Köttfärspaj

Andra receptet ;)

Detta behöver ni:

Pajdeg:
  • 150 g margarin/smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 200 g champinjoner
  • 2,5 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar
  • oregano
  • 1 burk majskorn
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 2-3 tomater

  1. Blanda ingredienserna till pajenbotten till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 20 minuter.
  2. Hacka den gula löken och champinjonerna. Fräs dem i en stekpanna med olja. Tillsätt köttfärs och stek tills det är klart.
  3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i en par minuter. Smaksätt fyllningen med oregano och vitlök.
  4. Sätt på ugnen på 225ºC
  5. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  6. Knäck två ägg i en liten skål och vispa sönder dem med en gaffel och blanda i den rivna osten. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnade köttfärsröran.
  7. Skiva tomat och skär den röda löken i strimlor.
  8. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och lägg på tomat och rödlök och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Servera med sallad!

WOILA!

2009-09-13 @ 15:39:40 Recept Permalink


Kommentarer
Anonyma och elaka kommentarer publiceras ej.
Jag svarar inte på anonyma kommentarer.



Skriv din kommentar här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Adressen till din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
img{ border: 0px; }