Igår gjorde jag inlagda gurkor :) Eller saltgurkor eller kryddgurkor som de också kallas.
Har blivit en riktig husmor jag nu och kokat saft och gjort inlagda gurkor :D Vad mer skulle jag kunna göra? :P
Det finns massor med olika recept på inlagda gurkor så det var svårt att välja.
Här har ni iallafall receptet jag gjorde enligt:
Detta behöver ni:
- 1 knippe dillkronor
- 1 kg frilandsgurkor
- 3 msk senapsfrön
- svartpepparkorn
- 2,5 dl ättika
- 2,5 dl vatten
- 4,5 dl socker
- 1 dl salt
Jag tillsatte även blad från svartvinbärsbuskar :)
Tvätta gurkorna noga och skiva dem i tunna skivor.
Ta fram en stor burk eller flera små och tvätta dem också noga.
Varva gurkskivor, dillkronor, senapsfrön och peppar i burkarna.
Blanda ihop ättika, vatten, socker och salt i en skål och rör om tills sockret och saltet har löst sig.
Häll lagen i burken/burkarna över gurkskivorna. Lagen behöver inte täcka gurkorna helt, det drar i sig ändå.
Gurkorna är klara efter några dagar*.
*Efter några dagar får tolkas som man själv vill :)
Tadaa!
Jag kan ju tyvärr inte uttala mig ännu om hur de smakar. Det får ni veta sen :)