Helsingforsresan

Nå nu har jag tid att sätta mig ner och berätta om min resa med J och C till Helsingfors :)


TORSDAG 12.11.2009
Tåget från Vasa for 12.22 och där hade jag med mig Katrin från klassen i samma tåg. Hon skulle också på Pink så vi passade på att hålla varandra sällskap till Seinäjoki. Jag själv har alltså inte varit på Pink med J och C skulle på det.
I Seinäjoki väntade J och C. Vi satte oss på nästa tåg ner till Helsingfors :)

I tåget satte vi tre på övre våningen och i barnhörnan, så där fanns många barn :)

Då vi kom till Tammerfors började resan bli lite creepy. Det kom en creepy man som påminde om Hannibal på då. Han satt några säten framför oss och han gick om oss ett varv (jag såg inte detta då i och med att jag läste en bok) och stannade upp vid oss och kollade på oss. J frågade om jag såg det, men som sagt såg jag det inte. Men då kom han ett varv vill och detta såg jag! Han stannade upp bredvid oss, glodde och flinade och gick och satte sig ner på sin plats. Från och med nu satt han med jämna mellanrum och kollade bakåt på oss. Inte alls diskret eller något..

Vi började spekulera värsta historier om våldtäktsmän, att han är pedofil och det är inte så konstigt att han sitter bland en massa barn, hur vi ska göra då vi går av tåget o.s.v.

Vi skulle av i Pasila och tänkte att han stiger väl av på samma gång. Genast han såg att vi hade jackorna på oss så tog han också på sig jackan. Vi gick ner till dörren oc han följde efter oss. Då vi steg av kollade alla tre var han var men ingen såg honom och sen då vi for upp för rulltrapporna står han in i tåget vid dörren och vinkar åt oss flinande. Huj! Hoppas man aldrig ser honom igen..

Då vi kom till Helsingfors gick J och C till hotellet och jag gick till spårvagnen och for till Katarina. Vi satt hos Katarina en stund och åt piroger. Sen drog vi in till stan och åt på Morrisons. En mäktig hamburgartallrik blev det :)

Till efterrätt tog jag en B&J glassboll :)

 

 

Jonna ville ha en liten chokladkaka, men den var ganska ENORM! Syns inte så bra på bilden men..

 

Efter två timmar på Morrisons drog vi till Susann och spelade Buzz. Det var kul! :) Då klockan slog mycket for K och jag till henne och sova.

 

FREDAG 13.11.2009
Jag snarkade vidare på morgonen då K for till skolan. Hade alarmet på 8.30 så då steg jag upp och packade ihop allt jag hade med mig.

 

For in till stan och började med BR-leksaker medan jag väntade på J och C. Där hittade jag en julklapp :)
Efter det började vi trava runt i FORUM och shoppa. Vi hittade lite smått och gott. Det är konstigt att man hittar mest då man inte behöver något egentligen..

 

Jag köpte två blusar:

 

 

Tröja från VILA

 

Herrskjorta från H&M

 

Det blev även ett lakan till vår säng från Hemtex. Jag hade en kupong att få ett dubbellakan för 9,90€ så jag passade på då i och med att vi bara har haft 2 lakan sedan tidigare :)

 

Vi gick genom ungefär alla affärer i FORUM och sen for vi till Alexandersgatan och handlade lite. Vi blev hungriga och gick till Amarillo och åt detta:

 

Nachos med kyckling! Gott!

 

Efter maten blev det lite bråttom. Stressade genom en par affärer och hämtade det sista vi skulle ha :) Sen var det bara att gå till tåget igen. Resan var en timme kortare hemåt då vi hade Pendolino, vilket var skönt för vi ville bara hem, hem, hem! Tåget hem gick riktigt bra utan några konstiga människor som stirrar på en. Tåget var lite försenat så jag hade typ 2 minuter på mig att byta tåg, men de väntade nog så det var bra!

 

Det var det..

Nu ska jag äta mat! :)

2009-11-14 @ 13:01:50 Shopping Permalink


Kommentarer
Anonyma och elaka kommentarer publiceras ej.
Jag svarar inte på anonyma kommentarer.



Skriv din kommentar här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Adressen till din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
img{ border: 0px; }