Mjöd

Jag är lite sent ute med att skriva det här receptet nu men här kommer det iallafall :D

Det här är alltså FINSK MJÖD. Mjöd i Sverige är något annat. Det här dricker man vid första maj med struvor.

Ni behöver:
  • 0,5 kg farinsocker
  • 0,5 kg socker
  • 1/4 tsk jäst
  • 2-3 citroner
  • 8 liter vatten

Koka först upp en del av vattnet så att vi får sockret smält.
Blanda sockret och en del kokande vatten i en hink.



Då sockret smält så kan ni hälla i resten av vattnet så att temperaturen hålls vi ungefär 37ºC. Smula i jästen.
Sen ska vi ha i citronerna. Mamma har lärt mig att det är bättre att ta bort skalet av citronerna, för det är ju en massa gifter i skalet så det vill vi ju inte ha med i vår dricka.
Skala alltså 2 av citronerna och skiva dem. Pressa även i saft ur en citron i blandningen.



Sen är det klart! Låt det stå i hinken i 1-2 dygn. Då kan ni hälla i mjöden i flaskor. I flaskorna kan ni sätta i ca 1 tsk med socker och sen russin. Gillar man inte russinen kan man ändå sätta i dem så att man ser när mjöden är klar. Då russinen flyter på ytan är det klart!



Enkelt och gott :)
2010-04-29 @ 10:11:19 Recept Permalink


Kommentarer
Anonyma och elaka kommentarer publiceras ej.
Jag svarar inte på anonyma kommentarer.



Skriv din kommentar här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Adressen till din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
img{ border: 0px; }