1.Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, 1,5 liter.
2.Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker kraftigt i en bunke så blandningen blir vit och pösig. Tillsätt mjölk-smörblandningen och vald smaksättning. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet.
3.Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakaopulvret utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den i den ljusa smeten. Vicka lite på formen så smeten flyter ut jämt.
4.Grädda kakan i ugnens nedre del i 35-40 minuter. Om ovansidan verkar bli för mörk, lägg över en bit folie.
5.Känn med en sticka om kakan känns torr och färdig. Låt kakan ligga kvar i formen i 6-7 minuter. Om kakan inte vill lossna ur formen, blöt en handduk i kallt vatten och lägg över formen en liten stund. Låt kakan svalna under formen eller under en handduk.
Men nu måste jag gå och byta blöja. Det luktar lite bajs :P