga croissanter då. Inte lika gott tror jag men man måste ta det som finns!

Ikväll kommer D och jag att åka iväg till Närpes igen. Har försökt packa med lite kläder. Har även packat ner lite vinterkläder som jag ska lämna kvar i Närpes över sommaren. Det tar så mycket rum här i legenheten.

Men ha det gött och fira lungt!
2010-04-30 @ 11:30:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


2 timmar på gymmet

Ikväll har D och jag varit två timmar på gymmet och tränat. Vi for till gymmet först 20.00 så det blev ganska sent. Men det fanns inte så många andra som tränade då så det var bara skönt.

D tränade först mig i kickboxning. Jag fick boxas och sparkas i en timme. Sedan körde vi styrka. Fast jag har träningsvärk sedan gårdagen så jag tog inte i så mycket idag i styrketräningen. Men skönt var det att träna iallafall :)

Imorgon är det vappen och vi ska fira tillsammans med klassen. Vi ska samlas hos Sandra och ha picnic där om det regnar, vilket det troligen gör. Så imorgon drar jag på mig halaren och tar med studentmössan och firar med klassen. Kl.18 är det mösspåläggning och sedan ska D och jag åka till Närpes. Jag orkar inte åka till Fontana. Vill bara hem. Man ska ju åka hem då det är som roligast ;) Och jag tycker det alltid är roligast på förfesten!

Natidags nu så småningom. Måste till Prisma och tanka och handla imorgon innan jag åker iväg till Sandras place.

Godnatt!
2010-04-29 @ 22:04:22 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Trädgårdsmöbler

Idag har D och jag varit till Suomisoffa och fyndat trädgårdsmöbler att ha på balkongen :)
Har velat ha möbler där då det har varit så underbart fint väder på morgnarna och man varit sugen på att äta frukost på balkongen på morgonen. Så jag såg att Suomisoffa håller på att sälja ut saker för -50- -80% så jag frågade D om vi kunde åka dit och se ifall det skulle finnas något passligt åt oss. Och det gjorde det!

Det blev ett bord och två stolar. Vi fick mera rabatt än vad hela kostade. Priiima! Sen tror vi även att de gav fel bord åt oss. Ett dyrare bord än det vi kollade på. Men det tackar vi inte nej till. Hehehhe!Jag ska väl ännu hitta någon fin växt att sätta på bordet :)

Det är bara att vänta på att solen ska titta fram nudå!
2010-04-29 @ 15:38:09 Permalink Shopping Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Mjöd

Jag är lite sent ute med att skriva det här receptet nu men här kommer det iallafall :D

Det här är alltså FINSK MJÖD. Mjöd i Sverige är något annat. Det här dricker man vid första maj med struvor.

Ni behöver:
 • 0,5 kg farinsocker
 • 0,5 kg socker
 • 1/4 tsk jäst
 • 2-3 citroner
 • 8 liter vatten

Koka först upp en del av vattnet så att vi får sockret smält.
Blanda sockret och en del kokande vatten i en hink.Då sockret smält så kan ni hälla i resten av vattnet så att temperaturen hålls vi ungefär 37ºC. Smula i jästen.
Sen ska vi ha i citronerna. Mamma har lärt mig att det är bättre att ta bort skalet av citronerna, för det är ju en massa gifter i skalet så det vill vi ju inte ha med i vår dricka.
Skala alltså 2 av citronerna och skiva dem. Pressa även i saft ur en citron i blandningen.Sen är det klart! Låt det stå i hinken i 1-2 dygn. Då kan ni hälla i mjöden i flaskor. I flaskorna kan ni sätta i ca 1 tsk med socker och sen russin. Gillar man inte russinen kan man ändå sätta i dem så att man ser när mjöden är klar. Då russinen flyter på ytan är det klart!Enkelt och gott :)
2010-04-29 @ 10:11:19 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu är praktiken över

Vad det känns skönt nu att veta att jag inte behöver åka till sjukhuset på praktik något mera! Det har nog varit en mycket intressant och lärorik tid, men det ska bli så skönt att få sova lite längre på morgnarna och att inte ha så himla långa dagar.

Imorgon är både D och jag lediga, vilket är perfekt! Ledig i fyra hela dagar nu. Härligt, härligt.

Nu kom D hem så nu ska vi mysa framför Anna Anka och sen Efterlyst!
2010-04-28 @ 20:48:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


SISTA PRAKTIKDAGEN!

Äntligen har dagen med stort d kommit. Det är sista praktikdagen! Nu har jag alltså varit ute på fältet i 10 veckor i streck. Skolan kallar på måndag och det kommer otroligt nog att bli kul :)

Jag har kvällsskift idag så jag har nyss vaknat och ska äta lite frukost snart. Sen ska jag hinna till gymmet och till loppis. Måste få bort alla mina saker därifrån och förhoppningsvis få hem en liten slant också. Heheh.. Jag ska även hinna koka lite mat att ta med till praktiken också. Har tänkt att jag får unna mig på Subway efter gymmet så att jag hinner äta före praktiken. Det får jag väl göra då det är sista dagen? ;D

Men nu frukostdags.

Ha en bra dag! Vi hörs antagligen först på kvällen.
2010-04-28 @ 08:54:17 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Krypa till kojs

Har kollat på "Inför ESC" nu just.. Börjar bli trött och ska snart gå och lägga mig. Tack och lov har jag kvällsskift imorgon så att jag får sova lite längre och sen så är det ju SISTA DAGEN PÅ PRAKTIKEN! Härlisch.

Har även utvärderingen imorgon. Kollade genom utvärderingen mina handledare har skrivit. Den var bara en uppräkning på vad jag gjort för saker. Inte en egentlig utvärdering, så min "inte-riktiga-handledare" skrev en riktig utvärdering idag. Den lät bra ;)

Gooodnight!
2010-04-27 @ 20:59:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


KB-shopping

Hej å hopp!

Nu är jag hemma och har krupit ner under filten på soffan och väntar på att maten ska bli klar. Fast ännu är det bara potatisen som kokar och jag är kock idag så jag måste nog ta mig upp och steka biffarna. Gott det ska bli!

Var nyss och handlade mat till Citymarket medan D var och tränade. Jag orkade inte åka idag så jag fixade lite ärenden istället. Så jag var och handlade benskydd och shorts till Budoshop. Sen tänkte jag ju åka till loppis och hämta mina saker men då var det stängt! Det var en lapp på dörren där det stod att de ska stänga!! Så jag har morgondagen på mig att hämta mina saker och få mina pengar. Tur att jag har kvällsskift imorgon så att jag hinner hämta sakerna.


Då jag var och handlade till Citymarket så började det vara ganska glest i hyllorna. Det började bli knapert av allt. Var det inte knapert av någon vara så var datumet kort. SLUTA STREJKA! Eller lockout heter det ju nu just. JAG VILL HA FÄRSK MAT!

Nu ska jag kolla in maten..
2010-04-27 @ 17:53:41 Permalink Shopping Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Sova

Jag får tyvärr inte bluetooth att fungera ikväll. Vet inte vad det felar! Hoppas på bättre lycka imorgon.

Jag ska snart börja kasta mig i säng och sova. Sista morgonskiftet imorgon :) Såååå nice! Måste stå ut de här två sista dagarna nu. Sen ska det bli oerhört skönt med 4 dagar ledigt innan studierna i skolan börjar.

Det ska passa bra med lite partaj på fredag för att fira vappen och att vi stått ut med praktiken i 10 veckor! Dock såg jag att det skall regna på fredag. Skit också. Vill ju att det ska vara underbart vårväder då vi ska ha picnic! Nåja, det kan ju ändras ännu.

Men nu borsta naddarna. Godnatt
2010-04-26 @ 21:29:51 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (3) Trackbacks ()


Bluetooth krånglar

Bluetooth krånglar på min datorn nu just så jag får inte in några bilder! :@ Jag som skulle vara duktig och sätta in lite bilder på blogginlägget. Så nu får ni åter igen ett inlägg med bara text. Vi gör ett nytt försök efter en stund!

Håller på och väntar på mat nu just. D har fixat kyckling och jag kokar makaroner. Bra uppdelning. Hehe..

Jag har varit till gymmet med Sofia ikväll. Vi var så duktiga och for 45 minuter innan zumba började och pumpade lite. Sen zumba i 50 minuter! Duktiga vi är :) Fast jag har träningsvärk sedan lördagen så det kändes.

Praktikdagen har gått helt bra. Tyckte det var helt okej att vara där idag, eftersom det bara var unga i jobb på morgonskiftet. Sista morgonskiftet imorgon! Härliga tider.

Men nu mat.
2010-04-26 @ 19:44:31 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Dag 1 av 3

Godmorgon alla sömntutor! :)

Jag är inte så fasligt trött tack vare att det är så ljust ute. Nice! Men nog skulle jag gärna lägga mig ner där bredvid D och gosa in mig i täcket igen.

Som rubriken säger så har jag bara 3 praktikdagar kvar! Och nu är jag då på dag 1 av 3. Ojojoj, vad det närmar sig slutet. Fina tider.

Men nu ska jag äta frukost. Byebye
2010-04-26 @ 05:10:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (8) Trackbacks ()


Boot camp

Nu ska ni få en kort recension av filmen vi kollade igår. Filmen heter BOOT CAMP!På en ö i Stilla havet finns en anstalt för tonåringar med problem. När Sophie Bauer kommer dit möter hon en miljö genomsyrad av rädsla där eleverna hjärntvättas med våld och missbruk. Sophies pojkvän har en plan som kan få hem henne igen. Men först måste han själv lyckas bli skickad till den brutala anstalten.


Det här är en thriller som är baserad på verkliga händelser. En hemsk film i och med att den var verklighetsbaserad och man kan inte fatta att det kan gå till så i verkligheten.
Jag tycker man kan se denna film!

Om ni vill veta så är det "Jackie" i The 70's Show som spelar huvudrollen i filmen :P

2010-04-25 @ 17:18:33 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Att vakna av att solen skiner in i sovrummet

Det är så härligt då solen skiner rätt in i sovrummet och väcker en :) Nu just tycker jag faktiskt det är mysigt, fastän solen väcker oss redan 7 på morgonen en helgmorgon. Men det är ju bara att snarka vidare..

Idag har vi inga stora planer. L åker hem idag på eftermiddagen och sen måste jag hjälpa D med en skoluppgift, eftersom litteraturen är helt på finska och det är inte så lätt finska heller! Det är socialrätt så man förstår ju inte ens det på svenska.

Igår efter vi varit på shoppingturen låg vi hemma en stund och softade. Jag satte mjöden i flaskor och sen vispade jag ihop en plättsmet tills kvällen. De som kommer på picnic med mig på vappen får smaka på mjöd! För D och jag kommer nog inte att dricka upp ca 8 liter själva :P

Sen for vi till gymmet sen och tränade i 1½ timme. Det var riktigt kul att träna vi 3! Först boxades vi som uppvärmning och sen blev det styrekträning. Det är mycket roligare att träna då man är många. Man blir mera motiverad då och ger inte upp lika lätt.

Efter träningen gick vi till Film Town och hyrde en film. Jag kan berätta om den i ett senare inlägg. Det var iallafall en bra film! Det blev ju även plättar i samma veva :) Nami nami!

Nu ska jag stiga upp och äta frukost. Idag blir det solskens promenad!

2010-04-25 @ 09:56:52 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Svar


Jo, klänningarna finns ännu kvar på Gina Tricot.
De finns ju i flera olika färger också! Blommiga och helfärgade. Jag gillade den här mest ;)

 

2010-04-25 @ 09:46:02 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Shopping

När är vi hemma igen efter en tur på stan. Det blev lite shopping och studentmössan är hemma i förvar så nu är allt under kontroll ;)

Vi träffade mamma och syster R på stan och vi gick till Amarillo och åt. Det är rea-helg i stan nu just så vi åt lite billigare på Amarillo idag också. Vi åt stora hamburgartallrikar. Mums!

Annars har vi bara travat på i olika affärer. Jag tycker det är lite dåligt utbud nu just. Vill att det ska komma in mera nya kläder!

Ska visa er vad jag shoppat:


Idag köpte jag den somriga tunikan från Gina Tricot.


Här är två tidigare shoppingfynd från en annan gång:


Klänning från Gina Tricot


Oversize tröja från Vero Moda

Hej med er!
2010-04-24 @ 15:04:48 Permalink Shopping Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


Lördagmorgon

Godmorgon :)

Vi har sovit länge här nu på morgonen, vilket har varit underbart skönt. Dock har min urinblåsa varit full sedan 7 i morse och jag har tänkt vinna över den utan att gå på toaletten ännu. Fast vem tror ni att vinner? Hahaha.. Tänkte bara ni ville veta.

Som ni ser så hann jag inte riktigt blogga igår. Det var så mycket ståhej.
Gårdagen började ju med en praktikdag på instrumentvården. Det var en riktigt otroligt tråkig dag. Medelåldern på tantorna som jobbade där var 46 år och det var sådana som jobbat där i tiotals år och tyckte det var lika roligt ännu. Alltså jag fick sitta och putsa instrument för instrument. Och sen skulle man sortera dem i operationslådorna och sen vidare in till steriliseringen. Gah! Ett riktigt terapijobb. Jag tröstade mig iallafall med att jag bara behövde vara EN dag. De finska sjukskötarstuderandena måste vara EN VECKA och närvårdarna TRE VECKOR! Jag fick ju även åka hem två timmar tidigare ;) Jeij!

Då jag kom hem var jag först via Loppis och tänkte reda upp lite i min hylla. Sen hem tillbaka och där tog jag en powernap och duschade, innan vi for och hämtade L hit från bussen. Då körde vi till Prisma och handlade. Där var det mycket folk! Hjälp. Jag märkte heller inte riktigt av någon livmedelsstrejk i hyllorna. Affären hade nog hamstrat så otroligt med mat :P Så vi fick iallafall det vi ville ha.

Igår fixade jag en tacopaj och jag gjorde även mjöd. Ni ska få recept och hela faderullan sen! Jag lovar :) Men nu är jag på D's dator och har inga bilder här.

Idag ska vi ut på stan en stund och småshoppa :) Nog för att jag inte vad det betyder, men vi ska iallafall åka ut och vara lite social. Mamma och syster ska hit idag också och jag väntar med spänning på att få min studentmössa! Ska ju ha på den på vappen då vi ska ha picnic med några vänner :)

Nej, nu måste jag sluta skriva innan det blir en hel roman.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi senare! Med bilder också ;) 
2010-04-24 @ 09:18:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sista arbetsdagen för den här veckan!

Godmorgon :)

Jag tycker det känns så otroligt skönt att den här veckan äntligen är slut! Tycker det har varit en jobbig vecka. Det känns som att det enda jag har gjort är att ha varit på praktik och sovit. Däremot ser jag ju inte riktigt emot den här dagen då jag ska vara på instrumentvården. Det lär vara så tråkigt! Förhoppningsvis får jag åka hem lite tidigare, vilket alla andra också fått göra.

4 praktikdagar kvar!

Gårdagen fick jag vara i övervakningsrummet, så det var ju lite roligare då jag fick se något nytt. Fast då var ju det ganska tråkigt också i och med att man mest satt och kollade på den där monitorn. Jag sprang även och tog blodsockret av männen 10000000000000000 gånger under kvällen. Tyckte riktigt synd om dem då de var så sönderpickade i fingrarna. Fast ett litet pick i fingret var väl inget för dem mot deras smärtor efter hjärtoperationen.

Nu ska jag börja åka iväg! Byyyye
2010-04-23 @ 06:37:33 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nästsista arbetsdagen för den här veckan börjar snart

Hejsan hoppsan!

Det har varit så otroligt skönt att fått sova länge idag. Det behövdes verkligen. Har även varit så härligt då D också var ledig så vi båda har fått ta det lungt hela morgonen.

D och jag har också varit flitiga idag och har städat lägenheten :) Vi har ätit mat och nu sitter vi bara på soffan och jag måste snart åka iväg på kvällsskift. Skulle inte alls ha lust att åka iväg och vara där hela kvällen. Morgonskift som gäller imorgon och då ska jag vara på instrumentvården, vilket lär vara så otroligt tråkigt och meningslöst. Suck.

5 praktikdagar kvar!
Så skönt att se att det snart är slut med praktiken. Ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka till skolan och vardagen, så att säga. Kul att vara med klassen igen!

Ska packa min väska och börja göra mig klar för kvällen.

Byebye

2010-04-22 @ 12:18:29 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bänkpress

Nu har D och jag varit till gymmet! Det var riktigt skönt faktiskt. Först tänkte jag att jag inte skulle orka åka iväg och träna, men det var riktigt behövligt.

Då vi kom dit så sparrade vi. Jag fick boxas och sparkas mot D. Det var riktigt kul! :) Fick upp flåset ordentligt. Värst bara då jag ska få så ont i mig vänstra handled. Efter att vi boxast i en halvtimme gick vi över till Heavy sidan och D hade mig att köra bänkpress. Jag tog 30 kg den här gången! Jag har gått framåt ca 10 kg! D menar att jag ännu ska ta 10 kg till innan sommaren. Hoh! Hehhe! Det är kul att se att man utvecklas.Har duschat kroppen nu och tar håret imorgon.
D är ledig imorgon så vi får mysa hela morgonen och ta det bara lungt! Härliga tider!

Efterlyst! Godnatt!
2010-04-21 @ 21:30:40 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Jag är en sömntuta

Alltså hjälp vad jag är trött den här veckan. Jag har sovit varje dag efter praktiken! Mera skulle jag kunna sove men några gränser måste jag dra. Tack och lov har jag kvällsskift imorgon så jag får sova hur länge jag vill nästan imorgon :)

Jag ska kolla på Salkkarit nu och sen ska D och jag åka till gymmet. Det blir lite boxning och styrketräning ;) Naaajs!
2010-04-21 @ 18:34:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ett hål i skärbrädan

Hejsan hoppsan!

D har lyckats fixa ett hål i vår skärbräda. Hahah! Nämen det var ett misstag. Han hade på en platta och hade skärbrädan på den och vips var det ett hål. Som tur köpte jag ju ett nytt ett på Ikea sist!

Idag har jag varit länge på praktiken. De hade någon demonstration i återupplivning så vi var lite övertid. Efter det for jag till Loppisen med ett par saker till. Ett par saker har försvunnit ;) Bara det försvinner meeeeera!

Nu ska jag ta en kort nap och vänta på mat :)
2010-04-21 @ 15:29:16 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En tidig morgon till

Ojoj.. En tidig morgon till imorgon! Sista dagen forever med handledaren jag varit med hela den här veckan, sen byter jag. På torsdag har jag en kvällstur och på fredag börjar jag kl.8 så det känns ju som en sovmorgon :P Det börjar verkligen kännas nu om morgnarna att stiga upp tidigt. Skulle bara vilja sova vidare...

Annars idag så orkade jag inte åka och träna. Sov på soffan och hade det skönt för mig själv medan D var på träning.

Ska kolla på Äntligen Hemma en stund nu före jag går och lägger mig igen :)

Vi hörs imorgon igen, med bättre uppdateringar förhoppningsvis!
2010-04-20 @ 20:30:41 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tupplur

Hejsan! Har nyss tagit en tupplur igen och det var så himmelskt skönt! Nu är jag nästan som en ny människa och känner mig pigg :)

Dock har jag ett problem. Vet inte var min telefon är för tillfället. D är borta så jag kan inte ringa efter min telefon. Hmm.. Nå nog kommer den fram snart! Men detta dilemma gör att ni inte får någon bild uppladdad här på bloggen.

Jag håller på och räknar ner dagarna av praktiken nu. Börjar känna mig trött på praktiken nu just. Det är så tråkigt där jag är nu så jag skulle bara vilja att det ska ta slut! Jag har 5 dagar kvar på kirurgiska avdelningen och 1 dag på instrumentvården. Det minskar :) Men imorgon ska jag kanske få åka med och kolla något ingrepp, så det är lite bättre..

Efter praktiken idag förde D och jag våra loppissaker till loppis :) 1 sak for medan vi var där! Hahah! Då jag skulle betala hyran för bordet så sänker den där gubben priset på hyran och han tog heller inte något extra betalt för att jag betalade med kortet, fastän det stod att de tar 50 cent för det. Vet inte då om det var för att jag har blå ögon eller om de var rädda för D? :D Hahah! Bra var det iallafall!

Nu ska jag kasta mig på soffan igen..
2010-04-20 @ 16:43:58 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Rockpump

Ikväll har jag varit på rockpump :) Det var riktigt tungt! Men inte lika tungt som i torsdags. Det var mera kondition ikväll, men skönt var det. D och jag kom nyss ur bastun och det var så skönt! Hade i hårpackning och bara satt och njöt av värmen och lugnet. Sitter och mumsar i mig kvarg med kiwi och melon nu. Mums!

By the way så måste jag ju berätta om min stora sensation på praktiken :D Jag har fått prova på att sticka en kanyl på en patient! Min handledare frågade mig om jag har provat på att sticka kanyl tidigare och jag sa att nej, så säger hon "jaha.. då får du prova nu!". Det gick riktigt bra! På andra sticket fick jag den på plats. Första gången smet ådran iväg. Är riktigt stolt över mig själv. Heheh!Jag har även hunnit prissätta alla loppissaker ikväll också. Så imorgon ska jag föra dem till loppisen!

Nu ska jag kolla tv.
Godnatt!
2010-04-19 @ 21:13:44 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Trött Ama

Hejsan på er!

Här har ni en trött Ama, som har mycket att göra idag så att hon inte hinner blogg ordentligt. Jag måste prioritera annat nu just men ett litet inlägg ska ni väl få! :)

Jag har nyss sovit en timme så jag känner mig riktigt yr i skallen. Håller på att skriva handelslistan tills vi ska och handla. Men vad vill vi äta den här veckan? Brist på idéer!

Senare ikväll ska D och jag till gymmet och träna en stund. Skönt det ska bli. Jag har haft så grym träningsvärk i flera dagar efter torsdagens pump och nu först börjar det släppa :D Så nu ska vi ha mera träningsvärk. Heheh..

Vi hörs!
2010-04-19 @ 15:40:08 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Prissättning

Nu är jag tillbaka i Vasa och ska prissätta en massa loppissaker! På tisdag ska jag föra sakerna till loppisen :) Det är en hel hög med saker vi har här.

Jepp, vi hörs!
2010-04-18 @ 19:19:07 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det är snö ute

Usch det är ju snö ute! Känns inte så bra att byta till sommardäck idag.. Men det måste ju göras.

D och jag har nyss vaknat och håller på att klä på oss och fixa oss. Ska sen äta lite frukost och efter det ska vi börja med att byta däck på D's bil och jag ska städa bilen på insidan. Sen åker vi hem till min mamma och pappa, och byter däcken på min bil och jag städa bilen inuti :) Bra deal!

Så hoppas vi också att mamma har fixat lite mat åt oss så vi får i oss lite mat innan vi ska åka iväg på Musikcafé och kolla in F :)

Då vi varit och lyssnat på barnen som sjungit är det väl bara att åka iväg mot Vasa. Fast vi ska in via D's mamma och se om han har några loppissaker att sälja. Så antagligen imorgon får jag sitta och prissätta våra saker och föra dem till loppis på tisdag. Hoppas bara mycket folk är ute och handlar då! ;)

Ha en bra dag allesammans! Jag ska borsta tänderna nu.
2010-04-18 @ 08:05:11 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En bra kväll

Det har varit en riktigt bra kväll ikväll! Hela dagen har varit bra och lugn :)

 

Dagen spenderade jag med mamma. Sen for vi till familjen R och där firade vi Alvins pappa lite med tårta och kaffe. Jag lämnade där och vi fixade god mat. D och L kom över på mat och resten av kvällen spenderades där. Riktigt härlig kväll :)

 

Imorgon ska vi vakna någongång så ska vi byta däcken på våra bilar. Kl.14 är det musikcafé som gäller och efter det styr vi säkerligen kosan mot Vasa igen. Så börjar vardagen igen på måndag. Mina två sista veckor av praktiken!

 

Men nu ska jag sova. Godnatt

2010-04-17 @ 22:37:01 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hos mamma och pappa

Godmorgon :)

Jag är hemma hos mamma och pappa och har varit flitig och samlat ihop en massa loppissaker! Det blev nog en hel hög fastän jag förde en stor hög till loppis på hösten också. Jag ska sälja en massa kläder som jag inte använder och inte har använt på flera år. Ska göra en ordentlig storrensning. Jag borde ha samlat ihop alla saker här hemma i Närpes. Det är bara att skrapa ihop en hög i Vasa då också. Jag ska hyra bordet nästa vecka, så jag för dit sakerna på tisdag. De har stängt på måndagar. Så imorgon eller på måndag gäller det att prissätta sakerna!

Jag har även tänkt vara flitig och städa ur min bil. Pappa tyckte vi ska byta däcken imorgon så då gör vi så. Kanske jag städar då också? Vi får se :)


Skjorta - H&M män
Leggingsjeans - Vero Moda
Linne - Gina Tricot
Väst - H&M
Halsband - Homemade

Gårdagen på jobbet gick riktigt bra. Det var inte så mycket extra folk tycker jag. De flesta har ju säkert varit och handlat redan på torsdagen i och med att de inte var säkra om någon affär var öppen igår eller ej. Men vi klarade oss bra iallafall, fast medelåldern på oss var väl 20 år :D Det var ganska nice då det bara var ungdomar som jobbade igår.

Efter jobbet for jag iväg till Jenni på fredagsmys :) Mili kom dit också och vi chillade hela kvällen. Kollade Talang, åt chips och choklad, och skvallrade. Det var en riktigt härlig lugn kväll! Me like!

Nu väntar jag bara på mat och sen ska jag med mamma på modeshow till Carisma ;) Sen är det lite kalas som gäller! Alvins farsa fyller idag nämligen!

2010-04-17 @ 10:58:49 Permalink Dagens outfit Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


I Närpes

Nu är jag hemma hos Alvin. Fast han sover nu just.
Mat har jag fått i kulan min så det är jag nöjd över :)

Seminariet gick ganska snabbt idag. For sedan raka vägen hem till Närpes och det gick väl lite överhastighet. Det var så kul då det är sommarhastigheter och bar mark! Kom även att tänka på att jag måste ju byta till sommardäck nu då jag är hemma. Borde även städa ur bilen och göra den mer min! Det är ju mammas alla saker i den ännu :P

Jobbet kallar snart :) Den andra stora mataffären här i stan är stängd så vi kommer att ha mycket kunder ikväll! Tänk fredagkväll och allt.

Bajbaj
2010-04-16 @ 12:02:09 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En skoldag

Nu sitter jag i skolan och har printat ut en massa papper. Vi har seminarium idag och jag har om coronarangiografi. Hoppas det går snabbt så att jag får åka hem någongång!

Ska springa iväg med några papper till några lärare nu. Sen är det dags för seminarium!

Byebye
2010-04-16 @ 07:50:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Småstressig dag

Jag känner mig trött och har varit upp i varv hela kvällen. Då jag kom hem från praktik var jag bara hem en sväng och sen for jag på Pump till gymmet. Det var så tungt och skönt! Mina muskler bara vibrerade efteråt!

Då jag kom hem städade jag hela lägenheten. Dammsugade, torkade damm, vattnade blommorna, tvättade badrummet, bytte sängkläder och fixade mat. Efter maten sa jag åt mig själv att jag måste sätta mig ner en stund och ta det lungt.


Jag måste ännu packa väskan tills imorgon! Gaah!

Har seminarium i skolan imorgon kl.9-12 och sen ska jag gasa iväg till Närpes. Jag måste via banken först och sen ska jag i jobb. Det är ju strejk imorgon i mataffärerna och chefen ringde i halft panik och frågade om jag kan komma i jobb, eftersom de flesta i personalen är i strejk. Det tackar man ju inte nej till lite extra cash ;)

Efter jobbet ska jag ha tjejkväll med Jenni :) Ska bli kul!

Men nu måste jag packa.
2010-04-15 @ 20:30:23 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Pasta- och skinksallad

På begäran ska ni få receptet på min enkla pasta- och skinksallad :)

Detta behöver ni:
 • kokad pasta
 • kinakål
 • tomat
 • gurka
 • paprika
 • mozzarellaost
 • skinka
Gräddfilssås:
 • gräddfil
 • citronpeppar
 • örtsalt

Koka pastan och skölj dem med kallt vatten.

Skär grönsakerna och skinkan i mindre bitar. Blanda grönsakerna, skinkan, mozzarellaosten och pastan i en stor skål.
Blanda gräddfil, citronpeppar och örtsalt.


Voila! Klart! :) Inte svårare än så.


2010-04-15 @ 19:10:11 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Sista dagen på OP

Godmorning :)

Nu är det sista dagen på OP som gäller! Efter det är det bara två veckor kvar av hela praktiken.. Vad härligt! Och nu då jag kommer tillbaka till kirurgiska praktiken så är jag inte helt ner på noll igen utan det är något bekant så det är skönt också. Det är alltid tungt att vara den yra hönan från början.

Imorgon är det seminarie som gäller så jag måste väl kolla genom det lite ikväll. Blä.

Ha en bra dag!
2010-04-15 @ 05:53:29 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kejsarsnitt

Hello :)

Har inte hunnit vara på nätet idag före nu. Men nu ska ni få ett kort inlägg.

Som rubriken nämner så har jag fått vara med och se på kejsarsnitt idag! Det var riktigt intressant. Det var så härligt då bebin kom ut ur magen och föräldrarnas ögon bara glittrade av lycka. Tänkte nästan börja gråta själv. Bebin var en riktig gullunge!

Efter praktiken for jag hem och svärfar var här på besök. Han hade med en bullapåse åt oss :P Heheh.. Sen bar det ut på en joggingtur för mig. Det gick faktiskt ganska bra idag tycker jag! Dock blev det bara 2,5 km. Men bättre än ingenting. Och efter joggingturen boxades D och jag här hemma. Skönt!

Jag har även gjort en skink- och pastasallad ikväll. Så det har D och jag mumsat ikväll med örtbatong till. Gott!

Goodnight. Ska kolla lite tv en stund nu och sen sova. Sista OP-dagen imorgon.
2010-04-14 @ 20:56:20 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Onsdag

Frukostdags!

Nästsista dagen OP nudå. Bara imorgon kvar och sen seminarie på fredag. Vad skönt! Väntar åp att den här veckan ska ta slut :)
2010-04-14 @ 05:51:48 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Krypa ner i sängen

Gäsp, börjar bli trött. Sovdags snart så att jag orkar med morgondagen. Det är tidigare morgon som gäller imorgon! Börjar 7.30 imorgon istället för 8.00. Huhhu.

By the way så ringde chefen idag och ville ha mig i jobb på fredag för det är en strejk på gång. Ska ringa till honom på torsdag och fråga om det blir något eller ej. Jag skulle ju nog gärna jobba, så jag hoppas på strejk ;) Money behövs!

Imorgon måste jag träna känner jag. Har fuskat igår och idag. Jag var iochförsig ut på cykeln både igår och idag men det är inte tillräckligt. Speciellt då jag fuskade från kickboxning idag igen. Ajaj! Hoppas det är lika fint väder imorgon så då ska jag ut och springa ;)

Näe, nu ska jag sova! Godnatt
2010-04-13 @ 21:33:49 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu fungerar det!

Nu fungerar internet på min dator :) Jeij! Vet inte vad det var för fel.. Men nu fungerar det iallafall!

Som ni ser har jag ju skärpt till mig och satt in lite bilder i min blogg. Har väl blivit piggare av det här vårvädret så jag orkar sätta in lite bilder. Jag har fått positiv respons av detta, så jag kommer nog att fortsätta! Jag borde väl även proppa in några dagens outfit också ;)

Ja, nu just sitter jag i soffan som vanligt och bara myser. Har nyss gjort varma smörgåsar att ta med tills imorgon till praktiken. Åt även en. Nami nami.

Idag på praktiken har jag fått vara med om ett och annat. Har fått se en massa små och korta operationer, som t.ex. då de opererat bort toncillerna. Jag har även fått agera lite anestesiskötare idag :) Dock har jag inte rört några mediciner.. Heheh. Imorgon är det nya uppdrag som gäller! Och det är nästsista dagen på OP. Skönt.


OP-skötare Amanda
2010-04-13 @ 20:49:11 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Internet fungerar inte

Internet fungerar inte i min dator! Vet inte varför! Har startat om datorn flera gånger men inget händer! Attan.

Har nyss kommit hem efter en visit med kusinerna F&N :) Det blev liiiiite shopping faktiskt. Hoppsan. Nåja, jag blev lite gladare. Heheh.. Och sen så cyklade jag in till stan istället för att ta bilen. Duktiga jag!

Jag ska brottas med min dator lite nu.
2010-04-13 @ 18:12:06 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


3 dagar kvar

Har faktiskt börjat med lite nedräkning nu! Jag har 3 dagar kvar av operationspraktiken.. Det börjar faktiskt ta emot lite, ska bli skönt att komma tillbaka till skolan. Det är så tufft att vara på praktik! 8 timmars arbetsdagar och ingen lön. Men jag tycker det har varit en bra praktik! Har lärt mig massor! :)

Sammanlagt är det 3 veckor kvar. 1 på OP och resten på kirurgiska avdelningen. Förhoppningsvis går det snabbt!

Har ni även märkt att jag har stigit upp i tid nu :D Jeij!

Men, nu måste jag äta frukost så att jag inte försenare mig....
2010-04-13 @ 06:16:18 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Bäst att gå och lägga sig snart och ställa in klockan på rätt tid!

Har suttit här hemma nu och inte gjort så mycket. Enda jag har åstadkommit är att jag har ätit! Hahah.. Men jag har inte fixat någon mat tills imorgon. Ajaj. Borde gå och hitta något att ta med imorgon nu. Jag har iallafall rört ihop kvarg och ananas färdigt. Gott!

Börjar även bli trött. Jag ställde nyss in väckaren och hade även D att checka åt mig att jag har på rätt tid! Heheh.. Så nu har 4 ögon sett att jag ställt in på 6.45.

Imorgon hoppas jag att det händer mer saker än igår. Vi ska iallafall vara i en operationssal där de gör lite mindre operationer. Intressant ändå :)


PAMPAS!
2010-04-12 @ 21:16:40 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Det är vår!

Åh, vad härligt det är med vår! Så härligt då solen skiner!

D och jag var nyss ut på cykeln in till stan ett varv och det var så mycket folk ut på stan. Folk satt på bänkar ute med solbrillorna på och hade vårkänslor. Riktigt härligt.


Våren är den bästa årstiden! Naturen blir bara finare, det blir varmare och man får slänga av vinterkläderna och känslan av väntan på sommaren! Underbart.

Det är bara det att jag har ett OTROLIGT shoppingsug, men inga pengar att spendera :( Blir så lessen. Skulle vilja ha lite nya vår/sommarkläder! Men det får vänta ett tag nu...


Nu just sitter jag på soffan och försöker få den här sambo min att göra sin skoluppgift! Men det är bara facebook som är fram på dataskärmen ännu.. Hm.

Snart är det Salkkarit som gäller också! :)

2010-04-12 @ 18:29:03 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Klantiga jag

Hej på er!

Jag har inte hunnit blogga något före nu. Det blev lite bråttom imorse i och med att jag tydligen har ställt in väckaren på 7.45 istället för 6.45! Då jag vaknade så säger jag åt D "oh shit.. jag börjar om 15 minuter!". Men jag tog det lungt på morgonen. Inte bryr ju de sig något desto mer fast man är lite försenad.

Jag blev en halvtimme försenad bara :) Hade smidit ut en plan på vad jag skulle säga åt dem, men det gick inte så bra. Jag kunde inte hålla mig och började skratta och sa att jag försovit mig! Hahah.. Det var min f.d. handledare jag sa åt. Sen ledde han mig till min nya handledare för den här veckan. Jag är nämligen på anestesin den här veckan.

Det har varit tråkigt idag, eftersom det har varit så lite patienter idag. Har mest suttit och ugglat.

D och jag ska snart ut och cykla i det här fina vårvädret :)

2010-04-12 @ 15:23:02 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Tränat

Nu har jag varit på zumba.

Ska bara stoppa i mig lite mat nu och sen ska D och jag gå ut och gå i solskenet :)

2010-04-11 @ 17:45:01 Permalink Träning Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Räkcroissanter

Jag har gjort de här croissanterna för ett tag sedan men jag har tänkt jag ska ge er receptet :)
Tänkte även jag skulle skärpa mig på den fronten och börja dela med mig av mina recept och börja framförallt lägga upp mer bilder! Det har blivit lite dåligt med sådant på sistone... Tyvärr!

Jag tycker croissanterna ger riktiga sommarkänslor!

Det här behöver ni:
 • croissanter (antingen hemmagjorda, deg eller färdiga)
 • ägg
 • salladsblad
 • tomat
 • räkor
 • dill
 • majonäs

Jag använder mig av en konservburk med deg inuti! Räcker åt 6 croissanter.

 

Då man drar av pappret så ploppar det ut deg. Alltid lika kul att öppna burken :D

 

Bred ut degen. Du ser att det är färdigt utskuret var man ska skära. Det är bara att skära löst dem!

 

Just sådär.

 

Sen skär man ett några centimeter långt hack i den breda ändan.

 

Sen rullar man ihop dem löst till croissanter. Pensla dem med ägg. In i ugnen, enligt vad som står på burken!

 

Fina bruna croissanter.

 

Nu till det roliga!

 

Skär upp croissanterna och fyll dem med allt gott! :)

 

SMAKLIG MÅLTID!

2010-04-11 @ 14:52:46 Permalink Recept Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Filmer

Igår kollade vi filmen The Box.
Det är en thriller och Cameron Diaz är en av huvudrollsinnehavarna.

Den handlar om att en familj får en låda av en okänd person och inuti lådan finns en "knappanordning". Den som trycker på knappen får 1 miljon dollar, men samtidigt kommer någon okänd att dö.


Jag tyckte den var dålig! Usch! Hade förväntat mig mer.
Det var en psykologisk thriller, som var mycket märklig. Alltså den var riktigt, riktigt konstig.

Den var på top 10 för mest hyrda filmer så jag tänkte att den säkert är bra, men icke! Fast gillar man märkliga filmer som är psykologiska så gillar man den säkert.


I fredags kollade vi en annan film. The Animal II
Vi har kollat ettan tidigare och den var bra.

Det här är en fängelsefilm. En actiondrama, så det händer något här!

Den handlar om den s.k. Animal som sitter inne i fängelset för mord, som hans son egentligen har begått. Han förflyttas till ett annat fängelse och där börjar fängelseprästen göra upp en plan för att sätta dit hans andra son för mord. För att rädda sin son dras han in i spelet och måste göra en massa dödsmatcher inne i fängelset.En bra film, om man gillar action! Jag gillade den.
Den bär ju även på ett budskap.


Ikväll blir det att hyra en till! :)
2010-04-11 @ 14:21:24 Permalink Jag tycker till Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


En riktig mysmorgon

Godmorgon :) Mår ni bra, eller håller ni i huvudet?

Jag mår bra! Vi har haft en riktig mysmorgon i morgon. Vi vaknade 9 ungefär men då låg vi bara och halvsov i en par timmar. Tog det bara lungt. Så härligt! Om man ändå skulle få göra så oftare. Det är alltför ofta jag vaknar till väckarklocka, även fast jag är ledig. Inte bra.

Vi ska snart äta frukost :)

Vi hörs mera senare. I promise.
2010-04-11 @ 11:19:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Joghurtrussin

Godmorgon :)

Jag sitter här och snaskar i mig lite joghurtrussin. Skålen är här bredvid mig och min hand "råkar" att smyga till skålen några gånger.

D och jag har nyss stigit upp. Vi har varit vakna ganska länge, men vi har bara legat i sängen och myst, och tagit det lilla lugna. Ingen stress alls. Skönt! Ska just precis gå och borsta tänderna och klä på mig.

Idag har vi inga stora planer heller. L&F kommer till stan så de kommer väl hit en sväng på eftermiddagen :) Annars tar vi det bara lungt. Eller vi har planerat att vi ska besöka gymmet, men vi får nu se när vi hinner dit.

Nu ska jag gå. Ha en bra dag!
2010-04-10 @ 09:14:27 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Freeedag

Godmorgon :)

Jag sitter som vanligt hemma på soffan och har just stigit upp. D är hemma och han fixar frukost nu just. Ska äta en rejäl frukost och sen ska jag fixa lite lunch att ta med till praktiken. Jag börjar ju kl.13 idag och slutar 21. Hoppeligen slutar jag lite tidigare ;D

D kom hem lite tidigare igårkväll. Han kom redan vid midnatt och jag var ganska vaken då ännu. Hade inte hunnit somna ordentligt då ännu i och med att jag väntade på D. Och gissa vad han hade med sig åt mig! Jo, en parfym :)
Jag har sagt åt honom att min favvisparfym är snart slut att en sådan måste han köpa hem då han åker ut på jobb någongång. Den här gången hade väl inte funnits den parfymen på båten så det blev en annan som han själv tyckte doftade ännubättre. Nämligen Hugo Boss woman! Den doftar riktigt gott :)Nu är det frukostdags :)
2010-04-09 @ 09:20:33 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Monej

Är ännu inbäddad på soffan och myser :) Kollar på Lyxfällan med ett halvt öga och är på datorn med resten.


Har börjat fundera att jag borde samla ihop mina onödiga saker och föra till loppis. Plånboken bränner och det skulle inte sitta fel med lite extra cash! Jag har mejlat till ett loppis och frågat vad det kostar att hyra ett bord där. Så får se då :) Har en del saker i Närpes också, så de ska jag ta med nästa gång. Det är sådana kläder som jag flera år har kollat på och sagt "kanske någongång".. Den där dagen "någongång" har inte kommit på fleeeera år så nu har jag tänkt att jag får nog allt skärpa mig :P Ja, vi får se vad det blir till..

Nu börjar jag känna mig trött. Har sovit två timmar idag och jag trodde att jag inte skulle bli trött ikväll, men sidubara, det blev jag!

D har inte hört av sig ännu. Men han borde komma hem efter några timmar :)

Godnatt everyone!
2010-04-08 @ 22:02:45 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Hemma på soffan

Är hemma på soffan nu igen. Har varit ute på stan med två av mina kusiner en stund idag också :) Vi var och mumsade till McDonalds och sen for de på bio med några andra kompisar och jag for hem.

Ska mysa på soffan och kolla på tv. D kommer hem inatt runt 2.00 tiden!
Jag har inte ens orkat träna ikväll. Skulle ha haft kickboxing ikväll också men jag orkade inte åka.

Annars så har dagens praktikdag varit lite slö. Det har inte funnits nästan några operationer så det har varit svårt att hitta någonstans att få vara med och titta. Jag har iallafall fått se då de tagit bort en gallblåsa med titthålsoperation och sen då de tagit bort en prostata och urinblåsa.

Min plan på att få åka till morgonen imorgon gick inte som jag ville. Handledaren tyckte nog att jag kunde komma till kvällen. Så hoppas det finns något intressant att göra då. Och hoppas att jag får åka hem lite tidigare på fredagsmys!

Ska softa en stund nu :)
2010-04-08 @ 19:03:57 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Torsdag morgon

Godmorgon alla skruttar! :)

Det är torsdag och för mig och många andra betyder det att det är nästsista arbetsdagen på den här veckan. Vad skönt det ska bli med helg! Jag ska sova länge lördag- och söndagmorgon.

Imorgon ska min handledare dejourera, d.v.s. att han är i jobb från 13.00 till typ 7.00 på morgonen nästa dag. Jag får ju inte vara på praktik så länge i sträck så jag har satt in tiderna 13-21. Men jag tänkte att jag skulle fråga honom ifall det är bättre för mig att komma på morgonen och att jag är med någon annan istället. Ifall det är helt onödigt för mig att vara kväll då det inte finns några planerade operationer? Jag skulle ju dessutom vilja vara hemma fredagkväll och ha fredagsmys :) Nå det visar sig idag!

Ojoj, sängen lockar. Men jag måste åka iväg!
2010-04-08 @ 06:06:56 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ska krypa till kojs snart

Hohhoja.. Börjar vara trött nu redan så jag tror faktiskt jag ska lägga mig så småningom. Man blir så slö också av att vara helt ensam hemma och bara vara. Ingen som aktiverar en.

Jag har legat på soffan mest hela kvällen och haft på tv. Det har ju nog varit skönt att bara ta det lungt men det är inte så kul att vara ensam hemma! Får väl spendera morgondagen ensam också. Tror D kommer hem på natten om det inte blir några ändringar.

Imorgon börjar jag 7.30 igen. Och då är min handledare på någon poliklinik så jag måste vara med någon annan sa han. Men det fixar sig imorgon. Jag hoppas bara att jag får se något annat än knä- och höftprotesoperationer igen! :P

Nej, nu ska jag borsta tänderna och krypa ner under täcket. Godnatt!
2010-04-07 @ 21:13:40 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ensam hemma

Hejsan! Nu är jag helt ensam hemma. D är på jobb och är påväg till Åland. Måste nog sätta på lite musik eller något så jag får lite ljud hit :P

Idag har jag varit på praktik till ca 14.00. Fick åka hem lite tidigare och det tackar man ju aldrig nej till! Det blev inget kejsarsnitt för min del idag :( Jag hann bli lovad att få vara med och jag stod där i operationssalen med en annan studerande och väntade ivrigt, men då kom det en tredje studerande och det var jag som fick gå då jag inte hade min handledare där.. Skit också, tänkte jag. Jag blev ju nog lite sur, men jag är ju där nästa vecka ännu så jag hoppas det kommer någon som ska föda barn med kejsarsnitt! :P

Så idag har jag ännu fått se en knä- och en höftprotesoperation! Hoppas att jag får se något annat imorgon. Idag har jag också fått göra lite. Har öppnat olika förpackningar sterilt åt instrumentskötare ;) Wooow! Hahaha.

Genast efter praktiken for jag till gymmet. Sprang i 20 minuter och pumpade i 40 minuter. Var in via Citymarket då jag for hem och var sugen på memma. Tänkte köpa en liten ask, en såndär med en portion bara. Men då jag kollade kalorierna så var det nästan så mycket som jag har sprungit bort, så det var inte värt det :D Blir en nudelwok istället lite senare.

Nu ska jag duscha. Sen ska jag språkgranska D's skoluppgift och sen ska jag fläska ner mig på soffan!
2010-04-07 @ 15:43:39 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Kokar mat mitt i natten

Ja, jag håller på att koka lite mat nu just :P Inte är det ju direkt mitt i natten, men nästan! Jag ska inte äta maten nu, utan jag ska ha med maten imorgon till praktiken. Kom ju som inte på lite tidigare att jag skulle ha mat tills imorgon också. Jag har iallafall kastat ihop en räkröra och potatisen håller på att koka.

Bara potatisen är klara så ska jag hoppa i säng och sova. Börjar 7.30 imorgon så då ska jag vara på allerten! Och förhoppningsvis ska jag få vara med och kolla på kejsarsnitt imorgon :) Kanske jag skrev det tidigare idag också? Eh, jag minns inte. Men nu vet ni iallafall det dubbelt!

Imorgon då jag kommer hem är jag ensam hemma ända till torsdag natt :( Buhuu. D åker till Åland på jobb och de åker imorgon. Nog ska jag väl klara mig :)


Såhär ser det ut där jag sitter och fördriver kvällarna nu just :P

Godnatt allihopa. Sov gott! För det ska jag göra!
2010-04-06 @ 21:41:09 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Operation

Har kommit hem för snart 2 timmar sedan från operation. Ska jag vara ärlig har det varit ganska tråkigt. Man får ju bara sitta och titta. Det enda jag har gjort idag är att ha hjälpt till att lyfta en patient från en säng till en annan. Hahah. Mycket jag har åstadkommit idag!

Jag har iallafall fått titta på då de gjort en höftprotes och en knöprotes. Det var intressant! Fast ganska äckligt. Det var ganska hemskt då de grävde och höll på i ett stort sår och människan bakom skynket är vaken :P Jag tänkte bara på hur ont det ska göra efteråt. Huhhu. Men de får ju mycket smärtmedicin! Kirurgen är ju även mycket duktig på det han gör.

Imorgon ska jag kanske få se en kejsarsnitt :) Det kommer att bli intressant! Bara att jag själv inte kommer att vilja göra det sen :D Men jag vet dock inte hur jag ska orka bara sitta och titta i 2 veckor. Hoppas att jag får se flera olika operationer.

Idag orkar jag inte träna så jag har krupit ner under filten på soffan och ska läsa bok. D åker iväg till gymmet så då får jag ta det lilla lugna för mig själv.
2010-04-06 @ 15:45:55 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Åker iväg

Godmorgon :)

Nu har jag packat ihop min mat i väskan och ska börja åka iväg till sjukhuset. Idag är det operationssalen som gäller! Får se om det bara är någon introduktionsdag idag och får sluta tidigt eller om jag får vara med direkt.

Jag hoppas man får göra något alls på de här två veckorna, annars blir det nog två låååååånga veckor om man bara får stå och titta på. Men intressant kommer det ju nog att bli! Jag hoppas på flera intressanta operationer :) Vi får även se hur jag tål att stå och se då de opererar.

Nej, nu ska jag börja åka iväg! Ha en bra dag!
2010-04-06 @ 07:33:56 Permalink Studier Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


2 timmars träning

Det blev 2 timmars träning ikväll :) Jag var på crosstrainern i 15 minuter och sen sprang jag i 15 minuter. Sedan blev det styrketräning handledd av D och till slut boxades vi! Riktigt kul var det! Kommer att ha träningsvärk imorgon :P Har träningsvärk i benen idag efter gårdagens joggingtur, så får se om jag kommer upp ur sängen imorgon. Hehhe..

Jag håller på och läser lite nu. Ska riktigt snart gå och lägga mig. Operationsdag imorgon! Börjar 9.00 och jag vet inte alls vad som vänta skall. Det får vi se då ;) Jag har heller inte frågat mina klasskamrater hur de tycker det har varit där.. Men jag lär väl nog se det själv!

Godnatt alla!
2010-04-05 @ 21:20:34 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Mys på soffan

Har krupit ner under filten på soffan nu med en boken och njuter av lugnet :)

D är hemma, men han snarkar för fullt nu just.

Vi har nyss mumsat i oss ett lass med köttbullar och potatismos. Jag gjorde en sats med 64 stora köttbullar, så vi har nog att äta nu! Heheh! Jag gjorde så många så att jag på samma gång får frysa ner, så är det lätt sen att bara tina upp dem då man vill ha köttbullar :) I det här hushållet finns inga köptisköttbullar! Urk!

Nu ska jag ta och läsa lite!

2010-04-05 @ 14:57:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Min lediga dag

Hej på er! :) Eller godmorgon mer för mig, för jag har vaknat för en timme sedan. Har duschat och satt igång tvättmaskinen.

Håller på att koka gröt åt mig nu. En lite sen frukost, men D vill ändå inte ha riktigt mat ännu heller då han kommer från jobbet snart. Så, no panic.

Ser att vi har två kinderägg som vi inte ätit upp ännu. Så det ska vi göra idag ;) Äta kinderägg som små barn och få se vad vi får för överraskning! Hehhee..

Nej, nu måste jag kolla in min gröt.
2010-04-05 @ 10:45:25 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Nu får jag fira Påsk

Hejsan hoppsan!

Har kommit hem från kvällsskiftet nu och tar det lungt på soffan. Kollar på Bingolotto! Hahah.. Nämen det kommer inget annat och det får vara på i bakgrunden så det inte är helt tyst här, då D är i jobb över natten. Måste sova ensam :(


Åh, vad skönt det ska vara att vara ledig imorgon! 1 ledig dag :) Nice! Men nog finns det alltid saker att göra. Jag ska iallafall så länge jag bara orkar..

Nu behöver jag ju heller inte till den avdelningen på 2 veckor! Tillika skönt, men tillika inte så kul att hoppa till ett helt nytt ställe nu igen..

Ska snoka runt lite till och sen ska jag krypa ner i sängen :)

Godnatt allihopa!
2010-04-04 @ 20:27:13 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Längre sovmorgon

Godmorgon :)

Har just precis vaknat och känner mig lite yr i skallen. Tror jag har sovit för mycket.

Idag har jag kvällsskift och det börjar 14.00 idag. Tänkte faktiskt att jag skulle hinna ut på en promenad/joggingtur. Värst bara då det är mulet ute och det ser ut att komma regn närsomhelst.

Idag är sista dagen på länge jag är på kiravdelningen. Imorgon är jag ledig och sen gäller två veckor på operation! :) Efter de två veckorna åker jag ju tillbaka till kiravdelningen förstås.

Och varför fungerar inte facebook??
2010-04-04 @ 10:07:57 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Påsk

Ligger på soffan nu uncer filten och kollar slutet på Cocaine Cowboys. Orkade inte kolla hela igår då jag skulle stiga upp så tidigt i morse. Har även tagit en välbehövlig nap nyss. Skönt var det!

D och jag har menat gå ut och gå snart också. Vi var på en liten promenix igår också och det var så skönt i vårvädret :)

Praktiken har gått bra. Det är ju lite slött mot inremedicinen men jag har nog fått göra ditt och datt. En dag till imorgon! Har kvällsskift. Sen är jag ledig en dag och nästa gång är tisdag på OP.

Nu är jag hungrig. FOood!
2010-04-03 @ 14:52:32 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Måste sova!

Måste bara klotta hit en par rader :) Jag har blivit lite slarvig och lat med det här bloggandet.. Vet inte hur jag ska bli bättre på det för tillfället. Det kommer väl!

Jag är i Vasa nu hemma i soffan. Mina ögon är tunga och jag måste verkligen gå och sova så att jag orkar med morgonskift imorgon. Ska börjar 6.45 imorgon så att jag får sluta 14.45 imorgon ;)

D och jag har varit till Prisma ikväll och fyllt på kylskåpet så att vi klarar oss över Påsken. Imorgonkväll blir det tacos! Naminami! Jag längtar till imorgonkväll så att D och jag får bara mysa och ta det lungt. Visserligen är jag i jobb hela helgen men jag har fredag och lördagkväll lediga :)

Godnatt med er allihopa nu!
2010-04-01 @ 21:45:54 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (0) Trackbacks ()


Ny bilägare

Kan ni tänka er :) Jag är en ny bilägare! Hahah.. Och nej, det är inget aprilskämt!

Mamma sålde sin bil åt mig. En ganska gammal bil, men en riktigt bra bil! Mamma skall köpa en ny bil och hon tyckte att jag behöver en och så att jag får börja spara ihop lite bonus. Jag har ju inte råd med en bil men jag får ju ta på avbetalning då det är familjen det handlar om ;)

Nu ska jag äta lite fläsk, som pappa har fixat ihop!

Sen åker jag iväg till Vasa senare.

Baaj
2010-04-01 @ 13:22:36 Permalink Allmänt Ge en kommentar! (1) Trackbacks ()


RSS 2.0
img{ border: 0px; }